Chantal írta:Maya írta:Nálam füzetbe van vezetve....
Köszönöm a kimerítő válaszodat. Nagyon tanulságos volt...Hát nálunk kicsit más a helyzet...mindennap kapnak enni...minden este egy kocka fagyasztott szúnyoglárvát fejenként...ezenkívül még kandicsrákot. Meg tegnap fagyasztott halat is ettek és tetszett nekik.(több darabra vágtuk a halacskákat hogy könnyebb legyen nekik az evés. De van az akváriumba élő hal is (6 db zebradánió..vagy 12 volt..csak a többit már megették). Ezt a szúnyoglárva lefagyasztós dolgot ki fogom próbálni, úgy is vannak kis légmentes zacskóim..abba szoktam a csigáknak szépia követ hozni..így van vagy 6-7 db. Tücsköt egy ideje már nem adunk..túl nagyokat adtak a kereskedésben és nem bírta még a nagyfejűm sem megenni...így elengedtük a túlélőket rendszeresen. Gilisztát régen kaptak..nem is rossz ötlet.. a májat a kicsik szerették, de mióta nálam vannak hiába adtam nem ették meg...így felhagytam vele.,..Remélem itt is lehet majd megint kapni élő szúnyoglárvát..mert akkor megcsinálom az általad írt lefagyasztós módszer is. Még egyszer köszönöm szépen a választ. :)
Kicsit kiegészítem, ha nem bánod. Nagyon sokáig szívtam ezzel a "fagyasztott dolgokat nem esszük meg mert kényes kis gyomrunk van" dologgal, minden etetéskor élő kaját kellett előteremteni, amiért esetenként körbe kellett utazni a várost, de mióta én fagyasztom le magamnak, minden megoldódott, egyszerűen nem tudom milyen extra anyag lehet a lefagyasztottba de nem eszik meg. Mikor még kicsi volt a goldenem kizárólag gyári fagyasztott kajákon nőtt fel és a mostani növendékek is kizárólag bolti fagyasztottak kapnak. (Legutóbb élő tubit kaptak és megijedtek tőle a kis másfél centijükkel

Alig volt bátor amelyik hozzányúlt) Mikor a mostani nagyok kicsik voltak rengeteg élő halat ettek csak neonból 490-et, plusz még más halból is, mostanában csak havonta 10-20db-ot, de régen havonta 60-80at is kaptak, na akkor el lettek kényeztetve. A halat én is feldarabolom, sőt a kicsiknek ki is filézem! (Bár nem tudom mit félek, valószínűleg egy naonhalba is annyi szálka van...) A tücsöknek meg egy technikája van (a nagyobb tücsköt kell venni), először levágom a fejét, várok 5 percet míg a kalimpálást abbahagyja, levágom a lábait, utána mindkét szárnyát és így adom oda nekik, nem is nagy, nem is szúrós és pont minden fontos tápanyag ott van, így imádják, egészbe adnám nekik egyik se tudná lenyelni. Ősszel jól megszedtem magam így gilisztám van lefagyasztva is, mert én a kis bio kertünkből vadászom a gilisztákat, 35éve nem érte permet se műtrágya, semmi, így 20-25centis gilisztákat fogok, hát egy ilyenből négyen együtt megesznek hármat.

Másfelől mi az a kandicsrák?? Boltba még nem találkoztam vele, de szívesen kipróbálnám, ha tudnám mi az és hol lehet kapni, vagy milyen csomagolást keressek. :)
(Adminoknak: bocsánat ez előbb a gépem saját életre kelt, és így küldte el..)