Chantall (régen Sarah)
Moderátor: Axolotl moderátor
Chantall (régen Sarah)
Sziasztok!
Sára vagyok..vagy Sarah... Bár ha regisztrálok valahova inkább az angolos verziót részesítem előnyben.
Békés megyei vagyok..a párom Veszprém megyei...De az más tészta.
Az axolotlokat még márciusban láttam először a szegedi vadasparkban..azóta a csodálójuk vagyok..és egyszerűen megőrültem hogy nekem nincs,,,,nagyon sok mindent elolvastam róluk..de még nem érzem a tudásomat elég nagynak ahhoz, hogy ne kérdezzek. -Mondjuk a páromat én látom el tanácsokat. Imádok utánanézni dolgoknak. Főleg ha egy állatról van szó, ugyan is szeretném jól tartani őket, szeretném ha sokáig velem lehetnének, ennek alapfeltétele, hogy tudjam hogy kell velük bánni, mit ehetnek és mit nem..ismernem kell azt az állatot.
Imádom a kicsikéimet... Két kis albínó axolotllot sikerült beszereznem Győrben egy állatkereskedésben..miután Ajkán csúnyán szivatott minket az eladó, aki azóta ha meglát félelemmel teli szemekkel néz rám,pedig sosem bántottam..max szemmel.
De megtudtam itt hogy a kis drágáim nem albínók hanem fehérek...de én nem diszkriminálom őket a színük miatt...imádom őket és kész!! Jelenleg egy 120 literes akváriumban élnek(1m hosszú, 40 cm széles és 40 cm magas)
Magunk rendeztünk be..nem használunk bolti víztisztítókat...nálunk van egy kis anci meg néhány csiga. Nemsokára költözik be pár darab neonhalacska...híve vagyok az élőállatot eleségeknek...ugyan is..így kicsit közelebb tudjuk őket vinni a saját környezetükhöz.. ha meg nem eszik meg őket,akkor is lesz majd társuk.
Egyenlőre rólam és a drágáimról ennyit...de majd még lesz folytatás. :)
Sára vagyok..vagy Sarah... Bár ha regisztrálok valahova inkább az angolos verziót részesítem előnyben.
Békés megyei vagyok..a párom Veszprém megyei...De az más tészta.
Az axolotlokat még márciusban láttam először a szegedi vadasparkban..azóta a csodálójuk vagyok..és egyszerűen megőrültem hogy nekem nincs,,,,nagyon sok mindent elolvastam róluk..de még nem érzem a tudásomat elég nagynak ahhoz, hogy ne kérdezzek. -Mondjuk a páromat én látom el tanácsokat. Imádok utánanézni dolgoknak. Főleg ha egy állatról van szó, ugyan is szeretném jól tartani őket, szeretném ha sokáig velem lehetnének, ennek alapfeltétele, hogy tudjam hogy kell velük bánni, mit ehetnek és mit nem..ismernem kell azt az állatot.
Imádom a kicsikéimet... Két kis albínó axolotllot sikerült beszereznem Győrben egy állatkereskedésben..miután Ajkán csúnyán szivatott minket az eladó, aki azóta ha meglát félelemmel teli szemekkel néz rám,pedig sosem bántottam..max szemmel.
De megtudtam itt hogy a kis drágáim nem albínók hanem fehérek...de én nem diszkriminálom őket a színük miatt...imádom őket és kész!! Jelenleg egy 120 literes akváriumban élnek(1m hosszú, 40 cm széles és 40 cm magas)
Magunk rendeztünk be..nem használunk bolti víztisztítókat...nálunk van egy kis anci meg néhány csiga. Nemsokára költözik be pár darab neonhalacska...híve vagyok az élőállatot eleségeknek...ugyan is..így kicsit közelebb tudjuk őket vinni a saját környezetükhöz.. ha meg nem eszik meg őket,akkor is lesz majd társuk.
Egyenlőre rólam és a drágáimról ennyit...de majd még lesz folytatás. :)
- Csatolmányok
Chantall
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
- Kapcsolat:
Re: Sarah
Üdv a fórumon és az axoltotl fórumtagok között is!
A víztisztítós témát kicsit nem értettem. Egy szűrő amúgy nagyon hasznos, főleg ha szűrőkosszal használod. Nekünk is ezt javasolta a dokink, és használjuk is. Azóta kristálytiszta a víz, és jól be van állva a flórája. Lebomlik, aminek le kell.
Két hozzászólást linkelnék ide Neked elolvasásra, hátha még nem láttad:
http://axolotl.hu/viewtopic.php?f=5&t=36#p170 Ancikról van szó
http://axolotl.hu/viewtopic.php?f=5&t=36#p260 szűrésről, és a szűrők használatáról nem használatáról
A víztisztítós témát kicsit nem értettem. Egy szűrő amúgy nagyon hasznos, főleg ha szűrőkosszal használod. Nekünk is ezt javasolta a dokink, és használjuk is. Azóta kristálytiszta a víz, és jól be van állva a flórája. Lebomlik, aminek le kell.
Két hozzászólást linkelnék ide Neked elolvasásra, hátha még nem láttad:
http://axolotl.hu/viewtopic.php?f=5&t=36#p170 Ancikról van szó
http://axolotl.hu/viewtopic.php?f=5&t=36#p260 szűrésről, és a szűrők használatáról nem használatáról
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Nagyon picik és nagyon szépek és nagyon egészségesek :)
Szűrő természetesen nem kötelező, sok embert ismerek aki nem szűri a vizet, fény-oxigén-stb. megfelelő adagolásával sokáig megtartható a víz jó állapota, csak nekünk "lustáknak" nagyon jól jön :)
Szűrő természetesen nem kötelező, sok embert ismerek aki nem szűri a vizet, fény-oxigén-stb. megfelelő adagolásával sokáig megtartható a víz jó állapota, csak nekünk "lustáknak" nagyon jól jön :)
Sziasztok!!
Köszönöm szépen Góliát és Donkey (párom találta ki) a dicséreteket!
Imádni valóak, Góliát jól is eszik, csak Donkey nem nagyon..eszik csak keveset...azt szoktam mondani, hogy rám hasonlít. Csiga szaporulatom van...lehet pár darabot majd viszek a kereskedésbe..akár ingyen is csak vegyék át tőlem. Több mint 60 csiguszom van.
Szeretem ezt a fórumot,sok infót kaptam/találtam itt...pl a szúnyoghálót az akvárium fölé....máshol nem mesélték ezt nekem.
Néha nem tudom mit csináljak velük...azaz inkább a kicsivel.
De már gondolkozom, hogy beszerzek valahonnan egy vadszínűt melléjük. Ő lehetne Voldemort De ott még nem tartunk. Főleg, hogy költözést tervezünk...el Ajkáról...jó lesz majd az akváriummal költözni....Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban nektek?? Költöztettetek már akváriumot...csak 200kmre kéne arrébb költöztetni
Bírom, hogy amikor a párom enni adna nekik Góliát nézi a kezét,,,ő meg mondja hogy meg ne edd,az a kezem..sicc innen
Viccesek nagyon. Az akváriumban van két hatalmas nagy kő..azokra szoktak felúszni...tetszik nekik. Szűrő kell nekik..szerintem...külső szűrőt használunk...nekünk azt mondta a kereskedő, hogy az elég...egyenlőre marad az...aztán majd ha költöztünk veszünk..ha nem lenne jó.
Víztisztító vegyszereknek nem vagyok a híve..inkább hagyom kint kicsit...meg a csigák algátlanítanak. Hallottam tapasztalatokat, hogy volt aki red cherry garnélával tartotta őket..és nem volt gáz..lehet beszerzünk pár darabot.
Vannak tervek..már csak pénz kell
Köszönöm szépen Góliát és Donkey (párom találta ki) a dicséreteket!
Imádni valóak, Góliát jól is eszik, csak Donkey nem nagyon..eszik csak keveset...azt szoktam mondani, hogy rám hasonlít. Csiga szaporulatom van...lehet pár darabot majd viszek a kereskedésbe..akár ingyen is csak vegyék át tőlem. Több mint 60 csiguszom van.
Szeretem ezt a fórumot,sok infót kaptam/találtam itt...pl a szúnyoghálót az akvárium fölé....máshol nem mesélték ezt nekem.
Néha nem tudom mit csináljak velük...azaz inkább a kicsivel.
De már gondolkozom, hogy beszerzek valahonnan egy vadszínűt melléjük. Ő lehetne Voldemort De ott még nem tartunk. Főleg, hogy költözést tervezünk...el Ajkáról...jó lesz majd az akváriummal költözni....Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban nektek?? Költöztettetek már akváriumot...csak 200kmre kéne arrébb költöztetni
Bírom, hogy amikor a párom enni adna nekik Góliát nézi a kezét,,,ő meg mondja hogy meg ne edd,az a kezem..sicc innen
Viccesek nagyon. Az akváriumban van két hatalmas nagy kő..azokra szoktak felúszni...tetszik nekik. Szűrő kell nekik..szerintem...külső szűrőt használunk...nekünk azt mondta a kereskedő, hogy az elég...egyenlőre marad az...aztán majd ha költöztünk veszünk..ha nem lenne jó.
