Lebegés - Lent maradás

Moderátor: Axolotl moderátor

Maya
Adminisztrátor
Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő

Re: Vízcsere után lebegnek

Hozzászólás Szerző: Maya »

Hajni » Tegnap, 08:04 írta:Szia!
Nekem most jelenleg 3 axim van egy 80x40 es akváriumba és 25 cm magas vizben. Tegnap elött volt teljes vizcsere simán csak forr majd hideg vizzel átmostam az akváriumot a köveket ,a növényeket és a szüröt is. És tegnapota két axim nem tud a talajra feküdni de nem folyamatosan felváltva.A vadas szinü 18 cm körül van a kis albino pedig 10-11 a harmadik amelyik nem beteg 15-16 cm. Novo Loti XL el etetem öket s fagyasztott vörösszunyoglárvával. Elkezd lebegni felfele a hátso része befekszik a növény ala és két három ora mulva elmulik nekik és egy idö után ujra elkezdik. És azt szeretném kérdezni hogy ez mitöl lehet náluk? És tudok e segiteni nekik valahogy?
IMG_20160919_135942.jpg
Szia!
Tisztázzuk néhány dolgot, a vízcsere mit jelent nálad? Hány %-os? A víz 100% kiveszed? Kezeled valamivel a csapvizet?
Ha rögtön vízcsere után jelentkezett én kíváncsi lennék a mérgező vegyületek mennyiségére, főleg nitrit és nitrát. Tilos a szűrőt minden takarításkor felbolygatni, a szűrőhöz félévente egyszer nyúlunk vagy még annyiszor sem. Ha nagyon eltömődne akkor is csak a fizikai szennyeződéstől kell megszabadítani.
Ha nem szűnik meg a probléma a lebegés 2 napon belül ismét kéne legalább egy 40% vízcsere, amely során JBL Biotopol kerül alkalmazásra (vízelőkészítő).
NovoLotl táp kizárólag ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐ, étkezést nem helyettesíti! Változatosabban tessék etetni!

A mitől alakult ki része: Ha nincs elég oxigén a vízben amit a kopoltyúikkal felvehetnének, akkor a vízfelszínről vesznek levegőt a fejletlen tüdejükkel, viszont ennek rendszerint az a következménye, hogy a gyomrukba nyelik a levegőt, amitől addig lebegnek míg a szájukon vagy kloákájukon ki nem jönnek a buborékok.

Üdv,
Maya
Maya
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
kubi
Fórumozó

Felszíni lebegés normális-e?

Hozzászólás Szerző: kubi »

Szép napot!
Igazából nem tudom, hogy ez problémának számít-e de azért inkább biztosra megyek. Szóval, eddig 2 axim volt, de nemrég vettem egy újat ami egy igen kis élénk, kíváncsi természettel bír. Egyszer egyik nap mikor hazaértem azt vettem észre, hogy lebeg a víz felszínén, majd magától kicsit később le is úszott. Azóta többször is láttam ezt nála úgy hogy nem úszik, meg semmi csak fent van a víz tetején, majd ha úgy gondolja visszamegy az aljzatra. Ezt a másik 2-nél még nem láttam. Mitől lehet ez?
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2017.04.09. 18:02-kor.
Ok: Nem adtál meg témacímet! A hibát javítottam, de kérlek olvasd el a házirend ezen pontját! Köszi! M
Maya
Adminisztrátor

Re: Felszíni lebegés normális-e?

kubi » Ma, 16:08 írta:Szép napot!
Igazából nem tudom, hogy ez problémának számít-e de azért inkább biztosra megyek. Szóval, eddig 2 axim volt, de nemrég vettem egy újat ami egy igen kis élénk, kíváncsi természettel bír. Egyszer egyik nap mikor hazaértem azt vettem észre, hogy lebeg a víz felszínén, majd magától kicsit később le is úszott. Azóta többször is láttam ezt nála úgy hogy nem úszik, meg semmi csak fent van a víz tetején, majd ha úgy gondolja visszamegy az aljzatra. Ezt a másik 2-nél még nem láttam. Mitől lehet ez?
Kép
Szia!

Teljesen normális viselkedés, főleg fiatal axiknál. Halakhoz hasonlóan nekik is van úszóhólyag/levegőhólyagjuk amivel szabályozni tudják a vízoszlopban történő mozgásukat (fel-le mozgást). Ezt babák nagyon sokáig szeretik próbálgatni és gyakorolni, a legtöbb felnőttkorára elhagyja. De vannak olyan axik amik szeretik ez csinálni, egyébiránt nekem is van ilyen axim ő mindig a felszínen lévő növényekbe veti be magát és ott lazul.

