Chantall (régen Sarah)

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Maya
Adminisztrátor
Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő

Re: etetés

Hozzászólás Szerző: Maya »

Chantal írta:Sziasztok!
Ti hányszor adtok enni a "kutyusoknak" egy héten? Mi naponta adunk nekik...
Nálam füzetbe van vezetve mikor,mit ettek és kb. mennyit, érdemes mert nálam hatalmas változatosság van, nagyon ritkán eszünk ugyanolyat folyamatosan. Nálam a kicsik már mind 10centi fölött vannak így ugyanannyiszor esznek mint a nagyok 3-4 naponta, de volt idő mikor naponta kapott az összes keveset. Attól függ hogy állítod be őket, lehet naponta keveset meg hetente 2-3szor nagy adagokat, de attól is függ hányszor hajlandóak enni. Nálunk van egy érdekes jelenség, semmilyen márkájú fagyasztott tubit vagy vörös szúnyoglárvát nem esznek meg, egyszerűen nem. Így mindig mikor élőt veszek 3-4 adagokat, egy felet megesznek belőle a többit zacskóba adagonként lefagyasztom, volt hogy annyit sikerült lefagyasztani egy hónapig a fagyasztóból ettünk csak. :D Kicsit felénk az étrend: élő hal (imádják kimondhatatlanul),tubi, vörös szúnyoglárva,máj(favorit), giliszta(meghalnak érte, és ha sok marad lefagyasztom és megeszik kiolvasztva is!),tücsök(imádják de én majdnem sírva fakadtam mikor az egyiknek levágtam a fejét és 5percig ciripelt utána) kb ezek, de akinél szeretik pl a lisztkukacot azt is lehet havonta egy picit, nálunk kifejezetten utálják, de van fagyasztott kishal amit szintén utálnak.
Maya
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Chantall
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Chantall »

Maya írta:Nálam füzetbe van vezetve mikor,mit ettek és kb. mennyit, érdemes mert nálam hatalmas változatosság van, nagyon ritkán eszünk ugyanolyat folyamatosan. Nálam a kicsik már mind 10centi fölött vannak így ugyanannyiszor esznek mint a nagyok 3-4 naponta, de volt idő mikor naponta kapott az összes keveset. Attól függ hogy állítod be őket, lehet naponta keveset meg hetente 2-3szor nagy adagokat, de attól is függ hányszor hajlandóak enni. Nálunk van egy érdekes jelenség, semmilyen márkájú fagyasztott tubit vagy vörös szúnyoglárvát nem esznek meg, egyszerűen nem. Így mindig mikor élőt veszek 3-4 adagokat, egy felet megesznek belőle a többit zacskóba adagonként lefagyasztom, volt hogy annyit sikerült lefagyasztani egy hónapig a fagyasztóból ettünk csak. :D Kicsit felénk az étrend: élő hal (imádják kimondhatatlanul),tubi, vörös szúnyoglárva,máj(favorit), giliszta(meghalnak érte, és ha sok marad lefagyasztom és megeszik kiolvasztva is!),tücsök(imádják de én majdnem sírva fakadtam mikor az egyiknek levágtam a fejét és 5percig ciripelt utána) kb ezek, de akinél szeretik pl a lisztkukacot azt is lehet havonta egy picit, nálunk kifejezetten utálják, de van fagyasztott kishal amit szintén utálnak.
Köszönöm a kimerítő válaszodat. Nagyon tanulságos volt...Hát nálunk kicsit más a helyzet...mindennap kapnak enni...minden este egy kocka fagyasztott szúnyoglárvát fejenként...ezenkívül még kandicsrákot. Meg tegnap fagyasztott halat is ettek és tetszett nekik.(több darabra vágtuk a halacskákat hogy könnyebb legyen nekik az evés. De van az akváriumba élő hal is (6 db zebradánió..vagy 12 volt..csak a többit már megették). Ezt a szúnyoglárva lefagyasztós dolgot ki fogom próbálni, úgy is vannak kis légmentes zacskóim..abba szoktam a csigáknak szépia követ hozni..így van vagy 6-7 db. Tücsköt egy ideje már nem adunk..túl nagyokat adtak a kereskedésben és nem bírta még a nagyfejűm sem megenni...így elengedtük a túlélőket rendszeresen. Gilisztát régen kaptak..nem is rossz ötlet.. a májat a kicsik szerették, de mióta nálam vannak hiába adtam nem ették meg...így felhagytam vele.,..Remélem itt is lehet majd megint kapni élő szúnyoglárvát..mert akkor megcsinálom az általad írt lefagyasztós módszer is. Még egyszer köszönöm szépen a választ. :)
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Chantal írta:
Maya írta:Nálam füzetbe van vezetve....
Köszönöm a kimerítő válaszodat. Nagyon tanulságos volt...Hát nálunk kicsit más a helyzet...mindennap kapnak enni...minden este egy kocka fagyasztott szúnyoglárvát fejenként...ezenkívül még kandicsrákot. Meg tegnap fagyasztott halat is ettek és tetszett nekik.(több darabra vágtuk a halacskákat hogy könnyebb legyen nekik az evés. De van az akváriumba élő hal is (6 db zebradánió..vagy 12 volt..csak a többit már megették). Ezt a szúnyoglárva lefagyasztós dolgot ki fogom próbálni, úgy is vannak kis légmentes zacskóim..abba szoktam a csigáknak szépia követ hozni..így van vagy 6-7 db. Tücsköt egy ideje már nem adunk..túl nagyokat adtak a kereskedésben és nem bírta még a nagyfejűm sem megenni...így elengedtük a túlélőket rendszeresen. Gilisztát régen kaptak..nem is rossz ötlet.. a májat a kicsik szerették, de mióta nálam vannak hiába adtam nem ették meg...így felhagytam vele.,..Remélem itt is lehet majd megint kapni élő szúnyoglárvát..mert akkor megcsinálom az általad írt lefagyasztós módszer is. Még egyszer köszönöm szépen a választ. :)
Kicsit kiegészítem, ha nem bánod. Nagyon sokáig szívtam ezzel a "fagyasztott dolgokat nem esszük meg mert kényes kis gyomrunk van" dologgal, minden etetéskor élő kaját kellett előteremteni, amiért esetenként körbe kellett utazni a várost, de mióta én fagyasztom le magamnak, minden megoldódott, egyszerűen nem tudom milyen extra anyag lehet a lefagyasztottba de nem eszik meg. Mikor még kicsi volt a goldenem kizárólag gyári fagyasztott kajákon nőtt fel és a mostani növendékek is kizárólag bolti fagyasztottak kapnak. (Legutóbb élő tubit kaptak és megijedtek tőle a kis másfél centijükkel :D Alig volt bátor amelyik hozzányúlt) Mikor a mostani nagyok kicsik voltak rengeteg élő halat ettek csak neonból 490-et, plusz még más halból is, mostanában csak havonta 10-20db-ot, de régen havonta 60-80at is kaptak, na akkor el lettek kényeztetve. A halat én is feldarabolom, sőt a kicsiknek ki is filézem! (Bár nem tudom mit félek, valószínűleg egy naonhalba is annyi szálka van...) A tücsöknek meg egy technikája van (a nagyobb tücsköt kell venni), először levágom a fejét, várok 5 percet míg a kalimpálást abbahagyja, levágom a lábait, utána mindkét szárnyát és így adom oda nekik, nem is nagy, nem is szúrós és pont minden fontos tápanyag ott van, így imádják, egészbe adnám nekik egyik se tudná lenyelni. Ősszel jól megszedtem magam így gilisztám van lefagyasztva is, mert én a kis bio kertünkből vadászom a gilisztákat, 35éve nem érte permet se műtrágya, semmi, így 20-25centis gilisztákat fogok, hát egy ilyenből négyen együtt megesznek hármat. :D Másfelől mi az a kandicsrák?? Boltba még nem találkoztam vele, de szívesen kipróbálnám, ha tudnám mi az és hol lehet kapni, vagy milyen csomagolást keressek. :)
Maya
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Maya
Adminisztrátor

