tiffani

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Válasz küldése
tiffani
Fórumozó

tiffani

Hozzászólás Szerző: tiffani »

Sziasztok!

A (mostanra) megboldogult csigum miatt regisztráltam be,elég régóta olvasgatom a fórumot,és ha már így hozta a sors,bemutatom nektek Jankát,a lassan egy éves albino axim. :)

Tavaly ősszel vettem (ahogy sokan mások,énis Ági Szonjától) két kicsi axit, egy fehéret és egy vadasat. Sajna a fehéret pár nap elteltével egy este a szűrőben találtam meg,volt is nagy sírás rívás,úgyhogy utána még jobban vigyáztam a megmaradt kicsire.
P1220769.JPG
Íme :D nagyon boldogan nevelgettem,nagyítóval nézegettük amikor elkezdett kinőlni a pici hátsó lába. :D
Áginak szerencsére voltak még növendékek,nem akartam hogy egyedül legyen,így elhoztam mellé egy albinot..
axi.w3.JPG
Ez az egyetlen nagyjából jó közös kép róluk,ugyanis úgy egy hét elteltével este megetettem őket,reggelre pedig a kis vadasamnak se híre se hamva nem volt.. átturkáltam a talajt,néztem a szűrőbe,stb..aztán megtaláltam a kis gerincét :S azóta se találtam rá magyarázatot hogyan ehette meg az albino, vagy mi történt vele,de történt ami történt,azóta ő egyedül van,és megkapta a Janka nevet. Az elején kicsit mérges voltam rá,hogy felfalta a barátját akit nagy szeretettel neveltem,de aztán túlléptem a haragon és szépen nevelgettem őtis :D :)

Pár kép:
kis csodálkozás..
kis csodálkozás..
a leendő vacsi :(
a leendő vacsi :(
nagyon tudunk úszkálni :D
nagyon tudunk úszkálni :D
tátika..
tátika..
nagyok vagyunk de még elbújunk a búvár mögé..
nagyok vagyunk de még elbújunk a búvár mögé..
kis szuperhős póz..:D
kis szuperhős póz..:D
szépen növögettünk :))))
szépen növögettünk :))))
még a csiguval :)
még a csiguval :)
Nagyon édesek voltak a csigával.. nem tudom a Janka honnan tudta,hogy ő egy élőlény,de amint beraktam hozzá az akváriumba,odaúszott. Amikor a mohát beraktam vagy akármi mást,arra nem figyelt,meg se nézegette,de a csigához rögtön odaúszott. :) Aztán ahogy csúszott-mászott a csiga,úgy bóklászott utána a Janka is,követte mindenhova :) Néha úgy feküdt hogy rajta nyugtatta a fejét,vagy rátette a kezét de nagyon szeretett a közelében lenni.
igazi csoportkép :D
igazi csoportkép :D
kis mohárabújás..
kis mohárabújás..
kukucs..:)
kukucs..:)
Miután új bújót tettem be neki,a legizgalmasabb fekvőhely számára a műanyag etetője lett.....:D
Miután új bújót tettem be neki,a legizgalmasabb fekvőhely számára a műanyag etetője lett.....:D
és íme így festünk ma :D
és íme így festünk ma :D
Egyelőre ennyi,aztán tervezem hogy nemsokára elhozok egy pici golden albinot hogy legyen társa :))) meg persze pótolnom kell a kis csigut.... :)
liquid
Adminisztrátor

Re: Janka

Hozzászólás Szerző: liquid »

Szia!
Üdv itt :) Hamar megtapasztaltad hogy törékenyek ezek az állatok, ahogy olvasom szerencsére túl nagy érzelmi kötődés nem alakult ki :) Hát igen, a picik köbö fél éves korukig nagy kannibálok.
Örülök hogy regisztráltál, minél többen vagyunk, annál több a tapasztalat
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Re: Janka

Hozzászólás Szerző: Titkos3 »

Szia!

Üdv itt a fórumon!
Titkos3
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
HeviRiffiKompi
Fórumozó

Re: tiffani

Hozzászólás Szerző: HeviRiffiKompi »

Üdv itt! Nagyon jó képek! =)
tiffani
Fórumozó

Sziasztok!