Víztisztító vegyszereknek nem vagyok a híve..inkább hagyom kint kicsit...meg a csigák algátlanítanak. Hallottam tapasztalatokat, hogy volt aki red cherry garnélával tartotta őket..és nem volt gáz..lehet beszerzünk pár darabot.
Vannak tervek..már csak pénz kell
Chantall
Sziasztok!!
Nagyon boldog vagyok! Donkey végre rendesen eszik. Mi8ndegys mit adunk neki,eszik mint akit éheztetnek
Szerintem megijedt,mert megfenyegettem azzal, hogy dokihoz vitetem! Még aznap este elkezdett falatozni.
Szeretem a szűrőt...kényelmesebb vele az élet..bár a csigák jó takarítók(vagy 60 van bent már az akváriumban úgy elszaporodtak) azért jó ha van. Múltkor tisztítottam a szűrőt és volt benne két bigusz...
Mindenhol ott vannak...úgy hallottam az axik szeretik megenni a csigákat..nah ezek nem...kiderült, hogy az ancim nem is anci..csak én tudtam rosszul...más tisztogató halacska..viszont jó gyors...Kavics helyett Rakétának kéne neveznem
Van ám élet az akváriumban :)
Nagyon boldog vagyok! Donkey végre rendesen eszik. Mi8ndegys mit adunk neki,eszik mint akit éheztetnek
Szerintem megijedt,mert megfenyegettem azzal, hogy dokihoz vitetem! Még aznap este elkezdett falatozni.
Szeretem a szűrőt...kényelmesebb vele az élet..bár a csigák jó takarítók(vagy 60 van bent már az akváriumban úgy elszaporodtak) azért jó ha van. Múltkor tisztítottam a szűrőt és volt benne két bigusz...
Mindenhol ott vannak...úgy hallottam az axik szeretik megenni a csigákat..nah ezek nem...kiderült, hogy az ancim nem is anci..csak én tudtam rosszul...más tisztogató halacska..viszont jó gyors...Kavics helyett Rakétának kéne neveznem
Van ám élet az akváriumban :)
Chantall
Szia!
Nagyon szépek és aranyosak az axik!
Már alig várom,hogy nekem is legyen. Megvan még az algaevő halad? Megtudtad azóta milyen fajta? Én régen tartottam ancikat és most is szeretnék, mert imádom őket kiskoromtól kezdve és hasznosak is. Viszont félek,hogy az axik megennék, vagy hogy ő böki meg őket és valami bajuk lesz. Nálad mekkora a méret különbség az algaevő és az axik között, hogy nem bántják?
Sikerült végül "egyben" elköltözni?
Nagyon szépek és aranyosak az axik!
Már alig várom,hogy nekem is legyen. Megvan még az algaevő halad? Megtudtad azóta milyen fajta? Én régen tartottam ancikat és most is szeretnék, mert imádom őket kiskoromtól kezdve és hasznosak is. Viszont félek,hogy az axik megennék, vagy hogy ő böki meg őket és valami bajuk lesz. Nálad mekkora a méret különbség az algaevő és az axik között, hogy nem bántják?
Sikerült végül "egyben" elköltözni?
Chantall (régen Sarah)
Sziasztok!
Darnai Sára vagyok...Békés megyei származású, de jelenleg Ajkán élek a vőlegényemmel.
Egy éve (2011) augusztusban több havi próbálkozás után sikerült vennem két picike kis axit. Bár a kereskedő albínónak adta el nekem, de szerintem csak nem tudja az albínó szó jelentését. Ki tudja. Sok mindenen mentünk eddig keresztül...kezdve azon hogy amikor párom Békéscsabán feküdt a kórházban orrsövényműtét végett anyósék hívták hogy az akvárium ereszt, mert megrepedt valahol. Nah alig vártuk hogy szabaduljunk és mehessünk Ajkára...a tigrisbótiák, a garnélák az anci és a két axi egy gyermekfürdető kádban voltak akkor...de tök viccesen néztek ki és szerencsére csak pár napig kellett ott lenniük. Mert nem sokára szereztünk egy másik 120 lityós akváriumot. Be is rendeztük, nagyon szép lett. Akkor már féltünk hogy az egyik axi sokkal de sokkal kisebb mint a másik...keveset evett...akkor még nem fordítottunk ennek nagy gondot. Telnek a napok és a hetek. Akvárium körül megint zűrök lettek mert az a komódnak a lábai amin volt akvárium szétmentek a súly alatt. Azon is túl voltunk. (mármint a lábak cseréjén).
Az axi továbbra sem evett rendesen. De már kezdett zavarni a dolog, szóltam is a páromnak meg mindenkinek de azt mondták csak túl aggódom a dolgokat. nah ugorjunk egy két hetet. Most szerdán nagy nehezen találtunk a környéken egzotikus állatorvost. Miután már vagy 1 hete hűtő fürdőztettük a beteget, mert a farka is megsérült. A doki nagyon közvetlen volt, kicsit le hülyézett; amikor mondtam neki hogy hideg vízben van az axi, mert az jót tesz neki, gyorsabban regenerálódik. Meg szerinte semmit sem érek a metilénkékemmel. Kicsit furcsa volt, de párom megfogta a kezem így egyszer sem szóltam be neki. Úgy voltam vele hogy ő ért hozzájuk hisz csak doki meg csak tanulta. Mondjuk ok, ha nem tudott sok axit kezelni, hisz nem valami gyakori erre fele. Malachid zöldet kaptunk amiben a megadott higítot mennyiségű adagban. Tegnap előtt csütörtökön meg is ejtettük ezt a fürdőt. Nem volt semmi különös. Csak amikor tegnap reggel mentünk hogy akkor megint megpróbáljuk nála ezt a gyógyvizes fürdetést. Párom riadtan hívott, akkor már tudtam hogy valami nincs rendjén. Az axikám, fura pozícióban volt a külön helyen(ugyanis a gombásodás miatt külön helyen tartottuk) kezébe vette és teljesen elernyedt. Semmi reakció semmi mozgás...öntöttem ki a fenébe az egész gyógyszeres vizet és tiszta vízzel tértem vissza. próbáltuk feléleszteni. hívtam az orvost mert kétségbeestem, de ő nem vette fel a telefont (mondta hogy a jövőhét folyamán szabadságon lesz, de nem tudtam hogy már most is) Egyszerűen nem tudtuk mitévők legyünk. Felhívtuk egy ismerősünket aki azt mondta hogy lehet meghalt nagy rá az esély...de van egy cseppnyi esély arra is hogy csak a gyógyszertől kapott sokkot. Ebben reménykedtünk. Este amikor megnéztük a hűtőben pihenő axit akkor láttuk meg hogy a szája már teljesen tátva elernyedve van. A feje sárga volt....de nem engedtem kivenni a vízből., pedig tudtam hogy már nem él. De én adni akartam még neki esélyt...hittem a csodákban...reggel rohantam le a hűtőhöz és és szembesültem avval hogy tényleg eljött az elkerülhetetlen. A szeme homályos volt és fura volt a teste ...nem mozgott már többé....sírva fogtam meg a párom kezét és indultunk ki az udvarra hogy megtegyük amit megkellet...az udvar egy csendes zugában helyeztük örök nyugalomra az én kis szörnyecskémet. Tettem mellé egy fagyasztott halat, hogy ne legyen egyedül és sírva búcsúztunk tőle.
Nem tudom, hogy az orvos tudta e hogy ez a szer a kétéltűeknél nem szabad használni...biztos nem. Hisz csak nem akart volna egy ártatlan kis lénynek rosszat? Több helyen megnéztük és sok fórumon írták (angol fórumokon) hogy szintén ezt kapták a dokitól és meghalt a kedvencük. Mi ezt sajna csak utólag olvastuk el. Hibáztunk...és ez egy életbe került. Soha nem bocsátom meg magamnak ezt.
Mára ennyi.
Bemutatkozásnak csak ennyit szerettem volna.
Üdv
Chantal
Darnai Sára vagyok...Békés megyei származású, de jelenleg Ajkán élek a vőlegényemmel.