Chantal írta:
Maya írta:Nálam füzetbe van vezetve....
Kicsit kiegészítem, ha nem bánod. Nagyon sokáig szívtam ezzel a "fagyasztott dolgokat nem esszük meg mert kényes kis gyomrunk van" dologgal, minden etetéskor élő kaját kellett előteremteni, amiért esetenként körbe kellett utazni a várost, de mióta én fagyasztom le magamnak, minden megoldódott, egyszerűen nem tudom milyen extra anyag lehet a lefagyasztottba de nem eszik meg. Mikor még kicsi volt a goldenem kizárólag gyári fagyasztott kajákon nőtt fel és a mostani növendékek is kizárólag bolti fagyasztottak kapnak. (Legutóbb élő tubit kaptak és megijedtek tőle a kis másfél centijükkel :D Alig volt bátor amelyik hozzányúlt) Mikor a mostani nagyok kicsik voltak rengeteg élő halat ettek csak neonból 490-et, plusz még más halból is, mostanában csak havonta 10-20db-ot, de régen havonta 60-80at is kaptak, na akkor el lettek kényeztetve. A halat én is feldarabolom, sőt a kicsiknek ki is filézem! (Bár nem tudom mit félek, valószínűleg egy naonhalba is annyi szálka van...) A tücsöknek meg egy technikája van (a nagyobb tücsköt kell venni), először levágom a fejét, várok 5 percet míg a kalimpálást abbahagyja, levágom a lábait, utána mindkét szárnyát és így adom oda nekik, nem is nagy, nem is szúrós és pont minden fontos tápanyag ott van, így imádják, egészbe adnám nekik egyik se tudná lenyelni. Ősszel jól megszedtem magam így gilisztám van lefagyasztva is, mert én a kis bio kertünkből vadászom a gilisztákat, 35éve nem érte permet se műtrágya, semmi, így 20-25centis gilisztákat fogok, hát egy ilyenből négyen együtt megesznek hármat. :D Másfelől mi az a kandicsrák?? Boltba még nem találkoztam vele, de szívesen kipróbálnám, ha tudnám mi az és hol lehet kapni, vagy milyen csomagolást keressek. :)
(Adminoknak: bocsánat ez előbb a gépem saját életre kelt, és így küldte el..)
Maya
Chantall
Megrögzött fórumozó

Maya írta::D Másfelől mi az a kandicsrák?? Boltba még nem találkoztam vele, de szívesen kipróbálnám, ha tudnám mi az és hol lehet kapni, vagy milyen csomagolást keressek. :)
Kandicsrák más néven bolharák. Teknős tápként szokták adni. Kis két centis szárított rákocska. Lehet venni élőben is csak nagyon hamar elszaporodik és akkor könnyen megeszik az élőnövényeket. A szárított ezért jobb. Néha egy két darabot csipesszel a szájukba adok..egy kis adagot meg beszoktam önteni a vízbe és levadásszák az axik. Nagyon szeretik. Gammarus szárított bolharák itt egy link a csomagolásról http://www.olcsobbat.hu/termek/panzipet ... e6e01a9e0/ ,csak annyi a különbség hogy én zacskósat vettem és régi száraz haltápos dobozba kiadagoltam. Így nem szóródik szét mindenhol. Vacsora után, vagy reggel szoktam beszórni egy egy kis adagot, így nem unatkoznak...egész nap úszkálnak. Nem olcsó..nagy adagban vettem, de be lehet osztani és imádják nálam nagyon az axik. :) Én csak ajánlani tudom. Egy próbát megér szerintem. :) Tücsköt sajnálom feldarabolni de majd ma veszünk girnyókat a horgászboltban..majd darabolok nekik azt is...ma veszünk még fagyasztott halat meg fagyasztott szúnyoglárvát. Nekünk imádják. Elosztom közöttük, és nasinak tökéletesen megfelel :)
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

ásítás

A ti axitok szokott ásítani? Az enyém igen. :D nagyon vicces volt. :D
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Re: ásítás

Chantal írta:A ti axitok szokott ásítani? Az enyém igen. :D nagyon vicces volt. :D
Igen, nálam főleg kiskorukba sokat,de nagyon sok vicces dolgot tudnak pl. a szemüket néha berántják a fejükbe amikor nagyobbat próbálnak nyelni vagy megijednek, tiszta friss vízbe legyezik a hajukat folyamatosan. :D
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Monique »

Maya írta:
Chantal írta:A ti axitok szokott ásítani? Az enyém igen. :D nagyon vicces volt. :D
Igen, nálam főleg kiskorukba sokat,de nagyon sok vicces dolgot tudnak pl. a szemüket néha berántják a fejükbe amikor nagyobbat próbálnak nyelni vagy megijednek, tiszta friss vízbe legyezik a hajukat folyamatosan. :D
Ezeket nálunk is látni. Az ásítás tényleg egyre ritkább, pedig az nagyon aranyos. Régebben mikor ketten voltak akkor mindennap láttam az egyiket legalább. :) Az arany aximat talán még nem is láttam ásítani.
Ági
Chantall
Megrögzött fórumozó

Monique írta:
Maya írta:
Ezeket nálunk is látni. Az ásítás tényleg egyre ritkább, pedig az nagyon aranyos. Régebben mikor ketten voltak akkor mindennap láttam az egyiket legalább. :) Az arany aximat talán még nem is láttam ásítani.
Én még sosem láttam ásítani őket...viszont most egy hét alatt kétszer is :D A kicsik meg állandóan legyezgetik magukat a hajukkal...ugyanis hatalmas van nekik :)
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

Terra Pláza

Sziasztok!
Nem tudom ki mennyire tudja, de 2013 február 10-én lesz Terra Pláza. Jól tudom hogy ott lehet venni állatkákat is? Meg bújókat és ilyesmiket? Meg vannak előadások is. Igaz? :) Jajjj én menni akarok. Meg is mondtam a páromnak hogy ne számítson arra hogy üres kézzel térünk majd haza. :D Megmondtam ha látok egy szegény sorsú axit akkor tuti haza hozom. :)
itt a link :)
http://terraplaza.hu/expo/informacio
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Re: Terra Pláza

Chantall írta:Sziasztok!
Nem tudom ki mennyire tudja, de 2013 február 10-én lesz Terra Pláza. Jól tudom hogy ott lehet venni állatkákat is? Meg bújókat és ilyesmiket? Meg vannak előadások is. Igaz? :) Jajjj én menni akarok. Meg is mondtam a páromnak hogy ne számítson arra hogy üres kézzel térünk majd haza. :D Megmondtam ha látok egy szegény sorsú axit akkor tuti haza hozom. :)
itt a link :)
http://terraplaza.hu/expo/informacio
Én rendszeresen járok ki és megéri. Van sok állatka nagy többségbe hüllők általában max 3-4axis kijön, de nem túl szép példányokkal. Vannak kaják, felszerelések, rengeteg látnivaló, mint ne mondjak egyáltalán nem adják olcsóbban mint a boltba, az egésznek annyi az előnye, hogy minden egy helyen van. A kedvencem az 50ft-os gömbmoha, mindig hozok haza jó párat. Előadást még sajnos sose láttam,mert nem ment olyan ami érdekelt volna. (Nyáron lett volna egy az axik szaporodásáról de valamiért elmaradt, pedig azt meghallgattam volna...)
Maya
Chantall
Megrögzött fórumozó

