Maya

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Chantall
Megrögzött fórumozó

Re: Mifelénk az élet...

Hozzászólás Szerző: Chantall »

Maya írta:Még van kép :)
A büszke szülők. :D
Szia!
Nagyon szépek az axikáid. :) Nem csodálom hogy büszke vagy rájuk. :) A helyedben én is az lennék. A goldened ritka szép, bár én félnék olyat tartani a kényessége végett...jó tudom hogy az én nagy fejűm ami meg fehér szintén kényes..de pont ezért tudom hogy nem könnyű az ilyen világosakkal. De mindezek mellett nagyon szépek. Mekkorák már a szörnyikék?
Chantall
Chantall
Maya
Adminisztrátor
Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő

Re: Mifelénk az élet...

Hozzászólás Szerző: Maya »

Chantal írta:
Maya írta:Még van kép :)
A büszke szülők. :D
Szia!
Nagyon szépek az axikáid. :) Nem csodálom hogy büszke vagy rájuk. :) A helyedben én is az lennék. A goldened ritka szép, bár én félnék olyat tartani a kényessége végett...jó tudom hogy az én nagy fejűm ami meg fehér szintén kényes..de pont ezért tudom hogy nem könnyű az ilyen világosakkal. De mindezek mellett nagyon szépek. Mekkorák már a szörnyikék?
Chantall
Köszi! Nagyon féltem én is, hogy golden jajj mi lesz, de semmi nincs, a túltenyésztés miatt egyformán kényes mind. :D Asszem a "nagyok", a fehérem volt a hosszabb, de a baleset óta ő egy centivel rövidebb, mindketten olyan 26cm. A golden 18cm, a kicsit pedig még nem sikerül lemérnem...de szerintem ugyanakkora mint nálad a tesói :) nagyjából 11-13cm-re saccolom.
Maya
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: Monique »

Kicsikről mikor raksz fel új képet? :)
Ági
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Maya
Adminisztrátor

Monique írta:Kicsikről mikor raksz fel új képet? :)
Hetek óta érlelődik bennem egy jó pár oldalas kis szöveg, hogy mit is művelnek ezek, képestül mindenestül, de még nem volt rá időm, hogy leírjam. De akkor közkívánatra a napokban megteszem. :D
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Maya írta:
Monique írta:Kicsikről mikor raksz fel új képet? :)
Hetek óta érlelődik bennem egy jó pár oldalas kis szöveg, hogy mit is művelnek ezek, képestül mindenestül, de még nem volt rá időm, hogy leírjam. De akkor közkívánatra a napokban megteszem. :D
Szuper! Én már nagyon várom :))
Ági
Maya
Adminisztrátor

Elmúlt 2 hónap

Nos közkívánatra az elmúlt két hónap „rövid” jellemzése: Nem kívánom senkinek.

Először hatalmas volt az öröm mikor megszülettek a peték, aztán miután kikeltek úgy inalt el a lelkesedés. Miután 8csomag sórákom nem kelt ki, ami a fő és egyetlen táplálékuk lenne, naná hogy ezen a hétvégén romlott el a fűtés is, még véletlenül se tudjanak kikelni azok a rohadt sórákok, aztán az elektromos fűtőszálamat kezdetem el használni, jó pár nap eltelt mire rájöttem, hogy nekem jéé van ilyenem is, pár napig folyamatosan 30fokot tudott tartani, de így is csak a fele kelt ki, aztán egy nap hatalmas pukkanás kíséretében kettérepedt a fűtőszálam. Itt döntöttem el, hogy a sórák biznisznek ezennel vége. Addig fagyasztott vízibolhát ettek, döglött sórákkal és növendék haltáppal. Az első fajta vízibolha rettentő jó volt, amit vettem és az első fajta növendék haltáp is. Aztán többé egyikből se kaptam olyat, amit nagyon sajnálok. (Később volt valami vörös lazacizé is, azt is megették ímmel-ámmal.) Az első adag kétfelé volt osztva egyik dobozba kb. 300 a másikban kb. 200, az elején naponta 10-20 halt meg, aztán néha 60-70 is naponta, vagy egymást rágcsálták, vagy nem találták meg a kaját, és éhen haltak (Naponta kellett takarítani őket, mert a kajamaradékba beleragadtak és meghaltak, szerencsére most már csak hetente egyszer kell őket takarítani.). A 300as dobozba már számolható mennyiség lett 3hét alatt ott 9 hegylakó maradt, akiket ezek után külön raktam és a másik dobozt megfeleztem, egyszer viszont túletettem a 9 hegylakót aztán ők mind meghaltak (a kaja elzárta a víz felszínét). Egyébként a levegőztetőm 4felé van osztva, úgy hogy az egyik a nagy akváriumba megy a másik a sórákokhoz ment, aztán a kicsi akváriumhoz is egy ahol a kis vadas és a kis golden növekedett, és végül a kicsikhez. Jött a huszadika és ismét lepetéztek, kicsit kezdtem megbolondulni, akkor vettünk még egy dobozt, így a folyosón 2akvárium és 3doboz állt, káosz volt, a huszadikai adagot 2felé osztottam, de egy hónapos korukra az összes elpusztult, nem tudom miért, az elején sok halt meg, aztán mind. :( Azóta a megmaradt elsejei adag felét négyfelé osztottam mostanában 3naponta egy pusztul el, talán vannak olyan 100an. Végre fagyasztott tubifexet esznek, de vannak olyan eszesek amelyek egyszerűen nem találják meg, nem éreznek rá, ők hullanak ki mostanában, de van amelyik 2-3szro nagyobb mint a többi. És látok köztük fehéret is! Pedig az összes pete vadas volt, majd megpróbálom lefotózni őket, csak olyan picik, de megnyugodtam, valószínűleg ők már megmaradnak, látszanak az első lábacskáik és hatalmas a kopoltyújuk, és a nagyobbaknál mintha jönne a hátsó láb is. Senkinek nem kívánok ennyi aggódást. Hogy nem tudtam nekik megfelelő kaját adni, hogy annyi halt meg mindennap. Időközbe 20-30 boltot hívtam fel, hogy van-e valakinek élő kicsi vízibolhája ami megmentette volna őket, de sajnos azt csak a kemény tél közepén kapni, mivel a jég alól halásszák ki talán január felé kapni. Kicsit le is vannak maradva a korukhoz képest, valószínűleg az elégtelen táplálkozás miatt, de remélem ez nem lesz semmilyen kihatással az életükre. Két hét múlva szerintem már vihetőek is, most végre kezdenek belehúzni a növésben. :D A kicsikről tömören ennyit.

Ezzel egy időbe az újabb adag kicsi után, történt a fehérem balesete. Így is sík ideg voltam a kicsik etetése miatt, próbáltam lereszelt tubifexel, vörös szúnyoglárvával, májjal de egyik se tetszett nekik. Nos vissza, a fehérem kopoltyúja gombás lett, így rögtön kivettem és egy alacsony vödörbe raktam, ami felett egy 5centirs rést hagytam, másnap reggel azzal ébresztettek hogy lent van. Az is jobb lett volna ha végigpattog a lépcsőn, ő ahelyett az egyetlen lukat megtalálta hogy közvetlenül 3métert essen és a kőbe csapódjon, talán még a fém korláttal is ütközött útközbe, majd ki tudja mikor történt, elvileg hajnali 2kor volt egy csattanás aztán reggel 8kor rátaláltunk. Lent mindenhol vér, mikor hozzáértem megmozdult, rögtön fölvittem és vízbe raktam, egy nagyobb vödörbe. Élettelenül az oldalára borulva lebegett, senki meg nem mondta volna, hogy valaha felgyógyul. Kicsit pörgetek, másnap hűtőbe került, 9nap múlva szabadult, sokkal jobban nézett ki, aktív volt és evett, végre elmúlt a fránya gombája is. De még a kis akváriumba gyengélkedett ahol visszahízott, a kopoltyúja végig szép volt, a farka vége begyógyult, a hasa rendbe jött, 3hét alatt pedig minden levegő eltűnt belőle. Ő egy csoda, egy nagybetűs csoda. Én úgy aludtam el miden nap a baleset után, hogy csak még egy napot élhessen, minden este ezt kívántam, szívem szerint az összes kicsi életét föláldoztam volna, csak őt megmenthessem, aztán egyszer csak már heteket kívántam, hónapokat, éveket. Teljesen felgyógyult, senki nem mondaná meg róla, hogy mekkorát is esett.