Egy éve (2011) augusztusban több havi próbálkozás után sikerült vennem két picike kis axit. Bár a kereskedő albínónak adta el nekem, de szerintem csak nem tudja az albínó szó jelentését. Ki tudja. Sok mindenen mentünk eddig keresztül...kezdve azon hogy amikor párom Békéscsabán feküdt a kórházban orrsövényműtét végett anyósék hívták hogy az akvárium ereszt, mert megrepedt valahol. Nah alig vártuk hogy szabaduljunk és mehessünk Ajkára...a tigrisbótiák, a garnélák az anci és a két axi egy gyermekfürdető kádban voltak akkor...de tök viccesen néztek ki és szerencsére csak pár napig kellett ott lenniük. Mert nem sokára szereztünk egy másik 120 lityós akváriumot. Be is rendeztük, nagyon szép lett. Akkor már féltünk hogy az egyik axi sokkal de sokkal kisebb mint a másik...keveset evett...akkor még nem fordítottunk ennek nagy gondot. Telnek a napok és a hetek. Akvárium körül megint zűrök lettek mert az a komódnak a lábai amin volt akvárium szétmentek a súly alatt. Azon is túl voltunk. (mármint a lábak cseréjén).
Az axi továbbra sem evett rendesen. De már kezdett zavarni a dolog, szóltam is a páromnak meg mindenkinek de azt mondták csak túl aggódom a dolgokat. nah ugorjunk egy két hetet. Most szerdán nagy nehezen találtunk a környéken egzotikus állatorvost. Miután már vagy 1 hete hűtő fürdőztettük a beteget, mert a farka is megsérült. A doki nagyon közvetlen volt, kicsit le hülyézett; amikor mondtam neki hogy hideg vízben van az axi, mert az jót tesz neki, gyorsabban regenerálódik. Meg szerinte semmit sem érek a metilénkékemmel. Kicsit furcsa volt, de párom megfogta a kezem így egyszer sem szóltam be neki. Úgy voltam vele hogy ő ért hozzájuk hisz csak doki meg csak tanulta. Mondjuk ok, ha nem tudott sok axit kezelni, hisz nem valami gyakori erre fele. Malachid zöldet kaptunk amiben a megadott higítot mennyiségű adagban. Tegnap előtt csütörtökön meg is ejtettük ezt a fürdőt. Nem volt semmi különös. Csak amikor tegnap reggel mentünk hogy akkor megint megpróbáljuk nála ezt a gyógyvizes fürdetést. Párom riadtan hívott, akkor már tudtam hogy valami nincs rendjén. Az axikám, fura pozícióban volt a külön helyen(ugyanis a gombásodás miatt külön helyen tartottuk) kezébe vette és teljesen elernyedt. Semmi reakció semmi mozgás...öntöttem ki a fenébe az egész gyógyszeres vizet és tiszta vízzel tértem vissza. próbáltuk feléleszteni. hívtam az orvost mert kétségbeestem, de ő nem vette fel a telefont (mondta hogy a jövőhét folyamán szabadságon lesz, de nem tudtam hogy már most is) Egyszerűen nem tudtuk mitévők legyünk. Felhívtuk egy ismerősünket aki azt mondta hogy lehet meghalt nagy rá az esély...de van egy cseppnyi esély arra is hogy csak a gyógyszertől kapott sokkot. Ebben reménykedtünk. Este amikor megnéztük a hűtőben pihenő axit akkor láttuk meg hogy a szája már teljesen tátva elernyedve van. A feje sárga volt....de nem engedtem kivenni a vízből., pedig tudtam hogy már nem él. De én adni akartam még neki esélyt...hittem a csodákban...reggel rohantam le a hűtőhöz és és szembesültem avval hogy tényleg eljött az elkerülhetetlen. A szeme homályos volt és fura volt a teste ...nem mozgott már többé....sírva fogtam meg a párom kezét és indultunk ki az udvarra hogy megtegyük amit megkellet...az udvar egy csendes zugában helyeztük örök nyugalomra az én kis szörnyecskémet. Tettem mellé egy fagyasztott halat, hogy ne legyen egyedül és sírva búcsúztunk tőle.
Nem tudom, hogy az orvos tudta e hogy ez a szer a kétéltűeknél nem szabad használni...biztos nem. Hisz csak nem akart volna egy ártatlan kis lénynek rosszat? Több helyen megnéztük és sok fórumon írták (angol fórumokon) hogy szintén ezt kapták a dokitól és meghalt a kedvencük. Mi ezt sajna csak utólag olvastuk el. Hibáztunk...és ez egy életbe került. Soha nem bocsátom meg magamnak ezt.
Mára ennyi.
Bemutatkozásnak csak ennyit szerettem volna.
Üdv
Chantal
Chantall
- Monique
- Mániákus fórumozó
Re: Chantal
Üdv a fórumon. Sajnálom a kis szörnyecskéd halálát, ne hibáztasd magad, szerintem alapból beteg lehetett szegényke. Nekem ugyanez volt anno a teknőseimnél. Az egyik szépen fejlődött, a másik visszamaradott volt, rossz evő és később sajnos el is veszítettem őt.Chantal írta:Sziasztok!
Darnai Sára vagyok...Békés megyei származású...
Remélem a továbbiakban vidámabb lesz az axi tartás.
Ági
- Maya
- Adminisztrátor
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő
Sok szörnyűségen mentetek keresztül, remélem a következő időkben csakis vidám bejegyzéseket olvashatunk majd tőled. Az én kis albínóm is beteg volt, hibás volt a genetikája ő is kert végébe lett eltemetve az a fagyasztott halas dolgot megkönnyeztem, nagyon aranyos gondolat.Chantal írta:Sziasztok!
Darnai Sára vagyok...
Chantal
Maya
Sziasztok!
Gondoltam teszek fel képet az akváriumunkról...sajnos nem sok van róla kívülről inkább bele fényképezve és a nagyfejű szörnyetegemről. Ő maradt meg nekem a fehér axikám akinek gyönyörű szép fekete szemei vannak.
Gondoltam teszek fel képet az akváriumunkról...sajnos nem sok van róla kívülről inkább bele fényképezve és a nagyfejű szörnyetegemről. Ő maradt meg nekem a fehér axikám akinek gyönyörű szép fekete szemei vannak.
- Csatolmányok
Chantall
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Szia!
Üdv itt a fórumon! Sajnálom a kicsikét, az enyém is hasonlóan nézett ki, miután kimúlt.
Üdv itt a fórumon! Sajnálom a kicsikét, az enyém is hasonlóan nézett ki, miután kimúlt.
Titkos3
kis jövevények
sziasztok!
Nem sokára új családtagok érkeznek hozzánk...azaz már holnap este elfoglalják az ideiglenes otthonukat.
Monique-től érkezik hozzánk két kis növendék vadas axika. Bár az én kis Szörnyecskémet nem pótolhatják soha...őt nem is lehet, és az emléke mindig velünk marad,úgy gondoltuk hogy a nagy fejű barátocskánknak nem lenne jó társ nélkül. Legalábbis mi nem szerettük volna. Igaz eleinte csak egy db új kis lényre gondoltunk, de utána rájöttünk hogy ha már úgy is kettő van eladó, és nekünk meg van egy szép nagy akváriumunk akkor akár jöhetne mind a kettő is.
Nagy izgalommal várom a kicsik érkezését. Majd teszek fel róluk nektek képeket.
Holnap találkozunk :)
Nem sokára új családtagok érkeznek hozzánk...azaz már holnap este elfoglalják az ideiglenes otthonukat.
Monique-től érkezik hozzánk két kis növendék vadas axika. Bár az én kis Szörnyecskémet nem pótolhatják soha...őt nem is lehet, és az emléke mindig velünk marad,úgy gondoltuk hogy a nagy fejű barátocskánknak nem lenne jó társ nélkül. Legalábbis mi nem szerettük volna. Igaz eleinte csak egy db új kis lényre gondoltunk, de utána rájöttünk hogy ha már úgy is kettő van eladó, és nekünk meg van egy szép nagy akváriumunk akkor akár jöhetne mind a kettő is.
Nagy izgalommal várom a kicsik érkezését. Majd teszek fel róluk nektek képeket.
Holnap találkozunk :)
Chantall
Megérkeztek!
Megérkeztek a kis drága kutyuskák! :) Jajj nagyon aranyosak.
Elfoglalták az ideiglenes "otthonukat" Holnap megcsináljuk az akváriumba az elválasztást így biztonságosan elhelyezhetjük őket az akváriumba.
Kérdeznék valamit....előfordulhat hogy kiakad egy zebra dánió állkapcsa? Beszórtam a garniknak garni tápot és a halak is szerejtik és az egyik csökkent agyú bekapta a szájába az egyik golyót és azóta be sem tudja csukna...nyitott szájjal úszik a vízben. Vagy beszorult a szájába vagy kiakadt az állkapcsa.
Nah mindegy...Van az ideiglenes akváriumban levegőztető és nagyobb méretű kavicsok alul (akkora hogy ne tudják a szájukba venni) és majd teszünk be kishalakat is...hát ha még vadásznak kicsit...Nem sokára hozok képeket. szerintem már holnap :)
Elfoglalták az ideiglenes "otthonukat" Holnap megcsináljuk az akváriumba az elválasztást így biztonságosan elhelyezhetjük őket az akváriumba.
