Chantall (régen Sarah)

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Monique
Mániákus fórumozó

Re: Chantall (régen Sarah)

Hozzászólás Szerző: Monique »

Chantall írta:Sziasztok!
Azért ma eléggé sokkot kaptam. Tegnap dél körül vettünk 22 db zebradániót, hogy azzal ellesznek egy darabig, hisz tegnap dél küröl mentem Pestre és ma este értem haza. Plusz még kaptak fagyasztott halat is. Erre ma mit látok? A 22 db dánióból már csak 6 db van. Kicsit néztem csak kerek szemmel. Nagyobb volt a hasuk mint a fejük. Az tuti hogy ma nem kapnak vacsorát. :D
Voltam a terraplázán és találkoztam Mayaval amikor ép egy aranyalbínó axikát vett meg...igazán szép példányt...ott tudtam a terraplázán meg venni azokat a dolgokat amikre már jó ideje vadásztam...két bújót..tebang levelet, gömbmohákat, meg pár red cherryt...jah és két picike almacsigát...szegényeknek hosszú volt az út és hideg is volt a kocsiban szóval most az akváriumban próbálnak magukhoz térni. Remélem hogy sikerül nekik.
Jövőre is tervbe van véve hogy megyek, remélem hogy eljutok oda. :) -és már tudom hogy mit szeretnék majd akkor venni. :)
Hogy a túróban tudtak megenni 16 halat egy nap alatt...egyszerűen felfoghatatlan a számomra........
:D Nem direkt neveltem őket zabagépeknek, de úgy tűnik kiesznek titeket a vagyonotokból :D Csütörtök este én is elutaztam, ma jöttem haza, Voldemort és Darth Vader kistesója kapott tőlem 6 zebradániót, és 6 neont. Az ő fogyasztása 5 neon és 1 zebradánió mindössze :))
Ági
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Chantall
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Chantall »

Monique írta:
Azért ma eléggé sokkot kaptam. Tegnap dél körül vettünk 22 db zebradániót, hogy azzal ellesznek egy darabig, hisz tegnap dél küröl mentem Pestre és ma este értem haza. Plusz még kaptak fagyasztott halat is. Erre ma mit látok? A 22 db dánióból már csak 6 db van. Kicsit néztem csak kerek szemmel. Nagyobb volt a hasuk mint a fejük. Az tuti hogy ma nem kapnak vacsorát. :D
Voltam a terraplázán és találkoztam Mayaval amikor ép egy aranyalbínó axikát vett meg...igazán szép példányt...ott tudtam a terraplázán meg venni azokat a dolgokat amikre már jó ideje vadásztam...két bújót..tebang levelet, gömbmohákat, meg pár red cherryt...jah és két picike almacsigát...szegényeknek hosszú volt az út és hideg is volt a kocsiban szóval most az akváriumban próbálnak magukhoz térni. Remélem hogy sikerül nekik.
Jövőre is tervbe van véve hogy megyek, remélem hogy eljutok oda. :) -és már tudom hogy mit szeretnék majd akkor venni. :)
Hogy a túróban tudtak megenni 16 halat egy nap alatt...egyszerűen felfoghatatlan a számomra........
:D Nem direkt neveltem őket zabagépeknek, de úgy tűnik kiesznek titeket a vagyonotokból :D Csütörtök este én is elutaztam, ma jöttem haza, Voldemort és Darth Vader kistesója kapott tőlem 6 zebradániót, és 6 neont. Az ő fogyasztása 5 neon és 1 zebradánió mindössze :))
Pedig sikerült...lassan nem fogunk több halat venni... így is alkudozunk mindig a kereskedésekben hogy adják olcsóbban a halat, hisz úgy is mindig sokat veszünk tőlük..általában sikerrel járunk. Komolyan ilyen dagadtak még soha nem voltak....sőt még ettek volna mert páromat is ételnek nézték és megették volna. Egyébként ugye az almacsiga nem jön ki az akváriumból?
Chantall
Maya
Adminisztrátor
Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő

Hozzászólás Szerző: Maya »