Hazahoztam az új picit Yesung-ot még a petézések előtt, ma már látni hogy nagyon különleges színe lesz, teljesen más a mintája mint a másik vadasomnak, nagyon jól kijöttek a goldennel eleinte, aztán a fehérem balesete után kellett az akvárium, így őket a nagyba a nagy vadas mellé beraktam. A két kicsi hiperaktív, egész nap úsznak, nem állnak le egy percre se, aztán mennek és a nagyokat is feldöntik, ugrálnak a vadason, után a fehéren, kergetőznek. Hiába etetem hányásig őket és olyan kerekre hogy szétdurrannak, másnapra olyan gebék, mint akik egy hete nem kaptak enni, és semmi sincs kihányva, egyszerűen egész nap mozognak. Idegesítik a nagyokat, együtt nagyon rosszak, a nagyok persze tűrik, egyedül a fehérem az aki mindig elmászik, ha a közelébe mennek. Ő mióta visszakerült a nagy akváriumba elég antiszociális, nem csoda 3hónapig egy axit se látott előtte pedig még soha nem volt olyan, hogy egyedül lett volna. Azóta nem megy be a barlangba, főleg akkor nem mikor a többi bent van, azon kívül teljesen rendbe van.

A kicsik és a fehérem esete közbe jött egy balul elsült, crystal tabletta esete. Amitől a nagy vadas kopoltyúja és úszóhártyája teljesen eltűnt, a goldennek is, egyedül a kis vadasnak nem lett semmi baja. Miután másnap megláttam mit okozott a tabletta, rögtön kivettem őket, ott abba a szent pillanatba azt gondoltam, hogy mindegyikük megfog halni, annyira rosszul néztek ki, én aznap pont elutaztam így nem tudtam kitakarítani őket, így vödörbe töltöttek pár napot. Mostanában azóta az úszóhártyájuk helyrejött, viszont a kopoltyújuk még nem. Akkoriban azt hittem, minden fronton, az összes axim meg fog halni.

Jelen: Rettentő rosszak és aktívak a kicsik, nagyon. A nagyok pedig tűrnek. Enni újra normálisan esznek, a crystal tablettás eset után nem akartak enni, mostanában semmi probléma nincs velük. Lekopogom. Mindegyikük jól van. Van 2béka haverjuk, hirugohan, japánul ebéd, és bangohan, vacsora, a nevük, legalább 4hónapja velük élnek és imádják egymást. Állandóan az axik körül vannak, a fejükön a hátukon, vagy az álluk alatt pihengetnek, csipeszből esznek, teljesen axinak képzelik magukat, és szerintem az axik is így látják őket. Ugyanúgy néznek ki, ugyanaz a hártyás úszóláb, a szín, rettentő aranyosak együtt, legközelebb veszek még békát, hogy mindegyiknek legyen egy. :D

Méretek kb.:
Siwon (fehér): 25cm (baleset óta megrövidült)
Hikaru (nagy vadas) 24cm
Heechul (golden) 16-7cm
Yesung (pici vadas) 11-13cm
Méretkülönbségek ellenére teljes harmóniában élnek.

Ági kimerítő voltam? :D
Képek még ma, de kicsik később másik bejegyzésben. :) Az egy hónapos picikről holnapután tudok képeket csinálni, de lesznek!
Maya
Maya
Adminisztrátor

Elmúlt 2 hónap

El is felejtettem, hogy időközbe a goldenem gombás volt 2hétig, aztán most a nagy vadasom egy hétig, ezt az őrületek házát. Egyenlőre képek, aztán lesznek még pénteken képek. :)
Csatolmányok
11.07 Siwon még gyógyulóban
11.07 Siwon még gyógyulóban
10.31 Heechul még szép állapotában
10.31 Heechul még szép állapotában
10.13
10.13
Anyuka és apuka :) 10.13
Anyuka és apuka :) 10.13
Maya
Maya
Adminisztrátor

Elmúlt 2 hónap

Nem engedte egybe... Mikor visszaraktam őket a kitakarított akváriumba a legkisebb vadas teljesen elszürkült már írni akartam ide, annyira megijedtem végül gondoltam várok egy napot, hogy mi lesz, aztán pár óra múlva visszatért a színe, de nagyon ijesztő volt.
Csatolmányok
12.11 Hirugohan a kedvenc béka
12.11 Hirugohan a kedvenc béka
12.04 Gyógyultan
12.04 Gyógyultan
12.04 Visszatérő hártyával
12.04 Visszatérő hártyával
12.04 Siwonnal
12.04 Siwonnal
11.26
11.26
11.26 Elszürkülés
11.26 Elszürkülés
11.20 Anyátok is beszáll
11.20 Anyátok is beszáll
11.22 Aztán Heechult nyúzza
11.22 Aztán Heechult nyúzza
11.22 Pici Yesung nyúzza a mamit :)
11.22 Pici Yesung nyúzza a mamit :)
Maya
Chantall
Megrögzött fórumozó

Re: Elmúlt 2 hónap

Maya írta:Nem engedte egybe... Mikor visszaraktam őket a kitakarított akváriumba a legkisebb vadas teljesen elszürkült már írni akartam ide, annyira megijedtem végül gondoltam várok egy napot, hogy mi lesz, aztán pár óra múlva visszatért a színe, de nagyon ijesztő volt.
Jajjj de aranyosak. Tök cuki a béka. Lehet én is megpróbálom, bár nem tudom mert a két kicsi borzasztóan falánk. Mindent bekapnak ami mozog és azt is ami nem. :D Nagyon szép az akváriumod. Milyen nagy? Csak mert nekünk 3 szönyikénk van és tervezünk egy éven belül egy akvárium vásárlást. Nagyon aranyos hogy ennyi kis állatka él együtt egy akváriumban. :)
Chantall
Monique
Mániákus fórumozó

Maya írta:Nos közkívánatra az elmúlt két hónap „rövid” jellemzése...
Igen, elég részletes volt :D Most elutaztam, szóval telóról vagyok, de amint hazaértem meglesem a képeket nagyban :)
Csak már rég írtál, gondoltam megkérdem miújság apraja falván :)
Nagyon örülök, hogy meggyógyult a fehéred és a többiek is kezdenek helyre rázódni. És akkor végül most hány apróság van? Amúgy ha gondolod, a Teki-lakot érdekelné pár. Sajnos nem adnak sokat cserébe és csak levásárolni tudod az összeget. Én akkor vittem oda párat amikor már érezhetően szűkölködtek a hellyel a kicsikék. Ha érdekel szólj és adok email címet.
Ági
Maya
Adminisztrátor

Chantall írta:
Maya írta:Nem engedte egybe... Mikor visszaraktam őket a kitakarított akváriumba a legkisebb vadas teljesen elszürkült már írni akartam ide, annyira megijedtem végül gondoltam várok egy napot, hogy mi lesz, aztán pár óra múlva visszatért a színe, de nagyon ijesztő volt.
Jajjj de aranyosak. Tök cuki a béka. Lehet én is megpróbálom, bár nem tudom mert a két kicsi borzasztóan falánk. Mindent bekapnak ami mozog és azt is ami nem. :D Nagyon szép az akváriumod. Milyen nagy? Csak mert nekünk 3 szönyikénk van és tervezünk egy éven belül egy akvárium vásárlást. Nagyon aranyos hogy ennyi kis állatka él együtt egy akváriumban. :)
A békáikat imádják, nem nekem van békám hanem nekik. :D Én is abból a célból vettem, hogy majd megegyék, ami nem lenne baj, több benne a tápérték mint egy halban, de úgy látszik barátokat nem eszünk. :D Jelenlegi 112literes, de karácsonykor jön a 288literes, mert érezhetően szűkölködnek négyen. Még kaptam nyáron 138yellow cherry garnélát, nah belőlük már csak 9 van,de ők is aranyosak, csak gyorsan megeszik őket... Persze csigáék is jó páran vannak.