Maya írta:Én rendszeresen járok ki és megéri. Van sok állatka nagy többségbe hüllők általában max 3-4axis kijön, de nem túl szép példányokkal. Vannak kaják, felszerelések, rengeteg látnivaló, mint ne mondjak egyáltalán nem adják olcsóbban mint a boltba, az egésznek annyi az előnye, hogy minden egy helyen van. A kedvencem az 50ft-os gömbmoha, mindig hozok haza jó párat. Előadást még sajnos sose láttam,mert nem ment olyan ami érdekelt volna. (Nyáron lett volna egy az axik szaporodásáról de valamiért elmaradt, pedig azt meghallgattam volna...)
Az axik szaporodásos előadásra mi is szerettünk volna elmenni, de sajnos nem tudtunk.
Nem baj ha nem szép példány, majd nálunk megszépül és egészséges lesz. :) Jajj remélem eltudok majd menni. A gömb moha mire jó? Hogy érted hogy egyáltalán nem olcsók? Kb milyen árban van egy axi? (csak hogy mire készüljek)
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Chantall írta:
Maya írta:Én rendszeresen járok ki és megéri. Van sok állatka nagy többségbe hüllők általában max 3-4axis kijön, de nem túl szép példányokkal. Vannak kaják, felszerelések, rengeteg látnivaló, mint ne mondjak egyáltalán nem adják olcsóbban mint a boltba, az egésznek annyi az előnye, hogy minden egy helyen van. A kedvencem az 50ft-os gömbmoha, mindig hozok haza jó párat. Előadást még sajnos sose láttam,mert nem ment olyan ami érdekelt volna. (Nyáron lett volna egy az axik szaporodásáról de valamiért elmaradt, pedig azt meghallgattam volna...)
Az axik szaporodásos előadásra mi is szerettünk volna elmenni, de sajnos nem tudtunk.
Nem baj ha nem szép példány, majd nálunk megszépül és egészséges lesz. :) Jajj remélem eltudok majd menni. A gömb moha mire jó? Hogy érted hogy egyáltalán nem olcsók? Kb milyen árban van egy axi? (csak hogy mire készüljek)
Én is vártam rá de elmaradt, nem tudom azért mert nem jött el az előadó vagy valami de nem volt, szóval csak azért nem lett volna érdemes eljönni. Valójában dekoráció csak, van akinek az axija szeret rajta feküdni vagy ide-oda ráncigálni, egyszerűen csak mutatós mint egy növény. Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem olcsók, csak ők is ugyanazt kihozzák amit a boltjukba kapni és az ember azt várná, ha már börze olcsóbban lennének a dolgok (mert ugye belépő is van, az árak ehhez képest pedig a boltiak.) Annyiban jó, hogy országszerte jönnek fel eladók és legalább párszor az évbe találkozol a kínálattal, összehasonlíthatsz micsoda hol jobb és olcsóbb. Axi ára a méretétől függ, legutóbb a pici goldenek voltak 2400/db, volt kis fehér 1200/db, ugyanígy kicsi golden 3500, a nagyokra nem emlékszem, de kifejlettek vadasok voltak 25cm fölött, ők kb. 5-6000. Személy szerint azt mondom, hogy min. 4000-et vigyél el, max még marad is a zsebedben, aztán nézz jól körül mert az axikat mindig eldugják és úgy kell vadászni őket.
Maya
Chantall
Megrögzött fórumozó

hajasbabák

Tegnap sikerült élő tubifexet szereznem. Oda is adtuk a felét nekik...most már emlékszem miért nem szerettem az élőt-...sok vele a macera :D Viszont készültek képek róluk. Érdemes megnézni :) Forgó rendszerben kapnak enni..két napig hal...utána két napig tubi..majd két napig fagyasztott szúnyoglárva. Hogy sose legyen unalmas az életük. :)
U.I.: ti mit csináltok a szájukból kieső tubikkal? Hogy szeditek őket össze az akváriumban?
Csatolmányok
szabadítsatok ki! :D
szabadítsatok ki! :D
vacsi utáni szieszta
vacsi utáni szieszta
pusztítja a maradékot :)
pusztítja a maradékot :)
kilóg a tubi :)
kilóg a tubi :)
Még kunyizik :)
Még kunyizik :)
A tubiért mindent :)
A tubiért mindent :)
Az én kis hajas babám :)
Az én kis hajas babám :)
Chantall
Monique
Mániákus fórumozó

Re: hajasbabák

Chantall írta:Tegnap sikerült élő tubifexet szereznem. Oda is adtuk a felét nekik...most már emlékszem miért nem szerettem az élőt-...sok vele a macera :D Viszont készültek képek róluk. Érdemes megnézni :) Forgó rendszerben kapnak enni..két napig hal...utána két napig tubi..majd két napig fagyasztott szúnyoglárva. Hogy sose legyen unalmas az életük. :)
U.I.: ti mit csináltok a szájukból kieső tubikkal? Hogy szeditek őket össze az akváriumban?
Nagyon édesek :))
Dart vader és Voldemort tesójánál nincs kő bent, szóval nála könnyű. A nagyoknak én már ritkábban adok tubifexet, ha adok akkor tudom, hogy másnap "porszívózást" tartok, vagy csak kis gombócokat közvetlen a szájukba. Neked nehézkes mert apró kövek vannak bent (ami amúgy nem túl ideális :( ), és azt lehet kiszívnád a csővel. A nagyobb kövek közül viszont nagyon egyszerű, kiszívni. Másik eset meg amikor a falánk goldenem kezd el takarítósat játszani. Ilyenkor úgy viselkedik mint egy strucc, mászkál és nyomja a fejét a kövek közé és támad. :)
Ági
Chantall
Megrögzött fórumozó

Monique írta:Nagyon édesek :))
Dart vader és Voldemort tesójánál nincs kő bent, szóval nála könnyű. A nagyoknak én már ritkábban adok tubifexet, ha adok akkor tudom, hogy másnap "porszívózást" tartok, vagy csak kis gombócokat közvetlen a szájukba. Neked nehézkes mert apró kövek vannak bent (ami amúgy nem túl ideális :( ), és azt lehet kiszívnád a csővel. A nagyobb kövek közül viszont nagyon egyszerű, kiszívni. Másik eset meg amikor a falánk goldenem kezd el takarítósat játszani. Ilyenkor úgy viselkedik mint egy strucc, mászkál és nyomja a fejét a kövek közé és támad. :)
Azért szeretjük az apró kavicsot, mert talajszűrőként működik. Azokat amiket láttam hogy hova estek megpróbáltam kiszedni. Szerintem még ma kapnak élőt, és este lefagyasztom a maradékot. Jó lesz tartaléknak. Egyébként rosszcsontok, állandóan megakarnak minket enni. Szeretik a kavicsokat, mert tudnak ásni, plusz így is mindig fejjel az ajzatba csapódva érkeznek...és a kavicsaim talán nem okoznak nagy kárt. Látod milyen szép hajuk van a zöldecskéknek? :) Kis mosolygós szörnyetegek. Tegnap előtt megpróbálta az egyik megenni nagy éhségében (mert vagy 20 perce nem evett már) megenni az egyik csigát amelyik nagyobb volt már mint egy 5 forintos,,,rájött hogy nem tud vele mit kezdeni így kiköpte. :D
Chantall
Monique
Mániákus fórumozó