Chantall írta:
Monique írta:
Azért ma eléggé sokkot kaptam. Tegnap dél körül vettünk 22 db zebradániót...
Pedig sikerült...lassan nem fogunk több halat venni... így is alkudozunk mindig a kereskedésekben hogy adják olcsóbban a halat, hisz úgy is mindig sokat veszünk tőlük..általában sikerrel járunk. Komolyan ilyen dagadtak még soha nem voltak....sőt még ettek volna mert páromat is ételnek nézték és megették volna. Egyébként ugye az almacsiga nem jön ki az akváriumból?
Azt mondják, hogy tudnak szökni, de nálam eddig még egy se szökött meg, csak takarításkor kis vödörből. Amúgy csak akkor jön ki mikor petét rak, de után gyorsan vissza is húz.
Maya
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Chantall
Megrögzött fórumozó

Csiga

Sziasztok!
Megmutatom MEKKORA csigát fogtam :D Ilyet vettem én is...ennek a kicsinyét...csak az enyém még csak 5 centis :)
Mit szóltok hozzá?
Csatolmányok
Kék testű achát csiga
Kék testű achát csiga
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

bújók

Sziasztok!
Jajj közben felakartam tölteni hogy milyen bújókat sikerült venni...a kisebbik kerámia ez volt 600Ft, de ezt egy kiscsajtól vettük, mert ő felszámolta a dolgait..axijait is eladta most az expón, egy vadasa meg egy sima albínója volt.. A másik meg szerintünk kő, az került 1200-ba. Most még csak így vannak elhelyezve...de még ma átalakítjuk úgy őket hogy jobban hátra nyomjuk a barlangokat.
Ennyi bújó egy időre elég lesz a számukra :) Remélem.
Csatolmányok
Így látszik a bújók elhelyezése
Így látszik a bújók elhelyezése
Öleli a mohácskát
Öleli a mohácskát
Ez meg a másik
Ez meg a másik
Az egyik kis barlang...ez szerintem kerámia.
Az egyik kis barlang...ez szerintem kerámia.
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Re: bújók

Jajj közben felakartam tölteni hogy milyen bújókat sikerült venni...a kisebbik kerámia ez volt 600Ft, de ezt egy kiscsajtól vettük, mert ő felszámolta a dolgait..axijait is eladta most az expón, egy vadasa meg egy sima albínója volt.. A másik meg szerintünk kő, az került 1200-ba. Most még csak így vannak elhelyezve...de még ma átalakítjuk úgy őket hogy jobban hátra nyomjuk a barlangokat.
Ennyi bújó egy időre elég lesz a számukra :) Remélem.
Olyan kő bújót mi is vettünk, de a gekkóknak, kicsit érdes és attól félek ha erősebben nekiszáguld az axi akkor felsértheti magát vele. Bújótúltengés van már nálatok. :D Hármuknak szerintem kettő elég, mert már mászkálniuk alig maradt hely.
Maya
Schrodt13
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: Schrodt13 »

Chantall írta:ezt egy kiscsajtól vettük, mert ő felszámolta a dolgait..axijait is eladta most az expón, egy vadasa meg egy sima albínója volt.
A vadas már az enyém. :)))) 9.15kor már meg is vettem.:D És én azt hiszem láttalak is Téged! :D :)
Chantall
Megrögzött fórumozó

Schrodt13 írta:
Chantall írta:ezt egy kiscsajtól vettük, mert ő felszámolta a dolgait..axijait is eladta most az expón, egy vadasa meg egy sima albínója volt.
A vadas már az enyém. :)))) 9.15kor már meg is vettem.:D És én azt hiszem láttalak is Téged! :D :)
ohh...kár hogy nem találkoztunk legalább egy köszönés erejéig. Hol vetted meg a vadasat? Ott ahol a csigákat is árulták? :o Majd tegyél fel képet az axikádról.
Chantall
Schrodt13
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: Schrodt13 »

Chantall írta:
Schrodt13 írta:
ohh...kár hogy nem találkoztunk legalább egy köszönés erejéig. Hol vetted meg a vadasat? Ott ahol a csigákat is árulták? :o Majd tegyél fel képet az axikádról.
Ottott! :) Tettem fel képet, bemutatkozómban ottvan.: ) Nem tudtam, hogy te vagy Chantall..:S :D
Chantall
Megrögzött fórumozó

Schrodt13 írta: Ottott! :) Tettem fel képet, bemutatkozómban ottvan.: ) Nem tudtam, hogy te vagy Chantall..:S :D
:) A képen amin a csigával vagyok rajta vagy? Egyébként meg sebaj, majd a következő expón összefutunk :)
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

zokni axi

Nézzétek miket találtam...olyan kis aranyosak :)

