Uzsidoboz

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Uzsidoboz

Hozzászólás Szerző: Uzsidoboz »

Sziasztok!

Már írtam nehány témához, épp itt az ideje hogy bemutatkozzam.
Rólam annyit, hogy Gabinak hívnak, Balatonfüreden lakom, 2 gyerekem van :)

Nos az első axi amit láttam egy kép volt. Egy képmegosztó oldalon, akkor kezdtem el olvasgatni utánuk. Aztán pár hétre rá megint jött egy kép, aminek a gazdája kaloczir volt, őt innen a fórumról ismerhetitek. Beszélgettem vele is és egyre jobban kellett nekem egy kis szornyike :)

Na már csak a családot kellett meggyőznöm. Szépen lassan már a párom is rajongó lett. Sőt tervezgeti az akváriumot stb. Már írtam máshol, hogy csináltatunk akváriumot, szépet és nagyot. Viszont most kaptam egyet kölcsön. Igaz ez nem túl nagy, 40 liternyi és magas is, de úgy gondolom, hogy 2 pici 5cm-es axi elfér benne 1-2 hétig. Megvan a szűrő is, vettem szúnyoglárvát is! Egy valami hiányzik, az axik. Találtam egy nagyon szimpatikus csajszit akinek vannak picinyei. Már napok óta levelezek vele. A lényeg hogy Bp-i, és most azt szervezem, hogy hogy fognak a babák lejutni hozzám. Ismerősök jönnek ide és ha sikerül összehozni akkor már holnap megérkezhetnek, de ha nem akkor jövő héten érkeznek!

Nagyon örülök hogy mindjárt itt vannak, olyan vagyok mint egy kisgyerek.
Amint lesznek képek, vagy fejlemények, jelentkezem!

Üdv mindenkinek!
Uzsi
Üdv: Uzsi
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Re: Uzsidoboz

Hozzászólás Szerző: Sendy »

Szia!

Üdv a fórumon!

A 40 liter bőven elég lesz akár 1-2 hónapra is :)
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Titkos3 »

Szia!

Üdv itt a fórumon! Ajánlom, hogy alaposan olvasd át a fórumot, nagyon sok jó információ van benne :D ;) .
Remélem az axik jól ellesznek, ne feleltsd, hogy naponta kell etetni őket. Az akvimérettel kapcsolatban: Sendynek igaza, elég 1-2 hónapra is, de vigyázz, nehogy kinőjék!

Szia! :D
Titkos3
kaloczir
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: kaloczir »

Szia,
örülök, hogy végre sikerül beszerezni őket! Nagyon jó lesz, nagyon izgalmas időtöltés, érdekes lények! Ha megvannak, tölts fel képeket! Már alig várom!!!! :)
kaloczir
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Babák!

Megérkeztek a kisbabák :D
Egyelőre nagyon picik, a képen egy 2dl-es pohárban vannak, olyan 4cm-esek lehetnek.
Az egyik fehér (bár most még nagyon rózsaszín) a másik vadas színű. Úgy néz ki mintha beszórták volna mákkal, így csak máknak hívjuk, de előbb utóbb lesz nevük is, csak még várok az ihletre :D
Egy ásványvizes üvegben érkeztek, láthatóan örültek az akváriumnak :D
Adtam nekik fagyasztott szúnyoglárvát amit először nem akartak észre sem venni, de reggelre a nagyrészét bepuszilták.
A fehér úgy néz ki mint aki kidurran... Mint mikor a kismacskák bekajálnak :D
Nagyon aranyosak!

Kép
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Hello!

Az én kis fehér babám igy egy nap alatt sokkal kevésbé rózsaszín mint eddig. Még mindig rozsaszines árnyalatú de már hasonlít a fehérhez. És esküszöm hogy sokkal szebb a hajuk mint mikor megérkeztek. Gondolom a palackban utazás sok volt nekik. Vajon mennyit eszik egy ilyen pici 4 cm-es axi? Eddig befaltak egy kocka szúnyoglárvát ketten, már alig van belőle. Várjam meg amíg mindet megeszik vagy tegyek be nekik másikat? Láthatóan joltápláltak. A fehér annyira átlátszó még hogy látni lehet ahogy a falat lemegy a torkán. Viszont a hasa gondolom a vörös lárvától, de úgy néz ki mint egy nagy vérhólyag. Nyugtassatok meg hogy ez csak a kaja és átlátszik.
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Zsucy »

Uzsidoboz írta:Hello!

Az én kis fehér babám igy egy nap alatt sokkal kevésbé rózsaszín mint eddig. Még mindig rozsaszines árnyalatú de már hasonlít a fehérhez. És esküszöm hogy sokkal szebb a hajuk mint mikor megérkeztek. Gondolom a palackban utazás sok volt nekik. Vajon mennyit eszik egy ilyen pici 4 cm-es axi? Eddig befaltak egy kocka szúnyoglárvát ketten, már alig van belőle. Várjam meg amíg mindet megeszik vagy tegyek be nekik másikat? Láthatóan joltápláltak. A fehér annyira átlátszó még hogy látni lehet ahogy a falat lemegy a torkán. Viszont a hasa gondolom a vörös lárvától, de úgy néz ki mint egy nagy vérhólyag. Nyugtassatok meg hogy ez csak a kaja és átlátszik.
Szia!