Kérdeznék valamit....előfordulhat hogy kiakad egy zebra dánió állkapcsa? Beszórtam a garniknak garni tápot és a halak is szerejtik és az egyik csökkent agyú bekapta a szájába az egyik golyót és azóta be sem tudja csukna...nyitott szájjal úszik a vízben. Vagy beszorult a szájába vagy kiakadt az állkapcsa.
Nah mindegy...Van az ideiglenes akváriumban levegőztető és nagyobb méretű kavicsok alul (akkora hogy ne tudják a szájukba venni) és majd teszünk be kishalakat is...hát ha még vadásznak kicsit...Nem sokára hozok képeket. szerintem már holnap :)
Chantall
- Monique
- Mániákus fórumozó
Re: Megérkeztek!
Örülök, hogy lejutottak :)Chantal írta:Megérkeztek a kis drága kutyuskák! :) Jajj nagyon aranyosak.
Ági
Az ifjak :)
Megérkeztek a kicsik..itt vannak a képek róluk...nem nehéz megkülönböztetni őket.
Az egyik kicsit világosabb így ő a Voldemort nevet kapta, a másik sötétebb ő meg Darth Vader
Jajjj teljesen elvagyunk szokva az ilyen kis csöppségektől. A nagyfejűmet simán simogathatom engedi..meg is foghatom, semmi problémája nincs belőle. Be kell valljam nektek őszintén hogy nem tettem még be őket a nagy akváriumba. Féltem őket. Az én drága nagyfejű barátom igen aktív vadász, a kezünkre is megy...enne annyit mint ha éhezne. Így bár a kicsik 14 centisek még is várok egy két hetet hogy növögessenek, és majd csak utána rakom át őket a hálóval elválasztott akváriumba. Első a biztonság.
Kicsit kettősség van bennem. Mert imádom őket, nevetek rajtuk, de közben meg mindig eszembe jut a nemrég elpusztult kis axikám és ilyenkor meg bűntudatom van. Normális ez ilyenkor? Mi nem azért szereztük a kicsiket mert elakarjuk felejteni a másikat, hanem mert imádjuk őket és nem akartuk a nagyfejűt egyedül tartani.
Sajnos nem tudom előszedni a fényképezőt, mert egymásba vannak fordítva a szekrények (abban van a gép), mert tapétázás zajlik.
De ami késik nem múlik. Van levegőztető a kicsiknél. Ma át teszek hozzájuk egy műnövényt is, de csigát már raktunk át hogy megegyék a maradék kajákat. Este kaptak enni...szegény kis éhezőim, ették a szúnyoglárvát Tetszett nekik :)
Egy-két hétre elég lesz nekik, de utána majd átkerülnek.
Ugye milyen kis szépek?!? :)
Az egyik kicsit világosabb így ő a Voldemort nevet kapta, a másik sötétebb ő meg Darth Vader
Jajjj teljesen elvagyunk szokva az ilyen kis csöppségektől. A nagyfejűmet simán simogathatom engedi..meg is foghatom, semmi problémája nincs belőle. Be kell valljam nektek őszintén hogy nem tettem még be őket a nagy akváriumba. Féltem őket. Az én drága nagyfejű barátom igen aktív vadász, a kezünkre is megy...enne annyit mint ha éhezne. Így bár a kicsik 14 centisek még is várok egy két hetet hogy növögessenek, és majd csak utána rakom át őket a hálóval elválasztott akváriumba. Első a biztonság.
Kicsit kettősség van bennem. Mert imádom őket, nevetek rajtuk, de közben meg mindig eszembe jut a nemrég elpusztult kis axikám és ilyenkor meg bűntudatom van. Normális ez ilyenkor? Mi nem azért szereztük a kicsiket mert elakarjuk felejteni a másikat, hanem mert imádjuk őket és nem akartuk a nagyfejűt egyedül tartani.
Sajnos nem tudom előszedni a fényképezőt, mert egymásba vannak fordítva a szekrények (abban van a gép), mert tapétázás zajlik.
De ami késik nem múlik. Van levegőztető a kicsiknél. Ma át teszek hozzájuk egy műnövényt is, de csigát már raktunk át hogy megegyék a maradék kajákat. Este kaptak enni...szegény kis éhezőim, ették a szúnyoglárvát Tetszett nekik :)
Egy-két hétre elég lesz nekik, de utána majd átkerülnek.
Ugye milyen kis szépek?!? :)
- Csatolmányok
Chantall
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Re: Az ifjak :)
Nem tudom olvastad-e már a betegség a gazdi szemszögéből hozzászólásomat az eüben. Ha nem, ajánlom elolvasásra: http://axolotl.hu/viewtopic.php?f=6&t=112Chantal írta:...Kicsit kettősség van bennem. Mert imádom őket, nevetek rajtuk, de közben meg mindig eszembe jut a nemrég elpusztult kis axikám és ilyenkor meg bűntudatom van. Normális ez ilyenkor? Mi nem azért szereztük a kicsiket mert elakarjuk felejteni a másikat, hanem mert imádjuk őket és nem akartuk a nagyfejűt egyedül tartani...
Van benne részben válasz a kérdésedre.
Én bűntudatot soha nem éreztem azért mert új állatot szereztem be, mert soha nem a helyére vettem, nem helyettesíteni szerettem volna, hanem szükségem volt rájuk, beléjük szerettem, vagy ők választottak engem, vagy rajtam maradtak és ismét volt egy kis élet legyen az vízi vagy szőrös akiről gondoskodni kellett, akivel ment az élet tovább, aki rám volt utalva, akinek megpróbáltam bearanyozni az életét. Az új állatok új boldogságokat hoznak, és kicsit nyomják el a fájó emlékeket, nem téped magad egész nap azon amiért nem Te voltál a felelős, és amin nem tudsz már változtatni. Segítenek feldolgozni a dolgokat, ez miatt ne legyen bűntudatod, megtetted, amit lehetett, elbúcsúztál tőle, megsirattad,eltemetted az életnek lassan mennie kell tovább, a fájó emlékek megszürkülnek ahogy az újak bearanyozzák a napjaidat, majd később már csak a szebb emlékek maradnak régi kedvencedről és talán idővel eljutsz arra a pontra amikor nem a hiányának fájdalma jut eszedbe, hanem az, hogy milyen jó volt vele, milyen kellemes emlékeid vannak és szinte olyan lesz akkor, azokra a pillanatokra mint amikor még együtt voltatok. Ehhez sok idő kell, és szerintem sok halál, hogy eljusson valaki erre a szintre.Meg kell békélned hozzá teljesen.
Szerintem azért érzel bűntudatot, mert vagy úgy érzed valahol, hogy őt akarod pótolni, ezt Neked kell magaddal lerendezned, vagy esetleg úgy gondolod, hogy másoknak lehet ez a véleménye. Mások véleményére ne adj, aki meg már volt hasonló cipőben, az úgy sem érti félre.
Remélem segítettem valamennyit a válaszommal, és találsz benne némi megoldást.
Sendy
Igen, köszönöm, jól estek kedves szavaid. Én tudom miért kerültek hozzánk most a kicsik. Imádom őket. Imádok állatok között lenni. A bűntudatom abból adódik igazából, mert félek mit gondolna szegényem ha tudná hogy vettünk újakat. Bár nem az ő helyettesítésére.-Kicsit furcsán hangozhat ez. Elég furcsán is gondolkodom. Úgy gondolom hogy mindennek lelke van, és attól hogy meghalt a test a lélek tovább él. Hiszek a Mennyben és a Pokolban. Tudom hogy a kis axim, a szivárványon túl van és ott kergeti a halakat. Tudom, hogy tudta hogy mennyire szeretem, hisz, mindig megsimogattam őt és a társát. Mindig becézgettük őket. Érezhették hisz nagyon hamar kezesek lettek. -és félek hogy úgy hiszi majd hogy nem szerettem őt. Ami nem igaz, csak úgy éreztem hogy más kis állatoknak is helyet kell adnom ő mellette a szívemben. Más állatkáknak is szükségük van a szeretetemre. Így döntöttünk úgy hogy beszerezzük minél előbb a társakat. Plusz, szegény nagyfejű barátocskám sem szeret egyedül lenni.Sendy írta:Szerintem azért érzel bűntudatot, mert vagy úgy érzed valahol, hogy őt akarod pótolni, ezt Neked kell magaddal lerendezned, vagy esetleg úgy gondolod, hogy másoknak lehet ez a véleménye. Mások véleményére ne adj, aki meg már volt hasonló cipőben, az úgy sem érti félre.
Még egyszer köszönöm meleg szavaidat.
