SashaCross
Moderátor: Axolotl moderátor
- SashaCross
- Fórumozó
SashaCross
Sziasztok!
Engem egész kiskorom óta érdekeltek a különböző gőték, kígyók békák...amit csak találtam a helyi fenyves lápjaiban. Aztán persze szép lassan kinőttem a lápokban való tapicskolásból, mégis, a gőték (és hüllők) iránt érzett szeretetem megmaradt.
Már rengeteg éve eldöntöttem hogy lesznek Axijaim is, ugyanis hihetetlenül megfogtak mint élőlények.
Nagyjából egy hónapja (amikor ismét megláttam párat a kereskedésben ahova a többieknek jártam ételért) úgy döntöttem elkezdem a 'projectet'.
Az első Axim Ginko volt, akin itthon vettem észre hogy az egyik mellső lába, és a kopoltyúi is nagyobb részt mind le voltak csócsálva. Mióta itt van jelentős kopoltyú növesztésbe és hízásba kezdett. Mivel életben nem tudtam milyen gyorsaságú regenerálódásra számítsak, nagyjából naponta meglep, mennyit változik.
miután megjött:
http://i98.photobucket.com/albums/l270/ ... GP4598.jpg
És most
A második, akit egy nappal később hoztam haza Moha volt (aki később kifejezetten meglepett az aktív emberkövetési szokásával.)
megjövetele után
és most készült kép - nevéhez hűen elég látványos kis 'mohákat' növesztget magának.
A harmadik Axi egy gold, akit ma hoztam haza egy börzéről és még nem sikerült eldöntenem a nevét.
Szerintem már utáltak hogy elálltam a helyet, mert vagy 20 percig figyelgettem melyikek a leg érdeklődőbb és aktívabb példányok. Végül rá esett a választásom.
Eddig nincs panaszunk - Itthon is aktív és már ettünk is. :'D
Az Axikon kívül még rengeteg állatunk és állatom van (volt) itthon mióta az eszemet tudom, az 'egzotikusabb' vagy igényesebb fajokra mégis csak mostanában érzem úgy, hogy rendesen készen állok.
Már nagyjából 3 éve ( lehet volt az több is ) van egy Bordás gőtém is, aki a Huey névre hallgat. (Ő sokat segített abban hogy úgy érezzem az Axikra is készen állok lassan).
Mindig elképeszt mennyire elkülöníthető jelleme van mindegyiküknek. Valahogy az Axoloknál nem is számítottam rá, hogy ennyire személyiségek és aktívak lesznek. ( Igaz még a halunknak is van jelleme, szóval nem tudom hová is gondoltam. huh )
Mindenesetre imádom őket, és örülök hogy végül úgy döntöttem belevágok a dologba.
Azt is megjegyezném, hogy kifejezetten megörültem amikor megtaláltam ezt a fórumot! Amikor hazahoztam Ginkot kicsit féltem, mi lesz ha valami baja lesz vagy megbetegszik, és nem tudok majd esetleg SOS-ben "hozzáértőbb' emberekkel tárgyalni róla, mi is lehet a baj vagy megoldás. :)))
Engem egész kiskorom óta érdekeltek a különböző gőték, kígyók békák...amit csak találtam a helyi fenyves lápjaiban. Aztán persze szép lassan kinőttem a lápokban való tapicskolásból, mégis, a gőték (és hüllők) iránt érzett szeretetem megmaradt.
Már rengeteg éve eldöntöttem hogy lesznek Axijaim is, ugyanis hihetetlenül megfogtak mint élőlények.
Nagyjából egy hónapja (amikor ismét megláttam párat a kereskedésben ahova a többieknek jártam ételért) úgy döntöttem elkezdem a 'projectet'.
Az első Axim Ginko volt, akin itthon vettem észre hogy az egyik mellső lába, és a kopoltyúi is nagyobb részt mind le voltak csócsálva. Mióta itt van jelentős kopoltyú növesztésbe és hízásba kezdett. Mivel életben nem tudtam milyen gyorsaságú regenerálódásra számítsak, nagyjából naponta meglep, mennyit változik.
miután megjött:
http://i98.photobucket.com/albums/l270/ ... GP4598.jpg
És most
A második, akit egy nappal később hoztam haza Moha volt (aki később kifejezetten meglepett az aktív emberkövetési szokásával.)
megjövetele után
és most készült kép - nevéhez hűen elég látványos kis 'mohákat' növesztget magának.
A harmadik Axi egy gold, akit ma hoztam haza egy börzéről és még nem sikerült eldöntenem a nevét.