Sajnos a többit nem engedte felrakni...de majd legközelebb azokat is megosztom veletek :)
Csatolmányok
:)
:)
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Re: zokni axi

Chantall írta:Nézzétek miket találtam...olyan kis aranyosak :)

Sajnos a többit nem engedte felrakni...de majd legközelebb azokat is megosztom veletek :)
Én tavaly szülinapomra kaptam egy ilyet, nagyon cuki. :DD
Maya
Chantall
Megrögzött fórumozó

Életképek

Mert olyan rég mutattam már meg nektek az én kicsikéimet. :)
Csatolmányok
itt még volt hal..
itt még volt hal..
Kicsit megnőtt...immáron 27 centi felett van :)
Kicsit megnőtt...immáron 27 centi felett van :)
DSCF5699.JPG
Mert én vagyok a legnagyobb!!!
Mert én vagyok a legnagyobb!!!
én vagyok az Úrnő! :D
én vagyok az Úrnő! :D
DSCF5669.JPG
DSCF5668.JPG
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

Életképek2

Bocsi de nem engedte feltölteni azokat a képeket amiket még akartam...de remélem nem lesz harag hogy 3 képpel többet teszek fel :)
Csatolmányok
szép fehér a hasam :)
szép fehér a hasam :)
összezsúfolva
összezsúfolva
nagy haját fújja a szél :)
nagy haját fújja a szél :)
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

babák :)

Megérkeztek a babák...13napra rá ki is bújtak :) Persze még nem mindegyik de folyamatosan bővül a "kiszabadultak" száma. :) Két külön ládában vannak hogy ne legyenek annyira zsúfoltan. Egyenlőre még kényelmesen pihiznek,,, de van még idejük :) Remélem minél több egészséges kis aximaxi lesz majd és nevelődik. Szeretnék nekik rendes kis gazdikat is majd.
Csatolmányok
ő is még nézelődik
ő is még nézelődik
ilyen nagy már...ő az egyik frissen szabadult :)
ilyen nagy már...ő az egyik frissen szabadult :)
egy pindurka..ő még nem kelt  ki
egy pindurka..ő még nem kelt ki
Chantall
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Re: babák :)

Hozzászólás Szerző: PBorsó »

Chantall írta:Megérkeztek a babák...13napra rá ki is bújtak :) Persze még nem mindegyik de folyamatosan bővül a "kiszabadultak" száma. :) Két külön ládában vannak hogy ne legyenek annyira zsúfoltan. Egyenlőre még kényelmesen pihiznek,,, de van még idejük :) Remélem minél több egészséges kis aximaxi lesz majd és nevelődik. Szeretnék nekik rendes kis gazdikat is majd.
Nagyon gratulálok :) Édesek a babák!
Chantall
Megrögzött fórumozó

Re: babák :)

PBorsó írta:
Chantall írta:Megérkeztek a babák...13napra rá ki is bújtak :) Persze még nem mindegyik de folyamatosan bővül a "kiszabadultak" száma. :) Két külön ládában vannak hogy ne legyenek annyira zsúfoltan. Egyenlőre még kényelmesen pihiznek,,, de van még idejük :) Remélem minél több egészséges kis aximaxi lesz majd és nevelődik. Szeretnék nekik rendes kis gazdikat is majd.
Nagyon gratulálok :) Édesek a babák!
Köszönöm szépen aranyos vagy. :) Már 8 db van. Legalábbis fél órával ezelőtt még annyi volt..de náluk nem lehet sosem tudni...:)
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

fressnapf

Sziasztok!
Boldogság van nem kicsit. Bekerülünk a fressnapf következő naptárába a nagyfejűnkkel...persze ott Bolyhoska néven szerepel, mert párom úgy ítélte meg hogy nem biztos hogy jó lenne a név mellé beírni hogy Nagyfejű :D De a lényeg a lényeg hogy beválasztották. A héten jött az e-mail hogy szeretnék ha engedélyt adnánk nekik, arra hogy az axiról készült képet felhasználhassák a naptárba illetve reklám célokra. Mi megengedtük nekik. Így egy axolotl már biztos lesz a naptárban. :)
Másik..szépen kikeltek a kisaxik...jóóóó sok van belőlük. Megszámolni nem nagyon tudom, mert rengeteget fickándoznak. Most már mindegyik kikelt. Sórákot keltetek nekik. Etetgetem őket...jah és folyton halálra rémisztenek, de Maya azt mondta hogy csak szeretnek halottat játszani. Igazi kis rosszcsontok...így megijeszteni engem...szívtelen kis rotringhegyek. :D
Jah és bővült a család most már 3 nagy axi, 150-200 kisaxi...3 afrikai óriáscsiga..egy kéktestű afrikai csiga és egy éticsiga..kék almacsigám is van ám kettő. :) Csiga nagyhatalom lettünk. :D
Köszönöm a figyelmet! Chantall
Chantall
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Re: fressnapf