Chantall írta:Azért szeretjük az apró kavicsot, mert talajszűrőként működik. Azokat amiket láttam hogy hova estek megpróbáltam kiszedni. Szerintem még ma kapnak élőt, és este lefagyasztom a maradékot. Jó lesz tartaléknak. Egyébként rosszcsontok, állandóan megakarnak minket enni. Szeretik a kavicsokat, mert tudnak ásni, plusz így is mindig fejjel az ajzatba csapódva érkeznek...és a kavicsaim talán nem okoznak nagy kárt. Látod milyen szép hajuk van a zöldecskéknek? :) Kis mosolygós szörnyetegek. Tegnap előtt megpróbálta az egyik megenni nagy éhségében (mert vagy 20 perce nem evett már) megenni az egyik csigát amelyik nagyobb volt már mint egy 5 forintos,,,rájött hogy nem tud vele mit kezdeni így kiköpte. :D
Értem, csak a kis kavicsokat lenyelhetik és legrosszabb esetben elzáródhat a belük. :(
Nekem mondod, hogy rosszak? :D Itt laktak a szobámban jó ideig. Unokatesóm meglátogatott mikor még jóval kisebbek voltak, és kiválasztotta, hogy őket szeretné és rakjam félre amég beszerzi a kellékeket hozzá. Vártam-vártam, kérdezgettem, majd végül kibökte, hogy nem engedik meg nincs rá keret... Szóval már kicsi koruk óta elvoltak kényeztetve elég rendesen. Gondoltam, hogy megtartom az egyiket, de a többiek közt volt egy kis szerencsétlenke, aki jóval lassabban fejlődött és emiatt sokszor célpont volt, leharapdálták a lábacskáit a többiek. Úgy megsajnáltam, és egyben büszke is voltam rá, hogy ekkora élni akarás van benne, hogy őt választottam magamnak. Ő kb harmad akkora volt mint akik hozzád kerültek. Mostmár ő is növekszik, de jóval szerényebb mint a nálad élő tesói.
Ági
Maya
Adminisztrátor

Chantall írta:Tegnap sikerült élő tubifexet szereznem. Oda is adtuk a felét nekik...most már emlékszem miért nem szerettem az élőt-...sok vele a macera :D Viszont készültek képek róluk. Érdemes megnézni :) Forgó rendszerben kapnak enni..két napig hal...utána két napig tubi..majd két napig fagyasztott szúnyoglárva. Hogy sose legyen unalmas az életük. :)
Az anci hím vagy nőstény? Mert a hímeknek tüskéjük van és ha nekimegy az axi (véletlenül) akkor felszúrhatja magát, egyszer gondolja magát majd az axi és megtépi, ancit én nem ajánlok társaságnak, csak akkor ha hatalmas az akvárium. (300-400l) A maradékot nálam a csigacsapat takarítja el, de úgy kell csinálni, hogy ne legyenek kilógó darabok, rakd bele őket egy befőttesüvegbe, kevés vízzel kezd el kevergetni (mint a teába a cukrot) 5mp és összeállnak egy csomóba, én így szoktam nekik odaadni, de ha sok marad az alján hálóval vagy csipesszel horgászok egy kicsit... Nem akarok beleszólni, de a fehéred már elég nagy ahhoz a köveket véletlenül megegye, pont akkorák a kövek hogy lenyelni még letudja, de felköpni nem és a belein se megy keresztül, ergo megakad a gyomra és a bele közt ami bélelzáródást okoz, megmondom nem szép halál, a kicsi albínóm is így halt meg, bár nem ezen okból. (Elég nagy művészek ahhoz, hogy egy a szájuknál nagyobb dolgot lenyeljenek.) Én elhiszem, hogy jobban mutat a kisebb kavics, nekem 15kg 1centis kövem van itthon(lecseréltem nyáron), nehéz volt takarítani közüle a koszt, de hidd el a nagyobb kövek ugyanolyan jól megtartják, könnyebb takarítani és az axik nem eszik meg. Ezt még kényelmesebben is tudják túrni, mert teljesen letudnak menni a legaljára. A nagy köveket szörnyű beszerezni, én pl. ipari mennyiséget rendeltem, így van 2négyzetméter nagy dekor kövem. :D
Maya
Chantall
Megrögzött fórumozó

Maya írta:Az anci hím vagy nőstény? Mert a hímeknek tüskéjük van és ha nekimegy az axi (véletlenül) akkor felszúrhatja magát, egyszer gondolja magát majd az axi és megtépi, ancit én nem ajánlok társaságnak, csak akkor ha hatalmas az akvárium. (300-400l) A maradékot nálam a csigacsapat takarítja el, de úgy kell csinálni, hogy ne legyenek kilógó darabok, rakd bele őket egy befőttesüvegbe, kevés vízzel kezd el kevergetni (mint a teába a cukrot) 5mp és összeállnak egy csomóba, én így szoktam nekik odaadni, de ha sok marad az alján hálóval vagy csipesszel horgászok egy kicsit... Nem akarok beleszólni, de a fehéred már elég nagy ahhoz a köveket véletlenül megegye, pont akkorák a kövek hogy lenyelni még letudja, de felköpni nem és a belein se megy keresztül, ergo megakad a gyomra és a bele közt ami bélelzáródást okoz, megmondom nem szép halál, a kicsi albínóm is így halt meg, bár nem ezen okból. (Elég nagy művészek ahhoz, hogy egy a szájuknál nagyobb dolgot lenyeljenek.) Én elhiszem, hogy jobban mutat a kisebb kavics, nekem 15kg 1centis kövem van itthon(lecseréltem nyáron), nehéz volt takarítani közüle a koszt, de hidd el a nagyobb kövek ugyanolyan jól megtartják, könnyebb takarítani és az axik nem eszik meg. Ezt még kényelmesebben is tudják túrni, mert teljesen letudnak menni a legaljára. A nagy köveket szörnyű beszerezni, én pl. ipari mennyiséget rendeltem, így van 2négyzetméter nagy dekor kövem. :D
Minket nem érdekelt az hogy jól mutatnak a kövek az akváriumban. Mi kizárólag szűrés céljából tartunk ekkorákat. De ha jobban megnézed a képeket láthatod hogy nem olyan kicsik a kövek 3-5 centis kövek vannak benne. A nagy nem szeret a "földről" enni, csak úgy ha levadássza vagy ha a szájába teszem. :D Az ancim valószínűszeg lány...de akkor most be vallom hogy ami a képen van az egy 10 centis pleko. Ancimnak akartam társat, és annak adták el nekem még régen, pici korában. -ahogy elkezdett nőni, és ahogy elkezdett másként kinézni mint az ancim rákerestem a kinézete alapján hogy mi lehet. De akkor már megszerettük. Békés nagyon. Az axik kedvelik. Ha látja hogy etetés idő van akkor fel szokott menni az akvárium falára és ott van. Tudom, hogy nr.1 a a tiltó listán, de mire kiderült hogy mi is ő már beilleszkedett. Az anci szokta elzavarni őt, ha valamit akar, de ő mindig arrébb megy. -és ahogy látom ő is kislány. A karácsonyt nem töltjük Ajkán, leutazunk a családomhoz Tótkomlósra (végre), közel 10 napot leszünk távol. Addig párom szülei fognak rájuk vigyázni. Arra gondoltam hogy veszek 10-15 zebradániót meg nagy csomag fagyasztott halat, és azzal el lesznek. hogy reggelente párom édesanyja beszór egy kevés kandics rákot, este meg fagyasztott halat vacsiznak, közben meg vadászhatnak. Elkezdtem lefagyasztani a tubifex nagy részét, két csomagocskát csináltam. :) Jók lesznek a szűkösebb időkben. :D Egyébként a kövekre visszatérve már tettem be egy két nagyobb kavicsot :)
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

vásárlás

Sziasztok!
Felkészültünk az ünnepekre.. az axikák is megkapják a karácsonyi ajándékukat. Vettünk ma 20 db zebra/leopárd dániót (vegyesen adták a boltban őket) meg pár zacskó fagyasztott halat. Így biztos kihúzzák majd addig míg meg nem jövünk 6-án. De csak 26án tesszük be hozzájuk a halacskákat, nehogy idő előtt levadásszák őket. Vettünk még két sepregető garnélát. Így tiszta marad az akvárium.:) Remélhetőleg minden rendben lesz mire vissza jövünk.
Chantall
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Re: vásárlás