Szerintem már utáltak hogy elálltam a helyet, mert vagy 20 percig figyelgettem melyikek a leg érdeklődőbb és aktívabb példányok. Végül rá esett a választásom.
Eddig nincs panaszunk - Itthon is aktív és már ettünk is. :'D
Az Axikon kívül még rengeteg állatunk és állatom van (volt) itthon mióta az eszemet tudom, az 'egzotikusabb' vagy igényesebb fajokra mégis csak mostanában érzem úgy, hogy rendesen készen állok.
Már nagyjából 3 éve ( lehet volt az több is ) van egy Bordás gőtém is, aki a Huey névre hallgat. (Ő sokat segített abban hogy úgy érezzem az Axikra is készen állok lassan).
Mindig elképeszt mennyire elkülöníthető jelleme van mindegyiküknek. Valahogy az Axoloknál nem is számítottam rá, hogy ennyire személyiségek és aktívak lesznek. ( Igaz még a halunknak is van jelleme, szóval nem tudom hová is gondoltam. huh )
Mindenesetre imádom őket, és örülök hogy végül úgy döntöttem belevágok a dologba.
Azt is megjegyezném, hogy kifejezetten megörültem amikor megtaláltam ezt a fórumot! Amikor hazahoztam Ginkot kicsit féltem, mi lesz ha valami baja lesz vagy megbetegszik, és nem tudok majd esetleg SOS-ben "hozzáértőbb' emberekkel tárgyalni róla, mi is lehet a baj vagy megoldás. :)))
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
- Kapcsolat:
Re: SashaCross
Üdv a fórumon SashaCross!SashaCross írta:Sziasztok!
Engem egész kiskorom óta érdekeltek a különböző gőték...
Nagyon szépek a kicsikéid! Örömmel vennék még képeket és történeteket róluk :) Írtad, hogy örülsz, hogy van egy hely ahol segíteni tudnak. Kívánom, hogy az eü fórumra ne legyen majd szükséged! Amennyiben még is, akkor legjobb tudásunk szerint segítünk.
Üdv
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
- kaloczir
- Megrögzött fórumozó
Szia SashaCross!SashaCross írta:Sziasztok!
Engem egész kiskorom óta érdekeltek a különböző gőték...
Nagyon szépek a kicsikéid, nekem főleg Moha tetszik. Gyönyörű szép a haja!!!!! Én is most kezdtem bele az axi tartásba, de nagyon imádom. Csodálatos lények. Én is várom a fotókat, és az élménybeszámolókat. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára liquid 2011.10.17. 13:02-kor.
Ok: Ne idézd be az egész hozzászólást képekkel együtt légyszíves :)
Ok: Ne idézd be az egész hozzászólást képekkel együtt légyszíves :)
kaloczir
- SashaCross
- Fórumozó
Köszönöm szépen Sendy, kaloczir! ((:
Sendy~Köszönjük szépen! Nagyon remélem, hogy ilyen szépek és gyarapodók maradnak és sikerül őket egészségesen is tartani!
Igyekszem majd beszámolni róla, ha valami kifejezetten karakteres dolgot követnek el. Ha tehetném szinte egész nap őket moziznám szerintem. (Úgyis lesznek dolgaik... Azt pl. Ginko csinálta hogy amikor csak szoktattam Goldent a vizük hőmérsékletéhez a zacskóját betéve az akváriumba, szabályosan odagyűlt, és arra jöttem be hogy a két Axol egymás fejét nézi a zacskóra cuppanva. )
Természetesen én is remélem, hogy soha nem lesz szükség arra a fórumrészre. >< Mégis, a tudat azért megnyugtató, hogy nem a hideg űr felé kell majd keresgélnem. (Egyenlőre nem is ismerek egzotikus állatokkal foglalkozó orvost...főleg nem itt Vácon D: )
Kaloczir~ Köszi szépen! : D Haha, igen! Amikor elhoztam és jobban megnéztem én is meglepődtem, mekkora haja volt Mohának... aztán most hogy így visszanézem, azóta még kócosabb lett. (lehet valami erre utalóbb nevet kellett volna kapnia?)
"Hi!"
Mondjuk nem is csoda...amennyit megeszik per nap.
Általánosan próbáltam fenntartani hogy ne kapjanak 'túl sokat', de aztán főleg Moha annyit kuncsorog folyton hogy nem lehet megállni (hiába tömi tele magát előző nap és hiába vagyunk 20 fok körül, ha nem alatt). Ez a gyerkőc egy kuncsorgó gép (ha az akvárium felett állsz sem zökken ki, mert akkor meg a vízfelszínen keresztül próbál közelebb jutni hozzád) .
