Köszönöm szavaid, megfogok fogadni mindent amit mondanak!Belzebub » 58 perccel ezelőtt írta:Üdv.
Ha rendbe is jön óriási munka van előtted.
Nekem még semmilyen megbetegedésem nem volt 2év axizás alatt, ezért ebben nem tudok segíteni sokat...
Köszönhető ez annak is szerintem, hogy amit lehetett megtettünk már az elején értük. Jó szűrés, rendszeres takarítás, hely kialakítása, jó étrend és a felelősségtudat.
Tanácsokat jól fogadd meg amit majd írnak, akár hogy is lesz megfogalmazva, segíteni akarnak!
Taposó végek sötétsége szaporodásra utal és a kergetőzés is, ezeket az alap dolgokat úgy gondolom tudnod kellene ha tartasz ilyen állatot. Etetésnél, főleg ha félnek az állattól előfordul, hogy a maradék bent marad. Valószínű ezért is ilyen a vized. Gondolom látod azt, hogy nincs minden rendben, vagy kevés dolog inkább. Amíg más eteti én javaslom ennek elkerülése végett, hogy kapjanak élő halat, majd ők levadásszák ha túlélik ebben a vízben ideig-óráig.
Mindenképp kezdened kell valamit a vízzel, szűréssel, takarítással, és nagyobb helyet biztosítani nekik. Kezdetnek jó 70%vízcsere kezelt, beállított vízzel.
Drukkolok az állatért és próbálj meg mindent megtenni lehetőségekhez mérten, hogy boldog állatok legyenek!
Sok sikert!
Tudom,hogy a fekete köröm az ivarérettséget jelzi, csak gondoltam minden hasznos infót leírok ahhoz,hogy megfelelő tanácsot kapjak.
Rajta vagyok a nagyobb akvárium beszerzésén illetve szűrőrendszer vásárlás is tervben van.