Egyébként olvastam az általad ajánlott topicot, még mielőtt elpusztult volna szegénykém.-és a lelkem mélyén tudom hogy helyesen cselekedtem most és akkor is. De sajnos még friss a seb és még fáj. De tudom, hogy idővel szebb lesz minden és nem könnyezem majd meg a régi képeket. Hanem mosolyogva gondolok majd rá :)
Chantall
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Az állatok őszinte és érző lények, nem úgy mint az emberek nagyja. Ők érzik a dolgokat, ha Te tudod miért kerültek oda a kicsik, ő is tudja. Az ő ideje lejárt, az élet megy tovább, üresebb lett az akvárium amit meg kell tölteni élettel, hisz élet nélkül mit ér a létezés? Hiszem hogy az állatok is így gondolnák.Chantal írta:Igen, köszönöm, jól estek kedves szavaid....Sendy írta:Szerintem azért érzel bűntudatot, mert vagy úgy érzed valahol, hogy őt akarod pótolni, ezt Neked kell magaddal lerendezned, vagy esetleg úgy gondolod, hogy másoknak lehet ez a véleménye. Mások véleményére ne adj, aki meg már volt hasonló cipőben, az úgy sem érti félre.
Sendy
Végtermék
Jajj el kell mesélnem egy jó kis story-t olyan jót nevettem rajta.
Ugye amikor anno egy éve megvettük a kisaxikat egyből a nagy akváriumba kerültek ahol voltak csigák. Így sosem láttuk a végtermékeket.
Tegnap amikor megérkeztek a kis zöld szörnyikék kisebb vödörben vannak...van bent kavics meg szűrő, de azért nem egy 100 literes akvárium azért. Ép lent vagyok...anyósék tv-znek én meg olvasok majd jön le párom hatalmas nagy szemekkel és a kezét az orom alá tartja amin egy fekete micsoda van. Elkezdi ez mi lehet? Ez lehet a kakájuk? Mondom honnan tudjam? Gondolom...ha esznek akkor kakilni is kell nekik. Elkezdi bement hozzájuk és észrevett egy fekete gombócot a víz alján...benyúlt és kiszedte és látta hogy mi az. Sajnos amilyen arcot vágott közben azt nem tudom leírni, pedig rettentő vicces volt. Mondom neki szagold meg..elkezdte szagolgassák a csigák.
Szóval több mint egy év axi tartás után így találkoztunk mi az axi kakival :)
Ugye amikor anno egy éve megvettük a kisaxikat egyből a nagy akváriumba kerültek ahol voltak csigák. Így sosem láttuk a végtermékeket.
Tegnap amikor megérkeztek a kis zöld szörnyikék kisebb vödörben vannak...van bent kavics meg szűrő, de azért nem egy 100 literes akvárium azért. Ép lent vagyok...anyósék tv-znek én meg olvasok majd jön le párom hatalmas nagy szemekkel és a kezét az orom alá tartja amin egy fekete micsoda van. Elkezdi ez mi lehet? Ez lehet a kakájuk? Mondom honnan tudjam? Gondolom...ha esznek akkor kakilni is kell nekik. Elkezdi bement hozzájuk és észrevett egy fekete gombócot a víz alján...benyúlt és kiszedte és látta hogy mi az. Sajnos amilyen arcot vágott közben azt nem tudom leírni, pedig rettentő vicces volt. Mondom neki szagold meg..elkezdte szagolgassák a csigák.
Szóval több mint egy év axi tartás után így találkoztunk mi az axi kakival :)
Chantall
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Gyönyörű szépek, és nagyon tetszik a nevükChantal írta:Megérkeztek a kicsik..itt vannak a képek róluk...nem nehéz megkülönböztetni őket.
Az a durva, hogy az enyémek kb ugyanekkorák (max 1-2 centivel nagyobbak), pedig olyan 8-9 hónaposak lehetnek (szeptemberben kerültek hozzánk, azóta nőttek 6-7 centit).
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Szia!Sendy írta:Nem tudom olvastad-e már a betegség a gazdi szemszögéből hozzászólásomat az eüben. Ha nem, ajánlom elolvasásra: http://axolotl.hu/viewtopic.php?f=6&t=112Chantal írta:...Kicsit kettősség van bennem. Mert imádom őket, nevetek rajtuk, de közben meg mindig eszembe jut a nemrég elpusztult kis axikám és ilyenkor meg bűntudatom van. Normális ez ilyenkor? Mi nem azért szereztük a kicsiket mert elakarjuk felejteni a másikat, hanem mert imádjuk őket és nem akartuk a nagyfejűt egyedül tartani...
Van benne részben válasz a kérdésedre.
Én bűntudatot soha nem éreztem azért mert új állatot szereztem be, mert soha nem a helyére vettem, nem helyettesíteni szerettem volna, hanem szükségem volt rájuk, beléjük szerettem, vagy ők választottak engem, vagy rajtam maradtak és ismét volt egy kis élet legyen az vízi vagy szőrös akiről gondoskodni ....
Aranyosak az axik! :) Sendynek igaza van. Én is elég rosszul éreztem magam Pitagorasz elvesztésekor, hiszen majdnem 3 éve az enyém volt, elég nagy változtatás volt nekem 2 kicsi, de most már nincs nagy bűntudatom :), egyébként is szerintem szegényke hasvízkórt kapott, amit gyógyítani nagyon nehéz. Sok boldogságot az új axikkal!
Titkos3
Tigris bótiák:(
Ma észrevettem hogy miért is fogy a nagy aximnak a nagyfejűmnek a kopoltyúját. Szemtanúja voltam ahogy megcsipkedi az egyik tigris bótia az axit mert az útjában volt és nem volt kedve átúszni felette vagy megkerülni őt. Inkább kötekedett...szegény nagyfejűm meg menekülőre fogta. Így a tigris bótiáknak menniük kell. Fel is raktam fb-n egy két adok veszek oldalra őket hogy mind a négyet eladnám. Az axik a legfontosabbak...így bár sajnálom őket, de útilaput kötök az uszonyaikra. :)
Milyen jó kis csiga elszaporodás gátló bio módszert tudtok nekem ajánlani? (pl. valamilyen állatkára gondolok, amelyik rendbe tartja a csigák létszámát)
Milyen jó kis csiga elszaporodás gátló bio módszert tudtok nekem ajánlani? (pl. valamilyen állatkára gondolok, amelyik rendbe tartja a csigák létszámát)
Chantall
- Maya
- Adminisztrátor
Re: Tigris bótiák:(
Uh szegényke. Milyen csigáid vannak, ha almacsigák egyszerű a petéket leszeded vagy csak fiúkat vagy csak lányokat tartasz. Ha maláj vagy cölöpszarú, hólyagcsiga akkor sehogy, ők hímnősek, vízbe petéznek és azon kívül, hogy kézzel kihalászod őket semmi, max agresszívebb módszer a csigaevő csiga, esetleg még rossz táplálék miatt nem fognak szaporodni, de az axik mellett bőven van munka.Chantal írta:Ma észrevettem hogy miért is fogy a nagy aximnak a nagyfejűmnek a kopoltyúját. Szemtanúja voltam ahogy megcsipkedi az egyik tigris bótia az axit mert az útjában volt és nem volt kedve átúszni felette vagy megkerülni őt. Inkább kötekedett...szegény nagyfejűm meg menekülőre fogta. Így a tigris bótiáknak menniük kell. Fel is raktam fb-n egy két adok veszek oldalra őket hogy mind a négyet eladnám. Az axik a legfontosabbak...így bár sajnálom őket, de útilaput kötök az uszonyaikra. :)
Maya
- Monique
- Mániákus fórumozó
Édesek :) Itthon fel se tűnt, hogy ekkora a szín különbségChantal írta:Megérkeztek a kicsik..itt vannak a képek róluk...nem nehéz megkülönböztetni őket...
Ági
Az én vizi csigáim pirosak,,,ennyit tudok róluk. Sima nem tornyos piros házuk van ...ők maguk is pirosak. a vízbe teszik a petéiket. van belőlük kettő amelyik már nagyobb mint egy 5 forintos.A bótiák ették meg a petéiket és néhány csiguszt is eltüntettek. Most teszem ki őket az apródra.Maya írta:Uh szegényke. Milyen csigáid vannak, ha almacsigák egyszerű a petéket leszeded vagy csak fiúkat vagy csak lányokat tartasz. Ha maláj vagy cölöpszarú, hólyagcsiga akkor sehogy, ők hímnősek, vízbe petéznek és azon kívül, hogy kézzel kihalászod őket semmi, max agresszívebb módszer a csigaevő csiga, esetleg még rossz táplálék miatt nem fognak szaporodni, de az axik mellett bőven van munka.
