Nagyon jópofaPBorsó írta:Ezt a ppt-t édesapám csinálta nekünk, szerintem a ti tetszéseteket is el fogja nyerni
PBorsó
Moderátor: Axolotl moderátor
- Monique
- Mániákus fórumozó
Re: Axolotl prezentáció
Ági
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
- Maya
- Adminisztrátor
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő
Egy napig kerestem openoffice mely részével tudnám megnyitni world híján, de meglett! Nagyon aranyos, megmosolyogtatott! Mond meg apukádnak, hogy nagyon cuki. :)PBorsó írta:Ezt a ppt-t édesapám csinálta nekünk, szerintem a ti tetszéseteket is el fogja nyerni
Maya
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Örülök, hogy tetszett, engem is felvidított. És a vicc, hogy ő csak képen látta a mi kis drágáinkat, mert szeptember óta nem tudott átjönni hozzánk. De megmondomMaya írta:Egy napig kerestem openoffice mely részével tudnám megnyitni world híján, de meglett! Nagyon aranyos, megmosolyogtatott! Mond meg apukádnak, hogy nagyon cuki. :)
Re: Mosoly mára
Jajj de édes! Meg kell zabálni! :)PBorsó írta:Legyen szép estétek, mint nekem mikor ilyen kis mosolygósak a szörnyek
Chantall
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Állapotjelentés
Régen adtam hírt a szörnyecskéinkről, ideje update-elni.
Már mindketten 23-24 centi körül vannak, egyre nehezebb őket mérni. A sejtett szülinapjukra (Ági Szonja csak annyit tudott, hogy március végi az alom) kaptak pár élő halat - szerintem az összeset Fuhur ette meg, Mordin elvárja, hogy a szájába adogassam a kaját
Mordinnak szépen gyógyul a farka, és a nagy hónapokkal ezelőtti gombásodás óta egyiknek sem volt semmi baja. Azt hiszem nagyon jól érzik magukat még mindig, igaz mostanában iszonyúan lusták: folyton a bújóban ülnek és csak a fejük lóg ki, de akkor olyan aranyosan néznek ki - mintha egy kétfejű, vízalatti Bolyhoskával lenne dolgom :)
Majd rakok fel képeket!
Már mindketten 23-24 centi körül vannak, egyre nehezebb őket mérni. A sejtett szülinapjukra (Ági Szonja csak annyit tudott, hogy március végi az alom) kaptak pár élő halat - szerintem az összeset Fuhur ette meg, Mordin elvárja, hogy a szájába adogassam a kaját
Mordinnak szépen gyógyul a farka, és a nagy hónapokkal ezelőtti gombásodás óta egyiknek sem volt semmi baja. Azt hiszem nagyon jól érzik magukat még mindig, igaz mostanában iszonyúan lusták: folyton a bújóban ülnek és csak a fejük lóg ki, de akkor olyan aranyosan néznek ki - mintha egy kétfejű, vízalatti Bolyhoskával lenne dolgom :)
Majd rakok fel képeket!
Re: Állapotjelentés
Várom/várjuk a képeket. Bátornak tartalak egyébként hogy albínót tartasz. Én mindig féltem tőlük, mert sokszor olvastam itt hogy kényesebbek és nehezebb a tartásuk. De megmondom az őszintét egy goldent nagyon elfogadnék. :) Szépek, csak félek is tőlük. De ha sikerül egy nagyobb aksit beszereznünk akkor szerintem egy golden axoltol büszke gazdája leszek. :)PBorsó írta:Régen adtam hírt a szörnyecskéinkről, ideje update-elni.
Majd rakok fel képeket!
Chantall
- Maya
- Adminisztrátor
Én már várom a képeket, nálam a golden tesó megállt egy ideje a növésbe, csak széltébe hajlandó nőni és minden egyes etetésnél még a csipeszt is megenné. Olyan 21-22cm, pedig nekem az rémlett, hogy májusiak...mondjuk én meg se kérdeztem annó, tavaly júniusba hoztam el. A lustaság pedig: felnőttek, sajnos mindegyik egy lusta dög lesz mikor felnőnek.PBorsó írta:Régen adtam hírt a szörnyecskéinkről, ideje update-elni.
