PBorsó

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Monique
Mániákus fórumozó

Re: Axolotl prezentáció

Hozzászólás Szerző: Monique »

PBorsó írta:Ezt a ppt-t édesapám csinálta nekünk, szerintem a ti tetszéseteket is el fogja nyerni :D
Nagyon jópofa :D
Ági
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Maya
Adminisztrátor
Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő

Hozzászólás Szerző: Maya »

PBorsó írta:Ezt a ppt-t édesapám csinálta nekünk, szerintem a ti tetszéseteket is el fogja nyerni :D
Egy napig kerestem openoffice mely részével tudnám megnyitni world híján, de meglett! Nagyon aranyos, megmosolyogtatott! Mond meg apukádnak, hogy nagyon cuki. :)
Maya
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: PBorsó »

Maya írta:Egy napig kerestem openoffice mely részével tudnám megnyitni world híján, de meglett! Nagyon aranyos, megmosolyogtatott! Mond meg apukádnak, hogy nagyon cuki. :)
Örülök, hogy tetszett, engem is felvidított. És a vicc, hogy ő csak képen látta a mi kis drágáinkat, mert szeptember óta nem tudott átjönni hozzánk. De megmondom :D
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Mosoly mára

Legyen szép estétek, mint nekem mikor ilyen kis mosolygósak a szörnyek :D
Csatolmányok
P8280539.JPG
Chantall
Megrögzött fórumozó

Re: Mosoly mára

Hozzászólás Szerző: Chantall »

PBorsó írta:Legyen szép estétek, mint nekem mikor ilyen kis mosolygósak a szörnyek :D
Jajj de édes! Meg kell zabálni! :)
Chantall
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Állapotjelentés

Régen adtam hírt a szörnyecskéinkről, ideje update-elni.
Már mindketten 23-24 centi körül vannak, egyre nehezebb őket mérni. A sejtett szülinapjukra (Ági Szonja csak annyit tudott, hogy március végi az alom) kaptak pár élő halat - szerintem az összeset Fuhur ette meg, Mordin elvárja, hogy a szájába adogassam a kaját :D
Mordinnak szépen gyógyul a farka, és a nagy hónapokkal ezelőtti gombásodás óta egyiknek sem volt semmi baja. Azt hiszem nagyon jól érzik magukat még mindig, igaz mostanában iszonyúan lusták: folyton a bújóban ülnek és csak a fejük lóg ki, de akkor olyan aranyosan néznek ki - mintha egy kétfejű, vízalatti Bolyhoskával lenne dolgom :)

Majd rakok fel képeket!
Chantall
Megrögzött fórumozó

Re: Állapotjelentés

PBorsó írta:Régen adtam hírt a szörnyecskéinkről, ideje update-elni.
Már mindketten 23-24 centi körül vannak, egyre nehezebb őket mérni. A sejtett szülinapjukra (Ági Szonja csak annyit tudott, hogy március végi az alom) kaptak pár élő halat - szerintem az összeset Fuhur ette meg, Mordin elvárja, hogy a szájába adogassam a kaját :D
Mordinnak szépen gyógyul a farka, és a nagy hónapokkal ezelőtti gombásodás óta egyiknek sem volt semmi baja. Azt hiszem nagyon jól érzik magukat még mindig, igaz mostanában iszonyúan lusták: folyton a bújóban ülnek és csak a fejük lóg ki, de akkor olyan aranyosan néznek ki - mintha egy kétfejű, vízalatti Bolyhoskával lenne dolgom :)

Majd rakok fel képeket!
Várom/várjuk a képeket. Bátornak tartalak egyébként hogy albínót tartasz. Én mindig féltem tőlük, mert sokszor olvastam itt hogy kényesebbek és nehezebb a tartásuk. De megmondom az őszintét egy goldent nagyon elfogadnék. :) Szépek, csak félek is tőlük. De ha sikerül egy nagyobb aksit beszereznünk akkor szerintem egy golden axoltol büszke gazdája leszek. :)
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Majd rakok fel képeket!
Én már várom a képeket, nálam a golden tesó megállt egy ideje a növésbe, csak széltébe hajlandó nőni és minden egyes etetésnél még a csipeszt is megenné. Olyan 21-22cm, pedig nekem az rémlett, hogy májusiak...mondjuk én meg se kérdeztem annó, tavaly júniusba hoztam el. A lustaság pedig: felnőttek, sajnos mindegyik egy lusta dög lesz mikor felnőnek.
Maya
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Maya írta:

Majd rakok fel képeket!
Én már várom a képeket, nálam a golden tesó megállt egy ideje a növésbe, csak széltébe hajlandó nőni és minden egyes etetésnél még a csipeszt is megenné. Olyan 21-22cm, pedig nekem az rémlett, hogy májusiak...mondjuk én meg se kérdeztem annó, tavaly júniusba hoztam el. A lustaság pedig: felnőttek, sajnos mindegyik egy lusta dög lesz mikor felnőnek.
Én sem tudtam mikoriak - férjem is májusra emlékezett - de ráírtam Ágira. és ő válaszolta a márciust. A golden Fuhur nálunk is egy zabagép. Egyes etetéseknél annyit eszik, ha nem figyelek nagyon, hogy azt hiszem szétreped :). Holnap csinálok képeket :)

Egyébként nálam nagy álom, hogy legyen egy kis vadasunk. Csak az a baj, hogy nem nagyon tudnám bővíteni az aksit, legfeljebb egy picit hátra, és ez a 80 valahány liter pont kettőre elegendő.
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Rémálom

Nem tudom valakinek volt-e már hasonló élménye, de nekem olyan szörnyűséges axis rémálmom volt... A két kis szörnyem beteg lett, nem emlékszem mi volt a bajuk, de nagyon féltem. Aztán éles váltással édesanyámék kertjében voltam, ahol föld alatti üregekből özönlöttek az axi szerű lények, amiknek viszont kocsányon lógott a szemük, és anyukám azt mondta, hogy ezek valamilyen fura szalamandrák és kártevők. Én meg féltem és hazajöttem megnézni, hogy mi van az én kicsikéimmel, de nem emlékszem mi lett ,mert felébredtem.
Valószínűleg közrejátszhatott, hogy eset az öcsém áthozta az új barátnőjét, hogy megnézhesse Mordinékat, így lefekvés előtt nem sokkal, még ők voltak a téma (még szerencse, hogy nem az a típusú pszichológus vagyok, aki álmokat fejteget :D)

Álmodott már valaki rosszat axival?
Maya
Adminisztrátor

Re: Rémálom

PBorsó írta:Nem tudom valakinek volt-e már hasonló élménye, de nekem olyan szörnyűséges axis rémálmom volt... A két kis szörnyem beteg lett, nem emlékszem mi volt a bajuk, de nagyon féltem. Aztán éles váltással édesanyámék kertjében voltam, ahol föld alatti üregekből özönlöttek az axi szerű lények, amiknek viszont kocsányon lógott a szemük, és anyukám azt mondta, hogy ezek valamilyen fura szalamandrák és kártevők. Én meg féltem és hazajöttem megnézni, hogy mi van az én kicsikéimmel, de nem emlékszem mi lett ,mert felébredtem.
Valószínűleg közrejátszhatott, hogy eset az öcsém áthozta az új barátnőjét, hogy megnézhesse Mordinékat, így lefekvés előtt nem sokkal, még ők voltak a téma (még szerencse, hogy nem az a típusú pszichológus vagyok, aki álmokat fejteget :D)

Álmodott már valaki rosszat axival?
Nekem is volt már pár... Miután a goldenem meghalt, azt álmodtam, hogy reggelre kimászott a földből, mert eltemettük, hogy tehettem meg, hogy élve temettem el....nagyon élethű volt. :( Egész éjszaka álmodtam és nagyon szarul voltam utána.
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sendy »

