Sziasztok!
Jó régen írtam. Annyi minden történt azóta már hogy utoljára bejelentkeztem.
Most lesznek két hónaposak a kisaxik. Illetve a hideg időnek köszönhetően másodszorra is lepetéztek az axolotlok. Tanakodtunk hogy mi legyen végül úgy döntöttünk hogy megtartjuk őket. Majd észrevettem, hogy a kék almacsigáim is nyomattak nekem tojásokat. Illetve az afrikai óriás csigáim is szaporodtak. Szóval baba dömping van nálunk. Bármire elő lehet jegyezni nálam!

Tegnap este ép vacsit készítettem..vagdostam kis csíkokra a csirkemellett, amikor eszembe jutott hogy itt olvastam hogy csirkemellet ehetnek az axik. Nah fogtam egy kisebb csíkott, icipici darabokra szedtem és oda adtam a páromnak hogy vigye fel a nagyoknak. Egy próbát megér címszóval. Befalták. Ez volt olyan este 7kor és még 11kor is olxan vörös és nagy volt a drága nagyfejűm haja hogy ilyet még nem láttam. Ilyenkor ( is ) örülök hogy van ez a fórum és ilyen hasznos információkhoz tudok jutni. Ugyanis teljesen elvoltam keseredve mert a fehérem már egy hete nem akart enni, de amikor meglátta a csirkemell darabkát kinyílt a szája hogy kéri. :) Lehet hogy csak rákészült erre. :)
Nem tudom hogy nálatok mi a helyzett, de itt elég hűvös van. 11-17 fok között váltakozik a kinti hőmérséklet, ami egyrészt jó, mert nem melegszik a nagy axik vize és nem kell a hűtéssel szenvednem, másrészt rossz, mert a sórákot nehezebb keltettnem.

A majd két hónapos kisaxijaim azért még azt eszik elsődlegesen, bár már néha kapnak fagyasztott szúnyoglárvát is amit jó apró darabkákra szedek nekik.. Nagyon kis cukik amikor elúsznak velük és benyomják.

Viszont a sórák nehezebben kell.
Szóval akárkinek bármilyen a már leírt kisállatra lenne szüksége, ne legyen szégyenlős, írjon nekem bátran