Ha látod, hogy már nagy a pocakjuk akkor biztosan jóllaktak! :D A színük és a hajuk lehet, hogy szebb, mert evés után az enyémeknek is sokkal élénkebb és szebb.
Az a nagy piros folt az oldalán én úgy tudom, hogy az a mája, ebben nem vagyok biztos, de normális és idővel kevésbé fog látszani. :D
Zsucy
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Sziasztok!
Hoztam pár új képet.
Alakul az akvárium, van már benne növényke meg 5 db almacsiga, akik előszeretettel bekajálják a szúnyoglárvát...
MA reggelre lett az akváriumban néhány nagyon apró fehér valami...
Én arra tippelek, hogy az állatkereskedésben ahol a csigák voltak ilyen apró homokszerű talaj volt, és a csigákból került elő... Más tippem, ha van valakinek valami ötlete, csak szóljon.
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Kép

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Uzsidoboz 2012.04.20. 18:56-kor.
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Kép

Itt látszik milyen sötét az oldala:

Kép
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Kép
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Szia!

Nagyon aranyosan, és szép akvid van, grat hozzá!

Szia!
Titkos3
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Paramami vagyok

Szóljatok ha untok, de én nagyon lelkesen írok az axikról.
Még nincs nevük. Első blikkre a Vadas szinűt máknak hívtuk mert olyan színe van mintha beszórták volna mákkal. A másik volt már pinky meg mindenféle, de az igazi nevet még keressük.
Valami mexikoi hangzású néven agyalok ezért a magyar-spanyol szótár lett a legfőbb olvasmányom.
Ti mi alapján valasztottatok nevet?

A másik hogy mikor etetem őket akkor ki szoktam kapcsolni a szűrőt meg a buborekokat mert igy a kaja oda megy ahova én akarom és nem viszi el az áramlat. Na tegnap mikor vissza akartam kapcsolni, hát nem kapcsolt be... Szétkaptuk és volt rajta/benne egy réteg vizkő. Tudom hogy kemény a víz nálunk na de egy szűrő nem bír 5 napnál többet? Lesikáltam, visszatettem és most működik.

Na de hogy valami jót is mondjak. Mák (hahaha) a párom szerint nagyot nőtt. Ma 6 napja érkeztek hozzám, és tényleg mintha nőttek volna. Legalábbis szerintem a pohár alján már nem férnének el olyan könnyen. Főleg a Vadas színű. Akváriumon keresztül próbáltam megmérni és majdnem 7 centi :) a pohár alja meg 5 cm. Szóval szerintem jól érzik magukat nálam. Folyt köv...
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Re: Paramami vagyok

Uzsidoboz írta:Szóljatok ha untok, de én nagyon lelkesen írok az axikról.
Még nincs nevük. Első blikkre a Vadas szinűt máknak hívtuk mert olyan színe van mintha beszórták volna mákkal. A másik volt már ......
Szia!

Én az alapján választottam neven, hogy milyen híres nevet olvasok vagy hallok :D pl. Ménész és Pitagorasz.
A szűrő meg lehet, hogy először nem működik, nem tudom mi baja lehet, én a legolcsóbb szűrőt használom, és csak havonta kell kitisztítanom.
Grat., szépen nőnek! :D

Szia!
Titkos3
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Még nincs nevük. Első blikkre a Vadas szinűt máknak hívtuk mert olyan színe van mintha beszórták volna mákkal. A másik volt már pinky meg mindenféle, de az igazi nevet még keressük.
Valami mexikoi hangzású néven agyalok ezért a magyar-spanyol szótár lett a legfőbb olvasmányom.
Ti mi alapján valasztottatok nevet?

A másik hogy mikor etetem őket akkor ki szoktam kapcsolni a szűrőt meg a buborekokat mert igy a kaja oda megy ahova én akarom és nem viszi el az áramlat. Na tegnap mikor vissza akartam kapcsolni, hát nem kapcsolt be... Szétkaptuk és volt rajta/benne egy réteg vizkő. Tudom hogy kemény a víz nálunk na de egy szűrő nem bír 5 napnál többet? Lesikáltam, visszatettem és most működik.

