Maya

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Maya
Adminisztrátor
Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő

Maya

Hozzászólás Szerző: Maya »

Sziasztok!

Magamról röviden, 18éves vagyok, Dányban lakok 50km-re Budapesttől, mivel naponta járok fel, nem probléma ha valamit be kell szerezni. Axikon kívül egy tucat állatunk van-volt-lesz.

Tavaly nyáron láttam meg életem első axolotlját egy állatkereskedésben, hosszas keresgélés, utánaolvasás után, egy fél év múlva sikerült beszereznem rögtőn kettőt. Egy vadast Hikaru-t, és egy albínót Zansonsha-t (aki nem véletlenül kapta a „túlélő” nevet). Alig 15napos korukba anyukám úgy vélte, hogy elpusztult ezért kiszedte az akváriumból, annyira bűntudata lett ettől, hogy rögtön rendelt a világ különböző pontjairól legalább még 6 axit. Sikerült ebből ötöt lemondani, de egyet nem így egy héten beül hárman lettek, így került hozzám Siwon, aki fehér. :) Mivel az nem derült ki ő mit vett ki, mikor hazaértem az axim élt és virult. A srácok januárba érkeztek, így még nincs túl sok tapasztalatom az eltelt 4 hónap alatt. A fórum rengeteget segített, nagyon sokat olvastam és tényleg nagyon hasznos információkkal szolgált, ezúttal is szeretném megköszönni azoknak akik dolgoztak vele és gyakran írtak. :) Egyenlőre egy 112literes akváriumba laknak, már mind hárman 16centisek és egyre jobban látszik, hogy kicsi, ezért december-január körül egy 200-400literes beszerzését fontolgatom. Változó számú lakókkal rendelkeznek, mint neonhalak és guppik, red cherryk akik előszeretettel eltűnnek, 5almacsigám van (2sárga3kék),1zebracsiga,1nyúlcsiga,1hólyagcsiga. Mióta akváriumunk van a macskákat szinte ki se lehet robbantani az akvárium elől, ami előlépett „cicamozivá”, imádják nézni őket.

Röviden ennyi. :D Imádok fotózni, a kedvenc hobbim, több ezer kép van az axikról, bocsánatot is kérek mert rengeteg fotót fogok feltenni. :)
Csatolmányok
Ismét hárman
Ismét hárman
DSC00112.JPG
Siwon épp kedvenc hobbiját űzi :D
Siwon épp kedvenc hobbiját űzi :D
Cicamozi 2
Cicamozi 2
Cicamozi 1
Cicamozi 1
Hármasban
Hármasban
Zansonsha akinél még egy guppi is nagyobb volt
Zansonsha akinél még egy guppi is nagyobb volt
Hikaru még hátsó lábak nélkül
Hikaru még hátsó lábak nélkül
Maya
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: Sendy »

Maya írta:Sziasztok...
Üdv a Fórumon!

Szépek nagyon a "szörnyeid" és a képeket nagyon szeressük :)
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Titkos3 »

Szia!

Üdv itt a fórumon :D ! Szépek az axijaid, jók a képek! Szerintem a 112 literes akvi elég 3 axinak, persze függ attól, hogy magas vagy széles.

Szia!
Titkos3
Maya
Adminisztrátor

Titkos3 írta:Szia!

Üdv itt a fórumon :D ! Szépek az axijaid, jók a képek! Szerintem a 112 literes akvi elég 3 axinak, persze függ attól, hogy magas vagy széles.
Igen nálunk pont ez a probléma, hogy inkább magasabb és szélesebb mintsem hosszabb. Azt gondoltam míg kicsik elég lesz, de már félév(4hónap) után ekkorák, egy év múlva mi lesz itt...
Maya
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Maya írta:
Titkos3 írta:Szia!

Igen nálunk pont ez a probléma, hogy inkább magasabb és szélesebb mintsem hosszabb. Azt gondoltam míg kicsik elég lesz, de már félév(4hónap) után ekkorák, egy év múlva mi lesz itt...

Kb. 25-30 centis.
Titkos3
Maya
Adminisztrátor

Orvosnál

Jelentem ma sikeresen megjártuk az orvost, gyorsan le is írom mit tapasztaltunk. :D
Először is kicsit nagyobb valamire számítottam, mikor beértünk a váróba állt a víz (igaz egész nap esett, de akkor se kéne beázni), az egész hely nagyon lepukkant volt. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem hozzáértőek az orvosok.

Dr. Sátorhelyi Tamás fogadott minket, nagyon kedves volt, és rengeteg mindent elmondott alig kellett kérdeznem. Valószínűleg az axi egyik oldala gyorsabban nőtt mint a másik ezért ferdült el a gerince két helyen is. Ezt okozhatta trauma pl. bakteriális fertőzés. (de nem vettem észre, hogy lett volna ilyen) Azt mondta ha kutya, macska vagy más gerincesebb (az axikban alig van csont) állat érkezik azzal se tudna semmit kezdeni, ha egy emberrel történne ilyen akkor valószínűleg fémlapokat és csavarokat erősítenének a gerinchez, egy axi esetébe ez pláne esélytelen. Ameddig a rendellenesség nem akadályozza az állatot tud enni, vadászgatni, lehet, hogy élete végéig eltud vele élni, csak kicsit púpos. :D

Csináltunk röntgent is, ahol nyilvánvalóan látszódott, hogy a hátába közel 7csigolyája ferde, a nyakába pedig 2-3. Viszont amin meglepődtem, hogy alig van levegő a hasába, a hasa is a „torlódás” miatt ilyen, kicsit inkább széltébe lesz mindig nagyobb mint hosszába. Kezdtem egy ideje aggódni, hogy a tesója már 5centivel nagyobb nála, de ha nem lenne baj a gerincével ő is 3centivel hosszabb lenne. Mikor odaértünk kicsit megijedtem mert a doktor úr rögtön kitette az asztalra és legalább 2percig ott nézegette. (én eddig talán arra az időre vettem ki míg egyik akváriumból a másikba ment takarításkor, ilyen hosszasan még sose :O )

A pirosságát is megmagyarázta, teljesen ártalmatlan dolog, csak kitágulnak a vérerek, ami szinte akármitől lehet. Sőt még el is kezdett mesélni, hogy amikor ő tartott axit még 11fokban is ettek. :O (én az életbe nem hagynám lemenni 11fokra a hőmérsékletet, kivéve ha nem hűtő) Nah összesen 8000 Ft-ot fizettem. (6000volt a röntgen, 2000 hogy ránézett) Kicsit az is zavart, hogy nem kaptam számlát, így olyan érzésem van mintha zsebbe fizetnék, de ameddig ilyen normális az ellátás, azt hiszem ez se zavar. :| Viszont örülök, hogy az aximnak semmi baja, csak kicsit rondácska.(természetesen tudnunk kellett, hogy nem-e törés vagy fertőzés miatt ilyen) Személyes véleményem szerint igaz, hogy bármelyik axival megeshet ilyesmi, de én ezt az albinizmus számlájára írnám.