Mérgezés esetén szokott ilyen tünet lenni (ammónia-nitrát-nitrit), hogy könnyebbnek találják az oxigénszerzést a vízfelszínről, ezért közel maradnak a felszínhez.
Illetve akkor is ha levegőt nyelt, és a felgyülemlett levegő a gyomorban vagy belekben megakadt, de ilyenkor kifejezetten látszik, hogy valami a fenekénél vagy a gyomránál felfelé húzza az állatot.

Még nem aggódnék, csak ha lesz társtünet, figyelgetni kell.

Üdv,
Maya
Maya
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Ninike
Fórumozó

Talaj közeli lebegés

Hozzászólás Szerző: Ninike »

Sziasztok!
Van egy kis vadas axim, 16 cm-es nagyjából.
Ma láttam nàla először, hogy a kavicsok felett lebeg, az akvárium aljától olyan 5cm-re. Utána ezt abba hagyta, de most fejjel felfele csinálja ezt. De a farka vagy a hátsó lábait lent hagyja . Igazából csak pár percig van így, utána pedig normálisan.
Étvágya folyamatosan van, a vize pedig 19-21 fokos.
Uhh és még annyit hozzá tennék, hogy mikor elhoztam az állatkereskedésből inkabb barnás volt a kopoltyújánál, most viszont pirosas árnyalatú.
Vàlaszotokat előre is köszönöm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2017.04.23. 18:03-kor.
Ok: Nem adtál meg témacímet! A hibát javítottam, de kérlek olvasd el a házirend ezen pontját! Köszi! M
Ninike
Maya
Adminisztrátor

Re: Talaj közeli lebegés

Ninike » Ma, 13:56 írta:Sziasztok!
Van egy kis vadas axim, 16 cm-es nagyjából.
Ma láttam nàla először, hogy a kavicsok felett lebeg, az akvárium aljától olyan 5cm-re. Utána ezt abba hagyta, de most fejjel felfele csinálja ezt. De a farka vagy a hátsó lábait lent hagyja . Igazából csak pár percig van így, utána pedig normálisan.
Étvágya folyamatosan van, a vize pedig 19-21 fokos.
Uhh és még annyit hozzá tennék, hogy mikor elhoztam az állatkereskedésből inkabb barnás volt a kopoltyújánál, most viszont pirosas árnyalatú.
Vàlaszotokat előre is köszönöm.
Szia!
Üdv a fórumon!

Nemrégiben szintén nagyon hasonló probléma volt a fórumon, tehát nincs kedvem még egyszer leírni az első felére vonatkozóan bemásolom:

"Teljesen normális viselkedés, főleg fiatal axiknál. Halakhoz hasonlóan nekik is van úszóhólyag/levegőhólyagjuk amivel szabályozni tudják a vízoszlopban történő mozgásukat (fel-le mozgást). Ezt babák nagyon sokáig szeretik próbálgatni és gyakorolni, a legtöbb felnőttkorára elhagyja. De vannak olyan axik amik szeretik ez csinálni, egyébiránt nekem is van ilyen axim ő mindig a felszínen lévő növényekbe veti be magát és ott lazul.

Mérgezés esetén szokott ilyen tünet lenni (ammónia-nitrát-nitrit), hogy könnyebbnek találják az oxigénszerzést a vízfelszínről, ezért közel maradnak a felszínhez.
Illetve akkor is ha levegőt nyelt, és a felgyülemlett levegő a gyomorban vagy belekben megakadt, de ilyenkor kifejezetten látszik, hogy valami a fenekénél vagy a gyomránál felfelé húzza az állatot. "

Maga a lebegés teljesen normális főleg egy babánál.

A kopoltyú mindig az adott vízparaméterekre reagál ideális állapotában hosszú, tömör és élénk piros vagy színváltozatának megfelelő. Mindig a kopoltyú reagál először a vízproblémákra, baj esetén a kopoltyún látszik először a probléma. Friss vízcsere után, etetés után, megbolygatás után is kivörösödik a kopoltyú.