Sendy~Köszönjük szépen! Nagyon remélem, hogy ilyen szépek és gyarapodók maradnak és sikerül őket egészségesen is tartani!
Igyekszem majd beszámolni róla, ha valami kifejezetten karakteres dolgot követnek el. Ha tehetném szinte egész nap őket moziznám szerintem. (Úgyis lesznek dolgaik... Azt pl. Ginko csinálta hogy amikor csak szoktattam Goldent a vizük hőmérsékletéhez a zacskóját betéve az akváriumba, szabályosan odagyűlt, és arra jöttem be hogy a két Axol egymás fejét nézi a zacskóra cuppanva. )
Természetesen én is remélem, hogy soha nem lesz szükség arra a fórumrészre. >< Mégis, a tudat azért megnyugtató, hogy nem a hideg űr felé kell majd keresgélnem. (Egyenlőre nem is ismerek egzotikus állatokkal foglalkozó orvost...főleg nem itt Vácon D: )
Kaloczir~ Köszi szépen! : D Haha, igen! Amikor elhoztam és jobban megnéztem én is meglepődtem, mekkora haja volt Mohának... aztán most hogy így visszanézem, azóta még kócosabb lett. (lehet valami erre utalóbb nevet kellett volna kapnia?)
"Hi!"
Mondjuk nem is csoda...amennyit megeszik per nap.
Általánosan próbáltam fenntartani hogy ne kapjanak 'túl sokat', de aztán főleg Moha annyit kuncsorog folyton hogy nem lehet megállni (hiába tömi tele magát előző nap és hiába vagyunk 20 fok körül, ha nem alatt). Ez a gyerkőc egy kuncsorgó gép (ha az akvárium felett állsz sem zökken ki, mert akkor meg a vízfelszínen keresztül próbál közelebb jutni hozzád) .
- SashaCross
- Fórumozó
Hmm, nem tudom miért, de nem szeret engem a megosztóm... kaloczir - Ez volt a kép;
Érdekes egyébként, hogy ebben a színben és hosszban moha 'haja' teljesen olyan mint a tengeri hínár.
Érdekes egyébként, hogy ebben a színben és hosszban moha 'haja' teljesen olyan mint a tengeri hínár.
- kaloczir
- Megrögzött fórumozó
Nagyon szép! Már alig várom,hogy az enyémnek is nagyobb legyen a haja!SashaCross írta:Hmm, nem tudom miért, de nem szeret engem a megosztóm... kaloczir - Ez volt a kép;
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára liquid 2011.10.17. 22:31-kor.
Ok: töröld a képet légyszives az idézetből
Ok: töröld a képet légyszives az idézetből
kaloczir
- kaloczir
- Megrögzött fórumozó
Mondjuk lehetett volna akár Kócos is. :)SashaCross írta:Hmm, nem tudom miért, de nem szeret engem a megosztóm... kaloczir - Ez volt a kép;
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára liquid 2011.10.17. 22:31-kor.
Ok: ittis mint az előző postban
Ok: ittis mint az előző postban
kaloczir
- SashaCross
- Fórumozó
Igen, Kócos lehetett volna! Bár ha jól rémlik volt már itt a fórumon Kócosunk... és a Moha ugrott be rá elsőnek. Zúzmó volt a második gondolat, de valahogy nem esett úgy szájra neki.
Néztem a kicsikédet, és nagyon édes! Szerintem ha jó sok oxigén van a vizében ő is szép kis hajkoronát növeszt majd magának.
Én arra vagyok nagyon kíváncsi Mohánál, hogy milyen lesz ha akkora vagy nagyobb lesz mint Ginko! : D (elég kicsike még a többiekhez képest, de már most is elég sokat változott a buci fejalakja. )
Néztem a kicsikédet, és nagyon édes! Szerintem ha jó sok oxigén van a vizében ő is szép kis hajkoronát növeszt majd magának.
Én arra vagyok nagyon kíváncsi Mohánál, hogy milyen lesz ha akkora vagy nagyobb lesz mint Ginko! : D (elég kicsike még a többiekhez képest, de már most is elég sokat változott a buci fejalakja. )
- kaloczir
- Megrögzött fórumozó
Nem bántja a nagyobb? Én is szeretnék társat neki, de a kereskedésben csak nagyobb volt és attól félek, hogy bántotta volna. Kb. mint nálad, akkora volt a különbség.
kaloczir
- Zsucy
- Megrögzött fórumozó
ha jól rémlik volt már itt a fórumon Kócosunk...