PBorsó írta:Álmodott már valaki rosszat axival?
Csak annyit, hogy éheztetem, és ő még el se tudja mondani, hogy mennyire szenved.
Nos aki látta Ling-lingem az tudja, hogy az se látszódna meg rajta ha egy hónapig nem etetném, de azért a tudat még is zavar, mikor diétára fogom.
De nálam rendszeres a bűntudati álom, hogy nem gondozom az állataimat eléggé, nem etetem eléggé stb stb... főleg, ha történik valami, tegnap pl végre rájöttem hogy hogyan próbálta 2 hónapja folyamatosan jelezni a nyúl, hogy nagy a körme, én meg nem értettem, nézegetni nem szoktam neki, mert azt meg utálja. Tegnap levágtam a körmeit, nagyon utálta, de tűrte és utána még adott két puszit is :(
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:Csak annyit, hogy éheztetem, és ő még el se tudja mondani, hogy mennyire szenved.
Nos aki látta Ling-lingem az tudja, hogy az se látszódna meg rajta ha egy hónapig nem etetném, de azért a tudat még is zavar, mikor diétára fogom.
De nálam rendszeres a bűntudati álom, hogy nem gondozom az állataimat eléggé, nem etetem eléggé stb stb... főleg, ha történik valami, tegnap pl végre rájöttem hogy hogyan próbálta 2 hónapja folyamatosan jelezni a nyúl, hogy nagy a körme, én meg nem értettem, nézegetni nem szoktam neki, mert azt meg utálja. Tegnap levágtam a körmeit, nagyon utálta, de tűrte és utána még adott két puszit is :(
Nem tudom nálam mitől lehetett, de van egy gyanúm. Tegnap este furcsa volt, hogy a csiguszunk nem igazán működik, és ma reggel láttuk, hogy kimúlt :( . Nem tudom mi baja lett, a vízzel minden rendben, az axik jól vannak - lehet, hogy öreg volt? No mindegy, érzékeny búcsút veszünk tőle.
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Megígért képek

Sikerült az utóbbi napokban pár jó képet készíteni és időm is van felrakni, így íme lássátok :D
Van, amelyik homályos, de azt muszáj feltennem, hogy látványos legyen a méretváltozás a kezdetekhez képest (3-4 napja megmértem Mordint: 24,3-4 centi körül van, ahhoz képest, hogy ő volt a kicsi, túlnőtte a nővérét - szegények mindketten fiú néven futnak hölgy létükre :D )
Csatolmányok
kukucska non stop
kukucska non stop
halacska a szájban
halacska a szájban
méretaránynak, és kicsit látszik, hogy gyógyul a sebe
méretaránynak, és kicsit látszik, hogy gyógyul a sebe
kisvirág :)
kisvirág :)
P9010566.JPG
P9010563.JPG
Maya
Adminisztrátor

Re: Megígért képek

PBorsó írta:Sikerült az utóbbi napokban pár jó képet készíteni és időm is van felrakni, így íme lássátok :D
Van, amelyik homályos, de azt muszáj feltennem, hogy látványos legyen a méretváltozás a kezdetekhez képest (3-4 napja megmértem Mordint: 24,3-4 centi körül van, ahhoz képest, hogy ő volt a kicsi, túlnőtte a nővérét - szegények mindketten fiú néven futnak hölgy létükre :D )
Nagyon szépek, főleg a sima albínó mekkora lett és milyen szép a hajuk, csak így tovább. :D Nálunk is most derült ki a 9hónapos hölgyről, hogy valójában úr.
Maya
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Maya írta:Nagyon szépek, főleg a sima albínó mekkora lett és milyen szép a hajuk, csak így tovább. :D Nálunk is most derült ki a 9hónapos hölgyről, hogy valójában úr.
Előfordul :) Pont egy barátnőmmel beszélgettem képtöltés közben, aki közölte, hogy a nyuláról most derült ki ugyanez :). Én nem lepődök meg semmin, nekünk már gyerekkoromban is volt Arnold Schwazenegger nevű lány nyulunk.
A fehér albínó Mordin, és az a nagy gond, hogy kényeztetve is van, mert ő a gyengém (másfél centivel volt kisebb a 10 cm-es Fuhurnál mikor ide kerültek), de persze Fuhurt is szeretjük - a kis pöttyös pozőr :D.
Mostanában nagyon gondolkodom, hogy bővítem az akváriumot 40 literrel, hogy plusz egy kis vadas fiút beszerezzünk majd nyáron (persze először még külön lenne) Sárától, hogy véletlenül se legyenek közeli rokonok a mieinkkel, de még puhítanom kell a férjemet ez ügyben. A legújabb érvem az, hogy "ha egyszer sikerülne pszichológiai rendelőt csinálnom, milyen jó lenne benne egy axi, mert megnyugtatná az embereket", de valljuk be nem ott tartanám, az nem mostanában lenne, és sajnos a legtöbb embert nem nyugtatná meg, úgyhogy nyitott vagyok, ha valakinek van "párpuhító" ötlete :D
Chantall
Megrögzött fórumozó