Bocsánat, ha kicsit össze-visszának tűnik, csak próbáltam mindent leírni amit mondott...
Maya
Maya
Adminisztrátor

Betegen

Sziasztok!

Pontosan 10napja voltunk orvosnál és a helyzet csak romlik. Alig eszik, 40perc alatt 5 nagyon kicsi giliszta darabot tudtam bele imádkozni, pedig előtte 4napja nem ettek. Mostanra szörnyen néz ki az albínó, a hasán piros foltok jelentek meg, rengeteg a levegő benne és a farkán is megjelent valami dudor, kinövés. 5perc múlva indulnom kell dolgozni és csak holnap érek haza, annyira nem tudom itthon hagyni. :( Olyan érzésem van mintha haldokolna, a ferde gerincéből kiindulva azt gondolom több genetikai bibije is van...
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: Betegen

Maya írta:Sziasztok!

Pontosan 10napja voltunk orvosnál és a helyzet csak romlik. Alig eszik, 40perc alatt 5 nagyon kicsi giliszta darabot tudtam bele imádkozni, pedig előtte 4napja nem ettek. Mostanra szörnyen néz ki az albínó, a hasán piros foltok jelentek meg, rengeteg a levegő benne és a farkán is megjelent valami dudor, kinövés. 5perc múlva indulnom kell dolgozni és csak holnap érek haza, annyira nem tudom itthon hagyni. :( Olyan érzésem van mintha haldokolna, a ferde gerincéből kiindulva azt gondolom több genetikai bibije is van...
Hogy van szegény?
Sendy
Maya
Adminisztrátor

Sendy írta:

Pontosan 10napja voltunk orvosnál és a helyzet csak romlik...
Hogy van szegény?
Ohh, pont most akartam írni valamelyik betegséges topikba, megelőztél. Köszönöm, hogy érdeklődsz. Akkor most már ide írok.

Dudorok jelentek meg a farkán, eleinte csak 2, mostanra 4 mindkét oldalon. A dudorok úgy tűnt 2napig, hogy megálltak a növésbe de nem, egyre csak nőnek, tapintásra pedig kemények. Az elmúlt 3napban nem voltam itthon, ez idő alatt lett 2újabb dudorja, szóval elég gyorsan is nőnek.

A hasán lévő bevérzés vagy piros foltok terjednek a hasán végig, alul is. Sőt mostanra a fején is van pár folt elvétve. Ezen kívül a jobb hátsó lába nem mozog, nem tudja használni, úgy érzem a ferde gerincénél nyomhatja valami az idegeket és ezért nem. Keveset és lassan eszik, nálunk egy axi etetés 1óra a másik kettőnek 5perc. A kopoltyúján pedig apró fehér pontok vannak elvétve és ahogy észrevettem nem is jönnek le.

Mivel ugyanabba a vízbe vannak és ugyanazt eszik, nem hiszem, hogy ezzel lenne gond mivel a másik kettőnek az ég világon semmi baja. Hozzájuk képest fényévekkel le van maradva, olyan mintha megállt volna a növésbe. Egyszóval a helyzet romlik és romlik, pedig egy nagyon jó tenyésztőtől vannak és a vadas testvérének semmi baja. (mint sokan másoknak nekem is Ági Szonjától vannak)

Arra gondoltam, hogy ismét elviszem orvoshoz, csak igazából értelmét nem látom, mit tudna vele kezdeni. Jövőhéten azért biztosan sort kerítek egy orvos látogatásra.
Csatolmányok
DSC00073.JPG
DSC00073.JPG (199.86 KiB) Megtekintve 11169 alkalommal
Dudorok ismét
Dudorok ismét
DSC00071.JPG (819.23 KiB) Megtekintve 11169 alkalommal
Bevérzés+nagy dudorok+kopoltyú
Bevérzés+nagy dudorok+kopoltyú
DSC00070.JPG (190.17 KiB) Megtekintve 11169 alkalommal
Rossz a képminőség de oldalról jobban látszik, hogy mekkorák a dudorok
Rossz a képminőség de oldalról jobban látszik, hogy mekkorák a dudorok
DSC00068.JPG (218.05 KiB) Megtekintve 11169 alkalommal
Friss dudorok
Friss dudorok
DSC00062.JPG (224.94 KiB) Megtekintve 11169 alkalommal
Maya
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Maya írta:
Sendy írta:

Pontosan 10napja voltunk orvosnál és a helyzet csak romlik...
Hogy van szegény?
Ohh, pont most akartam írni valamelyik betegséges topikba, megelőztél. Köszönöm, hogy érdeklődsz. Akkor most már ide írok.

Dudorok jelentek meg a farkán, eleinte csak 2, mostanra 4 mindkét oldalon. A dudorok úgy tűnt 2napig, hogy megálltak a növésbe de nem, egyre csak nőnek, tapintásra pedig kemények. Az elmúlt 3napban nem voltam itthon, ez idő alatt lett 2újabb dudorja....
Szegény axolotl :( ! Remélem meggyógyul!
Titkos3
Maya
Adminisztrátor

Titkos3 írta: Szegény axolotl :( ! Remélem meggyógyul!
Én is, rajta vagyunk az ügyön! Én mindent megteszek érte, hogy a körülményekhez képest boldog legyen. :D Bár az etetés nagyon fárasztó félig az akváriumba lógva tartani egy helyben a kezemet egy órán át, már külön technikát fejlesztettem ki. :D
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Maya írta:
Én is, rajta vagyunk az ügyön! Én mindent megteszek érte, hogy a körülményekhez képest boldog legyen. :D Bár az etetés nagyon fárasztó félig az akváriumba lógva tartani egy helyben a kezemet egy órán át, már külön technikát fejlesztettem ki. :D
Ismerős sajnos..... ismerős.... én is csináltam .... naponta 3-4 szer kézből és fecskendőből etetés, könyörgés, hogy nyelje le... horror... és ezt végigcsináltam az elmúlt egy évben 3 patkánnyal is, éjszakázni velük, minden nap orvoshoz rohanni, ügyeletre életmentő műtétre, életmentő szurira...

