Szilvi vagyok, eredtileg Budapeströl, de Neu-Ulmban élek.
Elöször kb. 1 évvel ezelött láttam axolotlot, egyböl beleszerettem, de az eladó azzal kezdte, hogy ha axolotlot akarunk tartani, akkor mindenképp venni kell hütöberendezést az akváriumba, ami 700-900 euro körül lenne, így fájó szívvel de lemondtam róla, de ha valahol láttam öket, azért jó sokáig elnézegettem. Nemrég egy másik boltban az eladó kijelentette, hogy náluk még sosem ment hütés nélkül sem 22 fok fölé a víz, így kb. 2 hete a párom meglepett 2 albino axival. Mivel én már azt hittem sosem lesz nekem, elözöleg nem néztem utána semminek, úgyhogy rögtön kezdetben jó sok hibát elkövettem, rossz követ tettünk be, rossz növényeket, rossz kaját vettünk, de szerencsére rátaláltam a fórumra, így átesve a kezdeti nehézségeken és az elsö gombán, végre minden rendben és az axik látszólag boldogok.

Mimi, a kisebbik axim jelenleg kicsit nagyobb mint 10 cm, ö sokat van a barlangban, de ha kijön akkor rettentö vicces mutatványokat csinál. Neki a jobb elsö lábáról hiányzott az összes ujja, de már láthatóan növekedésnek indultak. Nyx, a nagyobbik axim most 12 cm, állandóan vadászó állásban van a vizinövények levelei között, eleinte kis ügyetlen volt, de a 10 dánióból a napokban 4 db nyomtalanul eltünt, gondolom akkor mégis sikeres volt a vadászat. Társaságnak van náluk még 5 db almacsiga, amik néha igazi terrornak vannak kitéve.