YoPeet

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Válasz küldése
yopeet
Fórumozó

YoPeet

Hozzászólás Szerző: yopeet »

Sziasztok!
3 napja kaptam, előkarácsonyi ajándéknak egy aranyos kis axit. 13 cm és fehér színű:) Régóta terveztük a Párommal, hogy beszerzünk egyet, és most jutottunk el a kivitelezésig.
Jelenleg egy 54l-es akvárumban van, műnövényekkel, levegőztetővel és egyedül. Tervezem, hogy beszerzek egy aranyszínűt mellé, de úgy szeretném, hogy párok legyenek. Sajna nem tudom megállapítani, hogy a kis Maxim milyen nemű, nem tudom milyet keressek mellé. Abba az állatkereskedésbe, ahol vettük csak Ő volt egyedül, mindenképpen elhoztuk, egyből beleszerettem :) Már ott észrevettem, hogy a farka végéből hiányzik egy kis darab, de mindenképpen elhoztuk, mert olvastam, hogy visszanöveszti, meg ahogy elnéztem nálam jobb helyen lenne mint abban a kis akváriumban, egyedül, max világítással.
Szóval mióta itthon van, csak egy dolog miatt félek, mint kezdő axis, hogy nem eszik.. Nagyon szeretném, ha enne. Napi többször próbálom neki tukmálni a fagyasztott halat, de semmi. Elfordítja a fejét. Remélem nemsokára elfogadja a halat.

U.i: Nagyon tetszik ez a fórum, minden egy helyen van, és segítséget is kaphatok :)
Szthy
yopeet
Fórumozó

YoPeet

És a sokadik átrendezés után Maxi lakhelye. Igaz bújója még nincs, de rajta vagyok. :)
Csatolmányok
Sokadik átrendezés után :)
Sokadik átrendezés után :)
Szthy
liquid
Adminisztrátor

Re: YoPeet

Hozzászólás Szerző: liquid »

yopeet írta:És a sokadik átrendezés után Maxi lakhelye. Igaz bújója még nincs, de rajta vagyok. :)
Szia!

Ha hiányzik a farka vége akkor nagyon stresszes volt, hagyj neki időt és enni fog. :)

Igy elsőre fiúnak tűnik a nagy farkából itélve, de még tényleg nagyon picit, nem lehet megmondani.
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
SashaCross
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: SashaCross »

Üdv a fórumon YoPeet! :D

Nekem általában akkor nem esznek olyan jól ha fényt irányítok feléjük (mert a sarok ahol a helyük van egyébként elég sötét). Amikor lámpát merészelek fölöttük kapcsolni sosem hajlandóak igazán enni (el vannak foglalva a fejül kőbefúrásával) :D
Ök ahogy kikerültek a zacskójukból, 5 perc múlva rögtön ettek pedig pl. Ginko (a nagy fehérem) úgy jött hogy a kopoltyúi, egy lába és a farka is le volt csipkedve/lukas volt/hiányzott.
yopeet
Fórumozó

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Ha minden igaz jövőhéten Maxikám kap társat. Ha előzetes vélemények szerint fiú, akkor rövidebb farkút nézzek, ha lánykát szeretnék?
Csatolmányok
A farka vége..Szerintem kiszakadt..
A farka vége..Szerintem kiszakadt..
Szthy
liquid
Adminisztrátor

yopeet írta:Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Ha minden igaz jövőhéten Maxikám kap társat. Ha előzetes vélemények szerint fiú, akkor rövidebb farkút nézzek, ha lánykát szeretnék?
Magas lapos farka van és a seggénél pukli :) a seggénél a pukli azt jelenti fiú. De még mindig nagyon pici, nem lehet 100%ig biztos.
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
yopeet
Fórumozó

:D Köszönöm a választ:)
Most próbálkoztam egy kis csirkemájjal, de ez sem használt. 2 kis darabot bent hagytam neki jól látható helyen, hátha hozzányúl. 1-2 óra múlva kiveszem ha nem kell neki...Lehet, hogy beteg? Kicsit aggódok...
Szthy
yopeet
Fórumozó

Sziasztok!
Még mindig nem eszik. Ez az 5-dik nap. Aggódok.. :(

Másik téma: Említették az axikhoz az almacsigát. 3 fajta van és engem az érdekelne, hogy melyik eszi meg a "szemetet" is, mert arra a topikban már nem tértek ki..Vagy csak figyelmetlen voltam :)
Szthy
liquid
Adminisztrátor

yopeet írta:Sziasztok!
Még mindig nem eszik. Ez az 5-dik nap. Aggódok.. :)
Nekem volt 3 hét amig nem ettek :) 5 napért nem aggódok, bár szerintem lehet a viz vagy a fény nem tetszik neki.
yopeet
Fórumozó

liquid írta:
Még mindig nem eszik. Ez az 5-dik nap. Aggódok.. :)
Nekem volt 3 hét amig nem ettek :) 5 napért nem aggódok, bár szerintem lehet a viz vagy a fény nem tetszik neki.
Fényt egyáltalán nem kapcsolok neki. 2 napja meg csináltam egy részleges vízcserét is, mert a dekor fám engedte a színét.
Szthy
yopeet
Fórumozó