A helyedben megmutatnám azért még dokinak. Tudom, ez nagyon csúnyán fog hangozni most, de talán jobb lenne, ha egy orvos látná, és mondjuk közölné, hogy mennyire súlyos az állapota, mire számíthatsz így, mert lehet, hogy hamarosan meg kéne hoznod egy döntést az ő érdekében, ha esetleg szenvedne. Tudom ez se két forint a kérdés, de sajnos tapasztalatból mondom, hogy néha szükség van egy külsős hozzáértő elemzésre, hogy tisztán láss. Persze a reményt nem szabad feladni, de később a "miért hagytam szenvedni, mikor tudtam, hogy már nincs hova tovább" érzés sokkal sokkal kegyetlenebb mint az hogy " ez már nem élet volt a számára".
Sendy
Maya
Adminisztrátor

Sendy írta:
Maya írta:
Ismerős sajnos..... ismerős.... én is csináltam .... naponta 3-4 szer kézből és fecskendőből etetés, könyörgés, hogy nyelje le... horror... és ezt végigcsináltam az elmúlt egy évben 3 patkánnyal is, éjszakázni velük, minden nap orvoshoz rohanni, ügyeletre életmentő műtétre, életmentő szurira...

A helyedben megmutatnám azért még dokinak. Tudom, ez nagyon csúnyán fog hangozni most, de talán jobb lenne, ha egy orvos látná, és mondjuk közölné, hogy mennyire súlyos az állapota, mire számíthatsz így, mert lehet, hogy hamarosan meg kéne hoznod egy döntést az ő érdekében, ha esetleg szenvedne. Tudom ez se két forint a kérdés, de sajnos tapasztalatból mondom, hogy néha szükség van egy külsős hozzáértő elemzésre, hogy tisztán láss. Persze a reményt nem szabad feladni, de később a "miért hagytam szenvedni, mikor tudtam, hogy már nincs hova tovább" érzés sokkal sokkal kegyetlenebb mint az hogy " ez már nem élet volt a számára".
2 dologra is megpróbálok válaszolni egy sztorival.(Bár kicsit hosszú is lesz) A patkányokkal mi is hasonlón mentünk keresztül volt 2 patkányom. Jhonny aki lány volt és világ legszelídebb, ártatlanabb patkánya (annyira nem, mert a macskának is nekiment). Emlő daganata volt, kivették a méhével együtt a daganatot, kapott cuki mini gallért, amit gyűlölt végigsírta az első éjszakát benne, utána leszedtem róla, szerencsére nem rágta ki a varratait, injekciózni kellett, fecskendővel gyógyszert beadni szájon át, már ha a fecskendőt meglátta visítani és menekülni kezdett, fél év múlva későn vettem észre, hogy kiújult a rák, elaludt. Miatta képtelen vagyok patkányt tartani többé, mert tudom nincs még egy Jhonny, rettentően szerettem. A barátja Jon albínó fiú jól megtermett, fehér, piros szemű, szó szerint kikukáztam, egy kupac szemét mellé volt letéve ketrecestül, hazavittem. Rossz is volt, harapott mindenért, nagyon lassan kezdtünk barátkozni, a száján daganat volt a fél állkapcsával együtt tudták leműteni, utána gyógyszerezés,kontroll és persze csak akkor tudott enni ha én fecskendővel megetettem, mert nagyon fájhatott neki vagy nem is tudott rágni, teljesen tőlem függött. 2hét múlva újra jött, ugyanott a daganat, műtét, még nagyobb heg, alig volt állkapcsa. Akkor döntöttem úgy, hogy ez nem élet neki, 2hetente műttetni, senkinek nem élet, nézni ahogy szenved. Elaltattuk, talán alig egy hónapja volt hátra. Ez annyira megviselt (anyagilag) lelkileg, hogy bár imádom a patkányokat, képtelen vagyok tartani többé. :(

Nos, egy axinál nehezebb megállapítani, hogy most éppen fáj-e neki vagy szenved-e. Ezért biztosan elmegyünk dokihoz és ha azt mondja, hogy szenved és ez nem élet számára, hajlandó vagyok az eutanáziára. Nekem sokkal könnyebb reménykedni, mi közbe neki fáj, mert én a halála napjáig reménykedni tudnék, hogy gyógyuljon meg. Már én is alig-alig látok esélyt a gyógyulására, de mindent meg fogok tenni érte. :D

Lényegébe azt akartam mondani, ha fontos döntést meg kell hozni, van bennem elég emberség, hogy meg is hozzam. Amire remélhetőleg most nem kerül sor, tehát küldeni a sok-sok pozitív energiát! ;)
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Én is így vagyok a patkányokkal. Volt Patríciám az ölbepatkány, imádtam, Tökösöm a világ talán legokosabb patkánya, komolyan értette amit mondtam neki, amit kértem tőle. Arnold a rosszcsont, kis agyvérzéses dinkácskám, és Kicsién a kis genyóka, csupaszív. Mikor Tökös elment, elmagyaráztam neki, hogy most már neki kell Arnoldra vigyázni és tette amit kellett, óvta, segítette a kis agyvérzésest. Én se leszek szerintem soha képest újra patkányt tartani.
Sendy
Maya
Adminisztrátor

Sendy írta:Én is így vagyok a patkányokkal. Volt Patríciám az ölbepatkány, imádtam, Tökösöm a világ talán legokosabb patkánya, komolyan értette amit mondtam neki, amit kértem tőle. Arnold a rosszcsont, kis agyvérzéses dinkácskám, és Kicsién a kis genyóka, csupaszív. Mikor Tökös elment, elmagyaráztam neki, hogy most már neki kell Arnoldra vigyázni és tette amit kellett, óvta, segítette a kis agyvérzésest. Én se leszek szerintem soha képest újra patkányt tartani.
Lehet most "hülyének" fogsz nézni, de ez rettentő szép történet volt. Mindig is érdekelt a patkányok közötti kapcsolat, sajnos nálunk alig volt, szerintem Jhonny tudta, hogy milyen beteg, így egyszer se engedte magához közel Jont, gyakran összeverekedtek és külön voltak választva, de velem külön-külön jó kijöttek. Őszintén, el se tudom képzelni milyen lehet egy agyvérzés egy patkánynál, egy embernél tudom milyen tünetei vannak, de egy patkánynál...ijesztő lehetett.