Hozzászólás Szerző: Titkos3 »

Felkészültünk az ünnepekre.. az axikák is megkapják a karácsonyi ajándékukat. Vettünk ma 20 db zebra/leopárd dániót (vegyesen adták a boltban őket) meg pár zacskó fagyasztott halat. Így biztos kihúzzák majd addig míg meg nem jövünk 6-án. De csak 26án tesszük be hozzájuk a halacskákat, nehogy idő előtt levadásszák őket. Vettünk még két sepregető garnélát. Így tiszta marad az akvárium.:) Remélhetőleg minden rendben lesz mire vissza jövünk.
Lehetséges, hogy a garnélák nem élik túl a napokat, axitól függ (meg attól, hogy mennyire éhes :D)
Titkos3
Chantall
Megrögzött fórumozó

Re: vásárlás

Titkos3 írta:
Lehetséges, hogy a garnélák nem élik túl a napokat, axitól függ (meg attól, hogy mennyire éhes :D)
A garnélák nagyon jól vannak :) Takarítanak rendesen :) A halak csak később kerülnek be, hát ha akkor elélnek szilveszterig. :)
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

zene

http://www.youtube.com/watch?v=MxA0QVGVEJw
Egy kis axolotl song :D Egy jó ideje ismerem...mindig megmosolyogtat. Remélem nektek is tetszeni fog :)
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

Más "drágaszágok"

Sziasztok!
Nah megmostam az én kis aranyoskáimat, és lefényképeztem őket. Ők is velem élnek igazán szép példányok. Afrikai achát csigák :)
Ki milyen kis állatkákat tart még az axik mellett? :)
Csatolmányok
:)
:)
ilyen szép mintájú az egyik háza
ilyen szép mintájú az egyik háza
Chantall
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Más "drágaszágok"

Nah megmostam az én kis aranyoskáimat, és lefényképeztem őket. Ők is velem élnek igazán szép példányok. Afrikai achát csigák :)
Hűha, nagyon szépek, bár én az axikon kívül inkább a szőrösebb állatkákat részesítem előnyben. Kivéve a guppikat, de őket azért tartom, hogy szaporodjanak és legyen axi nasi. Amúgy van még 3 kutya meg egy cica :)
Ági
Chantall
Megrögzött fórumozó

Monique írta:Hűha, nagyon szépek, bár én az axikon kívül inkább a szőrösebb állatkákat részesítem előnyben. Kivéve a guppikat, de őket azért tartom, hogy szaporodjanak és legyen axi nasi. Amúgy van még 3 kutya meg egy cica :)
Ritka kedves állatkák...szeretnek kézben lenni :) Guppikban én is gondolkodok...milyen gyorsan nőnek? :)
Chantall
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: PBorsó »

Húha. Én kicsit csiga iszonyos vagyok, bár ezt le tudom győzni :) Képzeld az egyik oviban, ahol dolgozom, tizenvalahány ilyesmi csiga van egy csoportba és a gyerekek rajonganak értük (mondjuk van teknősük, patkányuk, haluk és hörcsögük is - jó kis ovi :D)
Mi férjemmel szeptemberben költözünk el szüleimtől nem messze, itt albérletben csak axink meg az egy szem almacsigánk van. Van egy oroszlánfejű nyuszink is, de ő év közben egy közeli gimiben lakik. De anyukáméknál maradt cica, kutya (sajnos a kis "baba" kutyám pont most január elején halt meg 11 évesen :( ), görög teknőc, rengeteg hal. A nagy kedvenceim a csincsieim voltak, de tőlük meg kellett válnom, mikor annak idején kolis lettem. A rekordunk gyerekkorunkban huszon-egynéhány faj! volt, remélem ha lesz kertes házunk nekünk is, akkor a jövendőbeli gyerekeim is így fognak felnőni. Nálatok van még valami csiguszon és az akváriumlakókon kívül?
Chantall
Megrögzött fórumozó

PBorsó írta: Húha. Én kicsit csiga iszonyos vagyok, bár ezt le tudom győzni :) Képzeld az egyik oviban, ahol dolgozom, tizenvalahány ilyesmi csiga van egy csoportba és a gyerekek rajonganak értük (mondjuk van teknősük, patkányuk, haluk és hörcsögük is - jó kis ovi :D)
Mi férjemmel szeptemberben költözünk el szüleimtől nem messze, itt albérletben csak axink meg az egy szem almacsigánk van. Van egy oroszlánfejű nyuszink is, de ő év közben egy közeli gimiben lakik. De anyukáméknál maradt cica, kutya (sajnos a kis "baba" kutyám pont most január elején halt meg 11 évesen :( ), görög teknőc, rengeteg hal. A nagy kedvenceim a csincsieim voltak, de tőlük meg kellett válnom, mikor annak idején kolis lettem. A rekordunk gyerekkorunkban huszon-egynéhány faj! volt, remélem ha lesz kertes házunk nekünk is, akkor a jövendőbeli gyerekeim is így fognak felnőni. Nálatok van még valami csiguszon és az akváriumlakókon kívül?
Volt itt egy szép németdog. De el kellett altatni mert nagyon idős volt már és sokat betegeskedett. 11 éves volt, és sok ízületi gonddal küszködött. De imádni való volt. Most párom szüleivel élünk így nem nagyon tarthatok más állatot...de tervben van sok minden. A kutyusomat otthon kellett hagynom a szüleimnél, így ő most nincs velem...nagyon hiányzik szegényem. Most töltötte be a 12. életévét. Meg van pár macskám is otthon. Itt sajnos az axikon és az achát csigáimon kívül nincs más állatom..Illetve a szomszédkutyát etetem még és dögönyözöm. Az számít? :) Meg persze madáréttermet üzemeltetek. Saját készítésű madáretetőm van, és ellátom élelemmel a környékbeli madárkákat. Szeretnék egy ezerlábút meg kutyát macskát,,,de majd csak akkor lesz ha egyszer sikerül saját otthonba költözni..addig viszont sajnos csak álom a népes állatsereglet. De én is azt szeretném ha majd egyszer a gyermekeim állatszeretetben nőjenek fel, és védjék őket. Ezek a csigák ritka aranyosak, és kézhez szoktathatóak. :)
Chantall
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Chantall írta:Volt itt egy szép németdog. De el kellett altatni mert nagyon idős volt már és sokat betegeskedett. 11 éves volt, és sok ízületi gonddal küszködött. De imádni való volt. Most párom szüleivel élünk így nem nagyon tarthatok más állatot...de tervben van sok minden. A kutyusomat otthon kellett hagynom a szüleimnél, így ő most nincs velem...nagyon hiányzik szegényem. Most töltötte be a 12. életévét. Meg van pár macskám is otthon. Itt sajnos az axikon és az achát csigáimon kívül nincs más állatom..Illetve a szomszédkutyát etetem még és dögönyözöm. Az számít? :) Meg persze madáréttermet üzemeltetek. Saját készítésű madáretetőm van, és ellátom élelemmel a környékbeli madárkákat. Szeretnék egy ezerlábút meg kutyát macskát,,,de majd csak akkor lesz ha egyszer sikerül saját otthonba költözni..addig viszont sajnos csak álom a népes állatsereglet. De én is azt szeretném ha majd egyszer a gyermekeim állatszeretetben nőjenek fel, és védjék őket. Ezek a csigák ritka aranyosak, és kézhez szoktathatóak. :)
Az állatkertben pont most szombaton adtak a kezembe egy ezerlábút, és nagyon helyes kis jószág :D
Monique
Mániákus fórumozó