Igen, igen! Az enyém Kócos.
Igen, igen! Az enyém Kócos.
Zsucy
nem bántják egymást, de arra figyelj, hogy a kicsit a nagy megeszi. sajnos van ilyen tapasztalatom. Ha biztosra akarsz menni, én azt csináltam, hogy egy szúnyoghálóval elzártam az akvárium egy részét (beástam a kavicsba az alján és lefogattam oldalt) és így voltak két hétig, hogy megszokják egymást, meg nőljön is a picike. Utána összeresztettem őket és semmi gond.kaloczir írta:Nem bántja a nagyobb? Én is szeretnék társat neki, de a kereskedésben csak nagyobb volt és attól félek, hogy bántotta volna. Kb. mint nálad, akkora volt a különbség.
u.i.: Sasha: a vadas színűnek nagyobb és szebb haja lesz mint a fehéreknek, nálam is ígyvan :)
- SashaCross
- Fórumozó
kaloczir~Nem, nálunk szerencsére Ginko egyszer sem próbálta meg megtámadni, vagy megenni egy részét sem a kicsikének. Még az elején, amikor a kicsi nagyon ficánkolt akkor volt hogy oda'kullogott' megnézni hátha valami ehető az, de aztán ahogy észlelte hogy az Moha meg is állt. Azóta volt hogy Moha egész egyszerűen ráült Ginko fejére.. de az sem zavarta.
Lehetséges, hogy ez jellem függő egyébként. Nincs még az ilyenekben túl nagy tapasztalatom. ;> (És az is igaz, hogy ők egyszerre kerültek be a nagy helyre - bár a golden Axol egyértelműen később jött, és őt sem bántották. : D)
Zsucy~Haah! Tudtam én!!
És tényleg kócos! <3 Rá emlékeztem.. szintén gyönyörű csöppség! : D
liquid~Köszi az infót! A képek alapján (és amilyen példányokat eddig életben láttam) eddig úgy tartottam hogy példány függő lesz a lemezkék mérete és alakja, de ezek szerint a színváltozat ténye is beleszól...?
Azt mondjuk egyértelműen láttam, hogy legtöbbször a goldeneknek van a legrövidebb és/vagy kisebb kopoltyúja. De azt hittem ez csak náluk érvényes.
Nem mintha lennének rezervációim a lemezkéikre... az viszont bevallottan izgat, hogy milyenek lesznek teljesen kifejletten. Kifejlett példányt életben még sosem sikerült látnom.
Lehetséges, hogy ez jellem függő egyébként. Nincs még az ilyenekben túl nagy tapasztalatom. ;> (És az is igaz, hogy ők egyszerre kerültek be a nagy helyre - bár a golden Axol egyértelműen később jött, és őt sem bántották. : D)
Zsucy~Haah! Tudtam én!!
liquid~Köszi az infót! A képek alapján (és amilyen példányokat eddig életben láttam) eddig úgy tartottam hogy példány függő lesz a lemezkék mérete és alakja, de ezek szerint a színváltozat ténye is beleszól...?
Azt mondjuk egyértelműen láttam, hogy legtöbbször a goldeneknek van a legrövidebb és/vagy kisebb kopoltyúja. De azt hittem ez csak náluk érvényes.
Nem mintha lennének rezervációim a lemezkéikre... az viszont bevallottan izgat, hogy milyenek lesznek teljesen kifejletten. Kifejlett példányt életben még sosem sikerült látnom.
- Zsucy
- Megrögzött fórumozó
Köszi, de ez a csöppség már majdnem egy nagyfiú!SashaCross írta:
Zsucy~Haah! Tudtam én!!
Zsucy
- SashaCross
- Fórumozó
Hoppá! Akkor elnézést a 'csöpp' jelzőért! : DD
Gyönyörű nagyfiú?
Gyönyörű nagyfiú?
Én nemtudom, hogy a szinváltozat beleszól-e, szerintem annyira nem, éncsak azt tudom mondani amit én tapasztaltam otthon :) a vadasnak nagyobb a haja :)SashaCross írta: liquid~Köszi az infót! A képek alapján (és amilyen példányokat eddig életben láttam) eddig úgy tartottam hogy példány függő lesz a lemezkék mérete és alakja, de ezek szerint a színváltozat ténye is beleszól...?
Kifejlett példánynak mondható nálam Cafat az első hozzászólásomban a bemutatkozásban, Ő már nemsokat fog nőni, max tele lesz fekete foltokkal :)