Pénteken pedig megyünk az orvoshoz. :D Sikeresen bejelentkeztünk.
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Maya írta:
Sendy írta:Én is így vagyok a patkányokkal. Volt Patríciám az ölbepatkány, imádtam, Tökösöm a világ talán legokosabb patkánya, komolyan értette amit mondtam neki, amit kértem tőle. Arnold a rosszcsont, kis agyvérzéses dinkácskám, és Kicsién a kis genyóka, csupaszív. Mikor Tökös elment, elmagyaráztam neki, hogy most már neki kell Arnoldra vigyázni és tette amit kellett, óvta, segítette a kis agyvérzésest. Én se leszek szerintem soha képest újra patkányt tartani.
Lehet most "hülyének" fogsz nézni, de ez rettentő szép történet volt. Mindig is érdekelt a patkányok közötti kapcsolat, sajnos nálunk alig volt, szerintem Jhonny tudta, hogy milyen beteg, így egyszer se engedte magához közel Jont, gyakran összeverekedtek és külön voltak választva, de velem külön-külön jó kijöttek. Őszintén, el se tudom képzelni milyen lehet egy agyvérzés egy patkánynál, egy embernél tudom milyen tünetei vannak, de egy patkánynál...ijesztő lehetett.

Sokat tudnék mesélni a patkánykapcsolatokról.
Tökös egyedül volt, kissé már kamaszodó fiatal felnőttféle. Féltünk, hogy hogyan fog egy fiatallal viselkedni. Levittük az állatkereskedésbe és beraktuk hozzá a kicsit. Adtam be a kezébe szárított fehér halat, mert imádta. Fogta a kölyök kezébe nyomta és elkezdte mosdatni. Nem volt kérdés, hogy a kicsi hazajöhet. Folyamatosan játszott vele, mindig mellette volt, segítette felnőni.
Kép
Aztán Kicsiénnek tályogja lett a nyakán, Tökös mindig ment volna hozzá mosdatni, meg nyalni a sebét hogy segíthessen neki.
Amikor Arnold megjött, hasonló volt a szitu. Tökös egyből szárnyai alá vette őt. Csak Arnold maga volt a sátán patkánya. Minden éjjel balhézott. Tökösnek este elmagyaráztam szemtől szembe nézve, hogy valamit kezdjen a kölyökkel éjjel, mert kivágom őket a folyosóra. Éjjel Arnold megint rákezdett.... hallom Tökös magyaráz neki fentről az emeletről. Kis szarházi zörög, dühöng tovább, zajong. Hallom, hogy Tökös izomból rohan le, majd pofozásos hangok, visítás. Visítás, pofozás és magyarázás, visítás, pofozás és magyarázás, aztán elkussolt a gyerek. Onnantól minden éjjel csend volt, vagy elég volt Tökösnek morognia kicsit, és Arnold tudta hol a helye.
Patríciánál megszoktam hogy aludhatok tőle az ágyon, ha ki van engedve, max mellémfekszik, vagy rám, vagy a párnámra, de legtöbbször be a takaró alá és odabújt hozzám. Nos a fiúk.... volt hogy arra ébredtem hogy egy komplett patkányfej van a fülemben és izomból szagol, vagy hogy épp könyékig turkál valamelyik az orromban, vagy hogy épp valaki belepisil a nyitott tenyerembe poénból.... kész voltam tőlük :) És persze mindig a takaróm alá kellett bemenni bunyózni.
Tökösnek egyszer mondtam, mikor okosan nézett, hogy ha érted amit mondok, menj a felső itatóhoz és igyál belőle (volt 3 itatójuk, és ha iszik akkor az 1-2 perc minimum). Rámnézett, elismételtem, majd megfordult, felment a legfelső itatóhoz és belenyalt kettőt. Mondtuk, igyál belőle még kettőt, ha érted. És ivott kettőt.
Mikor már nagyon beteg volt, sírva mondtam neki miközben inhaláltunk szteroiddal, hogy ha tehetném odaadnék pár évet az életemből, csak ő velem lehessen még. Soha nem volt szokása, de akkor belemászott az ölembe és a kezemhez bújt, és nézett rám olyan értelmes szemekkel, hogy még mindig könnyezek ha rágondolok arra a tehetetlenségre. 1-2 nappal később elment hiába rongyoltuk 160-nal át ügyeletre kora hajnalban.
Arnoldnak meg úgy lett agyvérzése, hogy láttuk rajta egyszercsak hogy ferdén tartja a fejét és az arcán is látszott hogy nem fogja fel a dolgokat és torzult az arca picit. Nem olyan volt mint szokott. Sokat szenvedtünk, kapta a gyógyszereket, vitaminokat stb-ket. Egész jól helyrejött, de már sose volt olyan mint előtte, nem volt olyan játékos, és nehezebben értette meg a dolgokat, pl a hívószót, amire mindig ő rongyolt elsőként. Végére meg is süketült pár nap alatt. És nem ez volt a legijesztőbb amivel találkoztam... hanem a gennyes talpfekélye amitől háromszorosára dagadt a lába, már a csont kilógott a húsból mert elfolyosította a fertőzés, hiába kentük amerikából rendelt szuperkrémmel, ezer kenőccsel... de ha kenegettem-mostam neki akkor az agyi folyamatait romboltam, akkor volt hogy fél nap volt míg helyrerázódott. Ha nem kentem, akkor a lába rondult. Az agyvérzés miatt kialakult ferde járása miatt alakult ki nála a fekély. Kicsién meg olyan fertőzést kapott el, hogy fulladt, felemésztette 6 óra alatt az orrlemezeit, úgy kellett ügyeletben kiszívni a véres darabokat az orrából, nem tudott se enni se inni. Küzdött 2-3 napig, aztán feladta, akkor még én küzdöttem érte 20 percenként 1-3 csepp folyadék (infúziós tápanyagos) éjszakánként is 30-60 percenként keltem fel hogy gondozzam, szívtam az orrából a váladékot porszívós szívóval, minden nap orvos injekciózásra, de végül feladta és megfulladt, próbáltam megmenteni melóban, de nem engedte már a szívást, pedig előtte mindig, nem akarta hogy segítsek, a gerincét törte majdnem el úgy tiltakozott. Fülemen volt az orvosunk hogy hogyan próbáljam újraéleszteni, mert a szíve még vert, csak a légzés állt le, a taknyot egyből kiszívtam 2-3 másodperc alatt, iszonyatos mi jött ki szegényből, de nem sikerült visszahozni, talán jobb is neki, ő már nem harcolt, de mivel első napokban még küzdött... valahogy az 5. napra elfogyott az ereje. Onnantól Arnold hirtelen nagyon sokat romlott. A vége majdnem egy zombi volt mikor meghoztam a döntést. Hirtelen romlott ő is 1-2 nap alatt. Hiába kezeltük a tüdejével (ami ugye mycos volt, tipikus patkánybetegség), kezeltem a lábát (jegeltem, kaptam a bivalycuccos fájdalom és gyulladás csillapítókat) és kialakult egy hatalmas tályog a szájában. Hiába röntgeneztük, altatásban átnézték a száját, semmit se találtak soha, aztán egyszer csak beindult az is. Kézből etetgettem kiskanálról kínáltam, de ő küzdött, kijárt a wc-re wczni, tűrte az injekciózásokat is, a jegeléseket, mindent, aztán kapott vélhetően még agyvérzést, mert hirtelen megint nagyon dőlt, és látszott rajta hogy szinte csak alapműködésben él.
A végére egy pici jó is kerüljön, mert eléggé sírásos a sztori:
Arnoldom Kép
Kép eszméletlen arc volt :)
Tökösöm aki imádta a fényképezőgépet... hiszti volt ha nem volt fényképezve. Volt hogy bökdöste a gépet, hogy fényképezzük. Mindig beállt pózba és villanásig mindig mozdulatlan maradt, mint egy modell.
Kép
Kép
Kép
Kicsién pedig a nagy búvárpockányom volt, imádott búvárkodni.
Kép
Kép
Kép
Sendy
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:
Maya írta:

Tökös egyedül volt, kissé már kamaszodó fiatal felnőttféle. Féltünk, hogy hogyan fog egy fiatallal viselkedni. Levittük az állatkereskedésbe és beraktuk hozzá a kicsit. Adtam be a kezébe szárított fehér halat, mert imádta. Fogta a kölyök kezébe..
Sziasztok!

Nagyon arik a patkányok! És Maya, nem nézlek hülyének ;) , tényleg szép történet!
Titkos3
Maya
Adminisztrátor

Sendy írta:
Maya írta:

Tökös egyedül volt, kissé már kamaszodó fiatal felnőttféle. Féltünk, hogy hogyan fog egy fiatallal viselkedni. Levittük az állatkereskedésbe és beraktuk hozzá a kicsit.....
Köszönöm, hogy ennyi mindent megosztottál az életetekből. :D Rettentő aranyosak, az a búvárkodás. :D Tökös nagyon szép pati volt. Nálunk havi egy patkányfürdetés kötelező volt, Jhonny egyedül akkor ártott nekem, nem harapott, de ahogy menekült széjjel karmolt, egyszerűen képtelenségnek tartom, hogy patkány csatornában élne, egy kicsi víz érte a talpát 1métert ugrott, nem viccelek, pont annyit. Ezért nagyon furcsa, hogy ő önként merült alá. :D Jon pedig, jól megtermett fiú lévén kellemes illatokat árasztott magából (ezzel majdnem meggörbítve a teret), de kivenni alig lehetett mert harapott, anyám megfogta ketrecestül bevitte a zuhanyzóba és megfürdette, ő csak sírt, de utána nagyon kezes lett anyámmal. Miután én is megfürdettem velem is. Igazából csak a területét védte nagyon, mikor még össze voltak eresztve drukkoltam, hogy legyen kis patkány, mikor Jhonny hasa nőni kezdett azt hittem sikerült, de 2hónapig ott volt a dudor ami nőni kezdett, mikor kiderült, hogy rák. Jhonny volt az én kis szerelmem, imádtam, játszottunk, kergetőztünk, labdáztunk, tökéletes patkány volt, nem mondom, hogy okos, de imádtam. Gyakran voltak kiengedve, igaz soha semmit nem rágtak meg, pedig van elég kábel a szobámba, de estére soha nem voltak kiengedve. Pláne mert esténként az ajtóm nyitva van, a macskák had őr-járatozzanak, meg féltem is volna, hogy ráfekszek az egyikükre. Jhonny egyszer fészket épített a szekrényem mögé, rengeteg apró dolgot összelopott, pogácsa, ropi, kagyló, papír amit talált. Mikor az egyik macskám kicsi volt 3hetes találkozott Jhonnyval a macska így is tartott tőle, de Jhonny rávetette magát és megharapta a macska elfutott :D , csórikám nem számított erre, egy patkány kergeti meg. Ameddig Jont nem szedtem össze a tengerimalacommal volt jóba odabújt hozzá, ráfeküdt, Maxal nagyon jó kijött. Egyszer arra ébredtem, hogy Jhonny kinyitott a ketrecét (utána 2karabínerrel volt lecsukva) majd rávette Maxot akinek nem volt ajtaja (nem volt túl eszes állat, fél év alatt nem jött rá, hogy letört az ajtaja és ki tud jönni), hogy lógjon meg, majd együtt megkeresték a felbontatlan kajás zacskót és kirágták, reggelre arra ébredtem,hogy mindketten a zacskóba ülnek és ropogtatnak. :D
DSC01744.JPG
DSC01744.JPG (560.19 KiB) Megtekintve 11133 alkalommal
Jhonnykám
DSC02660.JPG
DSC02660.JPG (88.16 KiB) Megtekintve 11133 alkalommal
A pillanat mikor a füléből kiharapott egy darabot
DSC02666.JPG
DSC02666.JPG (77.17 KiB) Megtekintve 11133 alkalommal
Jhon és az édes nézése
DSC02642.JPG
DSC02642.JPG (106.08 KiB) Megtekintve 11133 alkalommal
Itt még a daganattal
Visszatérve, annyira csodálatosnak tartom az ilyen állat-ember kapcsolatot, amikor szinte szavak nélkül megértitek egymást és látod, hogy bízik benned, rád bízná az életét. Őszintén, a patkányaimat többre tartom mint néhány embert, ők sose hazudnak, nem használnak ki csak tiszta szívből szeretnek és ezt várják viszont. (némi kaján kívül, nálunk a havi egy fél kocka csoki volt a favorit és a nyers hús) Lényegébe, ezért szeretem az állatokat. :D
Maya
Maya
Adminisztrátor

Egy kis siker

Sziasztok!