YoPeet

Sziasztok!
Ma nagy kört jártunk végig a Párommal. Vettünk valami fagyasztott rákot, vörösszúnyoglárvát és pár darab neon halat. Raktam be egy kis tányért amin a kaja volt és mikor magára hagytam úgy találtam rá mint a képen. Nem tudom eldönteni, hogy a neonok hordták el a lárvákat vagy esetleg Maxikám is belekóstolt :D Remélem az utóbbi :D Ez lenne a 8. nap, hogy nem eszik...
Csatolmányok
Evett?
Evett?
Szthy
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Zsucy »

Ma nagy kört jártunk végig a Párommal. Vettünk valami fagyasztott rákot, vörösszúnyoglárvát és pár darab neon halat. Raktam be egy kis tányért amin a kaja volt és mikor magára hagytam úgy találtam rá mint a képen. Nem tudom eldönteni, hogy a neonok hordták el a lárvákat vagy esetleg Maxikám is belekóstolt :D Remélem az utóbbi :D Ez lenne a 8. nap, hogy nem eszik...
Szia! A képen úgy tűnik, mintha nagy pocakja lenne, úgyhogy szerintem evett belőle! :D
Zsucy
yopeet
Fórumozó

Szia!
Ma észrevettem, hogy eltűnt egy neonhal, tegnap nem számoltam, de ma többször is, és határozottan mondhatom, hogy egy elveszett :) Csak remélem nem amikor a bújót rendeztem, betemettem az ajzatba :P
Szthy
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sendy »

Szia!

Üdv a fórumon! Elnézést, de mi most vettünk lakást, és most költöztünk, és se netünk, se időnk.... meghalni se, errefele a fórumra se volt időm nézni.

Ne aggódj ha nem eszik. Esetleg kérdezd meg a boltban, hogy ott mivel etették, mert lehet hogy először azzal kell próbálkozni. Mellesleg nekem közel 2 hónapja nem eszik Ling-ling. Heti 1 kocka vörösszúnyoglárva amit bele bírok imádkozni jó esetben. Volt gond a vízzel (túl lúgos volt), megpusztult csiga... és egyéb problémák, aztán gombásodott erősen, ekkor hűtőbe került, és kezeltem a gombáit... szóval két hónapja szívok az etetéssel. Tegnap és tegnapelőtt végre megevett egy-egy kocka vörösszúnyoglárvát. Szóval most már talán talán nálunk megtörik a jég. Ne aggódj, próbálkozz, a képekről ítélve nem sovány, szóval idő kell neki.Ha nem javul a helyzet 2 hét után mindenképp nézz vízteszt után és csinálj egy tesztet, és az eredményt írd be ide, és megpróbálunk segíteni.
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
yopeet
Fórumozó

Helyzetjelentés :)

Helló!
Tegnap sikerült lemérnem Maxikámat, 16 cm-es hosszúsággal büszkélkedik:) Olyan aranyos volt, beraktam neki még a kezdetekkor egy kistányért, abba szoktam rakni neki a kaját és azt láttam, hogy benne mászkált, úgyhogy adtam neki hamit, amire rá is csapott. :) Neonhalam már csak 1 db maradt a 14-ből.. Ezek szerint jó vadász :) Mikor rakom be a kaját a kistányérba, néha megsimizem az oldalát, de nem szokott rá reagálni. Lehet, hogy egy nyugodtabb példányom van? (néha még a kaja irányába is el tudom tessékelni :) )
Szép napot!
Szthy
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Titkos3 »

Szia! Szerintem nyugodt a példányod, mert az enyém csak fél év után volt hajlandó kézből enni (már két éve megvan). 112 literes akviban tartom egyedül, tervezek neki társat.Itt egy kép róla és az akviról:
SSL25888.JPG
SSL25888.JPG
Csatolmányok
SSL27680.JPG
Titkos3
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Bocs kétszer raktam be az axit.
Titkos3
yopeet
Fórumozó

Szia!
Köszi a képeket! Nagyon tetszik mikor az axi színe másabb mint a haja:) Nagyon szép axid van:) Én is tervezek neki társat,ha találok akkor sárgát:) Csak fiatalt nem merek neki venni, meg még nem igazán tudom, hogy fiúm vagy lányom van, meg persze, hogy bántaná-e. Az én aksim 54l-es, szerintem 2-en elférnek benne jól. Egyszer azt hittem fiú, de raktak fel képet (külön fiú lány) és elbizonytalanodtam :(
Szthy
liquid
Adminisztrátor

Re: Helyzetjelentés :)

yopeet írta:Lehet, hogy egy nyugodtabb példányom van?
Szia!