Monique: Fogalmam sincs, még nem megszámlálható mennyiség, egyszer elkezdtem, de feladtam túl sokat mozognak. Megadhatod a címüket, de még kell pár hét, hogy nagyok legyenek. Ma megpróbálom lefotózni őket. :D
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Maya írta:Monique: Fogalmam sincs, még nem megszámlálható mennyiség, egyszer elkezdtem, de feladtam túl sokat mozognak. Megadhatod a címüket, de még kell pár hét, hogy nagyok legyenek. Ma megpróbálom lefotózni őket. :D
Értem, majd róluk is várom a képeket! :) Nagyon aranyosak. Nagyon szépen helyrejött a fehér, gratulálok. :) Az utolsó képet meg imádom :D Egész pici korukban is készült egy hasonló kép az egyikről, azt hiszem fent van nálam.
Ági
Maya
Adminisztrátor

Picik

Várva várt képek! Sikeresen megszámoltam őket, 69-en vannak, egyenlőre, aztán kitudja még mennyi fog kihullni, így végre sikerült őket egyenlően elosztani a dobozokba, volt ahol 11 máshol 27-en voltak... Mióta tubit esznek elkezdtek nőni. Viszont nem tudom megállapítani milyen színük lesz, petének az összes vadas volt és most is egy része vadas, de van pár amelyik alapja fehér és csak egy csíknyi vadas van bennük, lehet mégis lesz fehér?
Csatolmányok
Ő a legnagyobb, megvannak az első és hátsó lábai is látszódnak és amolyan "fehér" színe van
Ő a legnagyobb, megvannak az első és hátsó lábai is látszódnak és amolyan "fehér" színe van
Itt látszik, hogy van "fehér" meg vadas
Itt látszik, hogy van "fehér" meg vadas
DSC00033.JPG
Az átlag méretűek
Az átlag méretűek
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Picik

Maya írta:Várva várt képek! Sikeresen megszámoltam őket, 69-en vannak, egyenlőre, aztán kitudja még mennyi fog kihullni, így végre sikerült őket egyenlően elosztani a dobozokba, volt ahol 11 máshol 27-en voltak... Mióta tubit esznek elkezdtek nőni. Viszont nem tudom megállapítani milyen színük lesz, petének az összes vadas volt és most is egy része vadas, de van pár amelyik alapja fehér és csak egy csíknyi vadas van bennük, lehet mégis lesz fehér?
Szépek :) Grat
Ági
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Titkos3 »

Monique írta:
Maya írta:Várva várt képek! Sikeresen megszámoltam őket, 69-en vannak, egyenlőre, aztán kitudja még mennyi fog kihullni, így végre sikerült őket egyenlően elosztani a dobozokba, volt ahol 11 máshol 27-en voltak... Mióta tubit esznek elkezdtek nőni. Viszont nem tudom megállapítani milyen színük lesz, petének az összes vadas volt és most is egy része vadas, de van pár amelyik alapja fehér és csak egy csíknyi vadas van bennük, lehet mégis lesz fehér?
Tényleg azok, gratula:). A két hónap összefoglalása olyan hosszú lett, hogy azt hittem, rosszul látok :), de azért végigolvastam. Mostanában eléggé el vok foglalva, tegnap is kellett dolgozni :\. A fehér története hihetetlen, felkavaró, de happy end lett a vége :). Nálam a méretkülönbséggel problem volt (már régen volt) a 25 centis megette a 12-13 centist(ma már egyik sem él) :(. Az akváriumhoz grat,meg a lélekjelenlétedhez is ;).

Szia, szép napot mindenkinek!
Titkos3
Maya
Adminisztrátor

Titkos3 írta:
Monique írta:
Tényleg azok, gratula:). A két hónap összefoglalása olyan hosszú lett, hogy azt hittem, rosszul látok :), de azért végigolvastam. Mostanában eléggé el vok foglalva, tegnap is kellett dolgozni :\. A fehér története hihetetlen, felkavaró, de happy end lett a vége :). Nálam a méretkülönbséggel problem volt (már régen volt) a 25 centis megette a 12-13 centist(ma már egyik sem él) :(. Az akváriumhoz grat,meg a lélekjelenlétedhez is ;).

Bocsánat érte, nagyon hosszú időszak volt és még így se teljes, mert volt jó pár eset amit kihagytam. De főként stresszes volt, hacsak ők, de suli, munkahelyváltás stb. Ez a béke most olyan kellemes. Én a fehérem esetét a mai napig nem értem, hogy hogyan gyógyult fel, a baleset után csak pár napra számítottam, de ő mindent beleadott és meggyógyult. :D A méretkülönbségek miatt nem aggódtam, sose gondoltam bele, hogy a nagyobb miért is enné meg a kisebbet, ha mindig tele a pocakjuk és van bőven hely, hogy mindenki elférjen, de az a két nagy olyan "mulya" ahogy én hívom őket, mert tényleg azok, bármennyit ugrálnak rajtuk ők eltűrik. :D

(Axijaidért pedig részvétem, nálunk még csak egy távozott, de őt nagyon megsirattam.)
Maya
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Titkos3 írta:
Monique írta:
Maya írta: Szépek :) Grat

Bocsánat érte, nagyon hosszú időszak volt és még így se teljes, mert volt jó pár eset amit kihagytam. De főként stresszes volt, hacsak ők, de suli, munkahelyváltás stb. Ez a béke most olyan kellemes. Én a fehérem esetét a mai napig nem értem, hogy hogyan gyógyult fel, a baleset után csak pár napra számítottam, de ő mindent beleadott és meggyógyult. :D A méretkülönbségek miatt nem aggódtam, sose gondoltam bele, hogy a nagyobb miért is enné meg a kisebbet, ha mindig tele a pocakjuk és van bőven hely, hogy mindenki elférjen, de az a két nagy olyan "mulya" ahogy én hívom őket, mert tényleg azok, bármennyit ugrálnak rajtuk ők eltűrik. :D

(Axijaidért pedig részvétem, nálunk még csak egy távozott, de őt nagyon megsirattam.)
Köszi, én is megsirattam az axikat:(
Titkos3
Maya
Adminisztrátor

Új akvárium és új lakó

Nos hozzám került Simiadreee akváriuma és a kis szemtelen axija is. :) (Nagyon köszönöm!) Az akvárium 300l (150hx50szx40m) és 3nap alatt sikerült csak feltölteni, egyszóval hatalmas, imádni fogják. Most még a kezdeti megijdés szakaszában járunk, a fehéremet úgy lesokkolta 2percig hulla merev volt aztán 2percig simogattam,paskolgattam , hogy végre magához térjen, a kis vadasom pedig megint teljesen elszürkült, úgy látszik nála így jön ki a stressz, még csak félve felfedezik de a békáik nagyon imádják. Az eddigi szekrényhez hozzá is kellet toldani... aztán kisebb káosz van fent nálam, 3doboz(+1akvárium) a kicsiknek és egy doboz a kis szemtelennek. (A lila vödörke pedig a macskának, hogy szokjon le róla hogy a kicsik vizéből iszik)
Csatolmányok
A káosz
A káosz
PICT0005.JPG
PICT0003.JPG
Maya
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Re: Új akvárium és új lakó

Maya írta:Nos hozzám került Simiadreee akváriuma és a kis szemtelen axija is. :) (Nagyon köszönöm!) Az akvárium 300l (150hx50szx40m) és 3nap alatt sikerült csak feltölteni, egyszóval hatalmas, imádni fogják. Most még a kezdeti megijdés szakaszában járunk, a fehéremet úgy lesokkolta 2percig hulla merev volt aztán 2percig simogattam,paskolgattam , hogy végre magához térjen, a kis vadasom pedig megint teljesen elszürkült, úgy látszik nála így jön ki a stressz, még csak félve felfedezik de a békáik nagyon imádják. Az eddigi szekrényhez hozzá is kellet toldani... aztán kisebb káosz van fent nálam, 3doboz(+1akvárium) a kicsiknek és egy doboz a kis szemtelennek. (A lila vödörke pedig a macskának, hogy szokjon le róla hogy a kicsik vizéből iszik)
Gratulálok, nagyon szép az akvi! És milyen nagy... :O
Titkos3
Maya
Adminisztrátor

Új lakó

Tatsuro Wan Byuk-lett a neve, többnemzetiségű, japán és koreai a neve, utóbbi tökéletest jelent. Kis genetikai bibije van, nincs szeme, ez a kép azon a napon készült mikor hazahoztam, azóta kicsit jobban néz ki, remélem hónapok múlva teljesen visszanő a kopoltyúja, de nagyon szerethető. Egy-két lába össze vissza ál és van pár dudora, a farkát furán fölfelé tartja, de én már kezdem látni a javulást, lassan és keveset eszik, de az élő kaját imádja.
Csatolmányok
PICT0062.JPG
PICT0072.JPG
PICT0015.JPG
PICT0011.JPG
Maya
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: PBorsó »