Megtört a jég, ismét esznek, teljesen önállóan! Az albínó is teljesen magától igaz szálanként, de önként és folyamatosan eszik hála a jó öreg élő vörös szúnyoglárváknak. :D Egy kis sikerélmény nekem.
Maya
Maya
Adminisztrátor

Zansonsha 2012.01.03-2012.06.19

DSC00095.JPG
Az utolsó képem róla. Zansonsha tegnap reggel elpusztult, feladta a küzdelmet. Tegnapelőtt megetettem őket jó nagy adag tubit kaptak, de ő reggelre már nem élt. A víz teljesen zavaros volt az akvárium aljáig nem lehetett ellátni, egy rögtönzött akvárium takarítás után lekerültek a kamrába a hűtő mellé mert ott hűvösebb van, fönt pedig már nagyon meleg volt. Vagyis finoman szólva fönt 24fok volt, reggel az anyám keltett, hogy a víz felforrt és az axik elpusztultak, de nem, csak ő pusztult el. Nem vagyok orvos, de végbélelzáródása volt, a hátsója végig fel volt repedve és szivárgott belőle az ürülék. Eltemettük.

Nem értem miben is reménykedtem, hisz az orvos se tudta megmondani, meddig fog így elélni. Én is reménykedtem benne, hogy élete végéig, csak kicsit randácska lesz. Már sejtenem kellett volna mikor a hátsó lába lebénult, pedig előtte való nap aktív volt, mozgott és evett is. Annyira sajnálom, hogy ilyen fájdalmas halála volt, nem ezt érdemelte. Annyira sajnálom, hogy az én önzőségem miatt ennyit szenvedett. Mérhetetlenül haragszom magamra...

Ezzel most üzennék a jövőben azoknak a gerincbeteg, szerv feltorlódós axi gazdiknak, akik reménykednek, hogy az ő állatuk ezzel élete végig el fog élni, üzenem, hogy altassák el őket. Mert ilyen fájdalmas halált nem érdemel meg senki.
PICT0013.JPG
Bocsánat, ez elég gyászosra sikeredett és össze-visszának.
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: Zansonsha 2012.01.03-2012.06.19

Maya írta:...Bocsánat, ez elég gyászosra sikeredett és össze-visszának.
Őszinte részvétem! Annyira sajnálom....
Ezt nem lehetett előre látni, ha tegnap még semmi baja nem volt... Próbálj megnyudogni, ilyen helyzetben szerintem igen kevesek tudtak volna jól dönteni. Valszeg én sem, pedig én már sokkal tisztábban látom az ilyen helyzeteket, jobban meg tudom hozni a döntést. Egy a lényeg: már nem fáj neki, már nem szenved semmitől. Próbálj erre gondolni, a harag majd elmúlik idővel.

Sátorhelyi dokinak van az egyetem honlapján e-mail címe. Ha úgy érzed képes vagy már rá, akkor röviden foglald neki légyszi össze, hogy utolsó látogatásotok óta hogyan változott a helyzet, mennyi idő telt el és mi lett a vége. Majd a teljes kórtörténetet én is összegyűjtöm majd a betegséges topikba hogy legyen egy teljes kép róla ott is. Sajnos az ilyen szomorú eseményekből szerzünk kemény tapasztalatokat mindannyian. :(

Még egyszer nagyon sajnálom!
Sendy
Monique
Mániákus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Monique »

Maya írta:Az utolsó képem róla. Zansonsha tegnap reggel elpusztult...
Őszinte részvétem :(
Ági
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Ági írta:
Nekem is: Őszinte részvétem. :( Remélem más axival senkinél nem fordul ilyen elő!
Titkos3
Maya
Adminisztrátor

Sendy írta:
Maya írta:...Bocsánat, ez elég gyászosra sikeredett és össze-visszának.
Őszinte részvétem! Annyira sajnálom....
Ezt nem lehetett előre látni, ha tegnap még semmi baja nem volt... Próbálj megnyudogni, ilyen helyzetben szerintem igen kevesek tudtak volna jól dönteni. Valszeg én sem, pedig én már sokkal tisztábban látom az ilyen helyzeteket, jobban meg tudom hozni a döntést. Egy a lényeg: már nem fáj neki, már nem szenved semmitől. Próbálj erre gondolni, a harag majd elmúlik idővel.

Sátorhelyi dokinak van az egyetem honlapján e-mail címe. Ha úgy érzed képes vagy már rá, akkor röviden foglald neki légyszi össze, hogy utolsó látogatásotok óta hogyan változott a helyzet, mennyi idő telt el és mi lett a vége. Majd a teljes kórtörténetet én is összegyűjtöm majd a betegséges topikba hogy legyen egy teljes kép róla ott is. Sajnos az ilyen szomorú eseményekből szerzünk kemény tapasztalatokat mindannyian. :(

Még egyszer nagyon sajnálom!
Köszönöm, azóta már rengeteg sírós és ordítozós napon túl vagyok. Dolgozni voltam hétfőtől-szombatig 12-22ig és csak szerdán jártam itthon szabadnapon, közbe vettem egy ilyen kis ventilátoros légfúvó hűtőszerkezetet (csak párologtat, ami hűt, max 2fokot visz lejjebb)

Ez a hirtelenség ami volt, előtte nap aktív volt magától evett, könyörgi se kellett, mintha ő se tudta volna...

Észrevettem, én is, miután minden egyes topikot átolvastam, hogy ilyen eset még nem volt, de örülök, hogy ez a szomorú tapasztalat valakinek majd segíteni fog. De úgy vélem ez egy nagyon ritka eset volt és szinte kizárólag genetikai.

