Engem egész kiskorom óta érdekeltek a különböző gőték, kígyók békák...amit csak találtam a helyi fenyves lápjaiban.

Már rengeteg éve eldöntöttem hogy lesznek Axijaim is, ugyanis hihetetlenül megfogtak mint élőlények.
Nagyjából egy hónapja (amikor ismét megláttam párat a kereskedésben ahova a többieknek jártam ételért) úgy döntöttem elkezdem a 'projectet'.
Az első Axim Ginko volt, akin itthon vettem észre hogy az egyik mellső lába, és a kopoltyúi is nagyobb részt mind le voltak csócsálva. Mióta itt van jelentős kopoltyú növesztésbe és hízásba kezdett. Mivel életben nem tudtam milyen gyorsaságú regenerálódásra számítsak, nagyjából naponta meglep, mennyit változik.

miután megjött:

http://i98.photobucket.com/albums/l270/ ... GP4598.jpg
És most

A második, akit egy nappal később hoztam haza Moha volt (aki később kifejezetten meglepett az aktív emberkövetési szokásával.)
megjövetele után

és most készült kép - nevéhez hűen elég látványos kis 'mohákat' növesztget magának.

A harmadik Axi egy gold, akit ma hoztam haza egy börzéről és még nem sikerült eldöntenem a nevét.
Szerintem már utáltak hogy elálltam a helyet, mert vagy 20 percig figyelgettem melyikek a leg érdeklődőbb és aktívabb példányok.

Eddig nincs panaszunk - Itthon is aktív és már ettünk is. :'D
Az Axikon kívül még rengeteg állatunk és állatom van (volt) itthon mióta az eszemet tudom, az 'egzotikusabb' vagy igényesebb fajokra mégis csak mostanában érzem úgy, hogy rendesen készen állok.
Már nagyjából 3 éve ( lehet volt az több is

Mindig elképeszt mennyire elkülöníthető jelleme van mindegyiküknek. Valahogy az Axoloknál nem is számítottam rá, hogy ennyire személyiségek és aktívak lesznek. ( Igaz még a halunknak is van jelleme, szóval nem tudom hová is gondoltam. huh

Mindenesetre imádom őket, és örülök hogy végül úgy döntöttem belevágok a dologba.
Azt is megjegyezném, hogy kifejezetten megörültem amikor megtaláltam ezt a fórumot! Amikor hazahoztam Ginkot kicsit féltem, mi lesz ha valami baja lesz vagy megbetegszik, és nem tudok majd esetleg SOS-ben "hozzáértőbb' emberekkel tárgyalni róla, mi is lehet a baj vagy megoldás. :)))