PBorsó írta:
Maya írta:Nagyon szépek, főleg a sima albínó mekkora lett és milyen szép a hajuk, csak így tovább. :D Nálunk is most derült ki a 9hónapos hölgyről, hogy valójában úr.
Előfordul :) Pont egy barátnőmmel beszélgettem képtöltés közben, aki közölte, hogy a nyuláról most derült ki ugyanez :). Én nem lepődök meg semmin, nekünk már gyerekkoromban is volt Arnold Schwazenegger nevű lány nyulunk.
A fehér albínó Mordin, és az a nagy gond, hogy kényeztetve is van, mert ő a gyengém (másfél centivel volt kisebb a 10 cm-es Fuhurnál mikor ide kerültek), de persze Fuhurt is szeretjük - a kis pöttyös pozőr :D.
Mostanában nagyon gondolkodom, hogy bővítem az akváriumot 40 literrel, hogy plusz egy kis vadas fiút beszerezzünk majd nyáron (persze először még külön lenne) Sárától, hogy véletlenül se legyenek közeli rokonok a mieinkkel, de még puhítanom kell a férjemet ez ügyben. A legújabb érvem az, hogy "ha egyszer sikerülne pszichológiai rendelőt csinálnom, milyen jó lenne benne egy axi, mert megnyugtatná az embereket", de valljuk be nem ott tartanám, az nem mostanában lenne, és sajnos a legtöbb embert nem nyugtatná meg, úgyhogy nyitott vagyok, ha valakinek van "párpuhító" ötlete :D
Én már most adom csak beszéljük meg a talit :) nagyon kis szépek...nőnek és esznek :) Majd küldök képeket neked :) Bár nem ígérem hogy fiú lesz...ezeknél nem lehet tudni. Egyébként nekem is volt egy Lajos nevű lány macskám..Debreceni kis árva...és még le is fialt..jah és zöldég evő volt...morogva vitte el a paprikát és mindig megette előlem a paradicsomot. :D De a másik macskám is lány ő meg Vilmos :D Nagyon szépek az axijaid. Nekem a goldened tetszik nagyon. Egyszer majd én is szeretnék egy goldent. :) A tied olyan szép. :)
Chantall
PBorsó
Megrögzött fórumozó

híradás

Most este végre eljutottam odáig, hogy az elmúlt napokban készített friss képeket felrakjam. Próbáltam szelektálni, de olyan szépek és aranyosak, hogy nehezen ment, amint azt látni fogjátok :D
Nem tudom pontosan mekkorák, mivel nehéz őket mérni, de 24 cm felett vannak szerintem.
Csatolmányok
PA090700.JPG
PA090702.JPG
PA080689.JPG
PA040668.JPG
ketten együtt light vízhűtéssel
ketten együtt light vízhűtéssel
PA040662.JPG
PA040659.JPG
PA040652.JPG
PA040648.JPG
PA040642.JPG
PA040640.JPG
Maya
Adminisztrátor

Re: híradás

PBorsó » 8 perccel ezelőtt írta:Most este végre eljutottam odáig, hogy az elmúlt napokban készített friss képeket felrakjam. Próbáltam szelektálni, de olyan szépek és aranyosak, hogy nehezen ment, amint azt látni fogjátok :D
Nem tudom pontosan mekkorák, mivel nehéz őket mérni, de 24 cm felett vannak szerintem.
Jajj de kis szépek vagyunk kéremszépen. :) És milyen jó húsba vannak, hidd el sokan irigykednek erre a két szépségre, gyönyörű a hajuk. :) Másfelől az én golden tesóm egyáltalán nem így néz ki, egy alomból is mennyi eltérő axi lehet...
Maya
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Nyári állapotok

Annyira sok minden történt a nyáron, hogy a fórumot is csak ritkán tudtam látogatni. És most, hogy vére nálunk is elkezdődött a pihenés, nem is olyan lassan jön az új tanév :P

No de ami fontos: túl vagyunk életünk első, axikkal közös költözésén, és kettő családtaggal bővültünk. Szomorú körülmények hatására, de úgy alakult az életünk, hogy egy kertes házba tudtunk költözni, azonban előtte hetekig raktuk rendbe ketten-hárman a házat. Végül költözés előtti este az akváriumot már be is állítottuk, a szörnyecskéink meg két vödörben töltötték még a lakásban az éjszakát, hogy másnap elfoglalják a helyüket.
Ezután jött a hőség, amikor az új házban bent is 32 fok volt, de a vizet nagyjából sikerül normális hőfokon tartani (ráadásul mikor, ha nem ekkor voltam ügyeletes). Jelenleg játszva megy a 22 fok alatt tartás (végig csak 4 lefagyasztott ásványvizes palackot cserélgettünk, egyszer pedig ráborítottam az akváriumra a szobai ventilátort - nagyon jól működött - mínusz 4-5 fok fél óra alatt -, így akinek jó az akvárium teteje, annak melegen ajánlom ezt a módszert végszükség esetére).