Na de hogy valami jót is mondjak. Mák (hahaha) a párom szerint nagyot nőtt. Ma 6 napja érkeztek hozzám, és tényleg mintha nőttek volna. Legalábbis szerintem a pohár alján már nem férnének el olyan könnyen. Főleg a Vadas színű. Akváriumon keresztül próbáltam megmérni és majdnem 7 centi :) a pohár alja meg 5 cm. Szóval szerintem jól érzik magukat nálam. Folyt köv...
Írj nyugodtan, ez a fórum azért van :)
Név mindig máshonnan van, van hogy 1-2 hónapig is nincs nevük mire valami tényleg rájuk illőt találok. Ling-ling pl olyan mint egy ling-ling, tiszta dinka és agresszív :) Tisztára mint a firka villában :)
A szűrőt én hetente ki szoktam pucolni, mert eltömödik a szivacs, de vízkővel nem szokott problémám lenni, kb egy év után citromsavaztam ki a diffuzor részét mert már nem tudott levegőt szívni. Hova rakódott le a vízkő? a motorra?
Nem akarlak elszomorítani, de ha ennyire durva a víz nálatok, akkor valahogy az axiknak nem ártana lágyítani. Vagy desztvízzel harmadrészben, vagy tisztítókancsóval (nálam ez most tesztelés alatt áll, és csak meleg szívvel tudom ajánlani, iszonyatosan jó).
Legközelebb fényképezd körbe a szűrőt ahol vízkő van hogy lássuk mi is a helyzet.
Az axik iszonyatosan tudnak nőni, mint akiket húznak.
Sendy
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:
Írj nyugodtan, ez a fórum azért van :)
Név mindig máshonnan van, van hogy 1-2 hónapig is nincs nevük mire valami tényleg rájuk illőt találok. Ling-ling pl olyan mint egy ling-ling, tiszta dinka és agresszív :) Tisztára mint a firka villában :)
A szűrőt én hetente ki szoktam pucolni, mert eltömödik a szivacs, de vízkővel nem szokott problémám lenni, kb egy év után citromsavaztam ki a diffuzor részét mert már nem tudott levegőt szívni. Hova rakódott le a vízkő? a motorra?
Nem akarlak elszomorítani, de ha ennyire durva a víz nálatok, akkor valahogy az axiknak nem ártana lágyítani. Vagy desztvízzel harmadrészben, vagy tisztítókancsóval (nálam ez most tesztelés alatt áll, és csak meleg szívvel tudom ajánlani, iszonyatosan jó).
Legközelebb fényképezd körbe a szűrőt ahol vízkő van hogy lássuk mi is a helyzet.
Az axik iszonyatosan tudnak nőni, mint akiket húznak.
Na, ez a víz dolog... Biztos hogy kemény a víz, de azért szerintem annyira nem durva. Víztisztítás nálam is megy, de ez tisztítja a vizet és nem igazán lágyítja... Egy ilyen vízkeménységmérőt már próbáltam beszerezni, de itt helyben nem kaptam... Valami tipp hogy milyen boltban lehet beszerezni?
A szűrő meg azért nem volt olyan durván vízköves, a külseje pl érdes volt... A belsejéről meg nem tudok sokat mondani, mert a párom kapta szét, és sikamikálta meg, ő mondta hogy olyan... Persze ne nagy dolgot képzeljetek :D

Jaj, amit még tegnap akartam írni, csak már nem volt időm... Ahogy itt olvasom hogy milyen nehezen találnak páran társat az axiknak (mert nagyok) azon morfondíroztam hogy beszerzek még 2-t amíg az enyémek is ilyen picik :D Szeretnék egy olyan feketét mint ami Kaloczir-nak van, meg egy arany színűt :D
Úgyhogy most megy a project hogy honnan kapok :D Még jó hogy az akváriumuk nincs meg... így egyből tudok egy picit nagyobban csináltatni :D
Annyira aranyosak... A párom szerint tudnak ásítani :) Legalábbis ő ezt látni vélte...
A csigák továbbra is előszeretettel fogyasztják a szúnyoglárvát... Szerintem ők is nőttek...
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Uzsidoboz írta: Na, ez a víz dolog... Biztos hogy kemény a víz, de azért szerintem annyira nem durva. Víztisztítás nálam is megy, de ez tisztítja a vizet és nem igazán lágyítja... Egy ilyen vízkeménységmérőt már próbáltam beszerezni, de itt helyben nem kaptam... Valami tipp hogy milyen boltban lehet beszerezni?
A szűrő meg azért nem volt olyan durván vízköves, a külseje pl érdes volt... A belsejéről meg nem tudok sokat mondani, mert a párom kapta szét, és sikamikálta meg, ő mondta hogy olyan... Persze ne nagy dolgot képzeljetek :D

Jaj, amit még tegnap akartam írni, csak már nem volt időm... Ahogy itt olvasom hogy milyen nehezen találnak páran társat az axiknak (mert nagyok) azon morfondíroztam hogy beszerzek még 2-t amíg az enyémek is ilyen picik :D Szeretnék egy olyan feketét mint ami Kaloczir-nak van, meg egy arany színűt :D
Úgyhogy most megy a project hogy honnan kapok :D Még jó hogy az akváriumuk nincs meg... így egyből tudok egy picit nagyobban csináltatni :D
Annyira aranyosak... A párom szerint tudnak ásítani :) Legalábbis ő ezt látni vélte...
A csigák továbbra is előszeretettel fogyasztják a szúnyoglárvát... Szerintem ők is nőttek...
Vízteszter: van a sera termékcsaládnak ilyenjei. Bemész valamelyik botlba és megkérdezed, tudnak-e szerezni, vagy googlen valami webáruházban rákeresel. 20 komplett tesztcsík ami 40-45 vizsgálatra elég( félbevágod meg harmadba :) ) 4500 ft körül mozog.
A kancsó amit én mondtam az 20as keménységről 6-osra leviszi a vizet, de kell 5 perc mire lefolyik 1,5 liter.
Az aranyszínűekkel eddig fórumszinten túl sok jó tapasztalat nincs. Albínók, és igen magas elhalálozási rátájuk van a többiekhez képest, persze vannak kivételek. Nekem kb 20 e ft-ba került a kezelésük és sajnos nem tudták megmenteni egyiket se, pedig szakorvoshoz jártam pesti konzulenciával. Ling-ling viszont ugyanebből a betegségből (amit azóta se tudtunk pontosan diagnosztizálni, és hatásos gyógyszert se lett még rá, csak néhány tünetből a többit már simán kitaláljuk) kigyógyult.
Ásítani pedig tudnak, ne kérdezd miért csinálják, vagy hogy tényleg ásítás-e, mert erre csak feltételezések vannak. Ling-lingnek akkora pofája tud lenni ilyenkor....Minap épp elkaptam egy ásítást hátulról. Ilyenkor a kopoltyúk melletti nyílás is jól megfigyelhető. Viszont amit megfigyeltem: amíg beteges volt, nem ásított. Azaz kb 4 hónapja láttam őt utoljára ásítani, pedig napi szinten el tudtunk kapni egy-két ásítást.
Sendy
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