Így axizás kezdetén nagyon javasolnám a fórum olvasgatását (2014-2015-nél régebbi hozzászólásokat hagyd figyelmen kívül),
illetve ennek a tájékoztatónak az elolvasását viewtopic.php?p=5482#p5482

Üdv,
Maya
Maya
Ninike
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: Ninike »

Köszönöm a válaszod, és bocsi, nem figyeltem arra, hogy elöttem volt majdnem ugyan az a kérdés.
Ninike
Maya
Adminisztrátor

Ninike » Ma, 09:55 írta:Köszönöm a válaszod, és bocsi, nem figyeltem arra, hogy elöttem volt majdnem ugyan az a kérdés.
Szia!

Semmi baj, de érdemes átolvasni 1-1 topikot, hogy lásd másnál fordult-e elő ilyen probléma és milyen válaszokat adtunk rá, vagy másoknak az adott esettel milyen tapasztalatai vannak.

Üv,
MAya
Maya
mimike65@freemail.hu
Újonc

Fejjel lefelé lebeg, mitől lehet?

Hozzászólás Szerző: mimike65@freemail.hu »

Szi.van egy axim .napok óta fejem lefele van .cseréltem vízet tartom a höfokat.megy alelegeztetö.is.most átraktam másik vizbe.hatha jo lesz.varok .már 3 éves.edig nem volt vele ilyen.mitöl lebeghet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2017.08.07. 21:33-kor.
Maya
Adminisztrátor

Re: Fejjel lefelé lebeg, mitől lehet?

mimike65@freemail.hu » Ma, 19:23 írta:Szi.van egy axim .napok óta fejem lefele van .cseréltem vízet tartom a höfokat.megy alelegeztetö.is.most átraktam másik vizbe.hatha jo lesz.varok .már 3 éves.edig nem volt vele ilyen.mitöl lebeghet.
Szia!

Kép van róla? Mit jelent a napok óta? Mi a hőfok? Mik a víz mért kémiai tulajdonságai nitrit, nitrát, keménység, ph szint? Mekkora akvárium? Mi a szűrés pontos típusa? Milyen gyakoriak a vízcserék? Mivel van kezelve a víz?

viewtopic.php?p=535#p535

Betegség esetén amit feltétlenül írj meg:
állat kora, színe, hány cm, hol vetted (mely tenyésztő vagy bolt név szerint), mikor vetted, egyedül vagy többen vannak, ha többen akkor axikkal vagy más állatokkal, ha axikkal, akkor mekkorákkal, milyen agresszivitásúakkal, ha másokkal, akkor mivel, mekkorával? Mivel eteted alapjában véve (milyen táplálék, milyen típus - fagyasztott, élő, friss hús... -, márkája), mikor evett utoljára és mit?
életkörülmények pontos leírása: mekkora akvárium (cmxcm alapterület, cm vízmagasság, az nem érdekes, hány literes, mi azt kiszámoljuk, nekünk alapterület és vízmagasság adatok szükségesek), milyen tető van, milyen technikai háttérrel rendelkezik az akvárium (légpumpa márkája és típusa, szűrő márkája és típusa, világítás típusa, teljesítménye, világítási óraszáma), egyéb technikai kütyü ha van bent, típus, fajtája. Milyen aljzat van az akváriumban (szemcseméret, anyaga, formája, felülete), milyen tereptárgyak (fénykép vagy pontos leírás), milyen bújó (fénykép vagy pontos leírás vagy linkelés webáruházból), milyen élő és műnövények.
vízparaméterek: hőmérséklet, pH (kémhatás, sav-lúg mérték), vízkeménység összes és változó (pontos számszerűen kifejezhető adat, az nem elegendő, hogy nálunk kemény a víz, mert vízkövesedik a fürdőben a csempe), ammónia, nitrit, nitrát, klór. Az ammónián kívül ezekhez elegendő egy hőmérő és egy JBL 6 in 1 teszter. Ammóniához folyamatos teszter használata javasolt, ami bármikor leolvasható és életmentő lehet. Ezekkel az értékekkel az alapvető leggyakoribb mérgezési lehetőségeket ki lehet zárni, vagy igazolni lehet. Ezeken kívül ha más teszt is van otthon, azokra is nézzük meg a vizet természetesen pl: vezetőképesség, vas, réz...
Fontos, hogy volt-e nagyobb vagy furcsa változás a víz paramétereiben a beteget megelőző egy hétben? Pl: nyáron 24 fokot meghaladó hőmérséklet, vagy mérhető nitrit szint nitrát mérése nélkül...
akvárium karbantartásának módszere: vízcserék gyakorisága, mértéke, akvárium teljes takarítása volt-e és mikor, ezt pontosan mit takart, szűrőt hogyan takarítod és mikor takarítottad
teljes kórtörténet: mikor kezdődtek az első tünetek, mik voltak, milyen további tünetek léptek fel és mikor
fényképek: fénykép az élőhelyről amin látszik minden, fénykép az állat még egészséges állapotáról (sokszor kiderül sajnos, hogy amikor egészségesnek hitték akkor is már borzalmasan le volt fogyva és satnya volt a kopoltyúja), kép a beteg állat tüneteiről, a beteg állatról felülnézetben, hogy lássuk a has-fej szélesség arányát. Igyekezzetek a legjobb képeket elkészíteni, ha kell, kérjetek kölcsön fényképezőgépet, mert homályos színtelen képekről keveset tudunk megállapítani, főleg egy sérülésnél, gombásodásnál. Az átlagos telefonos homályos fényképeken csak akkor látunk betegséget ha az már nagyon súlyos.
Ez a történet ilyen szinten itt nem fog menni barátom. Az, hogy telibe lesz*rod mások emberek fáradalmát és munkáját az itt nem lesz eltűrve. A topik részletesen taglalja a témát, csak te nem vagy hajlandó olvasni. A házirend elolvasása is szintén sikertelen volt, témacím nem került megadásra. Emellett amennyiben figyelemmel végigolvastad a topikokat, láttad, hogy nem facebook szintű fogalmazások és odaköpött tőmondatokban kommunikálunk egymással.