Majd rakok fel képeket!
Maya
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Én sem tudtam mikoriak - férjem is májusra emlékezett - de ráírtam Ágira. és ő válaszolta a márciust. A golden Fuhur nálunk is egy zabagép. Egyes etetéseknél annyit eszik, ha nem figyelek nagyon, hogy azt hiszem szétreped :). Holnap csinálok képeket :)Maya írta:Én már várom a képeket, nálam a golden tesó megállt egy ideje a növésbe, csak széltébe hajlandó nőni és minden egyes etetésnél még a csipeszt is megenné. Olyan 21-22cm, pedig nekem az rémlett, hogy májusiak...mondjuk én meg se kérdeztem annó, tavaly júniusba hoztam el. A lustaság pedig: felnőttek, sajnos mindegyik egy lusta dög lesz mikor felnőnek.PBorsó írta:Régen adtam hírt a szörnyecskéinkről, ideje update-elni.
Majd rakok fel képeket!
Egyébként nálam nagy álom, hogy legyen egy kis vadasunk. Csak az a baj, hogy nem nagyon tudnám bővíteni az aksit, legfeljebb egy picit hátra, és ez a 80 valahány liter pont kettőre elegendő.
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Rémálom
Nem tudom valakinek volt-e már hasonló élménye, de nekem olyan szörnyűséges axis rémálmom volt... A két kis szörnyem beteg lett, nem emlékszem mi volt a bajuk, de nagyon féltem. Aztán éles váltással édesanyámék kertjében voltam, ahol föld alatti üregekből özönlöttek az axi szerű lények, amiknek viszont kocsányon lógott a szemük, és anyukám azt mondta, hogy ezek valamilyen fura szalamandrák és kártevők. Én meg féltem és hazajöttem megnézni, hogy mi van az én kicsikéimmel, de nem emlékszem mi lett ,mert felébredtem.
Valószínűleg közrejátszhatott, hogy eset az öcsém áthozta az új barátnőjét, hogy megnézhesse Mordinékat, így lefekvés előtt nem sokkal, még ők voltak a téma (még szerencse, hogy nem az a típusú pszichológus vagyok, aki álmokat fejteget )
Álmodott már valaki rosszat axival?
Valószínűleg közrejátszhatott, hogy eset az öcsém áthozta az új barátnőjét, hogy megnézhesse Mordinékat, így lefekvés előtt nem sokkal, még ők voltak a téma (még szerencse, hogy nem az a típusú pszichológus vagyok, aki álmokat fejteget )
- Maya
- Adminisztrátor
Re: Rémálom
Nekem is volt már pár... Miután a goldenem meghalt, azt álmodtam, hogy reggelre kimászott a földből, mert eltemettük, hogy tehettem meg, hogy élve temettem el....nagyon élethű volt. Egész éjszaka álmodtam és nagyon szarul voltam utána.PBorsó írta:Nem tudom valakinek volt-e már hasonló élménye, de nekem olyan szörnyűséges axis rémálmom volt... A két kis szörnyem beteg lett, nem emlékszem mi volt a bajuk, de nagyon féltem. Aztán éles váltással édesanyámék kertjében voltam, ahol föld alatti üregekből özönlöttek az axi szerű lények, amiknek viszont kocsányon lógott a szemük, és anyukám azt mondta, hogy ezek valamilyen fura szalamandrák és kártevők. Én meg féltem és hazajöttem megnézni, hogy mi van az én kicsikéimmel, de nem emlékszem mi lett ,mert felébredtem.
Maya
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
- Kapcsolat:
Csak annyit, hogy éheztetem, és ő még el se tudja mondani, hogy mennyire szenved.PBorsó írta:Álmodott már valaki rosszat axival?
Nos aki látta Ling-lingem az tudja, hogy az se látszódna meg rajta ha egy hónapig nem etetném, de azért a tudat még is zavar, mikor diétára fogom.