paramami 2.0

Sziasztok!

Nos az van hogy a vad színű apróság borzalmasan nagyon gyorsan nő :D No de ez nem baj, hanem a gond ott van hogy a fehér színű meg nem... Láthatóan sokkal kisebb a másiknál... Míg az egyik napról napra nagyobb addig a másik nem nő annyira.... A kérdés hogy ez normális? Enni eszik mert figyelem, jól van elmászkál, úszkál, bújkál stb... Csak olyan kis pirinyóka :D

Itt egy kép róluk, ami mondjuk nem túl jó minőség, de telefonnal csináltam és ugye rendes fény sincs, ráadásuk az üveg tükröződik.... (ez az akváriumfotózás amúgy kész művészet)
Szóval a kép kicsit csalóka mert a vad színű telibe oldalt van a másik meg féloldalasan szóval eleve kisebbnek látszik...

Kép
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: paramami 2.0

Uzsidoboz írta:Sziasztok!

Nos az van hogy a vad színű apróság borzalmasan nagyon gyorsan nő :D No de ez nem baj, hanem a gond ott van hogy a fehér színű meg nem... Láthatóan sokkal kisebb a másiknál... Míg az egyik napról napra nagyobb addig a másik nem nő annyira.... A kérdés hogy ez normális? Enni eszik mert figyelem, jól van elmászkál, úszkál, bújkál stb... Csak olyan kis pirinyóka :D

Itt egy kép róluk, ami mondjuk nem túl jó minőség, de telefonnal csináltam és ugye rendes fény sincs, ráadásuk az üveg tükröződik.... (ez az akváriumfotózás amúgy kész művészet)
Szóval a kép kicsit csalóka mert a vad színű telibe oldalt van a másik meg féloldalasan szóval eleve kisebbnek látszik...
Sajnos érdemben nem tudok hozzászólni a témához. Le tudod őket nagyjából mérni hogy hány centik? A kép nagyon csalóka, ott fele akkorának tűnik a fehérke. Amúgy, ha erősen visszagondolok Ling-ling is sokkal lassabban nőtt mint pl a golden albínók, és nem is nőtt olyan igazán hatalmasra nekem. Amúgy igazából akkor aggódnék kicsikét ha fordítva lenne a helyzet, ha a vadas nem nőne annyira.
Sendy
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:
Sajnos érdemben nem tudok hozzászólni a témához. Le tudod őket nagyjából mérni hogy hány centik? A kép nagyon csalóka, ott fele akkorának tűnik a fehérke. Amúgy, ha erősen visszagondolok Ling-ling is sokkal lassabban nőtt mint pl a golden albínók, és nem is nőtt olyan igazán hatalmasra nekem. Amúgy igazából akkor aggódnék kicsikét ha fordítva lenne a helyzet, ha a vadas nem nőne annyira.
Megpróbálom megmérni őket! Szép mutatvány lesz... Majd jövök a centikkel ha sikerült...
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

méret

Na apróka szót fogadott és beállt pózba hogy megmérjem :D

Kép

Akkor ő is nőtt mióta itt van... Viszont akkor vadas barátomat húzzák....

Na de ha itt vagyok már mesélek kicsit...
Ma leszívtam egy csővel az akvárium aljából a koszt... Baromi sok mindent sikerült kiszednem, és nagyon büszke voltam magamra hogy milyen szép lett az akvárium... Erre mikor feltöltöttem a bemenő víz felkavarta azokat a koszokat amik elbújtak előlem, és egy szempillantás alatt megint lett egy csomó dzsuva... Félek ettől nem lehet megszabadulni csak ha teljesen szétszedem az akváriumot és kisuvickolok mindent... Ti hogy szoktátok?
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: méret

Uzsidoboz írta: Ti hogy szoktátok?
Óvatosan öntöm a vizet, és szarok rá :) Majd a szűrő kiszűri, vagy ismét leüllepszik. Nem gáz ha valamennyi van az aljzaton, nem kell patika tisztaságnak lenni. A lényeg hogy ami tud gombásodni erősen rohadni (kaja) azt kell kiszívni.
Sendy
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:
Óvatosan öntöm a vizet, és szarok rá :)
Ez egy hasznos tanács :D ;) Megfogadom mindenképp :D
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Uzsidoboz írta:
Sendy írta:
Óvatosan öntöm a vizet, és szarok rá :)
Ez egy hasznos tanács :D ;) Megfogadom mindenképp :D
Engem sem szokott zavarni, ha a maradék felkavarodik, legalább a szűrő felszív belőle valamennyit. :)
Zsucy
kaloczir
Megrögzött fórumozó

[quote="Uzsidoboz"]Sziasztok!

