A (mostanra) megboldogult csigum miatt regisztráltam be,elég régóta olvasgatom a fórumot,és ha már így hozta a sors,bemutatom nektek Jankát,a lassan egy éves albino axim. :)
Tavaly ősszel vettem (ahogy sokan mások,énis Ági Szonjától) két kicsi axit, egy fehéret és egy vadasat. Sajna a fehéret pár nap elteltével egy este a szűrőben találtam meg,volt is nagy sírás rívás,úgyhogy utána még jobban vigyáztam a megmaradt kicsire.
Íme

Áginak szerencsére voltak még növendékek,nem akartam hogy egyedül legyen,így elhoztam mellé egy albinot..
Ez az egyetlen nagyjából jó közös kép róluk,ugyanis úgy egy hét elteltével este megetettem őket,reggelre pedig a kis vadasamnak se híre se hamva nem volt.. átturkáltam a talajt,néztem a szűrőbe,stb..aztán megtaláltam a kis gerincét :S azóta se találtam rá magyarázatot hogyan ehette meg az albino, vagy mi történt vele,de történt ami történt,azóta ő egyedül van,és megkapta a Janka nevet. Az elején kicsit mérges voltam rá,hogy felfalta a barátját akit nagy szeretettel neveltem,de aztán túlléptem a haragon és szépen nevelgettem őtis

Pár kép: Nagyon édesek voltak a csigával.. nem tudom a Janka honnan tudta,hogy ő egy élőlény,de amint beraktam hozzá az akváriumba,odaúszott. Amikor a mohát beraktam vagy akármi mást,arra nem figyelt,meg se nézegette,de a csigához rögtön odaúszott. :) Aztán ahogy csúszott-mászott a csiga,úgy bóklászott utána a Janka is,követte mindenhova :) Néha úgy feküdt hogy rajta nyugtatta a fejét,vagy rátette a kezét de nagyon szeretett a közelében lenni.
Egyelőre ennyi,aztán tervezem hogy nemsokára elhozok egy pici golden albinot hogy legyen társa :))) meg persze pótolnom kell a kis csigut.... :)