De nálam rendszeres a bűntudati álom, hogy nem gondozom az állataimat eléggé, nem etetem eléggé stb stb... főleg, ha történik valami, tegnap pl végre rájöttem hogy hogyan próbálta 2 hónapja folyamatosan jelezni a nyúl, hogy nagy a körme, én meg nem értettem, nézegetni nem szoktam neki, mert azt meg utálja. Tegnap levágtam a körmeit, nagyon utálta, de tűrte és utána még adott két puszit is
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Nem tudom nálam mitől lehetett, de van egy gyanúm. Tegnap este furcsa volt, hogy a csiguszunk nem igazán működik, és ma reggel láttuk, hogy kimúlt . Nem tudom mi baja lett, a vízzel minden rendben, az axik jól vannak - lehet, hogy öreg volt? No mindegy, érzékeny búcsút veszünk tőle.Sendy írta:Csak annyit, hogy éheztetem, és ő még el se tudja mondani, hogy mennyire szenved.
Nos aki látta Ling-lingem az tudja, hogy az se látszódna meg rajta ha egy hónapig nem etetném, de azért a tudat még is zavar, mikor diétára fogom.
De nálam rendszeres a bűntudati álom, hogy nem gondozom az állataimat eléggé, nem etetem eléggé stb stb... főleg, ha történik valami, tegnap pl végre rájöttem hogy hogyan próbálta 2 hónapja folyamatosan jelezni a nyúl, hogy nagy a körme, én meg nem értettem, nézegetni nem szoktam neki, mert azt meg utálja. Tegnap levágtam a körmeit, nagyon utálta, de tűrte és utána még adott két puszit is
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Megígért képek
Sikerült az utóbbi napokban pár jó képet készíteni és időm is van felrakni, így íme lássátok
Van, amelyik homályos, de azt muszáj feltennem, hogy látványos legyen a méretváltozás a kezdetekhez képest (3-4 napja megmértem Mordint: 24,3-4 centi körül van, ahhoz képest, hogy ő volt a kicsi, túlnőtte a nővérét - szegények mindketten fiú néven futnak hölgy létükre )
Van, amelyik homályos, de azt muszáj feltennem, hogy látványos legyen a méretváltozás a kezdetekhez képest (3-4 napja megmértem Mordint: 24,3-4 centi körül van, ahhoz képest, hogy ő volt a kicsi, túlnőtte a nővérét - szegények mindketten fiú néven futnak hölgy létükre )
- Maya
- Adminisztrátor
Re: Megígért képek
Nagyon szépek, főleg a sima albínó mekkora lett és milyen szép a hajuk, csak így tovább. Nálunk is most derült ki a 9hónapos hölgyről, hogy valójában úr.PBorsó írta:Sikerült az utóbbi napokban pár jó képet készíteni és időm is van felrakni, így íme lássátok
Maya
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Előfordul :) Pont egy barátnőmmel beszélgettem képtöltés közben, aki közölte, hogy a nyuláról most derült ki ugyanez :). Én nem lepődök meg semmin, nekünk már gyerekkoromban is volt Arnold Schwazenegger nevű lány nyulunk.Maya írta:Nagyon szépek, főleg a sima albínó mekkora lett és milyen szép a hajuk, csak így tovább. Nálunk is most derült ki a 9hónapos hölgyről, hogy valójában úr.
A fehér albínó Mordin, és az a nagy gond, hogy kényeztetve is van, mert ő a gyengém (másfél centivel volt kisebb a 10 cm-es Fuhurnál mikor ide kerültek), de persze Fuhurt is szeretjük - a kis pöttyös pozőr .