Maya írta:Nos hozzám került Simiadreee akváriuma és a kis szemtelen axija is. :) (Nagyon köszönöm!) Az akvárium 300l (150hx50szx40m) és 3nap alatt sikerült csak feltölteni, egyszóval hatalmas, imádni fogják. Most még a kezdeti megijdés szakaszában járunk, a fehéremet úgy lesokkolta 2percig hulla merev volt aztán 2percig simogattam,paskolgattam , hogy végre magához térjen, a kis vadasom pedig megint teljesen elszürkült, úgy látszik nála így jön ki a stressz, még csak félve felfedezik de a békáik nagyon imádják. Az eddigi szekrényhez hozzá is kellet toldani... aztán kisebb káosz van fent nálam, 3doboz(+1akvárium) a kicsiknek és egy doboz a kis szemtelennek. (A lila vödörke pedig a macskának, hogy szokjon le róla hogy a kicsik vizéből iszik)
Gyönyörű az akvárium, az axi meg kis furcsán bájos :) olyan mint egy barlangi gőte :D
Chantall
Megrögzött fórumozó

Re: Új lakó

Maya írta:Tatsuro Wan Byuk-lett a neve, többnemzetiségű, japán és koreai a neve, utóbbi tökéletest jelent. Kis genetikai bibije van, nincs szeme, ez a kép azon a napon készült mikor hazahoztam, azóta kicsit jobban néz ki, remélem hónapok múlva teljesen visszanő a kopoltyúja, de nagyon szerethető. Egy-két lába össze vissza ál és van pár dudora, a farkát furán fölfelé tartja, de én már kezdem látni a javulást, lassan és keveset eszik, de az élő kaját imádja.
Gratulálok az új akváriumodhoz és nagyon bájos kisaxidhoz. Remélem sok örömöt okoztok még egymásnak és hosszú ideig együtt lehettek. :) Jó nagy az akváriumod. De a kis lila tálban mit tartasz? Az előtte lévőbe talán kisaxik vannak? -és abban amelyik tele van csipesszel és mintha egy jégaku is lenne benne..az mi akar lenni? Azt elemezem egy ideje :)
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Chantall írta:
Maya írta:Tatsuro Wan Byuk-lett a neve, többnemzetiségű, japán és koreai a neve, utóbbi tökéletest jelent. Kis genetikai bibije van, nincs szeme, ez a kép azon a napon készült mikor hazahoztam, azóta kicsit jobban néz ki, remélem hónapok múlva teljesen visszanő a kopoltyúja, de nagyon szerethető. Egy-két lába össze vissza ál és van pár dudora, a farkát furán fölfelé tartja, de én már kezdem látni a javulást, lassan és keveset eszik, de az élő kaját imádja.
Gratulálok az új akváriumodhoz és nagyon bájos kisaxidhoz. Remélem sok örömöt okoztok még egymásnak és hosszú ideig együtt lehettek. :) Jó nagy az akváriumod. De a kis lila tálban mit tartasz? Az előtte lévőbe talán kisaxik vannak? -és abban amelyik tele van csipesszel és mintha egy jégaku is lenne benne..az mi akar lenni? Azt elemezem egy ideje :)
A kis lila tál a macskáknak van kirakva, mert eddig a kicsik nem voltak lecsipeszezve és mindig beleivott, nem tudom miért de imádja azt a vizet, pedig néha jó koszos, azért belerakok neki néha vörös szúnyoglárva maradékot meg tubit, hogy az íze megmaradjon. :D A többi 4-ben kicsik vannak, a lecsipeszelt jégakkusba a kis szemtelen, amíg ilyen kis nyeszlett nem tudom a többi közé belerakni, hideg tebang leveles vízben hozza helyre magát, naponta eszik és már látom, hogy egyre jobban van. ;) Remélem kimerítő voltam.
Maya
Chantall
Megrögzött fórumozó

Maya írta:A kis lila tál a macskáknak van kirakva, mert eddig a kicsik nem voltak lecsipeszezve és mindig beleivott, nem tudom miért de imádja azt a vizet, pedig néha jó koszos, azért belerakok neki néha vörös szúnyoglárva maradékot meg tubit, hogy az íze megmaradjon. :D A többi 4-ben kicsik vannak, a lecsipeszelt jégakkusba a kis szemtelen, amíg ilyen kis nyeszlett nem tudom a többi közé belerakni, hideg tebang leveles vízben hozza helyre magát, naponta eszik és már látom, hogy egyre jobban van. ;) Remélem kimerítő voltam.
Igen ! Köszönöm is hogy nem hagytál kétségek között vergődni engem :) Így most már sokkal jobb :) Egyébként ritka aranyos a kis szemnélkülid. :) Örülök hogy szépen fejlődik nálad. :) Remélem hamarosan teszel még fel róla képeket. :)
Chantall
Monique
Mániákus fórumozó

Ez már egy kisebb akvarisztika :D És még rám néztek furcsán a rokonok karácsonykor, hogy 3 akváriumom van + 1 másik szobában :))
Amúgy kiskorukban én is többször tapasztaltam, hogy színt váltottak a kicsik, mikor takarítás volt, de már nem látom ezt az enyémen :)
Az arany se bántja a békákat? Én nemrég raktam be a nagy akváriumba egy nagyobb almacsigát, és már hiányzik az egyik tapogatója :(
Ági
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Maya írta:A kis lila tál a macskáknak van kirakva, mert eddig a kicsik nem voltak lecsipeszezve és mindig beleivott, nem tudom miért de imádja azt a vizet, pedig néha jó koszos, azért belerakok neki néha vörös szúnyoglárva maradékot meg tubit, hogy az íze megmaradjon. :D A többi 4-ben kicsik vannak, a lecsipeszelt jégakkusba a kis szemtelen, amíg ilyen kis nyeszlett nem tudom a többi közé belerakni, hideg tebang leveles vízben hozza helyre magát, naponta eszik és már látom, hogy egyre jobban van. ;) Remélem kimerítő voltam.
De rendes vagy a cicáddal :D még jó, hogy nem eszi meg a kicsiket.
Maya
Adminisztrátor

Monique írta:
Ez már egy kisebb akvarisztika :D És még rám néztek furcsán a rokonok karácsonykor, hogy 3 akváriumom van + 1 másik szobában :))
Amúgy kiskorukban én is többször tapasztaltam, hogy színt váltottak a kicsik, mikor takarítás volt, de már nem látom ezt az enyémen :)
Az arany se bántja a békákat? Én nemrég raktam be a nagy akváriumba egy nagyobb almacsigát, és már hiányzik az egyik tapogatója :(
Én se gondoltam, hogy ez lesz egy kis akváriumból . :D Az összes pete vadas volt, most meg a fele fehér lett, ki érti ezeket... Neeem ő is nagyon szereti őket, együtt úsznak tegnap egy órán át föl le úszkált, élvezte a teret, és rádöbbentem, hogy elhizlaltam, vigyázz vele, bélpoklos és nem tudja, hol van a határ én meg csak adtam neki, most meg szélesebb mint a feje, fogyókúrázni fog... Kiskorában nekem is az egyik csigát megtépte, azóta semmit.