És mint mondtam bővültünk. A régi új családtag a macskám, Nilix lett, aki a házzal jött (annak idején az öcsém macskája átüldözte ide, és most örül, hogy megint hozzánk tartozik), és lett egy kiskutyusunk is, aki a Táli Sirius Black (röviden Táli) névre hallgat. Szerencsére az axik nem érdeklik egyiküket sem, jobban mondva Tálit érdekelnék, de ő meg nem éri el őket :D
Csatolmányok
Ő Nilix, egy nagyon rossz minőségű 7 éves képen
Ő Nilix, egy nagyon rossz minőségű 7 éves képen
SP_A0843.jpg (80.35 KiB) Megtekintve 6886 alkalommal
Már 3 héttel idősebb, de sajnos újabb és jó kép nincs róla
Már 3 héttel idősebb, de sajnos újabb és jó kép nincs róla
Táli.jpg (73.23 KiB) Megtekintve 6886 alkalommal
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Kiegészítés

Azt elfelejtettem írni, hogy gratulálok a facebook csoporthoz, meg mindenhez, amit kiraktok (pl Maya cikke a szaporodásról nagyon tetszett, noha én sosem fognék bele :D ), öröm olvasni/nézni!

Csak így tovább :D
Maya
Adminisztrátor

Re: Nyári állapotok

PBorsó » 8 perccel ezelőtt írta:Annyira sok minden történt a nyáron, hogy a fórumot is csak ritkán tudtam látogatni. És most, hogy vére nálunk is elkezdődött a pihenés, nem is olyan lassan jön az új tanév :P

No de ami fontos: túl vagyunk életünk első, axikkal közös költözésén, és kettő családtaggal bővültünk. Szomorú körülmények hatására, de úgy alakult az életünk, hogy egy kertes házba tudtunk költözni, azonban előtte hetekig raktuk rendbe ketten-hárman a házat. Végül költözés előtti este az akváriumot már be is állítottuk, a szörnyecskéink meg két vödörben töltötték még a lakásban az éjszakát, hogy másnap elfoglalják a helyüket.
Ezután jött a hőség, amikor az új házban bent is 32 fok volt, de a vizet nagyjából sikerül normális hőfokon tartani (ráadásul mikor, ha nem ekkor voltam ügyeletes). Jelenleg játszva megy a 22 fok alatt tartás (végig csak 4 lefagyasztott ásványvizes palackot cserélgettünk, egyszer pedig ráborítottam az akváriumra a szobai ventilátort - nagyon jól működött - mínusz 4-5 fok fél óra alatt -, így akinek jó az akvárium teteje, annak melegen ajánlom ezt a módszert végszükség esetére).

És mint mondtam bővültünk. A régi új családtag a macskám, Nilix lett, aki a házzal jött (annak idején az öcsém macskája átüldözte ide, és most örül, hogy megint hozzánk tartozik), és lett egy kiskutyusunk is, aki a Táli Sirius Black (röviden Táli) névre hallgat. Szerencsére az axik nem érdeklik egyiküket sem, jobban mondva Tálit érdekelnék, de ő meg nem éri el őket :D
Újra üdv itt. :D

Szoba ventilátoros módszert én is használtam, miután 4 darab jégakkutól 6db kis pc ventilátortól alig mozdult meg a hőmérő szála...rávágtam a tetejére, csak ajánlani tudom. Aztán 2hónapja megkapták a saját klímájukat.

Cica nagyon nagy forma lehet így képről. (Elég cicás vagyok) Az a fej: "Human, what are you doing?" XD Látszik, hogy egy őfelsége. :D (Mint nálam az összes)
Maya
Maya
Adminisztrátor

Szülinap

Boldog születésnapot :D
Maya
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Re: Szülinap

Maya » Ma, 10:43 írta:Boldog születésnapot :D
Köszönöm szépen :D
Válasz küldése