Mostanában nagyon gondolkodom, hogy bővítem az akváriumot 40 literrel, hogy plusz egy kis vadas fiút beszerezzünk majd nyáron (persze először még külön lenne) Sárától, hogy véletlenül se legyenek közeli rokonok a mieinkkel, de még puhítanom kell a férjemet ez ügyben. A legújabb érvem az, hogy "ha egyszer sikerülne pszichológiai rendelőt csinálnom, milyen jó lenne benne egy axi, mert megnyugtatná az embereket", de valljuk be nem ott tartanám, az nem mostanában lenne, és sajnos a legtöbb embert nem nyugtatná meg, úgyhogy nyitott vagyok, ha valakinek van "párpuhító" ötlete
Én már most adom csak beszéljük meg a talit :) nagyon kis szépek...nőnek és esznek :) Majd küldök képeket neked :) Bár nem ígérem hogy fiú lesz...ezeknél nem lehet tudni. Egyébként nekem is volt egy Lajos nevű lány macskám..Debreceni kis árva...és még le is fialt..jah és zöldég evő volt...morogva vitte el a paprikát és mindig megette előlem a paradicsomot. De a másik macskám is lány ő meg Vilmos Nagyon szépek az axijaid. Nekem a goldened tetszik nagyon. Egyszer majd én is szeretnék egy goldent. :) A tied olyan szép. :)PBorsó írta:Előfordul :) Pont egy barátnőmmel beszélgettem képtöltés közben, aki közölte, hogy a nyuláról most derült ki ugyanez :). Én nem lepődök meg semmin, nekünk már gyerekkoromban is volt Arnold Schwazenegger nevű lány nyulunk.Maya írta:Nagyon szépek, főleg a sima albínó mekkora lett és milyen szép a hajuk, csak így tovább. Nálunk is most derült ki a 9hónapos hölgyről, hogy valójában úr.
A fehér albínó Mordin, és az a nagy gond, hogy kényeztetve is van, mert ő a gyengém (másfél centivel volt kisebb a 10 cm-es Fuhurnál mikor ide kerültek), de persze Fuhurt is szeretjük - a kis pöttyös pozőr .
Mostanában nagyon gondolkodom, hogy bővítem az akváriumot 40 literrel, hogy plusz egy kis vadas fiút beszerezzünk majd nyáron (persze először még külön lenne) Sárától, hogy véletlenül se legyenek közeli rokonok a mieinkkel, de még puhítanom kell a férjemet ez ügyben. A legújabb érvem az, hogy "ha egyszer sikerülne pszichológiai rendelőt csinálnom, milyen jó lenne benne egy axi, mert megnyugtatná az embereket", de valljuk be nem ott tartanám, az nem mostanában lenne, és sajnos a legtöbb embert nem nyugtatná meg, úgyhogy nyitott vagyok, ha valakinek van "párpuhító" ötlete
Chantall
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
híradás
Most este végre eljutottam odáig, hogy az elmúlt napokban készített friss képeket felrakjam. Próbáltam szelektálni, de olyan szépek és aranyosak, hogy nehezen ment, amint azt látni fogjátok
Nem tudom pontosan mekkorák, mivel nehéz őket mérni, de 24 cm felett vannak szerintem.
Nem tudom pontosan mekkorák, mivel nehéz őket mérni, de 24 cm felett vannak szerintem.
- Maya
- Adminisztrátor
Re: híradás
Jajj de kis szépek vagyunk kéremszépen. :) És milyen jó húsba vannak, hidd el sokan irigykednek erre a két szépségre, gyönyörű a hajuk. :) Másfelől az én golden tesóm egyáltalán nem így néz ki, egy alomból is mennyi eltérő axi lehet...PBorsó » 8 perccel ezelőtt írta:Most este végre eljutottam odáig, hogy az elmúlt napokban készített friss képeket felrakjam. Próbáltam szelektálni, de olyan szépek és aranyosak, hogy nehezen ment, amint azt látni fogjátok
Maya
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Nyári állapotok
Annyira sok minden történt a nyáron, hogy a fórumot is csak ritkán tudtam látogatni. És most, hogy vére nálunk is elkezdődött a pihenés, nem is olyan lassan jön az új tanév
No de ami fontos: túl vagyunk életünk első, axikkal közös költözésén, és kettő családtaggal bővültünk. Szomorú körülmények hatására, de úgy alakult az életünk, hogy egy kertes házba tudtunk költözni, azonban előtte hetekig raktuk rendbe ketten-hárman a házat. Végül költözés előtti este az akváriumot már be is állítottuk, a szörnyecskéink meg két vödörben töltötték még a lakásban az éjszakát, hogy másnap elfoglalják a helyüket.