PBorsó: Igazából, nem tudom, hogy az ő kára-e, de voltak rejtélyes eltűnések a legszélső vödör táján, de ráfogom, hogy azért mert ott volt a legnagyobb kis axi aki háromszor volt nagyobb a tesóinál.
Maya
Maya
Adminisztrátor

Wan Byuk

A kis szemtelen lányom nagyon szépen gyógyulgat. Nagyon jó gyerek, minden nap hajlandó enni, kissé kritikusan áll a csipeszhez nagyon furán tud belőle enni, de ha leteszem neki valahova megtalálja és mint egy porszívó felszippangatja. Az első héten még nem, de az elmúlt két hétben mindent megevett akármit adtam neki, élő-fagyasztott, evett tücsköt is, meglepődtem mert a májat nem igazán szereti, pedig nálam azért a többi megvan halva. A kopoltyúszőrei kezdenek visszajönni a kopoltyúja vastagabb lett, élénkebb színű, kicsit hosszabb is, de láthatóan javul. Sőt nem tudom miért de néhány dudor az oldalán kisebb lett, lehet hogy később a lábairól is eltűnnek majd a dudorok. Megszokhattátok a végére pár kép :).
Csatolmányok
01.24
01.24
01.24
01.24
01.24
01.24
01.21
01.21
Maya
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Re: Wan Byuk

Maya írta:A kis szemtelen lányom nagyon szépen gyógyulgat. Nagyon jó gyerek, minden nap hajlandó enni, kissé kritikusan áll a csipeszhez nagyon furán tud belőle enni, de ha leteszem neki valahova megtalálja és mint egy porszívó felszippangatja. Az első héten még nem, de az elmúlt két hétben mindent megevett akármit adtam neki, élő-fagyasztott, evett tücsköt is, meglepődtem mert a májat nem igazán szereti, pedig nálam azért a többi megvan halva. A kopoltyúszőrei kezdenek visszajönni a kopoltyúja vastagabb lett, élénkebb színű, kicsit hosszabb is, de láthatóan javul. Sőt nem tudom miért de néhány dudor az oldalán kisebb lett, lehet hogy később a lábairól is eltűnnek majd a dudorok. Megszokhattátok a végére pár kép :).
Olyan aranyos, úgy néz ki, mint egy kis űrlény :D
Chantall
Megrögzött fórumozó

Maya írta:A kis szemtelen lányom nagyon szépen gyógyulgat. Nagyon jó gyerek, minden nap hajlandó enni, kissé kritikusan áll a csipeszhez nagyon furán tud belőle enni, de ha leteszem neki valahova megtalálja és mint egy porszívó felszippangatja. Az első héten még nem, de az elmúlt két hétben mindent megevett akármit adtam neki, élő-fagyasztott, evett tücsköt is, meglepődtem mert a májat nem igazán szereti, pedig nálam azért a többi megvan halva. A kopoltyúszőrei kezdenek visszajönni a kopoltyúja vastagabb lett, élénkebb színű, kicsit hosszabb is, de láthatóan javul. Sőt nem tudom miért de néhány dudor az oldalán kisebb lett, lehet hogy később a lábairól is eltűnnek majd a dudorok. Megszokhattátok a végére pár kép :).
Jajj de kis szép husika lett..Látszik hogy milyen jól bánsz vele. Nagyon szép rajzos a feje. Imádom az ilyen szép különleges axikat. :) A tied meg különösen szép. :) Milyen dudorok vannak az oldalán? :O
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Chantall írta:
Jajj de kis szép husika lett..Látszik hogy milyen jól bánsz vele. Nagyon szép rajzos a feje. Imádom az ilyen szép különleges axikat. :) A tied meg különösen szép. :) Milyen dudorok vannak az oldalán? :O
Köszi! :) Nagyon kis falánk imád enni, alig telt el három hét mióta hazahoztam és már így néz ki. Rettentő vézna volt és nem is értem hogyan, mivel egy igazi zabagép, imádom azt a hatalmas pocakot, mindennap lefotózom, hogy lássam ha valami történne. Nem tudom, hogy csináltam-e róla képet, ha igen majd előkotrom, mikor hazahoztam a hátsó lábai mögött a farka tövénél volt jó pár dudora, pont ugyanúgy mint a néha kis albínómnak, róla vannak fent képek ugyanolyan dudorai vannak, és kisebbek lettek mostanra. Mikor elhoztam a farkát furán felfelé tartotta és foszlott, kicsi volt az úszóhártyája, ez mind megszűnt a lábait is jobban használja, csak olyan lassan gyógyul a kopoltyúja azt sajnálom...de szép lassan az is helyrejön. :D
Maya
Maya
Adminisztrátor

Wan Byuk

Meglett a kép a dudorról, azóta teljesen összement.
Csatolmányok
PICT0032.JPG
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

De kis dundi lett :DDD Édespofa. Nekem az tünt fel, hogy a farka jóval rövidebb a testéhez képest, szóval nemsemmi kisállat. :)
Ági
Maya
Adminisztrátor

Teuk és Kangin

Nos, főként Monique-nak ajánlom a hozzászólást. :) Legutóbbi TerraPlaza-ra azzal a feltett szándékkal mentem, hogy, ha van akkor veszek egy sima albínó axit. A mai napig nem tudtam kiheverni a kis albínóm elvesztését, gondoltam így majd valamivel könnyebb lesz. Aztán egy helyen volt 2db fehér. Viszont a vége fele találtunk 8db axit, 4golden 4vadas. Rögtön mondtam a barátnőmnek, nézd meg, tiszta amerikai fajta, hát tisztára úgy áll a kopoltyúja! Megkérdeztem erre kiderült, hogy eredetiek, ennyi kellett nekem, régóta akartam vele találkozni, tudtam, hogy van valaki aki eredetiket ad el terraplázán, megragadtam az alkalmat és rögtön vettem két fiút, egy vadasat és egy aranyat, de nem olyan golden mint az enyém hanem teljesen sárga, nálunk Heechul pedig golden alapon sűrű fehér foltos. Két fiú pont jól jön a bandába a 4lány egy 1fiú mellé, bár 7axit nem akartam, de nagyon szeretem ezt a kettőt is, egy biztos egy jó darabig nem veszek axit. A vadas Kangin lett a golden pedig Teuk. Egy hét karanténra vannak ítélve aztán hétvégén bekerülnek a többiekhez. :) Olyan kis vékonykák, még. A kopoltyújuk rettentő szép főleg Kangin-nak össze-vissza ágazik neki, imádom és akkora fiú. Papír is járt hozzájuk, szép német papír amit itthon gondosan lefordítottam, amiben az állt, hogy eredeti leszármazottak, szóval ők már Németországba születtek, de ha minden igaz eredeti szülőktől, nem túl nagyok kb. 20centisek és most januárba voltak 1évesek. Egyébként a következő terraplázára is jönnek, ha érdekelne valakit még pár ilyen szépség. :) (Dr. Tavaszi Judit asztalát keressétek)

Kangin farka pedig külön bekezdést érdemel, állaga olyan mint a takony, hatalmas a hártyája és nagyon vastag, ilyet még nem láttam, de Teuk farka is elég fura állagú.
Csatolmányok
PICT0016.JPG
PICT0030.JPG
PICT0012.JPG
PICT0007.JPG
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Teuk és Kangin

Maya írta:Nos, főként Monique-nak ajánlom a hozzászólást. :) Legutóbbi TerraPlaza-ra azzal a feltett szándékkal mentem, hogy, ha van akkor veszek egy sima albínó axit. A mai napig nem tudtam kiheverni a kis albínóm elvesztését, gondoltam így majd valamivel könnyebb lesz. Aztán egy helyen volt 2db fehér. Viszont a vége fele találtunk 8db axit, 4golden 4vadas. Rögtön mondtam a barátnőmnek, nézd meg, tiszta amerikai fajta, hát tisztára úgy áll a kopoltyúja! Megkérdeztem erre kiderült, hogy eredetiek, ennyi kellett nekem, régóta akartam vele találkozni, tudtam, hogy van valaki aki eredetiket ad el terraplázán, megragadtam az alkalmat és rögtön vettem két fiút, egy vadasat és egy aranyat, de nem olyan golden mint az enyém hanem teljesen sárga, nálunk Heechul pedig golden alapon sűrű fehér foltos. Két fiú pont jól jön a bandába a 4lány egy 1fiú mellé, bár 7axit nem akartam, de nagyon szeretem ezt a kettőt is, egy biztos egy jó darabig nem veszek axit. A vadas Kangin lett a golden pedig Teuk. Egy hét karanténra vannak ítélve aztán hétvégén bekerülnek a többiekhez. :) Olyan kis vékonykák, még. A kopoltyújuk rettentő szép főleg Kangin-nak össze-vissza ágazik neki, imádom és akkora fiú. Papír is járt hozzájuk, szép német papír amit itthon gondosan lefordítottam, amiben az állt, hogy eredeti leszármazottak, szóval ők már Németországba születtek, de ha minden igaz eredeti szülőktől, nem túl nagyok kb. 20centisek és most januárba voltak 1évesek. Egyébként a következő terraplázára is jönnek, ha érdekelne valakit még pár ilyen szépség. :) (Dr. Tavaszi Judit asztalát keressétek)