Nos az van hogy a vad színű apróság borzalmasan nagyon gyorsan nő :D No de ez nem baj, hanem a gond ott van hogy a fehér színű meg nem... Láthatóan sokkal kisebb a másiknál... Míg az egyik napról napra nagyobb addig a másik nem nő annyira.... A kérdés hogy ez normális?

Szia!

Az én axijaim is különbőzőek. A fehér nagyon dagi, nagyon gyorsan eszik és mohó, ő a lány. :) A fekete, ő soványabb. Bár szerintem nem sovány, mert van pocakja, de nem olyan kövér, mint a másik. Ugyanannyit kapnak enni, de másképp nőnek. A fekete a fiú. Már hallottam mástól is, hogy a fiú axija soványabb, mint a lány. Szerintem, ha esznek és jó kedvűnek tűnnek, akkor nem lehet baj. De azért figyelni kell őket, ha egy kicsit is aggódsz, hogy valami nem stimmel. Én folyamatosan aggódom, hogy valami bajuk van, mindig produkálnak valami újat. De szerencsére eddig nem volt semmi. Figyeld őket sokat és akkor minden rendben lesz. :)
kaloczir
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

giliszta

Nos jelentem aprókák szépen nőnek és esznek sokat...
A giliszta project egész jól megy, rájöttem a fehér miért nem eszi... Túl nagyok voltak neki a darabok, ma kisebbre cafatoltam neki és nem győzte nyelni...
Amúgy nagyon cukik a vadas mikor észreveszi a csipeszt meg sem várja hogy odategyem a szája elé hanem felúszik érte és letámadja :)
Na ő nagy falatokat eszik... A pici meg ha nem tudja egyből lekapni a kaját mert béna vagyok és nem engedem el időben akkor megijed és úszik egy kört, majd jön vissza enni...

Amúgy ebben a 30 fokban már most képes felmenni a vízhőfok 24-25 fokra...
Mi lesz itt nyáron? Pedig a mi házunkban szerintem kimondottan hűvös van, a szobában 24 fok volt és a víz egyből átvette.... Bár gondolom mivel elég pici az akvárium gyorsabban melegszik. Ma cseréltem nekik egy nagy adag vizet meg lemostam a növényeket, mert koszosnak tűntek... Jó ez a víztisztítós víz mert tudom hogy tényleg nem marad semmi vacak a vízben így nem kell szellőztetni, így a friss víz hideg... Bár nem szívesen cserélném óránként a fél akvárium vizét hogy hidegen tartsam :D

Még mindig képes vagyok órákig nézni őket :) És az etetéseknél meg körém gyűlnek a gyerekeim és drukkolnak hogy sikerüljön a "vadászat"
Hétvégén egy nagyobb csapat vendég volt nálam (8db végzős gimis) akik közül egy valaki tudta egyáltalán mi az az axolotl... De úgy mentek haza hogy 3 közölte neki kell ilyen... Szóval az axi mánia fertőző...
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

"lakásfelújítás"

MA kipucoltam az akváriumot...
Mindent kiszedtem és átmostam. A hínárt kivágtam a kukába, szörnyű egy növény... Egy adag gyapotba volt beletekerve néhány szál növény, ami amúgy jól nézett ki de mára már teljesen széthullott... Na ennyit az olcsó növényekről... Ezen kívül szedtem még egy rakat kavicsot most már rendesen tele van az akvárium és az egy szem maradék növényt jól körbeépítettem vele... Az axiknak tetszik, föl le mászkálnak a dombon. Amúgy is szeretik a növényeket ott hevernek folyton a leveleken. Olyan szép a víz, félek ez az első etetéssel elmúlik majd... De legalább most már sok a kavics nem látszik majd annyira a kosz a kövek között az aljzaton...

Csináltam pár képet is, pl beletettem őket ugyanabba a pohárba amibe akkor is amikor megérkeztek... Hát látszik mennyit nőttek 2 hét alatt, már csak egyesével férnek bele, úgy se nagyon. A képeken is kissé féloldalasan vannak mert így férnek el... A többi képet meg megpróbáltam kicsit kivilágosítani mert a vadas annyira jól tud kaméleonkodni, hogy alig látszik a képeken, szóval ha nagy a fény az nem reflektor :) Amúgy a pohár kellett hogy kiszedjem őket. Megpróbáltam kézzel de annyira kis törékenyek, hogy féltem hogy összetöröm őket... Vagy elejtem... így inkább betereltem őket a pohárba.

