Gucurka

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Válasz küldése
Gucurka
Fórumozó

Gucurka

Hozzászólás Szerző: Gucurka »

2012-07-05 13.21.27.jpg
Sziasztok

Egy hete talált rá a lányom (14 éves) véletlenül az állatkereskedésben, (amíg én a szomszédban vásároltam) egy furcsa kis állatkára.
Izgatottan behívott, hogy nézzem meg mi ez. Megkérdeztük a kereskedőt, hát axolotl. Mondom hú és az mi :) Elmondta elég bőven amit nagyjából tudni kell róluk. Ketten voltak egy vadas és egy fehér színű. A lányom természetesen szerette volna szülinapjára. Persze mint mindig minden állatunk beszerzése előtt utánajártam neten, hogy kit is telepítünk be magunkhoz új családtagnak. Ahogy időm engedte olvasgattam az állatka után.
5 éven keresztül volt halas akváriumunk, amiből tavaly végleg kihaltak a halaink, és azóta szárazon volt tartva csak üres díszként a nappaliban. Kapva kaptam az alkalmon, mivel szerettem volna halakat venni bele, akkor mondom legyen axi. Pár napba beletelt míg olvasgattam utánuk, és rendbe hoztuk az akváriumot (kövek átfőzése, szűrők, csövek áttisztítása stb.) Míg múlt hét pénteken feltöltöttük vizel és hagytuk egy napig, hogy a klór elpárologjon, szombaton lementünk az állatkákért.
Szomorúságunkra eladta a kereskedő a párt, de vigasztalásul a másik akváriumában egyedül volt egy fehér "szörnyecske". Mivel nem igazán értünk hozzá haza hoztuk, (habár én mint felnőtt vártam volna) de a lányom már nagyon be volt sózva érte, és mivel van egy ismerősünk akinek szintén van és egyedül tartja, mondtam hogy rendben. Találunk mellé majd egy párt.
Hát arra nem gondoltam h az nem lesz egyszerű, mivel a mi kicsikénk már 15 cm az elejétől a végéig. Gyönyörű. Mikor több időm lett a hétvégén, tovább olvasgattam a neten, és akkor találtam rá erre az oldalra (sajnos későn), mert itt egy két tanácsot kaptam már, hogy kicsiket nem lehet mellé tenni csak elválasztva stb.stb. Ráadásul kicsikből tudtunk volna egyszerre kettőt is venni, de hát mondanám megint nekem volt igazam, hogy várni kellett volna. De nem mondom, mert egy hét alatt megszerettük a mi kis "szörnyellánkat", aki tulajdonképpen nem csinál semmit, csak kukucskál azzal a rojtos kis fejével, és egyik sarokból úszik a másikba.
Pont ma olvastam a topikon, hogy csipesszel etetik, mondom megpróbálom, habár nekem az élő szúnyog lárvák simán kiúsztak a csipeszből, és össze - vissza kunkorogtak az akváriumban, a "halucink" meg gyakorlatilag mintha nem is látná őket. Volt h a fején tanyázott az egyik lárva :D Na mondom akkor ahogy olvastam, megpiszkálom az orra előtt . Olyan gyorsan kapott rá a csipeszre és a benne még megmaradt szúnyogokra, hogy megijedtem. Nem gondoltam, hogy ilyen erővel vadászik. :O
Olvastam, hogy van aki etetőtálra teszi a kaját ??? hogyan, hiszen az áramlás leviszi róla, mondjuk a tubiflex megáll egyhelyben, de a szúnyogok szétúsznak. Na mindegy, de a csipeszen fellelkesedve, holnap veszek fagyasztott halat, és megpróbálom kézből etetni. Lehet, hogy az akvárium vizéből is leengedünk 10-15 cm-t, mert így könyékig ázunk a vízben, mert az akváriumunk mérete: 90 széles, 45 mély, 45 magas kb. 120 literes. Ezt egy 300-as külső szűrő szűri, és egy külső elhelyezésű levegőztető szolgáltatja az oxigént. Majd még követ szeretnék benne cserélni, mert előszeretettel bekapja amikor kajál, de látom azzal a lendülettel ki is köpi :)
Megpróbálok képet feltölteni a "haluci"-ról, remélem sikerül. Egyenlőre ennyit tudtam 1 hét után írni bemutatkozást, remélem előbb - utóbb találunk mellé barátot, vagy barátnőt, mert igazából azt sem tudjuk milyen nemű. Ezért nincs is még neve. ;)
Azt elfelejtettem leírni, hogy Érden lakunk egy családi ház tetőterében és éppen a lehető legrosszabb időben szereztünk be egy hűvöset kedvelő cuki lényecskét. Sajnos hűtéssel is 26 fokos a vize, de egyenlőre jól érzi magát, és naponta etetem, mert olvastam hogy melegben jobb ha többet eszik.
Hát egyenlőre ennyi, de biztos lesz még amit tudok írni.
Csatolmányok
2012-07-05 13.20.56.jpg
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Re: Gucurka