Hozzászólás Szerző: Sendy »

Boldogság van nem kicsit. Bekerülünk a fressnapf következő naptárába a nagyfejűnkkel...persze ott Bolyhoska néven szerepel, mert párom úgy ítélte meg hogy nem biztos hogy jó lenne a név mellé beírni hogy Nagyfejű :D De a lényeg a lényeg hogy beválasztották. A héten jött az e-mail hogy szeretnék ha engedélyt adnánk nekik, arra hogy az axiról készült képet felhasználhassák a naptárba illetve reklám célokra. Mi megengedtük nekik. Így egy axolotl már biztos lesz a naptárban. :)
Másik..szépen kikeltek a kisaxik...jóóóó sok van belőlük. Megszámolni nem nagyon tudom, mert rengeteget fickándoznak. Most már mindegyik kikelt. Sórákot keltetek nekik. Etetgetem őket...jah és folyton halálra rémisztenek, de Maya azt mondta hogy csak szeretnek halottat játszani. Igazi kis rosszcsontok...így megijeszteni engem...szívtelen kis rotringhegyek. :D
Jah és bővült a család most már 3 nagy axi, 150-200 kisaxi...3 afrikai óriáscsiga..egy kéktestű afrikai csiga és egy éticsiga..kék almacsigám is van ám kettő. :) Csiga nagyhatalom lettünk. :D
Gratula!
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Re: fressnapf

Hozzászólás Szerző: PBorsó »

De jó, gratulálok nektek :) Majd rakd ki a képet, amivel bekerültetek :D
Chantall
Megrögzött fórumozó

csirkemell vacsira

Sziasztok!
Jó régen írtam. Annyi minden történt azóta már hogy utoljára bejelentkeztem.
Most lesznek két hónaposak a kisaxik. Illetve a hideg időnek köszönhetően másodszorra is lepetéztek az axolotlok. Tanakodtunk hogy mi legyen végül úgy döntöttünk hogy megtartjuk őket. Majd észrevettem, hogy a kék almacsigáim is nyomattak nekem tojásokat. Illetve az afrikai óriás csigáim is szaporodtak. Szóval baba dömping van nálunk. Bármire elő lehet jegyezni nálam! :D
Tegnap este ép vacsit készítettem..vagdostam kis csíkokra a csirkemellett, amikor eszembe jutott hogy itt olvastam hogy csirkemellet ehetnek az axik. Nah fogtam egy kisebb csíkott, icipici darabokra szedtem és oda adtam a páromnak hogy vigye fel a nagyoknak. Egy próbát megér címszóval. Befalták. Ez volt olyan este 7kor és még 11kor is olxan vörös és nagy volt a drága nagyfejűm haja hogy ilyet még nem láttam. Ilyenkor ( is ) örülök hogy van ez a fórum és ilyen hasznos információkhoz tudok jutni. Ugyanis teljesen elvoltam keseredve mert a fehérem már egy hete nem akart enni, de amikor meglátta a csirkemell darabkát kinyílt a szája hogy kéri. :) Lehet hogy csak rákészült erre. :)
Nem tudom hogy nálatok mi a helyzett, de itt elég hűvös van. 11-17 fok között váltakozik a kinti hőmérséklet, ami egyrészt jó, mert nem melegszik a nagy axik vize és nem kell a hűtéssel szenvednem, másrészt rossz, mert a sórákot nehezebb keltettnem. :( A majd két hónapos kisaxijaim azért még azt eszik elsődlegesen, bár már néha kapnak fagyasztott szúnyoglárvát is amit jó apró darabkákra szedek nekik.. Nagyon kis cukik amikor elúsznak velük és benyomják. :D Viszont a sórák nehezebben kell.
Szóval akárkinek bármilyen a már leírt kisállatra lenne szüksége, ne legyen szégyenlős, írjon nekem bátran :D
Chantall
Válasz küldése