Most egy hétre elmegyek dolgozni külföldre vasárnaptól-vasárnapig, az axikat a nagymamámra hagyom, de amint hazaértem megírom neki a részletesen.(persze nektek is az egész kórtörténetet) Ezen a héten nagyon összecsaptak a hullámok a fejem felett, de próbálkozom rendet tenni.
Maya
Maya
Adminisztrátor

Titkos3 írta:
Ági írta:
Nekem is: Őszinte részvétem. :( Remélem más axival senkinél nem fordul ilyen elő!
Köszönöm mindenkinek, remélem a közeljövőben nem kell senkinek se ilyeneket írni.
Maya
Maya
Adminisztrátor

Heechul

Ma egy hete, hogy itt van, tehát illene képet adnom róla. :D

Nos ő Heechul (igen, ismét koreai név) lövésem sincs róla mennyi idős, mert elfelejtettem megkérdezni. Ő egy golden és most 6cm, egyenlőre külön akváriumba növekszik, talán 3-4hónap múlva csatlakozik majd a többiekhez. A barátnőm galádul elcsalt Ági Szonjához majd csak annyit mondott, hogy "Válassz!". Elmondása szerint túl szomorú voltam az albínóm elvesztése miatt, így őt ajándékba kaptam.
PICT0011.JPG
PICT0050.JPG
Maya
Maya
Adminisztrátor

Heechul

Valamiért nem engedte egy hozzászólásba az összes képet...
PICT0055.JPG
PICT00863.JPG
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Heechul

Maya írta:Ma egy hete, hogy itt van, tehát illene képet adnom róla. :D

Nos ő Heechul...
Gratulàlok a kis szépséghez :)
Ági
Maya
Adminisztrátor

Jelenlegi állapotok

Nagyon rég adtam bármiféle életjelet a kis drágákról, most viszont bepótolom. A nyár nem okozott sok gondot, a megfelelő praktikákkal 22-23fokon tudtam tartani a vizet, sőt éjszakára még lejjebb ment. Megküzdöttünk egy kisebb gombásodással, a fehérem kopoltyúján megjelent egy fehér kis csomó, metilénkékkel kezeltem, 26óra múlva el is vált tőle, majd 3nap karantén után vissza is engedtem a nagy akváriumba.

Heechul pedig rettentő aranyos, imádom, meglepődtem egy axit mennyire lehet szocializálni. (sőt szerintem kell is) Sajnos egyenlőre ő egyedül van de nem akarom, hogy 3hónap alatt teljesen antiszoc legyen, szóval hamarosan mellé is kerítek egy társat. Egy ideje pár csigával osztozik az aksin, kapni fog pár békésebb halat is majd. Amit a csipesszel művel az pedig zseniális, egyszer mikor a nagyokat etette májjal, láttam, hogy ő is fönt úszkál és érdeklődve figyel, nagyon kis darabkát kapott ő is. Utána pedig akármikor, akárhol meglátta a csipesz, ha üres volt, ha tele ment utána. Mondhatnám szerelembe esett a csipesszel, mert imádja követni. Imád lebegni, és egész nap úszik, nem vicc, egész nap. Mikor "nagyok" még "kicsik" voltak ők nem úsztak ennyit, szóval ez kicsit meglepő volt tőle. :D

A másik meglepetés a csigainvázió! Nagyjából fél éve van meg a "csigacsapat" hirtelen úgy döntött mindegyik, hogy most ő szaporodni akar. 2sárga nőstény, 3kék hím, 2fehér még gyerek almacsigám van. Plusz 2marék maláj tornyos csiga. Nos a lányok 6naponta raknak petéket, amiből már eléggé elegem van, az akvárium oldalán végig peték vannak, így száműztem őket a kicsi mellé.

8hónap fogyasztása:
299 neonhal, 30 guppi, 18 zebradánió, 2 fekete neonhal. Holnap hozok halat szóval neonhalból átlépjük mindjárt a 300-at.

A végére pár kép:
Kép 2118.jpg
Kép 2094.jpg
Kép 2106.jpg
DSC00007.JPG
Maya
Maya
Adminisztrátor

Jelenlegi állapotok

Nem engedte a képeket feltölteni, megpróbálom újra.
DSC00036.JPG
PICT0002.JPG
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Jelenlegi állapotok

Maya írta:Nagyon rég adtam bármiféle életjelet a kis drágákról, most viszont bepótolom. A nyár nem okozott sok gondot, a megfelelő praktikákkal 22-23fokon tudtam tartani a vizet, sőt éjszakára még lejjebb ment. Megküzdöttünk egy kisebb gombásodással, a fehérem kopoltyúján megjelent egy fehér kis csomó, metilénkékkel kezeltem, 26óra múlva el is vált tőle, majd 3nap karantén után vissza is engedtem a nagy akváriumba
Nagyon szépek. :)
Ági
Maya
Adminisztrátor

Lisztkukac és agresszió

Gondoltam a finnyás bandának ideje valami újat hozni, a tücsöknek nagy sikere volt, tévhiteket ledöntve nem kemény, sőt egészen puha a váza. Lisztkukacot vittem haza, a fehérem alig evett belőle a kis golden is alig, egyedül a vadasomnak ízlett, így a maradékot a szomszéd csirkéi kapták meg. (hatalmas örömükre)

A kis goldenem rettentő agresszív, tegnap este láttam, hogy a sárga almacsigám éppen "csápolt" és jött fel levegőért, mikor ő egyszerűen leharapta a szívócsövét (légcső), az egészet és lenyelte...Most gondolkoztam el komolyan, hogy mellé merjek-e másik axit tenni, mivel mindenbe beleharap ami mozog (sőt kapott 4neonhalat is, hogy legyen min levezetnie az agressziót). A csigám egy napig rosszul volt, lebegett, most már jobban van szerencsére maradt valami a légcsövéből, csak rettentő rövid, teljesen ki kell jönnie, ha levegőt akar kapni, kis csórikám... :(
Maya
Maya
Adminisztrátor

Mifelénk az élet...

Még egyszer köszönöm Áginak (Monique-nek) az új kis jövevényt. :) Szóval ismét gyarapodott a család egy újabb fővel. Hétfőn pedig újabb 300 fővel, lepetéztünk. Pedig a nagyok közül egyik sincs még egy éves, de ezek szerint megfelelőek voltak a körülmények. Rengeteg pete lett, több száz fogalmam sincs anyukába, hol és hogyan fért el ennyi miközben állandóan teli eszi magát a hasfalsérvével együtt. De nagyon örül nekik az egész család. :)

Remélem engedi a képeket felrakni (jó sok lett):
Csatolmányok
5.JPG
Yesung
Yesung
3.JPG
2.JPG
1.JPG
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Mifelénk az élet...

Maya írta:Még egyszer köszönöm Áginak (Monique-nek) az új kis jövevényt. :) Szóval ismét gyarapodott a család egy újabb fővel. Hétfőn pedig újabb 300 fővel, lepetéztünk. Pedig a nagyok közül egyik sincs még egy éves, de ezek szerint megfelelőek voltak a körülmények. Rengeteg pete lett, több száz fogalmam sincs anyukába, hol és hogyan fért el ennyi miközben állandóan teli eszi magát a hasfalsérvével együtt. De nagyon örül nekik az egész család. :)

Jajj, de édes :DDD
Amúgy én vasárnap beraktam az aranyat a többiekhez, és nagyon jól elvannak :)
Ági
Maya
Adminisztrátor

Mifelénk az élet...

