Azúr írta:Vélemények?
Szia!
Az én állattartási történetem borzalmasabb mint a tiéd. Csak csemegézgetve: megveszek egy patit, akinek talpfekélye lesz, és kiderül hogy cukorbeteg. Hónapokig küzdünk az életérért, de végül egy tüdőfertőzés elviszi a kezem között omlott össze és halt meg. 160-nal rongyoltunk át az ügyeletre, de késő volt, és amúgy se tudtak volna segíteni. Másik pati: egyik napról a másikra növeszt egy diónyi tályogot. 3-szor kellett műteni, mert annyira agresszív volt. A 3. műtétnél már kétséges volt hogy meggyógyul-e. Aztán egy évre rá, növesztett egy cisztát a nyakára, majd valahonnan kapott egy fertőzést ami 5 óra alatt szó szerint megette az orrcsontlemezeit, úgy hogy hajnali 3-kor ügyeletre kellett rohanni. Kapott kezelést, de pár órával később ismét ügyeletre rohanás és több mint egy órás műtét. Egyedül képtelen volt enni, inni, nekem kellett kézből adagolni, mert megfulladt volna, majd végül egy váladékdarab rosszul csúszott neki és megfulladt a kezeim között, úgy hogy a fülemen volt az orvos, aki mondta, hogy próbálljam feléleszteni, hogy masszírozzam stb. Mindez 2 hónapon belül. Végre lenyugodok, hogy talán már vége, erre Arnold patkányomnak feldagad 4-szeresére a lába, kiderül a talpfekélye valamiért beagresszívoskodott és beleette magát a csontba. De a tüdeje annyira tropa hogy a bódításból amit a röntgenhez kellett is alig bírták felkelteni. Szóval most az ő életminőség fenttartásáért küzdök. Amputálni kéne a lábát, de nem tudni a tüdeje kibírná-e. Vettem két axit tavaly, mert hogy semmi nem kell a tartásukhoz, ezeket könnyű tartani. 2 már ugyanazon tünetekkel hossszú orvosi rohangászás után meghalt. Boncolási eredmény kimutatott egy csillós egysejtűt, de hiába kezeltük a másodikat erre való gyógyszerrel. Nem segített. Most a harmadik is rákezdett a nem evésre, gombásodásra stb-re. Két napja van némi remény arra hogy ő talán túléli. 1 év alatt 240 ezret hagytam az orvosnál (tegnap tudtam meg ezt a szép összeget).
Axit tartani nem nehéz, de van amikor nem tudsz mit tenni. Ez könnyen lehet nem a te hibád. Nekem is semmi baj nem volt a vízzel, és mégis kettőt elvesztettem. Sajnos a mostani állatok nagyon betegesek, beltenyészetesek, és vannak olyan peches emberek akik mindig kifogják a betegesebbeket. A döntés rajtad áll, ha akarsz és úgy érzed hogy azt a kevés dolgot meg tudod tenni, ami axitartáshoz kell, akkor legyen axid. Ha pedig így döntesz, akkor pedig állj hozzá pozitívan, hogy soha semmi baja nem lesz, hidd is el, mert a negatív kisugárzást az állatok megérzik.