Chantall írta:
Monique írta:Hűha, nagyon szépek, bár én az axikon kívül inkább a szőrösebb állatkákat részesítem előnyben. Kivéve a guppikat, de őket azért tartom, hogy szaporodjanak és legyen axi nasi. Amúgy van még 3 kutya meg egy cica :)
Ritka kedves állatkák...szeretnek kézben lenni :) Guppikban én is gondolkodok...milyen gyorsan nőnek? :)
Elvileg attól is függ, hogy mekkora helyen nődögélnek. Nálam nincs túl nagy helyük a kicsiknek, főleg most, hogy tropa lett az akvárium amiben eddig voltak, ezért most egy 2-3literes műanyag edényben vannak ideiglenesen.
Szóval kb 2 hónapja kaptam egy 11fős csapatot ajándékba, és abból 2 szinte újszülött volt, és szerintem legalább még ennyi idő kell nekik mire érdemes lesz az axiknak adni. Maya is 3-4 hónapot mondott. Van amúgy a táplálék szaporításról egy topikunk, ha úgy döntesz, hogy belekezdesz akkor ott tudsz olvasgatni, meg ha kérdések merülnek fel, tapasztalatok megosztására, stb...
Sajnos most eléggé pórul jártam. Igyekeztem több helyről venni 1-1 párt, nehogy mutánsok szülessenek, de nem tudtam, hogy plázából nem szabad vásárolni, szóval sikerült behurcolnom vmi kórságot, és persze mikor ha nem karácsonykor... Nem volt időm állatoshoz menni, nem is vettem észre rögtön a bajt, csak miután alaposan megfogyatkoztunk. Szóval a kb 30 guppimból maradt 9 mire sikerült beszereznem a megfelelő gyógyszert, ami persze nem volt olcsó. Mostanra talán sikerült kiűznöm a bajt, és mit ne mondjak, a kedvemet is eléggé hazavágta ez a dolog, de nem szeretném feladni, hiszen ott van kb 30 kicsiguppi akik már nálam születtek, és szépen nődögélnek, és természetesen az axik is számítanak rám :D
Ági
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Titkos3 »

Monique írta:
Chantall írta:
Elvileg attól is függ, hogy mekkora helyen nődögélnek. Nálam nincs túl nagy helyük a kicsiknek, főleg most, hogy tropa lett az akvárium amiben eddig voltak, ezért most egy 2-3literes műanyag edényben vannak...
Sziasztok!

A guppik gyorsan szaporodnak, de azért várni kell ahhoz, h elég nagyok legyenek(etetésre). Részletesebben a táplálék szaporítása c. topikban írtam a guppiról. Amúgy nekem van egy pár guppim és egy algaevőm a másik akvimban. Van egy kis Havanese kutyánk is.
Titkos3
Chantall
Megrögzött fórumozó

akvárium takarítás

Sziasztok!
Holnap érdekes napunk lesz...akváriumot takarítunk..úgy hogy nem vesszük le az akváriumot a komódról. Érdekes lesz és beüzemeljük a külső szűrőnket. Majd csinálok képeket. Viszont az előkészületek már megtörténtek, mindenfele vödrök és vájlingok tele vízzel hogy az axikat is legyen mibe tenni és legyen mivel feltölteni az akváriumot is. -megfogadjuk most már a tanácsaitokat és holnap végre beszerezzük a nagy kavicsokat (nem tudtunk nyitvatartási időben odaérni eddig kavicsoshoz). Izgalmas egy nap lesz. :)
Jah és az ajkai szuperinfóban mit találtam...ááá háziállat szépségverseny. Mondtam is hogy tuti nevezek. Benevezek a nagyfejűmmel :D ő már igazán figyelem felkeltő..az első három helyezett a kedvencre szabott ajándékcsomagot kap. Igazából nem az a célom hogy megnyerjem (nem csak ez a célom, mert hazudnék ha nem szeretnék nyerni) de elsődleges célom hogy megismerjék az emberek ezt a nagyszerű fajt. Megismertetem az emberekkel hogy milyen jó is velük élni, és hogy a kutyusokon és a cicusokon kívül más fajta háziállat is létezik. :)
Chantall
Monique
Mániákus fórumozó

Re: akvárium takarítás

Holnap érdekes napunk lesz...akváriumot takarítunk..úgy hogy nem vesszük le az akváriumot a komódról. Érdekes lesz és beüzemeljük a külső szűrőnket. Majd csinálok képeket. Viszont az előkészületek már megtörténtek, mindenfele vödrök és vájlingok tele vízzel hogy az axikat is legyen mibe tenni és legyen mivel feltölteni az akváriumot is. -megfogadjuk most már a tanácsaitokat és holnap végre beszerezzük a nagy kavicsokat (nem tudtunk nyitvatartási időben odaérni eddig kavicsoshoz). Izgalmas egy nap lesz. :)
Jah és az ajkai szuperinfóban mit találtam...ááá háziállat szépségverseny. Mondtam is hogy tuti nevezek. Benevezek a nagyfejűmmel :D ő már igazán figyelem felkeltő..az első három helyezett a kedvencre szabott ajándékcsomagot kap. Igazából nem az a célom hogy megnyerjem (nem csak ez a célom, mert hazudnék ha nem szeretnék nyerni) de elsődleges célom hogy megismerjék az emberek ezt a nagyszerű fajt. Megismertetem az emberekkel hogy milyen jó is velük élni, és hogy a kutyusokon és a cicusokon kívül más fajta háziállat is létezik. :)
Nagyon remélem, hogy sikerrel jártok :)
Ági
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Re: akvárium takarítás

Hajrá, én is drukkolok :D . Bár abból kiindulva, hogy a tágabb családom miket reagált az axijainkra, én nem sok jót jósolok (kedvencem nagymamám beszólása volt, miszerint: "Ha gyereketek születik, és ezt meglátja, visszafordul". Hiába, nem mindenki látja, mi a szép és bájos :D )
Chantall
Megrögzött fórumozó

akvárium takarítás2

Sziasztok!
Nah ma neki is kezdtünk az akvárium kitakarításának, amiről nem rég írtam. Igaz hogy követ nem kaptunk mert nem volt olyan a telepen, csak nagyon élesek. Így nincs...hétfőn lesz. A külső szűrőbe elfelejtettünk venni töltő anyagot így azt hétfőn kezdjük beüzemelni...szóval addig meg a külső szűrő. Jah és csigaházak vagdostak engem darabokra. :D Ez volt a nap fénypontja...Most úgy néz ki az akvárium hogy a régen betett hatalmas köveket kivettük mert mindig nekik mentek fejjel maikor megijedtek valamitől, a gomba benne van...3-4 műnövény, meg a régi kavicsokból nagyobbakat (olyan hüvelykujj nagyságúakat) de nem sokat, inkább azért hogy ne stresszeljék magukat. Csak azt nem tudjuk hogy ha majd nagy köveink lesznek az élő növényeket hogy tudjuk úgy beásni hogy a gyökereik biztonságban lehessenek. Tipp? A növények a tartó kosarukból ki vannak véve, szóval kicsit másképp kell betenni őket.
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Re: akvárium takarítás2