Kangin farka pedig külön bekezdést érdemel, állaga olyan mint a takony, hatalmas a hártyája és nagyon vastag, ilyet még nem láttam, de Teuk farka is elég fura állagú.
Köszi, már vártam :)) Tényleg nagyon gyönyörűek :) Párom is csak nézett :)
Ági
Chantall
Megrögzött fórumozó

Maya írta:Nos, főként Monique-nak ajánlom a hozzászólást. :) Legutóbbi TerraPlaza-ra azzal a feltett szándékkal mentem, hogy, ha van akkor veszek egy sima albínó axit. A mai napig nem tudtam kiheverni a kis albínóm elvesztését, gondoltam így majd valamivel könnyebb lesz. Aztán egy helyen volt 2db fehér. Viszont a vége fele találtunk 8db axit, 4golden 4vadas. Rögtön mondtam a barátnőmnek, nézd meg, tiszta amerikai fajta, hát tisztára úgy áll a kopoltyúja! Megkérdeztem erre kiderült, hogy eredetiek, ennyi kellett nekem, régóta akartam vele találkozni, tudtam, hogy van valaki aki eredetiket ad el terraplázán, megragadtam az alkalmat és rögtön vettem két fiút, egy vadasat és egy aranyat, de nem olyan golden mint az enyém hanem teljesen sárga, nálunk Heechul pedig golden alapon sűrű fehér foltos. Két fiú pont jól jön a bandába a 4lány egy 1fiú mellé, bár 7axit nem akartam, de nagyon szeretem ezt a kettőt is, egy biztos egy jó darabig nem veszek axit. A vadas Kangin lett a golden pedig Teuk. Egy hét karanténra vannak ítélve aztán hétvégén bekerülnek a többiekhez. :) Olyan kis vékonykák, még. A kopoltyújuk rettentő szép főleg Kangin-nak össze-vissza ágazik neki, imádom és akkora fiú. Papír is járt hozzájuk, szép német papír amit itthon gondosan lefordítottam, amiben az állt, hogy eredeti leszármazottak, szóval ők már Németországba születtek, de ha minden igaz eredeti szülőktől, nem túl nagyok kb. 20centisek és most januárba voltak 1évesek. Egyébként a következő terraplázára is jönnek, ha érdekelne valakit még pár ilyen szépség. :) (Dr. Tavaszi Judit asztalát keressétek)

Annyira szépek! Főleg a golden nagyon szép. Fáj is értük a szívem hogy nem vettem, csak hát nincs elég helyem ennyi állatra. :(
De ritka szép példányokat sikerült venned :)
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Chantall írta:
Maya írta:Nos, főként Monique-nak ajánlom a hozzászólást. :) Legutóbbi TerraPlaza-ra...
Annyira szépek! Főleg a golden nagyon szép. Fáj is értük a szívem hogy nem vettem, csak hát nincs elég helyem ennyi állatra. :(
De ritka szép példányokat sikerült venned :)
Nekünk is csak az a szerencsénk, hogy egy 300literesbe laknak, és azt vettem észre négyen nem igazán tudják kihasználni, mert hiba van ekkora akvárium ők egy percre nem szakadnak el egymástól. Mindig egymás nyakán lógnak, egy kupacban. :D De heten már azt mondom, mindenek jut elég hely, és nem szeretnék többet. Ha majd nálatok is sor kerül a bővítésre, biztos, hogy lesz még ilyen axi, és nem kell félni az albínóktól, ugyanolyan strapásak mint a többi. :)
Maya
Maya
Adminisztrátor

Teuk sérülése

Én általában (ha itthon vagyok) óránként ránézek az axikra, nem történt-e valami, kb fél perc, ma 2 ellenőrzés között vettem észre, hogy megtépte valamelyik az új goldenem Teuk farkát, de nagyon csúnyán, aztán ahogy egyre jobban figyelgettem észrevettem, hogy 3 lábán van kisebb sérülés, így inkább kivettem. Kis piros foltok vannak a lábain és múlthéten valamelyik az egyik lábujját már leharapta, még sosem történt ilyen nálunk, hogy valamelyik megtámadta volna a másikat, mert egy véletlen odakapás még oké, de minimum kétszer harapták meg a farkát, a végét megrojtozták és a hártyából is kiharapott egy darabot valamelyik. És most mondjam rájuk, hogy agresszívak, mikor kivettem a goldent elnéztem jobbra, a vadasom a fehérrel összebújva a hátukon a kicsivel üldögéltek, elnézek balra, az új vadason fején a goldenem pihen, a szemtelen meg fel alá úszkál, és ezek lennének agresszívak? Akik mellett több, mint fél éve 5 béka él a legnagyobb békességben? Nem tudom melyik volt és azt se, hogy ezt most támadásnak vagy balesetnek vegyem. (Pláne, hogy később mindkét kicsi ott ugrált a nagyokon, akik fülük botját se mozdították)
Csatolmányok
PICT0006.JPG
PICT0022.JPG
PICT0032.JPG
PICT0045.JPG
A kis szemtelen is megérkezett
A kis szemtelen is megérkezett
Kangin és Heechul
Kangin és Heechul
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Teuk sérülése

Maya írta:Én általában (ha itthon vagyok) óránként ránézek az axikra, nem történt-e valami, kb fél perc, ma 2 ellenőrzés között vettem észre, hogy megtépte valamelyik az új goldenem Teuk farkát, de nagyon csúnyán, aztán ahogy egyre jobban figyelgettem észrevettem, hogy 3 lábán van kisebb sérülés, így inkább kivettem. Kis piros foltok vannak a lábain és múlthéten valamelyik az egyik lábujját már leharapta, még sosem történt ilyen nálunk, hogy valamelyik megtámadta volna a másikat, mert egy véletlen odakapás még oké, de minimum kétszer harapták meg a farkát, a végét megrojtozták és a hártyából is kiharapott egy darabot valamelyik. És most mondjam rájuk, hogy agresszívak, mikor kivettem a goldent elnéztem jobbra, a vadasom a fehérrel összebújva a hátukon a kicsivel üldögéltek, elnézek balra, az új vadason fején a goldenem pihen, a szemtelen meg fel alá úszkál, és ezek lennének agresszívak? Akik mellett több, mint fél éve 5 béka él a legnagyobb békességben? Nem tudom melyik volt és azt se, hogy ezt most támadásnak vagy balesetnek vegyem. (Pláne, hogy később mindkét kicsi ott ugrált a nagyokon, akik fülük botját se mozdították)
Ó szegény :( Kis sebeknél a békákra gondoltam, de a farkán lévő sérülések miatt talán mégsem :/
Nekem szokták azt csinálni, hogy amikor nem vagyok a szobában akkor nagy parti van, de amint benyitok mindenki kővé merevedik, sőt mennek a házikókba. Ezt abból gondolom, mert a fehérnek meg az aranynak tök vörös a farkincája meg a lábacskái ilyenkor.. :) Hosszas figyelgetés után lehetne rájönni, hogy ki/kik szemelté(k) ki magának :(
Ági
Maya
Adminisztrátor