Chantall
Nagy fejűm és a ksfejűek :D
Gondoltam teszek fel pár képet az én nagyfejű barátocskámról...ugyanis tegnap alkotott Meg Dart vaderről és Voldemortról is :)
Hogy tetszenek? :) Ugye milyen nagy az én nagyfejűm? :)
Hogy tetszenek? :) Ugye milyen nagy az én nagyfejűm? :)
- Csatolmányok
Chantall
- Maya
- Adminisztrátor
Szerintem piros cölöpszarvúak, elég ritkák és drágák is. (képeid alapján biztosan vagyok benne, hogy azok)Chantal írta:Az én vizi csigáim pirosak,,,ennyit tudok róluk. Sima nem tornyos piros házuk van ...ők maguk is pirosak. a vízbe teszik a petéiket. van belőlük kettő amelyik már nagyobb mint egy 5 forintos.A bótiák ették meg a petéiket és néhány csiguszt is eltüntettek. Most teszem ki őket az apródra.Maya írta:Uh szegényke. Milyen csigáid vannak, ha almacsigák egyszerű a petéket leszeded vagy csak fiúkat vagy csak lányokat tartasz. Ha maláj vagy cölöpszarú, hólyagcsiga akkor sehogy, ők hímnősek, vízbe petéznek és azon kívül, hogy kézzel kihalászod őket semmi, max agresszívebb módszer a csigaevő csiga, esetleg még rossz táplálék miatt nem fognak szaporodni, de az axik mellett bőven van munka.
Szépek az axik, főleg a fehéred kopoltyúja, nagyon szép. A köveket viszont lassacskán majd le kell cserélned, mert már van akkora, hogy többet le tudjon nyelni.
Maya
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Szia!Chantal írta:Ma észrevettem hogy miért is fogy a nagy aximnak a nagyfejűmnek a kopoltyúját. Szemtanúja voltam ahogy megcsipkedi az egyik tigris bótia az axit mert az útjában volt és nem volt kedve átúszni felette vagy megkerülni őt. Inkább kötekedett...szegény nagyfejűm meg menekülőre fogta. Így a tigris bótiáknak menniük kell. Fel is raktam fb-n egy két adok veszek oldalra őket hogy mind a négyet eladnám. Az axik a legfontosabbak...így bár sajnálom őket, de útilaput kötök az uszonyaikra. :)
Attól függ milyen csigák. Nálam voltak ilyen kb 1-2 centis pici fekete csigák, amik nagyon el tudnak szaporodni, de az axi megette őket :). Ezt:http://diszhal.info/Anentome_helena.php csigák kiirtására ajánlanám, csak a házuk alakja nem kerek ezért veszélyes lehet az axira (esetleg).
Titkos3
Titkos3 írta:Szia!
Attól függ milyen csigák. Nálam voltak ilyen kb 1-2 centis pici fekete csigák, amik nagyon el tudnak szaporodni, de az axi megette őket :). Ezt:http://diszhal.info/Anentome_helena.php csigák kiirtására ajánlanám, csak a házuk alakja nem kerek ezért veszélyes lehet az axira (esetleg).
A képeken ott van, hogy milyen csigák ezek. Nevüket nem tudom, a kereskedésben vettük őket 10Ftdb-ért...illetve amikor növényt vettünk mindig volt azokon is csiga. Kell a csiga így csiga evő csigát nem szívesen tartanék...leginkább mert nem akarok teljesen megszabadulni a csigáktól, mert az ürüléket meg a kajamaradékokat. Plusz a hegyes házuktól féltem a nagyfejűmet, mert tud furcsaságokat csinálni. Nah a lényeg, hogy volt bent párom a pápai állatkereskedésben és megbeszélte vele hogy akár bevihetjük oda is őket és becserélhetjük őket amire szeretnénk. Én mondjuk egy kis nyuszinak örülnék. Bár nem tudom, hogy anyósom a drága hogy a egyem a szívét mit szólna hozzá. Párom szerint sokkot kapna. Jajj tudtátok hogy a tigris bótia 16 centisre is megnőhet.
Chantall
- Maya
- Adminisztrátor
Én almacsigákat tartok, nem hegyes a házuk és többféle színben kapható. Az akvárium üvegére rakja a petéit szárazra, könnyen meg lehet a petéktől szabadulni. :)Chantal írta:Titkos3 írta:Szia!
A képeken ott van, hogy milyen csigák ezek. Nevüket nem tudom, a kereskedésben vettük őket 10Ftdb-ért...illetve amikor növényt vettünk mindig volt azokon is csiga. Kell a csiga így csiga evő csigát nem szívesen tartanék...leginkább mert nem akarok teljesen megszabadulni a csigáktól, mert az ürüléket meg a kajamaradékokat. Plusz a hegyes házuktól féltem a nagyfejűmet, mert tud furcsaságokat csinálni. Nah a lényeg, hogy volt bent párom a pápai állatkereskedésben és megbeszélte vele hogy akár bevihetjük oda is őket és becserélhetjük őket amire szeretnénk. Én mondjuk egy kis nyuszinak örülnék. Bár nem tudom, hogy anyósom a drága hogy a egyem a szívét mit szólna hozzá. Párom szerint sokkot kapna. Jajj tudtátok hogy a tigris bótia 16 centisre is megnőhet.
Maya
Gondolkoztunk rajtuk mi is...csak az itteni kereskedésben nem volt. Ezek meg kéznél voltak...a bótiák a legtöbb petét felfalták. Meg néhány közepes csigát is. Egész jól beállt a csigák száma. Sajnálom hogy el kell tőlük válnom, de az axik érdekében teszem.Maya írta:Én almacsigákat tartok, nem hegyes a házuk és többféle színben kapható. Az akvárium üvegére rakja a petéit szárazra, könnyen meg lehet a petéktől szabadulni. :)
Chantall
máj vagy szív
Holnap adunk mi először májat vagy szívet (még nem döntöttük el hogy melyiket adjuk), ugyebár nagyfejű, még sohasem kapott ilyet. A két kicsi az előző gazdijuknál gyakran evett, gyönyörű hajuk is van. Mondjuk nagyfejűm sem panaszkodhat, mert szép megtermett példány és a haja is szép. De majd holnap kiderül hajlandóak lesznek e enni.
Ti adtatok már a saját szörnyecskéiteknek kandicsrákot? ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Evez%C5%91 ... r%C3%A1kok ) nekünk anno még az állatorvos ajánlotta hogy szeretik az axik...és ebben legalább nem tévedett...szárítottat vettünk...és desszertnek szoktunk adni mindig 4-5 szemet, attól is függ hogy mennyire kívánják akkor ép a rákocskákat. Lehet venni száraz és élőként is...a száraz jobb mert az élők könnyen elszaporodhatnak és akkor a növényzet láthatja kárát. Teki eleség is gyakran és nem túl olcsó...de ha ügyes az ember akkor be is tudja osztani. Így sokáig kitart. :) Egyébként a mieink kedvelik.
A két kicsi eleinte (azaz az első napon) nem nagyon evett...de betudtuk annak hogy jóllakatva érkeztek hozzánk,,meg az utazás izgalmának is. Szerencsére már visszanyerték az étvágyukat mind a ketten :)
pusszanat
Ti adtatok már a saját szörnyecskéiteknek kandicsrákot? ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Evez%C5%91 ... r%C3%A1kok ) nekünk anno még az állatorvos ajánlotta hogy szeretik az axik...és ebben legalább nem tévedett...szárítottat vettünk...és desszertnek szoktunk adni mindig 4-5 szemet, attól is függ hogy mennyire kívánják akkor ép a rákocskákat. Lehet venni száraz és élőként is...a száraz jobb mert az élők könnyen elszaporodhatnak és akkor a növényzet láthatja kárát. Teki eleség is gyakran és nem túl olcsó...de ha ügyes az ember akkor be is tudja osztani. Így sokáig kitart. :) Egyébként a mieink kedvelik.
A két kicsi eleinte (azaz az első napon) nem nagyon evett...de betudtuk annak hogy jóllakatva érkeztek hozzánk,,meg az utazás izgalmának is. Szerencsére már visszanyerték az étvágyukat mind a ketten :)
pusszanat
Chantall
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Re: máj vagy szív
http://axolotl.hu/viewtopic.php?f=8&t=19#p1602 kandicsról itt van némi beszélgetés.Chantal írta:...Ti adtatok már a saját szörnyecskéiteknek kandicsrákot? ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Evez%C5%91 ... r%C3%A1kok ) nekünk anno még az állatorvos ajánlotta hogy szeretik az axik...és ebben legalább nem tévedett...szárítottat vettünk...és desszertnek szoktunk adni mindig 4-5 szemet...