Nah ma neki is kezdtünk az akvárium kitakarításának, amiről nem rég írtam. Igaz hogy követ nem kaptunk mert nem volt olyan a telepen, csak nagyon élesek. Így nincs...hétfőn lesz. A külső szűrőbe elfelejtettünk venni töltő anyagot így azt hétfőn kezdjük beüzemelni...szóval addig meg a külső szűrő. Jah és csigaházak vagdostak engem darabokra. :D Ez volt a nap fénypontja...Most úgy néz ki az akvárium hogy a régen betett hatalmas köveket kivettük mert mindig nekik mentek fejjel maikor megijedtek valamitől, a gomba benne van...3-4 műnövény, meg a régi kavicsokból nagyobbakat (olyan hüvelykujj nagyságúakat) de nem sokat, inkább azért hogy ne stresszeljék magukat. Csak azt nem tudjuk hogy ha majd nagy köveink lesznek az élő növényeket hogy tudjuk úgy beásni hogy a gyökereik biztonságban lehessenek. Tipp? A növények a tartó kosarukból ki vannak véve, szóval kicsit másképp kell betenni őket.
Leásni lehetetlen, mert kitúrják. Én azt csináltam hogy kosarastul beraktam és akkora kövekkel raktam körbe, hogy ne tudják kitúrni,elmozdítani . Azzal pedig semmi baj nincs, ha néha-néha nekimennek, nálam állandóan ez van és semmi bajuk, jó kemény lehet a fejük. És végtére is oly mindegy, hogy egy kőnek vagy az üvegnek mennek neki ijedségükben, ugyanolyan kemény mindkettő. Nálam jobban szeretik ha kővel tele van az egész mint mikor sima üveg van, üvegen nem tudnak menni az a bajuk mindig. Ha a csigaházak olyan élesek, hogy téged is vágnak szerintem ne tedd őket bele.
Maya
Chantall
Megrögzött fórumozó

Maya írta: Leásni lehetetlen, mert kitúrják. Én azt csináltam hogy kosarastul beraktam és akkora kövekkel raktam körbe, hogy ne tudják kitúrni,elmozdítani . Azzal pedig semmi baj nincs, ha néha-néha nekimennek, nálam állandóan ez van és semmi bajuk, jó kemény lehet a fejük. És végtére is oly mindegy, hogy egy kőnek vagy az üvegnek mennek neki ijedségükben, ugyanolyan kemény mindkettő. Nálam jobban szeretik ha kővel tele van az egész mint mikor sima üveg van, üvegen nem tudnak menni az a bajuk mindig. Ha a csigaházak olyan élesek, hogy téged is vágnak szerintem ne tedd őket bele.
Miután szétroppant a kezem alatt pár, vagy csak üres csigaházak kicsit szét törve ahogy halásztam ki őket...így kicsit vagdostak..egyébként ezek a csigák nem vágnak szép kerek a házuk. :) 2 milliárdból meghagytunk 1 milliárdot...a többit fájó szívvel de kidobtam. Lesznek köveink ahogy sikerül páromnak eljutni a Pápa közeli sódertelepre....az a baj hogy a mi növényeinknek nincsenek tartó kosaraik...anno kiszedtük belőlük őket...plusz némelyiket úgy kaptuk ismerőstől hogy neki szaporodnak ezek a vastag nagy levelűek mint a gaz,,,és így azok teljesen kosárka nélküliek. Anno sikerült leástuk őket amikor a kis kavicsok voltak bent. Bár azok sem voltak olyan kicsik...de most nem tudjuk hogy mi lesz így hogy nagyobb köveket szerzünk be. Lehet pár kisebbet meghagyunk...akkorákat amekkorákat már nem tudnak a szájukba venni. -és azokkal beépítjük őket.
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Chantall írta:
Maya írta: Leásni lehetetlen, mert kitúrják. Én azt csináltam hogy kosarastul beraktam és akkora kövekkel raktam körbe, hogy ne tudják kitúrni,elmozdítani . Azzal pedig semmi baj nincs, ha néha-néha nekimennek, nálam állandóan ez van és semmi bajuk, jó kemény lehet a fejük. És végtére is oly mindegy, hogy egy kőnek vagy az üvegnek mennek neki ijedségükben, ugyanolyan kemény mindkettő. Nálam jobban szeretik ha kővel tele van az egész mint mikor sima üveg van, üvegen nem tudnak menni az a bajuk mindig. Ha a csigaházak olyan élesek, hogy téged is vágnak szerintem ne tedd őket bele.
Miután szétroppant a kezem alatt pár, vagy csak üres csigaházak kicsit szét törve ahogy halásztam ki őket...így kicsit vagdostak..egyébként ezek a csigák nem vágnak szép kerek a házuk. :) 2 milliárdból meghagytunk 1 milliárdot...a többit fájó szívvel de kidobtam. Lesznek köveink ahogy sikerül páromnak eljutni a Pápa közeli sódertelepre....az a baj hogy a mi növényeinknek nincsenek tartó kosaraik...anno kiszedtük belőlük őket...plusz némelyiket úgy kaptuk ismerőstől hogy neki szaporodnak ezek a vastag nagy levelűek mint a gaz,,,és így azok teljesen kosárka nélküliek. Anno sikerült leástuk őket amikor a kis kavicsok voltak bent. Bár azok sem voltak olyan kicsik...de most nem tudjuk hogy mi lesz így hogy nagyobb köveket szerzünk be. Lehet pár kisebbet meghagyunk...akkorákat amekkorákat már nem tudnak a szájukba venni. -és azokkal beépítjük őket.
Nekem is volt szálas növényem én gumival összekötöztem őket, aztán az egészet egy kőhöz és jól körberaktam, de meg is halt a növény (gondolom fényhiány).
Maya
Chantall
Megrögzött fórumozó

gumi szívócső

Sziaszok!
A hétvégén kaptam apósomtól egy majd kétméter hosszú vékony gumicsövet...nah mondom most már van valamennyi cucc az alján így neki kezdhetek a takarításnak. Kis vödör az akvárium mellé, a cső egyik vége bekap a másik meg az ajzathoz,,megszívom...és alig jött valami...megint megszívtam és igen..az akvárium víz a minden cuccal a számban kötött ki. Nagy sokára sikerült rájönnöm a technikára. De legalább tiszta lett az akvárium. Ti is szoktatok vízet nyelni? Illetve próbáltátok már kis tálba tenni a kaját, onnan is megeszik az axik? Csak mert kevesebb kossz lenne úgy.
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Chantall
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Re: gumi szívócső

Chantall írta:Sziaszok!
A hétvégén kaptam apósomtól egy majd kétméter hosszú vékony gumicsövet...nah mondom most már van valamennyi cucc az alján így neki kezdhetek a takarításnak. Kis vödör az akvárium mellé, a cső egyik vége bekap a másik meg az ajzathoz,,megszívom...és alig jött valami...megint megszívtam és igen..az akvárium víz a minden cuccal a számban kötött ki. Nagy sokára sikerült rájönnöm a technikára. De legalább tiszta lett az akvárium. Ti is szoktatok vízet nyelni? Illetve próbáltátok már kis tálba tenni a kaját, onnan is megeszik az axik? Csak mert kevesebb kossz lenne úgy.
Szia!