Üdv,
ma egy morcosabb Maya
Maya
Picificsi
Fórumozó

Egy hete lebeg

Hozzászólás Szerző: Picificsi »

Kedves fórumozók!

Egy egyik axim most már kb. egy hete lebeg. Kezdek miatta komolyan aggódni. Ma reggelre már néha az oldalára is fordult. Két napja az etetésen nagyon jó étvágya volt, de nagy vízcsere ellenére sem sikerült lejutnia az aljzatra. A párjának kutya baja.
A víz értékei az alábbiak:
NO3 10
No2 0
GH 7
Kh 18
pH 7,6
Cl2 0
Szeretett vízművünk persze még mindig nem továbbította a beért részletes csapvíz-adatokat.

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!

Üdv.:
Niki
Csatolmányok
pici3.jpg
pici3.jpg (970.85 KiB) Megtekintve 6323 alkalommal
pici2.jpg
pici2.jpg (826.62 KiB) Megtekintve 6323 alkalommal
pici1.jpg
pici1.jpg (1.08 MiB) Megtekintve 6323 alkalommal
Maya
Adminisztrátor

Re: Egy hete lebeg

Picificsi » Ma, 06:46 írta:Kedves fórumozók!

Egy egyik axim most már kb. egy hete lebeg. Kezdek miatta komolyan aggódni. Ma reggelre már néha az oldalára is fordult. Két napja az etetésen nagyon jó étvágya volt, de nagy vízcsere ellenére sem sikerült lejutnia az aljzatra. A párjának kutya baja.
NO3 10
No2 0
GH 7
Kh 18
pH 7,6
Cl2 0
Szeretett vízművünk persze még mindig nem továbbította a beért részletes csapvíz-adatokat.

Üdv.:
Niki
Szia!

A probléma egyszerű és szemmel látható. Opálos a vízfelszín, lezárja és nem tud lélegezni, nem jut be oxigén. Vízfelszínmozgatás ezerrel. Tehát levegőztető porlasztója minél nagyobb felületen bontsa a buborékokkal a felszínt vagy esőztető úgy álljon, hogy a vízfelszínen vízszintesen (lukak fele vízben, lukak fele levegőben.) Megfolytja az élő vizet, ha a kezeddel csak végighúzol rajta, alulról szemmel is látni fogod, hogy szétmozgatható a réteg. Ezen felül vízcserék fognak segíteni.

Opálosodást sok minden okozhat, stresszes növények is, de főként bomlástermékek. De már az is ha az esőztető nem jól van beállítva, nem úgy hogy körbe tudjon forogni az akváriumban az áramlat.

Üdv,
Maya
Maya
Picificsi
Fórumozó

Re: Egy hete lebeg

Hozzászólás Szerző: Picificsi »

Maya » Tegnap, 20:59 írta:
Picificsi » Ma, 06:46 írta:Kedves fórumozók!

NO3 10
No2 0
GH 7
Kh 18
pH 7,6
Cl2 0

Üdv.:
Niki
Szia!