Monique írta:
Maya írta:Én általában (ha itthon vagyok) óránként ránézek az axikra, nem történt-e valami...
Ó szegény :( Kis sebeknél a békákra gondoltam, de a farkán lévő sérülések miatt talán mégsem :/
Nekem szokták azt csinálni, hogy amikor nem vagyok a szobában akkor nagy parti van, de amint benyitok mindenki kővé merevedik, sőt mennek a házikókba. Ezt abból gondolom, mert a fehérnek meg az aranynak tök vörös a farkincája meg a lábacskái ilyenkor.. :) Hosszas figyelgetés után lehetne rájönni, hogy ki/kik szemelté(k) ki magának :(
A békák szerintem biztosan nem, mert akkor a többi is meg lenne csipkedve, nem túl vadak amúgy se. Igazából 1-2kósza tippem van, a nagyon tuti nem, a fehér olyan mulya, hogy azt egy csiga élve felfalhatná, a nagy vadas meg ha baja van valakivel egyszer odakap és arrébb megy, kis vadas nem áll le veszekedni egyfolytában úszik, a kis szemtelen az aki mindenbe beleharap gonldolkodás nélkül, de szerintem ő se, az új vadasról még nem tudok nyilatkozni, de őket együtt nevelték szóval szerintem ezért nem. A goldenem akinek a farkán látszik 2 helyen egy száj körvonala, belőle kinézem, hogy leáll veszekedni, remélem, hogy csak ők ketten kaptak össze. Még csak az hiányzik nekem, hogy tömegverekedés legyen...
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Maya írta:
Monique írta:
Maya írta:Én általában (ha itthon vagyok) óránként ránézek az axikra, nem történt-e valami...
A békák szerintem biztosan nem, mert akkor a többi is meg lenne csipkedve, nem túl vadak amúgy se. Igazából 1-2kósza tippem van, a nagyon tuti nem, a fehér olyan mulya, hogy azt egy csiga élve felfalhatná, a nagy vadas meg ha baja van valakivel egyszer odakap és arrébb megy, kis vadas nem áll le veszekedni egyfolytában úszik, a kis szemtelen az aki mindenbe beleharap gonldolkodás nélkül, de szerintem ő se, az új vadasról még nem tudok nyilatkozni, de őket együtt nevelték szóval szerintem ezért nem. A goldenem akinek a farkán látszik 2 helyen egy száj körvonala, belőle kinézem, hogy leáll veszekedni, remélem, hogy csak ők ketten kaptak össze. Még csak az hiányzik nekem, hogy tömegverekedés legyen...
Szóval akkor a két goldenre gyanaxol? Remélem nem lesz nagyobb baj! Jól elférnek nem?
Néha itt is van 1-1 összekapás, de látszólag nincs nyom egyiken se, bár én még a picikét nem mertem berakni :)) Főleg, hogy egy almacsigát sikerült kivégeznie a nagyoknak... Másik kettő a kis axit boldogítja, de ő is megcsócsálta az egyik csápját. Volt olyan, hogy a vadas meg az arany az akvárium azonos sarka felé mentek eszeveszettül, összekoccant a buksijuk, majd egymás szájába haraptak :|
Ági
Maya
Adminisztrátor

Monique írta: Szóval akkor a két goldenre gyanaxol? Remélem nem lesz nagyobb baj! Jól elférnek nem?
Néha itt is van 1-1 összekapás, de látszólag nincs nyom egyiken se, bár én még a picikét nem mertem berakni :)) Főleg, hogy egy almacsigát sikerült kivégeznie a nagyoknak... Másik kettő a kis axit boldogítja, de ő is megcsócsálta az egyik csápját. Volt olyan, hogy a vadas meg az arany az akvárium azonos sarka felé mentek eszeveszettül, összekoccant a buksijuk, majd egymás szájába haraptak :|
Rajtuk van csak sérülés, ha csak nem egy harmadik volt. Jól elférnek mindegyiknek van saját tere, van hogy napokig nem találkozik az egyik a másikkal, és hiába van egy bújó általában csak 1axi használja, be se akarnak menni. Apróbbak nálunk is voltak, felkapcsoltam a lámpát hirtelen megijedtek-haraptak, halat félreharapták, de hogy 2 helyen is véletlenül harapja meg...vele amúgyis problémák voltak, szóval egy darabig ki lesz véve.
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Maya írta:
Monique írta: Szóval akkor a két goldenre gyanaxol? Remélem nem lesz nagyobb baj! Jól elférnek nem?
Rajtuk van csak sérülés, ha csak nem egy harmadik volt. Jól elférnek mindegyiknek van saját tere, van hogy napokig nem találkozik az egyik a másikkal, és hiába van egy bújó általában csak 1axi használja, be se akarnak menni. Apróbbak nálunk is voltak, felkapcsoltam a lámpát hirtelen megijedtek-haraptak, halat félreharapták, de hogy 2 helyen is véletlenül harapja meg...vele amúgyis problémák voltak, szóval egy darabig ki lesz véve.
Csak nehogy aztán még antiszoc legyen :/ Hihetetlen milyen vadak...nekem is máig az... :/
Ági
Maya
Adminisztrátor

Teuk 2013.02.10-2013.03.03

Teuk 2013.02.10-2013.03.03

Igen szomorú hír fog következni tőlem. Teukot 3 héttel ezelőtt elvesztettük. :( Tenyésztőtől vásároltam az előző terraplazan egy másik axival együtt, ameddig nálam volt egyszer se volt hajlandó enni, pedig felsorakoztattam neki az étlapot, többször, más-más napszakban, de semmi, a másikkal semmi baj sincs, de a golden nem volt hajlandó enni, minimális ösztöne se volt rá. Nem tudom, hogy ennyire megviselte-e az utazás vagy a vásár. Ezért én pár napig kivettem, egy kis hideg tebang leveles fürdőzésre, mert az nálunk mindenre jó és bevált már. Egyetlenegy nap elmentem itthon bulizni, félévente megengedek magamnak egy ilyet, péntek este megetettem őket, szombat hajnalba elmentem itthonról és vasárnap délután jöttem haza, a buliból időközbe nem lett semmi mert én megint beteg lettem, de már nem tudtam volna hazajutni, így az eredeti tervnek megfelelően barátnőmnél aludtam. Másnap délután hazaérkeztem, ebédeltem (este 6kor) majd nekiálltam kitakarítani, mert mikor kirakom őket dobozba naponta-2naponta takarítom őket. Ami fogadott: a golden gyönyörű kopoltyúi teljsen bekunkorodtak, összement egy darab szőr se volt rajta, első ami feltűnt egy nagyobb borsó méretű gomba ami teljesen megszívta magát vérrel, végig minden egyes kopoltyúján ez és a farka végén is. Próbáltam nyugodt maradni, leszaladtam, hogy akkor azonnali hűtőzés (ez volt a tervem amint hazaértem, hogy ha ma nem eszik bevágom a hűtőbe),remegett mindenem, telenyomtam metilénnel a gombát és elég könnyedén le is jött, de mire befelyeztem a gombátalanítást ő már nem mozdult. Azt hiszem mikor kiemeltem még megmozdult de miután lemetiléneztem nem, sokkot kapott. Egy órán át próbáltam felkelteni....simogattam, lökdöstem, mozgattam de semmi, csak két hullarángást kaptam...aztán már kezdett kicsit keményedni és tudtam, hogy ennyi volt. Nem tudom igazából mi történt, hogy a metiléntől sokkot kapott volna-e, vagy más áll a dolog hátterébe, lehet hogy amikor elkezdtem már akkorse élt, csak hullarángás volt... Nagyon haragszom magamra, hogy miért nem voltam otthon, én aki itthon óránként ellenőrzi mi van velük...vagy miért nem tettem be előbb a hűtőbe. Pont akkor volt a tél egyik nagyon meleg hétvégéje is, a gombákat ezzel is segítve. Engem tényleg csak a jó szándék vezérelt...erre én öltem meg. Szombaton meg is jegyeztem a barátnőmnek, hogy szerintem hamarosan meg fog halni, mivel 3hete nem evett már, pedig mindent megtettem érte a tenyésztővel is beszéltem akitől vettem, de ő is csak azokat írta le amikkel én is próbálkoztam.... Megsirattam, igaz csak rövid ideig volt velem, nem is én neveltem fel, de nagyon szerettem, szegénykémet a többi axim jól meg is tépte, tényleg nem ezt akartam. Este volt már, kimentem a kert végébe, ahol a kis albínóm is elvan temetve, a kemény földbe eltemettem, csak én egyedül a hidegbe. Majd fölmentem összepakolni, mert mindent csak szétdobáltam, majd az utolsó picimre jutott a sor. Mindegyik kis aximat eladtam már, kivéve azt az egyet amelyik 3hónaposan is csak fél centis volt, őt egyedül nevelgettem, 3centsi volt, errő ő is meghalt. Őszintén nem is tudom miben, mert a goldennél 2 nagy gombatelep volt még a dobozában, 2 napos vörös szúnyoglárva és nem vettem észre egy kis kiköpött hal darab volt bent, de 2 nap alatt én még nem láttam olyat, hogy a vörös szúnyoglárva begombásodna, a kicsinél csak szúnyoglárva volt, de egy darab gomba nem volt bent nála. Lemetiléneztem a kopoltyúját kicsit megmostam és láttam, hogy kék, de szemmel nem látni egy 3centis kis axi 4mm-es kopoltyúján a gombát. Na őt nagyon-nagyon megsirattam én nevetem pete kora óta, semmi baja nem volt, erre jön egy ilyen kis gomba és elviszi? Lementem, és őt is eltemettem a kert végébe....kész axi temető van nálunk, nagyon irónikus, hogy az időközben meghalt kisaxikat nem temettem el, (kis axiknál nagy az elhalálozás olyan 2-3hónapos korukig, több száz tesója halt meg) mindegyik csak a lefolyóba végezte, de ő megérdemelte, nagyon régóta küzdöttem érte, nagyon sajnáltam. Sose gondoltam, volna hogy a gomba képes megölni axit, volt már többször is nálunk, de sose votl belőle nagyobb baj, és nem is volt túl erős ahogy metiléneztem már le is tudtam szedni, rettentően megviselt, azért csak most írom le. Az előző kis albínómat is nagyon megsirattam, mikor az orvos megmondta, hogy nem tud rajta segíteni és nem tudja meddig fog élni, mikor 40percen át tartottam az orra előtt a kaját, hogy egyen, és evett is, szegénykém az utolsó előtti napján pedig már milyen jól volt, ahhoz képes hogy a hátsó lábait nem tudta mozgatni, én neveltem fel és a szemem előtt halt meg, őt rettentően szerettem, az első axim volt. Miután összetakarítottam, vagy egy üveg metilént belenyomtam a dobozba lévő gombára...rettentően éreztem magam, én a nagy álatvédő, és erre meghal az én házamba egy ilyen kis piti dolgoba egy axi...a picuriról nem is beszélve.