Sendy
Re: máj vagy szív
A csirkemáj nagyon menő! Nagyfejű mint ha éhezne ette.. Nem gondolkozott csak evett..hisz a "mami" azaz én, csak nem ad már mérgezőt, és ő mint a jó kisgyerek megeszi amit a mami elé tesz. Utána meg mint egy jól lakott óvodás vigyorog, majd bemegy a barlangjába (ami egy hatalmas makk) hisz teli a pocó, most már hagyjuk békén, mert jön a tente...de mielőtt bemenne még utoljára visszanéz, mint ha azt akarná mondani, hogy az uzsiról ne feledkezzünk meg! Majd el is tűnik :)Chantal írta:Holnap adunk mi először májat vagy szívet (még nem döntöttük el hogy melyiket adjuk), ugyebár nagyfejű, még sohasem kapott ilyet. A két kicsi az előző gazdijuknál gyakran evett, gyönyörű hajuk is van. Mondjuk nagyfejűm sem panaszkodhat, mert szép megtermett példány és a haja is szép. De majd holnap kiderül hajlandóak lesznek e enni.
pusszanat
A két kicsi, meg mint két zabagép...látszik növésben vannak...nyomták a májat befelé :) egymás szájából szedték ki..pedig mind a kettő szája tele volt...de azért próbálkozni szabad. Nekik mindent szabad..hisz a mami mindent megbocsájt az ő kicsikéinek :)
Holnap nagy nap lesz...költöznek,,,megvettük az elválasztóhoz való eszközöket...így holnap költöznek az akváriumba-...kezdődhet a szoktatás....a mami pedig izgul, hogy a nagyfejű befogadja őket a bandájába. Nah következik most már a vacsi...várnap az én kis zabagépeim..olyan jó étvágyuk van mint az "apjuknak", szerencsére nem rám hasonlítanak ebben...én naponta csak egyszer eszem...már nem úgy mint ők(ők reggel elkezdik és este abbahagyják) nekem elég egy ebéd...azzal elvagyok másnap délig :) Várnak a mosolygós kis szörnyikék. Egyem meg őket. :)
Chantall
Csütörtökön vettünk 10 db neonhalat. Így akciós...1500Ft-be került. Amúgy 250Ft lenne darabja de így "csak"150 Ft. Betettem 6 db-ot a Voldemorthoz és Darth Vader hez. Ez volt 10kor., 2kor még megvoltak a neonok, de 5kor már egy darab hal sem volt. Majd még este kértek vacsit, vörös szúnoglárva volt fagyasztva, desszertnek meg egy kis szárított kandicsrák. ..kaptak 5-5 db-ot,,,és még kértek. Nah mondom ez a nem mindegy...kis haspókok...most is adtam nekik ..tízórait: kandicsot...befaltak vagy 20 db fejenként. és még mindig kunyiznak. Kerek a szemem. Ennyit enni...De nem vonom meg a kajkót tőlük hisz ha szeretnek enni hát egyenek, csak kicsit kevesebbet kéne. Félek hogy bajuk lesz ennyi evéstől. Jó tudom a kandics rák az picike nem nagy falat, de azért sok kicsi sokra megy. Nemsokára megmérem őket mekkorák. Tuti nőttek.
Szívesen teszek be hozzájuk halakat, csak ne kerülnének ilyen sokba. Kéne találni erre fele egy jó helyet ahol olcsóbban hozzájutok.
A tigris bótiákat bevittük a kereskedésbe..kaptunk cserébe 8 db zebradániót. Aminek nagyon örült a nagyfejűm. Vadássza őket :)
Szívesen teszek be hozzájuk halakat, csak ne kerülnének ilyen sokba. Kéne találni erre fele egy jó helyet ahol olcsóbban hozzájutok.
A tigris bótiákat bevittük a kereskedésbe..kaptunk cserébe 8 db zebradániót. Aminek nagyon örült a nagyfejűm. Vadássza őket :)
Chantall
- Maya
- Adminisztrátor
Ahol én veszem, igaz pesten van, de ha 20db-ot veszel csak 60ft darabja. Ha amúgyis jönnétek fel valami miatt érdemes beugrani... http://www.rajadiszhal.hu/ cím és nyitvatartás itt, a honlapjuk sajna nem túl naprakész.Chantal írta:Csütörtökön vettünk 10 db neonhalat. Így akciós...1500Ft-be került. Amúgy 250Ft lenne darabja de így "csak"150 Ft. Betettem 6 db-ot a Voldemorthoz és Darth Vader hez. Ez volt 10kor., 2kor még megvoltak a neonok, de 5kor már egy darab hal sem volt. Majd még este kértek vacsit, vörös szúnoglárva volt fagyasztva, desszertnek meg egy kis szárított kandicsrák. ..kaptak 5-5 db-ot,,,és még kértek. Nah mondom ez a nem mindegy...kis haspókok...most is adtam nekik ..tízórait: kandicsot...befaltak vagy 20 db fejenként. és még mindig kunyiznak. Kerek a szemem. Ennyit enni...De nem vonom meg a kajkót tőlük hisz ha szeretnek enni hát egyenek, csak kicsit kevesebbet kéne. Félek hogy bajuk lesz ennyi evéstől. Jó tudom a kandics rák az picike nem nagy falat, de azért sok kicsi sokra megy. Nemsokára megmérem őket mekkorák. Tuti nőttek.
Maya
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Sziasztok!Maya írta:Ahol én veszem, igaz pesten van, de ha 20db-ot veszel csak 60ft darabja. Ha amúgyis jönnétek fel valami miatt érdemes beugrani... http://www.rajadiszhal.hu/ cím és nyitvatartás itt, a honlapjuk sajna nem túl naprakész.Chantal írta:Csütörtökön vettünk 10 db neonhalat. Így akciós...1500Ft-be került. Amúgy 250Ft lenne darabja de így "csak"150 Ft. Betettem 6 db-ot a Voldemorthoz és Darth Vader hez. Ez volt 10kor., 2kor még megvoltak a neonok, de 5kor már egy darab hal sem volt. Majd még este kértek vacsit, vörös szúnoglárva volt fagyasztva, desszertnek meg egy kis szárított kandicsrák. ..kaptak 5-5 db-ot,,,és még kértek. Nah mondom ez a nem mindegy...kis haspókok...most is adtam nekik ..tízórait: kandicsot...befaltak vagy 20 db fejenként. és még mindig kunyiznak. Kerek a szemem. Ennyit enni...De nem vonom meg a kajkót tőlük hisz ha szeretnek enni hát egyenek, csak kicsit kevesebbet kéne. Félek hogy bajuk lesz ennyi evéstől. Jó tudom a kandics rák az picike nem nagy falat, de azért sok kicsi sokra megy. Nemsokára megmérem őket mekkorák. Tuti nőttek.
Én is pont ugyanitt veszem a kaját axiknak és a halaimnak. Szerintem ha látod, h nagyon pufik lettek ne ad nekik. Az élő neonhal azért jó sztem, mert az axik mozognak, amíg levadásszák őket, és "fittek" :) maradnak.
Titkos3
:) Igen,...kis lufikák...a kicsiknél beszoktam szórni a szárazat..így mindig fel kell úszniuk ha enni akarnak...így egész este az hallgatom ahogy csobban a víz, amikor vadásszák a szárított kandicsrákotTitkos3 írta:Én is pont ugyanitt veszem a kaját axiknak és a halaimnak. Szerintem ha látod, h nagyon pufik lettek ne ad nekik. Az élő neonhal azért jó sztem, mert az axik mozognak, amíg levadásszák őket, és "fittek" :) maradnak.
Chantall
költözés
Ma átraktuk a két "kicsit" a nagy akváriumba. Nagyon féltem először hogy hogy fog reagálni majd a nagyfejű. De komoly gond nincs, párom most meséli nevetve hogy az egyik most mászott fel a nagyfejűmnek a fején és úgy úszott fel a vízfelszínre
Jó mondjuk jól van ám lakva a nagyfejű, mert ma kivételesen napközben is kapott enni szúnyoglárvát és pár kandicsrákot. A kicsik vadásszák a halakat, azaz próbálkoznak. Tetszik nekik hogy megnőtt a mozgásterük. Nem maradhattak már ott a kicsi helyen külön, hisz nem fejlődtek volna rendesen.(de akkor akartuk átrakni őket amikor folyamatosan tudjuk figyelni hogy mi történik, hogy ha kell akkor közbe tudjunk lépi) Úgy néz ki egyenlőre hogy minden rendben. Állandóan rámásznak a nagyfejűre. Szerencsére ő nyugodt természetű (legalábbis míg tele a pocakja). Még ma teszek fel képet arról hogy hogyan is élnek az új helyükön. (ép most készülnek a fényképek.)
Jó mondjuk jól van ám lakva a nagyfejű, mert ma kivételesen napközben is kapott enni szúnyoglárvát és pár kandicsrákot. A kicsik vadásszák a halakat, azaz próbálkoznak. Tetszik nekik hogy megnőtt a mozgásterük. Nem maradhattak már ott a kicsi helyen külön, hisz nem fejlődtek volna rendesen.(de akkor akartuk átrakni őket amikor folyamatosan tudjuk figyelni hogy mi történik, hogy ha kell akkor közbe tudjunk lépi) Úgy néz ki egyenlőre hogy minden rendben. Állandóan rámásznak a nagyfejűre. Szerencsére ő nyugodt természetű (legalábbis míg tele a pocakja). Még ma teszek fel képet arról hogy hogyan is élnek az új helyükön. (ép most készülnek a fényképek.)