Ezután jött a hőség, amikor az új házban bent is 32 fok volt, de a vizet nagyjából sikerül normális hőfokon tartani (ráadásul mikor, ha nem ekkor voltam ügyeletes). Jelenleg játszva megy a 22 fok alatt tartás (végig csak 4 lefagyasztott ásványvizes palackot cserélgettünk, egyszer pedig ráborítottam az akváriumra a szobai ventilátort - nagyon jól működött - mínusz 4-5 fok fél óra alatt -, így akinek jó az akvárium teteje, annak melegen ajánlom ezt a módszert végszükség esetére).
És mint mondtam bővültünk. A régi új családtag a macskám, Nilix lett, aki a házzal jött (annak idején az öcsém macskája átüldözte ide, és most örül, hogy megint hozzánk tartozik), és lett egy kiskutyusunk is, aki a Táli Sirius Black (röviden Táli) névre hallgat. Szerencsére az axik nem érdeklik egyiküket sem, jobban mondva Tálit érdekelnék, de ő meg nem éri el őket
No de ami fontos: túl vagyunk életünk első, axikkal közös költözésén, és kettő családtaggal bővültünk. Szomorú körülmények hatására, de úgy alakult az életünk, hogy egy kertes házba tudtunk költözni, azonban előtte hetekig raktuk rendbe ketten-hárman a házat. Végül költözés előtti este az akváriumot már be is állítottuk, a szörnyecskéink meg két vödörben töltötték még a lakásban az éjszakát, hogy másnap elfoglalják a helyüket.
Ezután jött a hőség, amikor az új házban bent is 32 fok volt, de a vizet nagyjából sikerül normális hőfokon tartani (ráadásul mikor, ha nem ekkor voltam ügyeletes). Jelenleg játszva megy a 22 fok alatt tartás (végig csak 4 lefagyasztott ásványvizes palackot cserélgettünk, egyszer pedig ráborítottam az akváriumra a szobai ventilátort - nagyon jól működött - mínusz 4-5 fok fél óra alatt -, így akinek jó az akvárium teteje, annak melegen ajánlom ezt a módszert végszükség esetére).
És mint mondtam bővültünk. A régi új családtag a macskám, Nilix lett, aki a házzal jött (annak idején az öcsém macskája átüldözte ide, és most örül, hogy megint hozzánk tartozik), és lett egy kiskutyusunk is, aki a Táli Sirius Black (röviden Táli) névre hallgat. Szerencsére az axik nem érdeklik egyiküket sem, jobban mondva Tálit érdekelnék, de ő meg nem éri el őket
- Csatolmányok
-
- Ő Nilix, egy nagyon rossz minőségű 7 éves képen
- SP_A0843.jpg (80.35 KiB) Megtekintve 6890 alkalommal
-
- Már 3 héttel idősebb, de sajnos újabb és jó kép nincs róla
- Táli.jpg (73.23 KiB) Megtekintve 6890 alkalommal
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Kiegészítés
Azt elfelejtettem írni, hogy gratulálok a facebook csoporthoz, meg mindenhez, amit kiraktok (pl Maya cikke a szaporodásról nagyon tetszett, noha én sosem fognék bele ), öröm olvasni/nézni!
Csak így tovább
Csak így tovább
- Maya
- Adminisztrátor
Re: Nyári állapotok
Újra üdv itt.PBorsó » 8 perccel ezelőtt írta:Annyira sok minden történt a nyáron, hogy a fórumot is csak ritkán tudtam látogatni. És most, hogy vére nálunk is elkezdődött a pihenés, nem is olyan lassan jön az új tanév
Szoba ventilátoros módszert én is használtam, miután 4 darab jégakkutól 6db kis pc ventilátortól alig mozdult meg a hőmérő szála...rávágtam a tetejére, csak ajánlani tudom. Aztán 2hónapja megkapták a saját klímájukat.
Cica nagyon nagy forma lehet így képről. (Elég cicás vagyok) Az a fej: "Human, what are you doing?" XD Látszik, hogy egy őfelsége. (Mint nálam az összes)
Maya
- Maya
- Adminisztrátor
Szülinap
Boldog születésnapot
Maya
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Re: Szülinap
Köszönöm szépenMaya » Ma, 10:43 írta:Boldog születésnapot