A probléma egyszerű és szemmel látható. Opálos a vízfelszín, lezárja és nem tud lélegezni, nem jut be oxigén. Vízfelszínmozgatás ezerrel. Tehát levegőztető porlasztója minél nagyobb felületen bontsa a buborékokkal a felszínt vagy esőztető úgy álljon, hogy a vízfelszínen vízszintesen (lukak fele vízben, lukak fele levegőben.) Megfolytja az élő vizet, ha a kezeddel csak végighúzol rajta, alulról szemmel is látni fogod, hogy szétmozgatható a réteg. Ezen felül vízcserék fognak segíteni.

Opálosodást sok minden okozhat, stresszes növények is, de főként bomlástermékek. De már az is ha az esőztető nem jól van beállítva, nem úgy hogy körbe tudjon forogni az akváriumban az áramlat.

Üdv,
Maya
Kedves Maya!

Nagyon köszönöm, máris intézkedünk.

Üdv.:
Niki
Kylie
Újonc

3 napja tartó lebegés

Hozzászólás Szerző: Kylie »

Sziasztok!
A én kis axim utolsó napokban kb. 3 napja fent lebeg a víz tetején nagyon félek. Utoljára evett vasárnap máma szerda van. Nem bírt lejönni,anyukám kevert neki vízbe egy kanál sót, hátha kiirtsa a baktériumokat ha voltak a vízben és meg simogatta a hasát. Máma reggel már lent volt és lent is bírt maradni.Viszont itt ott fel úszik és ott felejtkezik. Nagyon gyakran vesz levegőt is. Mi lehet a baja? + Kedden kijöttek a farkán piros "véres" foltok. A "haja" is túl vörös és csúnya. Kérem segítsenek!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2018.04.11. 23:27-kor.
Ok: Nem adtál témacímet, javítottam, de kérlek olvasd el a házirend ezen részét! Köszi! Maya
Maya
Adminisztrátor

Re: 3 napja tartó lebegés

Kylie » Ma, 20:13 írta:Sziasztok!
A én kis axim utolsó napokban kb. 3 napja fent lebeg a víz tetején nagyon félek. Utoljára evett vasárnap máma szerda van. Nem bírt lejönni,anyukám kevert neki vízbe egy kanál sót, hátha kiirtsa a baktériumokat ha voltak a vízben és meg simogatta a hasát. Máma reggel már lent volt és lent is bírt maradni.Viszont itt ott fel úszik és ott felejtkezik. Nagyon gyakran vesz levegőt is. Mi lehet a baja? + Kedden kijöttek a farkán piros "véres" foltok. A "haja" is túl vörös és csúnya. Kérem segítsenek!!!!
Szia!

Üdv a fórumon!