Chantall
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Re: költözés
Aranyosak!Chantal írta:Ma átraktuk a két "kicsit" a nagy akváriumba. Nagyon féltem először hogy hogy fog reagálni majd a nagyfejű. De komoly gond nincs, párom most meséli nevetve hogy az egyik most mászott fel a nagyfejűmnek a fején és úgy úszott fel a vízfelszínre
Lábcsócsálásra figyelj oda, ha előfordul, akkor extra etetés, és az áldozatot át kell nézni, és figyelni gombásodásra, ha látszólag semmi baj. Ez még előfordulhat. Akkora méretkülönbséget nem látok, hogy a nagy lenyelje a kicsiket, a lábaik jó célpont lehetnek.
Sendy
- Monique
- Mániákus fórumozó
Örülök, hogy jól kijönnek egymással, nálam ők voltak a két rosszcsontok :))Chantal írta:Ma átraktuk a két "kicsit" a nagy akváriumba...
Ági
Mi is nagyon örülünk, hogy ilyen jól kijönnek egymással...nem is gondoltuk volna hogy ilyen könnyen fog majd menni. :)Monique írta:Örülök, hogy jól kijönnek egymással, nálam ők voltak a két rosszcsontok :))Chantal írta:Ma átraktuk a két "kicsit" a nagy akváriumba...
Az első estét simán átvészeltük..mindenkinek meg van mindene...ellenőriztem, hogy kezek, lábak, fejek, szájak, hajak meg vannak e. -és igen :) Boldogság van! Nem kicsit :)
Chantall
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Gyönyörűségesek és nagyon szép az akváriumod. Az a nagy makk bújó honnan van? Nagyon tetszikChantal írta:Ma átraktuk a két "kicsit" a nagy akváriumba. Nagyon féltem először hogy hogy fog reagálni majd a nagyfejű. De komoly gond nincs, párom most meséli nevetve hogy az egyik most mászott fel a nagyfejűmnek a fején és úgy úszott fel a vízfelszínre
Orosházán vettük még az állatkereskedésben...ebben elfértek. De most már hogy 3-an vannak lassan vennünk kell egy új "barlangot". :) A kis szörnyecskék is nagyon szeretik. Köszönöm szépen, a kis szörnyikék rendületlenül rendezgetik az akvárium berendezéseit :) Én egyszer kitaláltam hogy lenne jó, ők meg tovább fejlesztették :)PBorsó írta: Gyönyörűségesek és nagyon szép az akváriumod. Az a nagy makk bújó honnan van? Nagyon tetszik
Chantall
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Sok sikert velük!Chantal írta:Ma átraktuk a két "kicsit" a nagy akváriumba. Nagyon féltem először hogy hogy fog reagálni majd a nagyfejű. De komoly gond nincs, párom most meséli nevetve hogy az egyik most mászott fel a nagyfejűmnek a fején és úgy úszott fel a vízfelszínre
Titkos3
Köszönöm szépen a szurkolást-nagyon jól vannak mind a hárman. Sőt elérte a kicsi azt amit eddig nem sikerült nekünk...rávenni a mozgásra a nagyfejűt. Az elkezdett úszni, a víz tetejéről begyűjteni a száraz rákokat. Együtt vadásznak a halakra, Nagyon aranyosak.Titkos3 írta:Sok sikert velük!
Chantall
- Monique
- Mániákus fórumozó
Nagyon örülök, hogy megmozgatják kicsit az axid, szerintem ha eddig nem volt, akkor már nem is lesz probléma velük. :)Chantal írta:Köszönöm szépen a szurkolást-nagyon jól vannak mind a hárman. Sőt elérte a kicsi azt amit eddig nem sikerült nekünk...rávenni a mozgásra a nagyfejűt. Az elkezdett úszni, a víz tetejéről begyűjteni a száraz rákokat. Együtt vadásznak a halakra, Nagyon aranyosak.Titkos3 írta:Sok sikert velük!
Ági
etetés
Sziasztok!
Ti hányszor adtok enni a "kutyusoknak" egy héten? Mi naponta adunk nekik fagyasztott szúnyoglárvát...és naponta többször kapnak kandicsot is...mernénk nem így tenni. A kicsik így is mindig éhesek...hát ha még 2 naponta kapnának. Ma nasinak fagyasztott kis halat kapnak majd..kíváncsi vagyok mennyire fogják értékelni :) Szeretném ha nem válna egy síkúvá az étkezésük. és talán ha a kereskedésben lévők is úgy akarják akkor majd élő tubit is adok nekik (de tuti hogy csak kis adagot...vagy ha nagyobbat sikerül csak akkor én lefagyasztom ....miben szoktátok lefagyasztani a lárvákat? mert gondolom kis adagokban fagyasztjátok le őket, mert úgy könnyebb adni utána. (bocsi ha butaságot kérdezek...de inkább szeretek mindent megkérdezni, amiben nem vagyok biztos)
Állandóan úsznak és esznek a szörnyikék...látni kéne őket. Darth Vader és Voldemort sokat nőt mióta itt vannak. Imádják a nagy akváriumot..állandóan úszkálnak és mindenre ráharapnak ami csak a közelükbe kerül...legyen az buborékoztató..műnövény vagy én
Sajnos mivel az akváriumunk csak ekkora és az axikáknak kell a búvó úgy döntöttünk hogy az egyik nagy mászókövet kiszedjük és veszünk egy új barlangot...ugyanis a makk ami most bent van nem elég a 3 axinak. a nagy így is alig fér bele a maga 24 centijével.../bocsánat ha kicsit csapongva vagy értelmetlenül írok...de nem egész 5 órát aludtam...valamikor 3:10 után aludtam el...és még havat is lapátoltam lefekvés előtt...az axiktól vettem az ötletet..hisz jobban megéhezem ha bőven mozgok lefekvés vagy evés előtt :)/
Lényeg hogy ti észrevettétek hogy egyre rosszabbak a fagyasztott szúnyog lárvák? Már mint a minőségre értem. Nehéz megmagyarázni hogy pontosan mire is gondolok, de a régiek jobbak voltak. Megpróbálok majd másfajtát venni..vagy ahogy már fönt írtam fagyasztani..hát ha akkor jobb lesz..
legközelebb teszek fel képeket ahogy mind a 3 az akvárium tetején úszkál :)
Ti hányszor adtok enni a "kutyusoknak" egy héten? Mi naponta adunk nekik fagyasztott szúnyoglárvát...és naponta többször kapnak kandicsot is...mernénk nem így tenni. A kicsik így is mindig éhesek...hát ha még 2 naponta kapnának. Ma nasinak fagyasztott kis halat kapnak majd..kíváncsi vagyok mennyire fogják értékelni :) Szeretném ha nem válna egy síkúvá az étkezésük. és talán ha a kereskedésben lévők is úgy akarják akkor majd élő tubit is adok nekik (de tuti hogy csak kis adagot...vagy ha nagyobbat sikerül csak akkor én lefagyasztom ....miben szoktátok lefagyasztani a lárvákat? mert gondolom kis adagokban fagyasztjátok le őket, mert úgy könnyebb adni utána. (bocsi ha butaságot kérdezek...de inkább szeretek mindent megkérdezni, amiben nem vagyok biztos)
Állandóan úsznak és esznek a szörnyikék...látni kéne őket. Darth Vader és Voldemort sokat nőt mióta itt vannak. Imádják a nagy akváriumot..állandóan úszkálnak és mindenre ráharapnak ami csak a közelükbe kerül...legyen az buborékoztató..műnövény vagy én
Sajnos mivel az akváriumunk csak ekkora és az axikáknak kell a búvó úgy döntöttünk hogy az egyik nagy mászókövet kiszedjük és veszünk egy új barlangot...ugyanis a makk ami most bent van nem elég a 3 axinak. a nagy így is alig fér bele a maga 24 centijével.../bocsánat ha kicsit csapongva vagy értelmetlenül írok...de nem egész 5 órát aludtam...valamikor 3:10 után aludtam el...és még havat is lapátoltam lefekvés előtt...az axiktól vettem az ötletet..hisz jobban megéhezem ha bőven mozgok lefekvés vagy evés előtt :)/
Lényeg hogy ti észrevettétek hogy egyre rosszabbak a fagyasztott szúnyog lárvák? Már mint a minőségre értem. Nehéz megmagyarázni hogy pontosan mire is gondolok, de a régiek jobbak voltak. Megpróbálok majd másfajtát venni..vagy ahogy már fönt írtam fagyasztani..hát ha akkor jobb lesz..
legközelebb teszek fel képeket ahogy mind a 3 az akvárium tetején úszkál :)
Chantall
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Re: etetés
Ruto márkájú vörösszúnyogot már ajánlottam az etetésben, a magyar gyártmányok rendkívül szemetesek mostanában sajnos.Chantal írta:Sziasztok!
Ti hányszor adtok enni a "kutyusoknak" egy héten?...
Mennyit adunk enni? Annyit hogy ne hányja ki, ne legyen szélesebb a hasa mint a feje, amúgy annyit amennyit kíván.
Sendy