Kicsit frissítek ugyanis egy lakóval többen lettek az akváriumban..:)
Még pár hónapja írtam Ági Szonjának,hogy lassan elhoznék egy kicsit,hogy a Janka ne legyen egyedül. Meg is beszéltük, nagyjából 2 hete mentem el érte. Ásványvizes üvegben volt és még aránylag pici,úgyhogy nem nagyon vizsgáltam meg,aztán hazafele néztem meg tüzetesebben. Az első ami feltűnt,hogy bár aranyszínűt kértem, ugyanolyan színe volt mint a Jankának kiskorában :D gondoltam majd besárgul :D :D Mint később kiderült, nem voltam elég egyértelmű, és arany albino helyett a végén már csak albinot írtam a levélben,így került hozzám ő arany helyett :) Mire ezt megtudtam, nem lett volna szívem visszacserélni. Amikor elhoztam, a bal hátsó lábikója hiányzott, aztán mire kiderült hogy ő nem golden, visszanövesztette a lábát,figyelgettem mindig ahogy megjelentek a lábujjai meg nőtt a kis lába, úgyhogy úgy döntöttem,ha így alakult,maradjon itt:)
geri.JPG
Elválasztottam az akváriumot szúnyoghálóval de nem bírt magával a kicsi,és éjszaka átszökött,a Janka bújójában találtam rá :D szerencsére ő épp másfelé téblábolt úgyhogy nem lett belőle vacsora... visszatettem de ez párszor megismétlődött még,szerencsére baleset nélkül:)
geri2.JPG
Az első alkalommal amikor átszökött éjszaka,miután visszatettem a helyére és megigazítottam a hálót,leültem kicsit nézegetni őket. Ami nagyon érdekes volt szerintem, hogy a Janka mint egy nagy testvér odaúszott a szúnyogháló mellé,és nézte a kicsit ahogy úszkál:) Nem csinált semmi mást,nem próbált átmenni a szúnyoghálón vagy elkapni, csak ücsörgött és nézte ahogy úszkál:) Nagyon édes volt. Aztán párszor úgy találtam őket,hogy a szúnyogháló két oldaláról lesték egymást..
geri3.JPG
Itt látszik is a láb-hiány :D

Ideiglenesen az ablak alá költöztettem az akváriumot a nagy melegben,hogy éjszaka ha kinyitom az ablakot,kicsit menjen rá a hűvös,így egész jól szinten tudtam tartani éjszaka is a víz hőmérsékletét. A Janka ki is használta a helyzetet :D Kapott egy új bújót,egy félbetört cserepet lecsiszolt nekem a szomszéd. Ennek az alján pont a szoba felé néző oldalán van egy kis lyuk.. sokszor vettem észre,hogy amikor este járok kelek a szobában,a Janka bebújik és onnan leselkedik :D
janka1.JPG
Ami érdekes hogy úgy vettem észre,kicsit játékos is,bár nem tudom mennyire lehet egy axi játékos :D Amikor láttam hogy leskelődik,leguggoltam és bekukkantottam hozzá a kis lyuknál.. erre gyorsan visszahúzódott.. :D aztán amikor látta hogy énis eltűntem,visszajött és újra kikémlelt.. baromi aranyos volt és vicces ahogy kikukucskál aztán gyorsan visszabújik,aztán újra és újra...:D :D

Ma pedig akvárium takarítás volt,a nyaralásból hazaérve kicsit koszos volt az akvárium úgyhogy egy hatalmas nagytakarítást csaptam neki.
geri4.JPG
geri5.JPG
janka2.JPG

A kicsi Geri lett :)
Azúr
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: Azúr »

Nagyon cuki a hálós kép! :D
Azúr
Monique
Mániákus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Monique »

tiffani írta:Sziasztok!

Kicsit frissítek ugyanis egy lakóval többen lettek az akváriumban..:)
Nagyon édesek. A lényeg, hogy nem bántja a nagy a kicsit. :)
Ági
tiffani
Fórumozó

Köszi! Hát nem mondom hogy nem volt álmatlan az első éjszaka,miután összeengedtem őket :D de végül nem lett semmi baj. Sajnos amíg én nyaraltam és apukámra bíztam az etetést (de takarítást már nem vállalt.. :D), kicsit bebüdösödött a víz,természetesen ahogy hazaértem ki az egészet a kertbe és slaggal jól kimostam :) szép tiszta akváriumba mentek vissza,de az első este még elég punnyadt volt a Janka. A kicsi vadászta a szúnyoglárvát amit a nagy mellé tettem be,hogy egyen (de étvágytalan volt egy kicsit), közben meg sokszor átmászott a Janka fején :D úszkált a szája előtt is,taposta az arcát de a Janka türelmesen tűrte és oda se kapott :) Ma már a Janka elfogadta a halat,a kicsi meg akkora mint egy gombóc úgyhogy megnyugodtam hogy végre a nagy is rendesen eszik :)
Monique
Mániákus fórumozó