Még van kép :)
A büszke szülők. :D
Csatolmányok
15.JPG
14.JPG
13.JPG
11.JPG
10.JPG
9.JPG
Maya
Maya
Adminisztrátor

Monique írta:
Maya írta:Még egyszer köszönöm Áginak (Monique-nek) az új kis jövevényt. :) Szóval ismét gyarapodott a család egy újabb fővel. Hétfőn pedig újabb 300 fővel, lepetéztünk. Pedig a nagyok közül egyik sincs még egy éves, de ezek szerint megfelelőek voltak a körülmények. Rengeteg pete lett, több száz fogalmam sincs anyukába, hol és hogyan fért el ennyi miközben állandóan teli eszi magát a hasfalsérvével együtt. De nagyon örül nekik az egész család. :)

Jajj, de édes :DDD
Amúgy én vasárnap beraktam az aranyat a többiekhez, és nagyon jól elvannak :)
Ahogy figyelgettem, rájöttem, hogy ők nagyon megszerették egymást, ezért nem akarom őket még elválasztani. :) Most, szerintem nem lett volna jó, ha beraktam volna, elég nagy felfordulás volt, sok feromon meg hormon, jobb volt ez így. :)
Maya
Maya
Adminisztrátor

Mifelénk az élet...

Bocsánat a sok képért, most tényleg sokat sikerült kiválogatnom.
Jöjjön a fő attrakció:
Rengeteg ikerpár van, van egy hármas és van egy ötös ikerpár is, most járunk a golyóból u-alakúvá formálódás közepén és azt láttam, hogy az ikreknek még van helyük fordulni de az ötös ikereknek egyáltalán nincs. :(
Nem tudom, konkrétan mennyi lehet, mert a leveleken rengeteg van, rétegesen, leszedni meg inkább nem akarom, mert csak agresszívan tudnám megtenni. A levelek alatt is még rengetegen vagyunk. :D
Csatolmányok
1644.JPG
19.JPG
18.JPG
17.JPG
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Maya írta:Még van kép :)
Az a bújó nagyon jó az utolsó képen! Hol vetted? Én mindenhol csak azt a kis kör alap területűt találtam amit végül megvettem, de most rákaptak az axik, hogy milyen jó bent és mindhárman bent akarnak kuporogni és egymást lökdösik összevissza.
Ági
Maya
Adminisztrátor

Monique írta:
Az a bújó nagyon jó az utolsó képen! Hol vetted? Én mindenhol csak azt a kis kör alap területűt találtam amit végül megvettem, de most rákaptak az axik, hogy milyen jó bent és mindhárman bent akarnak kuporogni és egymást lökdösik összevissza.
Mamut II-ben két állatkereskedés van, már nem emlékeszem melyikbe, de az egyikbe és hatalmas hosszába bőven beférnek és akárhogy forgolódnak nem túrják ki egymást, még hárman is elférnének. Én is nagyon megörültem neki épp a múltkori TerraPlazaról jöttünk haza, kifőzni pedig a kerti bográcsba tudtuk, mert semelyik edénybe nem fért bele. :D
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Maya írta:
Monique írta:
Mamut II-ben két állatkereskedés van, már nem emlékeszem melyikbe, de az egyikbe és hatalmas hosszába bőven beférnek és akárhogy forgolódnak nem túrják ki egymást, még hárman is elférnének. Én is nagyon megörültem neki épp a múltkori TerraPlazaról jöttünk haza, kifőzni pedig a kerti bográcsba tudtuk, mert semelyik edénybe nem fért bele. :D
Aszta :D Remélem a mostani TerraPlazan is lesz valami jó :)
Ági
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Gratula ;)
Titkos3
Maya
Adminisztrátor

Titkos3 írta:Gratula ;)
Köszönjük! :D
Maya
Maya
Adminisztrátor

Peték

Kikelt az első. :D
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Peték

Maya írta:Kikelt az első. :D
MUTI!!!!!!!!!!!!!!!
Ági
Maya
Adminisztrátor

Monique írta:
MUTI!!!!!!!!!!!!!!!
Ma egész délután próbálgattam lefotózni, de ilyen pici dolgokra nem sikerül rá fókuszálni. :( Holnap előveszem a másik kamerát, talán az kicsit korszerűbb és talán azzal már sikerül, most csak elmosódott pacákat tudnék mutatni. :(
Maya
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Maya írta:
Monique írta:
MUTI!!!!!!!!!!!!!!!
Ma egész délután próbálgattam lefotózni, de ilyen pici dolgokra nem sikerül rá fókuszálni. :( Holnap előveszem a másik kamerát, talán az kicsit korszerűbb és talán azzal már sikerül, most csak elmosódott pacákat tudnék mutatni. :(
Erre én is kíváncsi vagyok!!! :D :D :D
Titkos3
Maya
Adminisztrátor

Peték/kicsik

Közkívánatra, ma sikerült "jobb" képeket készítenem, de még mindig nem tökéletes, ilyen apró dolgokra lehetetlen ráfókuszálni, kis körömpiszkok....

Bocsánat lesz pár kép :D A fele már kikelt de így is kb. 150, nagyon-nagyon sokan vannak, csak az egyik dobozba tudom lefotózni őket, a másik túl mély, de szereznem kell még legalább 2dobozt mert így nagyon szűkösen lesznek, a levegőztetőm így is 4felé van osztva és a nagyoknak már nem jut, mert az övéké a sórákoknál van.

Az eleje a sárgásabb képek 13.án készültek a fehéresebb képek pedig ma. ;)
Csatolmányok
PICT0129.JPG
PICT0031.JPG
PICT0028.JPG
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Peték/kicsik

Maya írta:Közkívánatra, ma sikerült "jobb" képeket készítenem, de még mindig nem tökéletes, ilyen apró dolgokra lehetetlen ráfókuszálni, kis körömpiszkok....
Édesek, grat hozzájuk :)
Ági
Maya
Adminisztrátor

Peték/kicsik

Van még csak nem engedte őket felrakni...
Csatolmányok
PICT0183.JPG
PICT0161.JPG
PICT0147.JPG
Maya
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Gratula! ;)
Titkos3
Válasz küldése