Megint nagyra nőttek, de számomra a legnagyobb változás hogy a lábukat már lábként használják. Eddig olyan volt mint egy cérnavastagságú nyúlvány, és leginkább a hasukon közlekedtek, mert a lábuk nem ért le az aljzatra, most már tudnak rendesen mászni :)
És akkor a képek:
Csatolmányok
fotó 1.JPG
fotó 2.JPG
fotó 3.JPG
fotó 4.JPG
fotó 5.JPG
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Re: "lakásfelújítás"

Nagyon cukik! :D
Zsucy
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

neonok

Mint ahogy a táplálkozás topicba írtam, vettem négy icipici neonhalacskát...
Nos tegnap reggelre eltűnt 2... ma reggelre eltűnt az összes, mindemellé még extra sokat esznek is...
Iszonyat bélpoklosak :)
Ha élőhallal etetném őket vajon mennyi hal kéne ahhoz hogy jóllakjanak?
Komolyan elgondolkodtam azon hogy valami könnyen szaporodó halat kezdek tenyészteni egy kisebb akváriumban és akkor mindig lenne nekik mire vadászni :D
Szerintetek őrültség?

Jajj a mai etetéssel kapcsolatban még eszembe jutott valami... Meglátták hogy jön a kaja és felúsztak a felszínre... Pedig mindig odaadom nekik a kaját az aljzaton is :D Eszméletlen módon cukik voltak... mint akik hetek óta éheznek... Majdnemhogy a víz fölött kajáltak... a tieitek is szoktak ilyeneket csinálni?
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: neonok

Uzsidoboz írta:Mint ahogy a táplálkozás topicba írtam, vettem négy icipici neonhalacskát...
Nos tegnap reggelre eltűnt 2... ma reggelre eltűnt az összes, mindemellé még extra sokat esznek is...
Komolyan elgondolkodtam azon hogy valami könnyen szaporodó halat kezdek tenyészteni egy kisebb akváriumban és akkor mindig lenne nekik mire vadászni :D
Szerintetek őrültség?

Jajj a mai etetéssel kapcsolatban még eszembe jutott valami... Meglátták hogy jön a kaja és felúsztak a felszínre... Pedig mindig odaadom nekik a kaját az aljzaton is :D Eszméletlen módon cukik voltak... mint akik hetek óta éheznek... Majdnemhogy a víz fölött kajáltak... a tieitek is szoktak ilyeneket csinálni?
Nem tudom mennyi élőhal kell nekik, de legyen pocójuk. Ha vékonykák, akkor mehet több hal, ha a szélességük kezdi a fejszélességet érni, akkor fogd vissza a kaját. Szaporodó hal ami szóba jöhet kajaként a guppi.
Enyémek is tudták magukat produkálni mindig a kajáért.
Sendy
liquid
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: liquid »

Sendy írta: ha a szélességük kezdi a fejszélességet érni, akkor fogd vissza a kaját.
Ezt olvastasd valahol? Nem találtam ilyenről leírást sehol. A fiúm szélesebb mint a feje, pedig 3-4 naponta kapnak nálam. Ha túl sokat esznek, nálam annyi történik, hogy visszaköpnek egy idő után pár haldarabot.
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:
Uzsidoboz írta:Mint ahogy a táplálkozás topicba írtam, vettem négy icipici neonhalacskát...
Szerintetek őrültség?

Nem tudom mennyi élőhal kell nekik, de legyen pocójuk. Ha vékonykák, akkor mehet több hal, ha a szélességük kezdi a fejszélességet érni, akkor fogd vissza a kaját. Szaporodó hal ami szóba jöhet kajaként a guppi.
Enyémek is tudták magukat produkálni mindig a kajáért.
Sziasztok!

Csak a guppival kapcsolatban: Tényleg sokat szaporodik, és akicsiket is lehet méretre "növeszteni", de csak akkor lehetséges, ha külön akviban, megfelelő körülmények közt tartod, amiről most nem írok, végülis ez egy axi fórum.

Üdv!
Titkos3
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Titkos3 írta:
Uzsidoboz írta: Komolyan elgondolkodtam azon hogy valami könnyen szaporodó halat kezdek tenyészteni egy kisebb akváriumban és akkor mindig lenne nekik mire vadászni :D

Sziasztok!

Csak a guppival kapcsolatban: Tényleg sokat szaporodik, és akicsiket is lehet méretre "növeszteni", de csak akkor lehetséges, ha külön akviban, megfelelő körülmények közt tartod, amiről most nem írok, végülis ez egy axi fórum.

Üdv!
Tisztában vagyok vele, ezért is írtam hogy másik akváriumban szeretném...
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Uzsidoboz írta:
Titkos3 írta:
Uzsidoboz írta: Komolyan elgondolkodtam azon hogy valami könnyen szaporodó halat kezdek tenyészteni egy kisebb akváriumban és akkor mindig lenne nekik mire vadászni :D

Sziasztok!