tiffani írta:Köszi! Hát nem mondom hogy nem volt álmatlan az első éjszaka,miután összeengedtem őket :D de végül nem lett semmi baj. Sajnos amíg én nyaraltam és apukámra bíztam az etetést (de takarítást már nem vállalt.. :D), kicsit bebüdösödött a víz,természetesen ahogy hazaértem ki az egészet a kertbe és slaggal jól kimostam :) szép tiszta akváriumba mentek vissza,de az első este még elég punnyadt volt a Janka. A kicsi vadászta a szúnyoglárvát amit a nagy mellé tettem be,hogy egyen (de étvágytalan volt egy kicsit), közben meg sokszor átmászott a Janka fején :D úszkált a szája előtt is,taposta az arcát de a Janka türelmesen tűrte és oda se kapott :) Ma már a Janka elfogadta a halat,a kicsi meg akkora mint egy gombóc úgyhogy megnyugodtam hogy végre a nagy is rendesen eszik :)
Asszem én se aludtam volna sokat :) Mekkora a méretkülönbség? Képek alapján elég nagynak tűnik :)
Ági
tiffani
Fórumozó

Hát tényleg elég nagy,a kicsi olyan 11-12 centi,a nagy meg már huszonvalahány lehet,ő nem sokszor van az üveg mellett úgyhogy nem tudtam mérni :) Ági Szonja azt mondta hogy ilyen méretben már annyira nem agresszívak, és én is csodálkoztam hogy olyan mintha érdektelen lenne a kicsi iránt,sőt türelmes,még egy kicsit kíváncsi is. Remélem így is marad és nem lesz semmi gond velük :)
tiffani
Fórumozó

Képkivágás.JPG
itt látszik mekkora a különbség :)
Monique
Mániákus fórumozó

tiffani írta:itt látszik mekkora a különbség :)
Ó, köszi a képet :)
Ági
tiffani
Fórumozó

Kicsit frissítek :D
A "pici" Geri jó gyorsan növöget a szúnyoglárvától,a Jankát pedig már kishallal etetem,3-4 naponta pedig adok neki egy egy szúnyoglárva kockát is hogy a haja szép piros maradjon :)

Igazából el vagyok képedve, mert sokat olvastam itt is és máshol is hogy a nagy bántotta valakinél a kicsit,vagy meg is ette stb. Nálam elég nagy volt a méretkülönbség, még mindig van azért és semmi agresszió nincs a Janka felől :) a kicsi néha kaja közben egyszer-kétszer bekapdossa a Janka lábát :D van is olyankor egy kis csapkodás meg ijedelem,de ezen kívül semmi különös,nagyon jól megvannak egymás mellett. :)
se eleje se vége... :)
se eleje se vége... :)
Aztán ahogy észrevettem a kicsi is rákapott a kukucskálásra :D mind a kettő bújóján van alul egy-egy lyuk :) így mind a ketten tudnak leselkedni :)
axi2.JPG
Ami furcsa volt még nekem hogy a Janka eddig kerülte a növényeket,csak a bújóba kuksol meg néha tesz egy kört,de a növényeket figyelembe se vette. A kicsi bezzeg megmássza a növényeket rendesen,meg pihen rajtuk :) És most a Janka is rákapott egy kicsit.. szóval utánozzák egymást rendesen :)
axi3.JPG
axi4.JPG

..És itt tartunk most. :D Összebújva pihengetnek,a kicsi hátsó lába a Janka lábán volt ez sajnos nem látszik a képen. Szerintem irtó aranyosak, remélni se mertem hogy ennyire összeszoknak és ilyen jóban lesznek :D :D
axi5.JPG

Emellett az új csiga kisebb volt mikor vettem,mint az előző,mára meg egy kis tank lett belőle :D Hatalmasra nőtt, gyanakszom hogy rájár a szúnyoglárvára amit enni rakok be a kicsinek.. folyamatosan cirkál az akváriumba,szerencsére szökni még nem szökött :)
Ha pedig elfáradt akkor rácuppan a hőmérő tapadókorongjára és elviteti magát egyik oldaltól a másikig :D :D :D
axi6.JPG
Válasz küldése