A probléma, hogy nagyon sok tippem lenne az állapotára, sajnos egyiket se tudom megerősíteni, mivel szinte semmi konkrétat nem írtál az üggyel kapcsolatban... nem lehet úgy orvoshoz, menni, hogy "doktor úr beteg vagyok segítsen", hanem fel kell vázolni a tünetegyüttest és a körülményeket, kórelőzményt.
Ami információ kéne:
Betegség esetén amit feltétlenül írj meg:
állat kora, színe, hány cm, hol vetted (mely tenyésztő vagy bolt név szerint), mikor vetted, egyedül vagy többen vannak, ha többen akkor axikkal vagy más állatokkal, ha axikkal, akkor mekkorákkal, milyen agresszivitásúakkal, ha másokkal, akkor mivel, mekkorával? Mivel eteted alapjában véve (milyen táplálék, milyen típus - fagyasztott, élő, friss hús... -, márkája), mikor evett utoljára és mit?
életkörülmények pontos leírása: mekkora akvárium (cmxcm alapterület, cm vízmagasság, az nem érdekes, hány literes, mi azt kiszámoljuk, nekünk alapterület és vízmagasság adatok szükségesek), milyen tető van, milyen technikai háttérrel rendelkezik az akvárium (légpumpa márkája és típusa, szűrő márkája és típusa, világítás típusa, teljesítménye, világítási óraszáma), egyéb technikai kütyü ha van bent, típus, fajtája. Milyen aljzat van az akváriumban (szemcseméret, anyaga, formája, felülete), milyen tereptárgyak (fénykép vagy pontos leírás), milyen bújó (fénykép vagy pontos leírás vagy linkelés webáruházból), milyen élő és műnövények.
vízparaméterek: hőmérséklet, pH (kémhatás, sav-lúg mérték), vízkeménység összes és változó (pontos számszerűen kifejezhető adat, az nem elegendő, hogy nálunk kemény a víz, mert vízkövesedik a fürdőben a csempe), ammónia, nitrit, nitrát, klór. Az ammónián kívül ezekhez elegendő egy hőmérő és egy JBL 6 in 1 teszter. Ammóniához folyamatos teszter használata javasolt, ami bármikor leolvasható és életmentő lehet. Ezekkel az értékekkel az alapvető leggyakoribb mérgezési lehetőségeket ki lehet zárni, vagy igazolni lehet. Ezeken kívül ha más teszt is van otthon, azokra is nézzük meg a vizet természetesen pl: vezetőképesség, vas, réz...
Fontos, hogy volt-e nagyobb vagy furcsa változás a víz paramétereiben a beteget megelőző egy hétben? Pl: nyáron 24 fokot meghaladó hőmérséklet, vagy mérhető nitrit szint nitrát mérése nélkül...
akvárium karbantartásának módszere: vízcserék gyakorisága, mértéke, akvárium teljes takarítása volt-e és mikor, ezt pontosan mit takart, szűrőt hogyan takarítod és mikor takarítottad
teljes kórtörténet: mikor kezdődtek az első tünetek, mik voltak, milyen további tünetek léptek fel és mikor
fényképek: fénykép az élőhelyről amin látszik minden, fénykép az állat még egészséges állapotáról (sokszor kiderül sajnos, hogy amikor egészségesnek hitték akkor is már borzalmasan le volt fogyva és satnya volt a kopoltyúja), kép a beteg állat tüneteiről, a beteg állatról felülnézetben, hogy lássuk a has-fej szélesség arányát. Igyekezzetek a legjobb képeket elkészíteni, ha kell, kérjetek kölcsön fényképezőgépet, mert homályos színtelen képekről keveset tudunk megállapítani, főleg egy sérülésnél, gombásodásnál. Az átlagos telefonos homályos fényképeken csak akkor látunk betegséget ha az már nagyon súlyos.
Alapvetően számomra az lenne fontos mekkora, mennyi idős állatról beszélünk. Mekkora az adott akvárium amiben él, milyen a szűrő konkrét típusa, esetleg van-e levegőztető, milyen gyakoriak a vízcserék.

Alapvetően ez egy mérgezésnek néz ki, a vízben lévő baktériumkultúra egyensúlya felborulhatott és mérgező nitrit/nitrát gyülemlett a vízben (színtelen, szagtalan), ami folyamatosan mérgezi az állatot és vonja el az oxigént. Ennek nagyon sok kiváltó oka lehet, például a gyenge/elégtelen szűrés, nem megfelelő vízcserék és bomlástermékek felgyülemlése, illetve ha a biológiai egyensúly soha nem állt helyre, a szűrőbaktériumok nem szaporodtak el a kellő mennyiségben és minőségben. JBL 6 in 1 tesztel rá kéne mérni a nitrát és nitrit értékekre.

Axolotl-lot tilos sózni. Akkor sózzuk, ha meg akarjuk ölni - kínhalállal - vagy miután kisütöttük zsírban. A só marja az érzékeny bőrüket, kopoltyújukat és belülről is károsítja az állatok mirigyrendszerét, axolotl közelében semmi keresnivalója a konyhasónak. Emellett hatalmas tévedés, hogy bármit tenne a baktériumokkal, minimálisan változtat némely vegyületen, de alapvetően a baktériumokat antibiotikummal szokás kezelni....

Kép kéne róla, mert a leírtak egy súlyos állapotra utalnak, ha ilyen súlyos bevérzései vannak lehet, hogy hamarosan meg fog halni.

Amit feltétlenül kéne tenni, kivenné az oxigénhiányos, mérgező és sós vízből és egyenlőre külön rakni egy 10 liter körüli karanténba. Ez lehet vödör, tál stb. ebbe kéne hűteni 19 fokra és 2 naponta 100% vízcserét végezni. Sokkal egyszerűbb lesz neki egy karanténban regenerálódnia, mint a mérgező környezetben és ez idő alatt lesz kellő időd neked is, hogy utánaolvass az akvarisztikai alapismereteknek, vízkezelésnek ami ehhez a speciális állathoz szükséges.

Üdv,
Maya
Maya
Válasz küldése