Üdv!
Tisztában vagyok vele, ezért is írtam hogy másik akváriumban szeretném...
Igazad van tényleg írtad :D , de az akvi mérete ne legyen túl kicsi, kb. 30liter!
Titkos3
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

újdonságok

Rengeteg újdonság történt, úgyhogy mesélek nektek!
Ketten együtt
Ketten együtt
Először is, az axik nagyobb akváriumba költöztek...
Olyan akváriumot szereztem ami 100Cm hosszú és 40 mély és 30 magas.
Van benne egy üveg válaszfal, durván a harmadánál, a nagyobb részbe kerültek az axik.
Jelenleg elvesznek az akváriumba, pedig olyan nagyok már... A nagy alapterület miatt ma a
napot azzal töltöttem hogy elvittem a gyerekeket kavicsot szedni, aztán órákig mosogattam a kavicsokat stb...
Piciknek már nem is próbálok neveket adni, a vadason annyira rajtamaradt a "mák" hogy ő már örökre az marad :)
A fehér mivel kisebb legingább prüntyi meg prüntyőke... Kisebbik gyerek szerint Kis Prütyi :) Szóval találtam ki tök jó neveket,
de rájöttem hogy felesleges...
Dagi Mák... Egyszerűen hatalmas... és nem is olyan nagyon széles, de neki lefelé is nő a hasa, olyan mint egy hordó... És mindig úgy fest mint aki épp most evett :)
Dagi Mák... Egyszerűen hatalmas... és nem is olyan nagyon széles, de neki lefelé is nő a hasa, olyan mint egy hordó... És mindig úgy fest mint aki épp most evett :)
Etetéssel is jól elvagyunk, már egy csomó mindent ettek... Fagyasztott szúnyoglárvából már egész nagy darabokat tépnek ki, nem szálanként esznek.
Kaptam élő szúnyoglárvát is, az is bejött nekik... Hát a fagyasztott után nem gondoltam volna hogy az élő ilyen nagy és vastag... igazi kukac :)
Aztán, ma szereztem fagyasztott halacskát, de azok baromi nagyok még nekik, így elvagdostam... Hát ezt tolták rendesen! Az egyik falatnál gondolkodtam nem lett-e túl nagy mert Mák rendesen kűzdött vele, de nem köpte volna ki semmi pénzért... Ha giliszta lett volna már rég kiköpi :)
Még mindig produkálnak ha etetem őket. Feljönnek a víz tetejére, néha már víz fölött kiszedik a csipeszből a kaját. Próbáltam ezt lefotózni, de a
képek nagyrésze használhatatlan lett, mert egyik kezemben csipesz másikban a telefon, és meg béna vagyok, és féltettem a telefonom, hogy a vízben végzi.
Így eszik a víz felszínén :D
Így eszik a víz felszínén :D
Aztán vannak az akváriumban új lakók... 5db kék almacsiga. A sárga csigáimhoz mérve ők hatalmasak! Szépek, egészségesek, látszik hogy nem boltban vettem, hanem olyan valakitől aki szeretettel nevelte őket. Annyira nagyok hogy az egyik megpróbált bemenni a bújóba és beszorult a lukba. Legalább 10 percet szenvedtünk vele hogy kiszedjük a lukból. De sikerült és sérülés nélkül megúszta.
gigantikusz kékcsigusz
gigantikusz kékcsigusz
Az akváriumi elválasztás másik felén pedig 6 guppi kapott helyet. 2 fiú és négy lány. Nekik is szedtünk ma kavicsot, csak nekik aprót... Azt is mosogattam egy fél órát... Helyes kis halak, remélem hamar szaporodni támad kedvük, hogy legyen az axiknak mit levadászni.
Ők az új halacskák, a jövőbeni kajatermő lények
Ők az új halacskák, a jövőbeni kajatermő lények
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Re: újdonságok

Uzsidoboz írta:Rengeteg újdonság történt, úgyhogy mesélek nektek!
Nagyon cukik!:D

Én is szeretnék ilyen kék csigákat, de idáig nem találtam sehol! A múltkor leadtam egy rendelést a neten az Amazonas.hu- ban, de szartak rám. Hiába írtam még utána nekik e-mailt, még csak válaszra sem méltattak! :(
Zsucy
Monique
Mániákus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Monique »

Nagyon szépen nőnek! Milyen nagy a vadas :O
Ági
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Zsucy írta:

Én is szeretnék ilyen kék csigákat, de idáig nem találtam sehol! A múltkor leadtam egy rendelést a neten az Amazonas.hu- ban, de szartak rám. Hiába írtam még utána nekik e-mailt, még csak válaszra sem méltattak! :(
Én is ilyen kék csigára vadászom már egy ideje, de még sárgához se lehet hozzájutni :(
Sendy
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:
Zsucy írta:

Én is ilyen kék csigára vadászom már egy ideje, de még sárgához se lehet hozzájutni :(
Nagyon aranyosak az axik! Nekem van szaporulat sárga és barna csigám. Megjegyzés a guppikhoz: szükségük van sok oxigénre és a kicsiknek sűrű növényzetre, amiben elbújhatnak. Persze szaporodni így is fognak, csak kevesebb éli túl!