Bocsánat a hosszú és szomorú bejegyzéstért....kérem mindenki tanuljon az én esetemből...
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Re: Teuk 2013.02.10-2013.03.03

Hozzászólás Szerző: Sendy »

Maya írta:Teuk 2013.02.10-2013.03.03...
Részvétem!
A halál okát nagy valószínűségben meg tudom Neked mondani, de jobban nem fogod magad érezni. A nagyobbiknak valszeg emésztési gondjai voltak, legyengült az immunrendszere, megtámadta a gomba. Ha a gomba véres volt akkor a gombából már az állatba is jutott, és az halálos. Erős gombásodás könnyen halálos kimenetelű lehet, ha a bőr alá jut. A kicsi, mivel mindig lassan nőtt, lehet hogy valamiféle genetikai betegsége volt, és ő is hasonló mód a nagyhoz, gombamérgezésben meghalt. Ezzel nagyon nehéz mit kezdeni sajnos. Pár óra alatt olyan gombásodás ki tud alakulni, ami halálos kimenetelű lehet. Láttad, hogy utoljára Ling-lingemből mit szedtem ki, neki is véres volt és be voltak durranva a kopoltyúi, de hála égnek a bitangerős metilénemnek, sikerült megmenteni.
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
Maya
Adminisztrátor

Sendy írta:
Maya írta:Teuk 2013.02.10-2013.03.03...
Részvétem!
A halál okát nagy valószínűségben meg tudom Neked mondani, de jobban nem fogod magad érezni. A nagyobbiknak valszeg emésztési gondjai voltak, legyengült az immunrendszere, megtámadta a gomba. Ha a gomba véres volt akkor a gombából már az állatba is jutott, és az halálos. Erős gombásodás könnyen halálos kimenetelű lehet, ha a bőr alá jut. A kicsi, mivel mindig lassan nőtt, lehet hogy valamiféle genetikai betegsége volt, és ő is hasonló mód a nagyhoz, gombamérgezésben meghalt. Ezzel nagyon nehéz mit kezdeni sajnos. Pár óra alatt olyan gombásodás ki tud alakulni, ami halálos kimenetelű lehet. Láttad, hogy utoljára Ling-lingemből mit szedtem ki, neki is véres volt és be voltak durranva a kopoltyúi, de hála égnek a bitangerős metilénemnek, sikerült megmenteni.
Soha az életbe nem gondoltam volna, hogy a gomba egy nap alatt akkorára megnő, hogy meg tudjon ölni egy axit... Mert volt már többször gombánk és elég lassan nőttek. Inkább az foglalkoztat miért akkor halt meg mikor lemetiléneztem, így a kezembe halt meg.... Utolsó erőmmel lefotóztam a leszedett gombát, metilénnel könnyen lejött ezért nem értem miért halt bele, mert volt olyan gombánk amit 3 hétig metiléneztem és csak úgy jött le... Ez volt a legnagyobb gomba, ez szívta meg magát vérrel.
Csatolmányok
PICT0027.JPG
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Maya írta:Teuk 2013.02.10-2013.03.03

Igen szomorú hír fog következni tőlem. Teukot 3 héttel ezelőtt elvesztettük. :(
Nagyon sajnálom a történteket. Részvétem! Ne magadat hibáztasd, valószínűleg nem azon múlt, hogy 1 estét nem otthon töltöttél. Sajnos nehéz ez a nem evés, tehetetlen vagy. Mostanában én is sokat küzdök az enyémekkel :(
Ági
Chantall
Megrögzött fórumozó

Maya írta:Teuk 2013.02.10-2013.03.03

Igen szomorú hír fog következni tőlem. Teukot 3 héttel ezelőtt elvesztettük. :(
Részvétem az axijaid miatt...szegényke pedig milyen kis gyönyörű volt..emlékszem rá. Ott voltam amikor vetted. Tudom én is milyen elveszteni egyet is közüllük..hisz olyan szeretetteljes lények. Még egyszer részvétem. Hidd el nem a te hibád...ahogy olvastam, te minden tőled telhetőt megtettél érte/értük.
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Helyzet március-május

Nos nagyon rég raktam képeket. Kangin az egyik vadasom nem eszik mostanában túl sokat, a vadas öreglányomnak szép lassan nő ki a kopoltyúja. Mióta felfedeztük a nitrátmegkötőt azóta mindegyiknek láthatóan szebb lett a kopoltyúja. Mellesleg a fehérem és a vadasom megint összehozott egy adag picit akik már egy hónaposak, utána az öreglány egy másik fiúval is (mivel a fehérem most külön van hártyaszakadással) összehozott egy adagot akik jelenleg 3naposak. :)
Siwon
Siwon
Együtt az összes
Együtt az összes
Heechul
Heechul
Vaksi
Vaksi
Kangin
Kangin
Bandázunk
Bandázunk
Öreglány (Hikaru) növő kopoltyúval :)
Öreglány (Hikaru) növő kopoltyúval :)
Vaksi (WanByuk) és Yesung
Vaksi (WanByuk) és Yesung
Siwon átlátszó lábacskája
Siwon átlátszó lábacskája
Yesung
Yesung
Maya
Maya
Adminisztrátor

Helyzet március-május

Van még kép csak nem akartam egybe bezsúfolni. Yesung kopoltyújával valami eszméletlen mit művelt a nitrátmegkötő, március 16-án még pici és nyeszlettke volt, viszont 10nap múlva hatalmas, még sose volt neki ekkora. Mellesleg új trükkje van a kopoltyúján sárga foltok/rész van, igazi pigmentáló művész, tud teljesen elszürkülni is. WanByuk a vaksi, pedig egy csoda, gyönyörűen kinőtt a kopoltyúja, rettentő falánk, mindig elsőként jelentkezik kajáért és ő az egyetlen aki axi módjára viselkedik és kajálás után a földre lehullott darabokat is feleszi, a többi sose eszik a földről. A másik, hogy észrevettem, hogy a békák tépkedik a kopoltyújukat, láttam ahogy Yesung kopoltyúját megragadta a béka, majd elkezdi rázni a fejét és letép pár szálat aztán megeszi. Még a héten visszavittem mind a 6békát a kereskedésbe, senkinek se volt jó ez így, az axik nem tudták megenni őket mert mindig kiugráltak a szájukból. Békát ezentúl nem ajánlok senkinek, max. saját felelősségre.
Yesung 03.16
Yesung 03.16
03.26 hatalmas kopoltyú
03.26 hatalmas kopoltyú
Siwon ismét
Siwon ismét
Még látni az oldalán kis bevérzést ami már teljesen elmúlt
Még látni az oldalán kis bevérzést ami már teljesen elmúlt
PICT0098m.JPG
PICT0106m.JPG
PICT0136m.JPG
Mindig így aludtak a békákkal
Mindig így aludtak a békákkal
Siwon és a Vaksi
Siwon és a Vaksi
Maya
Válasz küldése