Hozzászólás Szerző: Zsucy »

Gucurka írta:
2012-07-05 13.21.27.jpg
Sziasztok

Egy hete talált rá a lányom ......
Aranyos nagyon és szép az akvárium is! :D
Zsucy
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Monique
Mániákus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Monique »

Gucurka írta:
2012-07-05 13.21.27.jpg
Sziasztok

Egy hete talált rá a lányom (14 éves) véletlenül az állatkereskedésben...
Üdv a fórumon. Nyugodtan adj neki fagyasztott halat, az enyémek is imádják, vagy ha van lehetőséged, akkor akár élő neonhalakat is rakhattok be hozzá, én tegnap vettem az enyémeknek, és pár óra után 10ből 9et meg is ettek, imádnak vadászni, és szerintem jó kis testmozgás nekik :D
A nemüket a kép alapján tudod megkülönböztetni. A felső a hím, az alsó a nőstény.
http://axolotl.hu/download/file.php?id=154&mode=view
Ági
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sendy »

Üdv a fórumon!

Szép víziszörnyetek van!

Mi is hasonlóan vágtunk bele amúgy anno :)

Bár valahol írva vagyon, de azért megemlítem:
A 45 cm-es vízmagasság picit sok. Max 30 cm legyen, báááááár.... ez szakinfók alapján vett információ.... de személyes tapasztalatom, hogy Ling-ling jobban szereti a 20-25 cm-es vízmagasságot mint a 30-at, de nem okoz neki problémát.
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Titkos3 »

Szia Gucurka!

Üdv itt a fórumon!
Nagyon örülök, hogy csatlakozol! Jó fórumozást!
Az axik szépek, meg az akvi is!

Üdv!
Titkos3
Gucurka
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: Gucurka »

Köszönöm a hozzászólásokat,és Áginak köszönöm a képeket. A képek alapján rájöttünk,hogy lányunk van! :P :D
Akkor ezután 15 cm-es pasit keresünk neki ;)
Amint történik valami az akváriumban azonnal jelentkezem! :)
Ma elkezdte a lányom is olvasgatni a fórumot,remélem ő is hasznos infókat gyűjtöget majd innen. :)
Több szem többet lát! ;)
Monique
Mániákus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Monique »

Gucurka írta:Köszönöm a hozzászólásokat,és Áginak köszönöm a képeket. A képek alapján rájöttünk,hogy lányunk van! :P :D
Akkor ezután 15 cm-es pasit keresünk neki ;)
Amint történik valami az akváriumban azonnal jelentkezem! :)
Ma elkezdte a lányom is olvasgatni a fórumot,remélem ő is hasznos infókat gyűjtöget majd innen. :)
Több szem többet lát! ;)
Igazán nincsmit. A kép megtalálható itt a fórumon. Én csak kikerestem nektek segítségképp. :)
Ági
Válasz küldése