Üdv!
Titkos3
Maya
Adminisztrátor
Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő

Hozzászólás Szerző: Maya »

Nézzetek körül teszvesz-en, nekem is onnét van 3 kék almacsigám, most is vannak ahogy néztem 300ft darabja. Tudok pár helyet ahol mindig kapni sárgát is. :D
Maya
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Maya írta:Nézzetek körül teszvesz-en, nekem is onnét van 3 kék almacsigám, most is vannak ahogy néztem 300ft darabja. Tudok pár helyet ahol mindig kapni sárgát is. :D
Szerintem akvarista.hu-n érdemes szétnézni. Én is onnan szereztem az enyemeket. 200ft volt darabja és szép nagyok nem kis borsó nagyságúak. Sárga meg mindig van fillérekért.
HeviRiffiKompi
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: HeviRiffiKompi »

Uzsidoboz írta:
Maya írta:Nézzetek körül teszvesz-en, nekem is onnét van 3 kék almacsigám, most is vannak ahogy néztem 300ft darabja. Tudok pár helyet ahol mindig kapni sárgát is. :D
Szerintem akvarista.hu-n érdemes szétnézni. Én is onnan szereztem az enyemeket. 200ft volt darabja és szép nagyok nem kis borsó nagyságúak. Sárga meg mindig van fillérekért.
Lehet én is beszerzek pár csigát. :)
Mák és Prüntyőke pedig nagyon cuki!
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Szaporulat

Tegnapelőtt a kishalak...
Ma reggel ezt találtam... a csigák voltak:
fotó 2 (2).JPG
fotó 2 (2).JPG (465.48 KiB) Megtekintve 12337 alkalommal
De ez mi??? Van belőle 2db és van még 2 a szűrő tetején épphogy víz alatt... olyan mint egy axipete, de az enyémek még babák...
fotó 1 (2).JPG
fotó 1 (2).JPG (422.28 KiB) Megtekintve 12337 alkalommal
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Re: Szaporulat

Uzsidoboz írta:Tegnapelőtt a kishalak...
Ma reggel ezt találtam... a csigák voltak:..
Szia!

Ilyen nekem is volt 1-1,5 éve, a kiscsigák eleinte gyorsan felnőnek, de mire petét hoznak...
A másik petem nem tudom mi lehet? ???
Titkos3
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

pete

Hát én arra jutottam, hogy a rejtélyes peték csigapeték csak a csiga béna volt és leesett pár pete...
Az axik tényleg nagyon kicsik még a szaporodáshoz... A csigapeték ugyan nem fehérek de nem is vízben vannak, és olvastam hogy azok színeződnek... Mivel nem láttam mikor lerakta őket, nem tudom milyenek voltak... Minden esetre pár pete el van különítve hogy megnézzem hogy mi történik velük, de eddig semmit sem változtak...
kaloczir
Megrögzött fórumozó

Re: pete

Uzsidoboz írta:Hát én arra jutottam, hogy a rejtélyes peték csigapeték csak a csiga béna volt és leesett pár pete...
Az axik tényleg nagyon kicsik még a szaporodáshoz...
Lotti, amikor petézett, akkor kb. 12 órán keresztül úszkált a vízben fel-alá, mint egy őrült. Közben rakta le a petéket. Úgy viselkedett, mint aki megzavaradott. Ilyen nem volt neki?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára liquid 2012.05.29. 11:27-kor.
Ok: csak megtanulunk valamikor idézni :) a quote nyitósort zárni is kell [/quote]-tal
kaloczir
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Uzsidoboz víziszörnyei

Nyaraláskor csináltam pár képet Uzsidoboz szörnyecskéiről:
http://sendy.hanzo.hu/keptar/thumbnails.php?album=30
Mák igen jó modellnek bizonyult :)
Sendy
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Uzsidoboz víziszörnyei

Hozzászólás Szerző: Monique »

Sendy írta:Nyaraláskor csináltam pár képet Uzsidoboz szörnyecskéiről:
Édes. A fehérről nem is készült kép? :)
Ági
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: Uzsidoboz víziszörnyei

Ági írta:
Sendy írta:Nyaraláskor csináltam pár képet Uzsidoboz szörnyecskéiről:
Édes. A fehérről nem is készült kép? :)
Nem jött elő, és nem bírtam róla használhatót csinálni.
Sendy
Uzsidoboz
Megrögzött fórumozó

Mindenféle

Na én nagyon el vagyok tűnve... úgy érzem ennek a nyárnak sosem lesz vége... Nagyon sok a munka, de ezt nem részletezem...

Kicsit kivagyok mert mákék már vagy egy hónapja nem esznek rendesen... Tele van az akváriumuk élő hallal, de van amelyik konkrétan megnőtt és színes lett, már sajnálnám ha megennék... Semmi kaja nem kell nekik... főleg máknak nem... ha eszik egy-két falatot én már ujjongok örömömben... Szerintem szörnyen soványak is... más bajuk nincs... lehet hogy fogyóznak a bikini szezonra?
Viszont akit érdekel csiga... van úgy 300 kiscsigám... sárgák-kékek vegyesen... és folyamatosan születnek... a kéthetes kicsik mellé ma kelt ki egy újabb adag, hát a két hetesek hatalmasnak tűnnek! Pedig aprók még nagyon... Mint egy szemes bors kb...

Szóval ha kiscsiga kell sikítsatok, mert szívesen adok, csak meg kell várni amíg Bp-re megyek....

Na pussz, dolgozom tovább.
Válasz küldése