Zupkó Gabriella vagyok, 29 éves. Szeretem az állatokat, és szinte mindig volt valami kiskedvencem, többnyire kutya, macska, rágcsáló, madarak. Állatkáimról mindig igyekeztem nagy odaadással, tisztességesen gondoskodni. Jelenleg Hollandiában élek és dolgozom a párommal lassan 3 éve, és ez idö alatt nem volt háziállatom, pedig már nagyon itt lenne az ideje, csak azon vaciláltam mi is lenne a legmegfelelöbb. Na és itt kezdödik az én axis történetem:
A párom imád horgászni, a bolt mellett ahová vásárolni járunk van egy tuti horgászbolt, ami egyben kisállatkereskedés is. Itt láttam meg életemben elöször azt a gyik formájú halat aminek aggancs van a fején

Tudom a bemutatkozásokban nem nagyon illik panaszkodni, én mégis megteszem, remélem nem veszitek zokon és talán tanácsot is tudtok adni. Ma mikor mentünka boltba az axikért egy másik eladó volt bent, és a meritésnél az eggyik axim kiugrott a hálóból. Kb másfél métert zuhant majd csattant a földön, mindezek ellenére azért elhoztam. Viszont a farokrésznél az uszonya beszakadt, más sérülést nem látok rajta. A mozgásuk kiváló, érkezés után pánikszerüen felderitették a terepet majd elbujtak. A trauma miatt én nem mertem nekik enni adni, inkább raktam be 5 zebra halat és 5 kis neont, a létszámuk fogyatkozik rendesen. Sajnos nem vagyok tisztába az etetés mennyiségével. Nekem az eggyik kb 8-10cm (ez a sérült fehér), a másik 5-7cm (vadas). Mekkora "falatokat" adhatok nekik?
Elöre is köszönöm a tanácsokat és hogy itt lehetek!