Ha lassan közelitesz felé, akkor nyugodt is lesz :) Az összes axim birja ha simogatják, rögtön fordul a kezem felé, hogy hol a kaja. De ha picit is hirtelen mozdulatot teszek, vattól meg szoktak ilyedni.
Titkos3
Megrögzött fórumozó

A képen nem látszik, egyébként lány és majd veszek hozzá egy kifejlett hímet. Amikor megkaptam félévesen, feleekkora volt, mostmár 10 centis halakat is eszik. Nagyon szép az akvid, remélem jól vannak rögzítve a műnövényeid, az enyém állandóan túrja a kavicsot.
Titkos3
yopeet
Fórumozó

A növényeimet nem szokta kitúrni, (amúgy megint át van rendezve az akváriumom, majd csinálok képet) csak azt szoktam észrevenni, hogy a szabad területeken gödröket túr a kavicsba:) Egyik este még hallottam is ahogy lakberendez :D
Szthy
liquid
Adminisztrátor

yopeet írta:A növényeimet nem szokta kitúrni, (amúgy megint át van rendezve az akváriumom, majd csinálok képet) csak azt szoktam észrevenni, hogy a szabad területeken gödröket túr a kavicsba:) Egyik este még hallottam is ahogy lakberendez :D
jaja, ez nálam is napi dolog :D olyan szép lövészárkokat ásnak miután elsötétült a szoba... :D
yopeet
Fórumozó

Berendezve

Sziasztok!

Nemrég teljesen kipucoltam az akváriumot, és gondoltam fel rakok egy képet, hogy végül is hogy rendeztem be ez alkalommal :D Bár még mindig egyedül van, de nem adtam fel, hogy társat szerzek neki. Kicsit olyan mintha néha olyan egyedül érezné magát. Vagy lehet, hogy unatkozik ???
A takarítás alkalmával jöttem rá, hogy igazából Maxi egy elég nyugodt fajta, mert simán meg tudom fogni és arrébb rakni (persze azt leszámítva mikor át kellett raknom egy tálba, mert mikor észrevette, hogy kezdem kiemelni, az már nem tetszett neki :\ )
Ezen kívül szerintem egészséges, jó az étvágya :D

Szép Napot! ;)
Csatolmányok
Kész :)
Kész :)
Szthy
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Re: Berendezve

Nemrég teljesen kipucoltam az akváriumot, és gondoltam fel rakok egy képet, hogy végül is hogy rendeztem be ez alkalommal :D ...

Szép Napot! ;)

Nagyon szép az akvid, és az axolotl-od is viszönylag jól tűrhette, amikor kivetted, nálam nagyon ideges pucolásnál. Ajánlom hogy hetente 1-szer csinálj részleges vízcserét (kb. egy lavórnyi vizet halássz ki és önts be helyette egy napig állott vizet).

Az én akvimnak új lakói vannak (voltak :D ). Neonhalak, eleinte tizen voltak, már csak 6-an.
SSL27694.JPG
SSL27695.JPG

Nem jósolok nekik túl nagy jövőt :D

Szép napot!
Titkos3
yopeet
Fórumozó

Szia!
Szoktam részleges vízcserét csinálni, de akkor is kicsit mindig átrendezem :)
Nekem is voltak neon halak, eleinte 14 db, de mára már elfogyott az összes :D Apránként befalta őket :D Kb beletelt 1 hétbe, másfélbe. Egyszer láttam, hogy kiköp egy neont, de azt is csak azért, mert előtte mellé kapott és egy követ is vett be, de visszaküldte mind a kettőt :) Elég vicces jelenet volt, pláne, mert a szemtanúja voltam :D
Szép napot! :)
Szthy
yopeet
Fórumozó

Pech

Sziasztok!

Ma végre sok tervezgetés után elmentünk, hogy vegyünk Maxikámnak egy párt, hogy ne unatkozzon. Fehérváron, a hozzánk legközelebb eső axilelőhelyre mentünk. Nézegettük rendszeresen a honlapot, meg egyszer be is mentünk megnézni őket. Bementünk, én persze egyből kerestem hol vannak. Nem találtam,és megkérdeztem. Erre azt mondja az eladónő, hogy Pestről jött valaki és elvitte az összeset :O Aztaa :( Pedig voltak vagy 6-an 7-en mikor néztük őket :( Úgy néz ki Maxikámnak várnia kell még egy darabig... De rendes volt az eladónő, mert elkérte a számom és azt mondta felhív, ha jönnek új jövevények. Bízom benne :)

További szép Napot Mindenkinek!
Szthy
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Boldog szülinapot!
Titkos3
yopeet
Fórumozó

Köszönöm szépen :D
Szthy
Válasz küldése