Én minden alkalommal nyelek be vizet :P, már megszoktam, de nagyon igyekszem elkerülni. Tudom, itt többeknek "porszívója" van, de én maradok az archaikus módszernél :D .
Nálam van bent tálka. Tegnap előtt kaptak újra vörös szúnyoglárvát kb 3 hónap után először, a táljukba tettem fecskendővel miután már felolvadt egy másik edénykében. Először kétségbe estem, mert bárhogy csalogattam őket a táljaikhoz, nem fogták, hogy le kellene ereszteniük a fejüket, csak üldözték a fecskendőt. De otthagytam őket, és fél óra múlva már üres volt mindkét tálka, és még a köveket tologatták, hogy az egy egy kiszabadult darabot elkapják :D
Szóval a tálka jó, de csak a darabos, szagos kajákhoz, és ajánlom a fecskendős módszert, mert így nincs hulladék.
Maya
Adminisztrátor

PBorsó írta:
Szia!
Én minden alkalommal nyelek be vizet :P, már megszoktam, de nagyon igyekszem elkerülni. Tudom, itt többeknek "porszívója" van, de én maradok az archaikus módszernél :D .
Nálam van bent tálka. Tegnap előtt kaptak újra vörös szúnyoglárvát kb 3 hónap után először, a táljukba tettem fecskendővel miután már felolvadt egy másik edénykében. Először kétségbe estem, mert bárhogy csalogattam őket a táljaikhoz, nem fogták, hogy le kellene ereszteniük a fejüket, csak üldözték a fecskendőt. De otthagytam őket, és fél óra múlva már üres volt mindkét tálka, és még a köveket tologatták, hogy az egy egy kiszabadult darabot elkapják :D
Szóval a tálka jó, de csak a darabos, szagos kajákhoz, és ajánlom a fecskendős módszert, mert így nincs hulladék.
Nálam ugyanez, kicsit szoktam én is nyelni, technikája ne nyomd hozzá az aljzathoz onnét nagyon sok kosz jön, kicsit fentebbről szívd, fontos,hogy föntről lefelé szívd és ne túl magasról, a porszívó pedig tényleg nem jó, csak vizet szív nem koszt. Nekem nincs tálkám, de már hónapok óta fontolgatom, hogy kéne ide, csak attól félek a kis okos buksijukkal nem találnák meg benne a kaját, mert az enyémek esküszöm, kaja mellett is éhen tudnának halni.
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sendy »

Maya írta:
PBorsó írta:
Szia!
Nálam ugyanez, kicsit szoktam én is nyelni, technikája ne nyomd hozzá az aljzathoz onnét nagyon sok kosz jön, kicsit fentebbről szívd, fontos,hogy föntről lefelé szívd és ne túl magasról, a porszívó pedig tényleg nem jó, csak vizet szív nem koszt. Nekem nincs tálkám, de már hónapok óta fontolgatom, hogy kéne ide, csak attól félek a kis okos buksijukkal nem találnák meg benne a kaját, mert az enyémek esküszöm, kaja mellett is éhen tudnának halni.
Nekem akváriumi pumpás szívóm van a vastag csőhöz, a vékonyhoz amivel aljzattakarítást végzek pedig gyermekorrszívó, az a kis marokbigyó ami 3-400 ft drogériában.
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
Chantall
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:
Maya írta:
PBorsó írta: Szia!
Nekem akváriumi pumpás szívóm van a vastag csőhöz, a vékonyhoz amivel aljzattakarítást végzek pedig gyermekorrszívó, az a kis marokbigyó ami 3-400 ft drogériában.
Hát nem tudom...nekem szerintem sikerült benyelnem egy kis kaja maradékot is. Nah ennek annyira nem örültem :D jah és ezek után a kisebbik vödörben ahol vannak a pici neonok (van bent levegőztető nekik) szintén leszívtam a dzsuvát..de itt már ügyesebb voltam. Olyannyira hogy sikerült egy kis halat is leszívnom. Szerencsére egy külön kis vödörkébe került a halacska és nem lett semmi baja, de mind a ketten meglepődtünk :D A tálkával nekem is csak ez a bajom, hogy félő hogy meg sem találnák a kaját. Plusz elkényeztetett dögök, csak úgy szeretik ha a szájukba kerül a kaja vagy legalább közel legyen a szájukhoz. :D ha leesik eléjük akkor már nem eszik meg..kis szörnyetegek :D
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

verseny

Sziasztok!
A segítségeteket kérném! A facebookon indult egy játék, egy szépségverseny. A fressnapf indította. Rengeteg a kutya meg a cica...sok a tengeri malac is..jah és van sünike is. :D De elindult az én nagyfejűm is a versenyen Bolyhoska néven :) Az egyedüli axolotl ami indult. :) Azt szeretném kérni tőletek hogy aki fent van a facebookon az nyomjon egy szavazatot. Kérek mindenkit.
A győzelem nem feltétlenül a cél, inkább hogy mindenki megtudja nem csak a cicusok tudnak aranyosak lenni. ;)
https://www.facebook.com/Fressnapf.hu/a ... _data=1303 itt a link. :$ ;)
Előre is köszönöm a segítséget. :)
pusszanat
Chantall
Schrodt13
Fórumozó

Re: verseny

Hozzászólás Szerző: Schrodt13 »

Chantall írta:A segítségeteket kérném!
Szia!
Nekem azt írja, h a kért oldal nem található, de gondolom azért mert telóról vagyok. Holnap gépről mindenképp nyomok egy jelet! :-)
Chantall
Megrögzött fórumozó

Schrodt13 írta:
Szia!
Nekem azt írja, h a kért oldal nem található, de gondolom azért mert telóról vagyok. Holnap gépről mindenképp nyomok egy jelet! :-)
Igen...telóról nem megy...ezt írták az oldalon csak gépről! Kicsit fura....
Chantall
Schrodt13
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: Schrodt13 »

Chantall írta:
Schrodt13 írta:
Nyomtam! :)
Chantall
Megrögzött fórumozó

Schrodt13 írta:
Chantall írta:]
Nyomtam! :)
Köszönöm szépen! :)
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

zabagépek

Sziasztok!
Mit ne mondjak kis zabagépeim vannak hála Monique-nak. :D Mostanság nem adok minden nap enni nekik, mert nem mindig éhesek. Ezért minden másnap kapnak csak enni. Tegnap volt az etetésnap. Fagyasztott halat vittem nekik fel. Úgy szoktam hogy a fagyasztott halat kicsit belelógatom a vízbe, mert így legalább hamarabb kiolvad. Ez eddig mind szép és jó, de az egyik kis vadasom, szerintem Ő volt az akit nem nevezünk nevén (Voldemort) (nem láttam tisztán) észrevette a fagyasztott halacskát és láttam hogy el kezd felé úszni. Gondoltam nagy baj nem lehet belőle max kiköpi amikor látja hogy úgy sem tud majd vele mit kezdeni, elég nagy halacska volt vagy 4-5 centis. Ráharapott....gondoltam kiszedem a szájából...elkezdtem húzni. Erre újra ráharapott és elkezdte visszafele húzni és harcolt érte, nem akarta hogy elvegyem. :D Nagyon kis vad volt. Majd elúszott vele. Kicsit aggódtam hogy mi lesz vele, de mire megfürödtem ő eltüntette a halacskát. Olyan aranyosan küzdött...nem engedte hogy elvegye bárki is a halat tőle. Csak az övé lehetett és végül meg is ette. :D
Chantall
Chantall
Megrögzött fórumozó

Re: Chantall (régen Sarah)

Sziasztok!
Azért ma eléggé sokkot kaptam. Tegnap dél körül vettünk 22 db zebradániót, hogy azzal ellesznek egy darabig, hisz tegnap dél küröl mentem Pestre és ma este értem haza. Plusz még kaptak fagyasztott halat is. Erre ma mit látok? A 22 db dánióból már csak 6 db van. Kicsit néztem csak kerek szemmel. Nagyobb volt a hasuk mint a fejük. Az tuti hogy ma nem kapnak vacsorát. :D
Voltam a terraplázán és találkoztam Mayaval amikor ép egy aranyalbínó axikát vett meg...igazán szép példányt...ott tudtam a terraplázán meg venni azokat a dolgokat amikre már jó ideje vadásztam...két bújót..tebang levelet, gömbmohákat, meg pár red cherryt...jah és két picike almacsigát...szegényeknek hosszú volt az út és hideg is volt a kocsiban szóval most az akváriumban próbálnak magukhoz térni. Remélem hogy sikerül nekik.
Jövőre is tervbe van véve hogy megyek, remélem hogy eljutok oda. :) -és már tudom hogy mit szeretnék majd akkor venni. :)
Hogy a túróban tudtak megenni 16 halat egy nap alatt...egyszerűen felfoghatatlan a számomra........
Chantall
Válasz küldése