Mofli
Moderátor: Axolotl moderátor
Mofli
Sziasztok!
Mofli vagyok, azaz Gergő és Kitti vagyunk. :) Budapesten élünk. Pár hónapja egy bevásárló központban, egy "kiállításon" láttunk axolotl-ot, nagyon megtetszett nekünk ez a kis állat, és nem is hittük volna, hogy lehet őket otthon is nevelgetni. Pár hete viszont egy állatkereskedés kirakatában olvastuk a bűvös kiírást: "axolotl érkezett"! Innentől kezdve elkezdtünk keresgélni információkért (így lett meg a fórum), és el is dőlt, hogy beszerezzük az első közös háziállatot! Soha nem volt még akváriumunk sem, ennek köszönhetően 2 napig bűvöltük a vízzel teli üveget, hogy nem robban-e, nem folyik-e. :) ( A neten nagyon sok vidám történetbe botlottunk.) Amikor ezen túlléptünk, akkor visszatértünk a kereskedésbe, hogy megvegyük az előre kinézett pici fehéres-rózsaszínes axit, akinek a neve is eldőlt: Archibald. :) A kereskedésben viszont egy nagyon aranyos eladót fogtunk ki, sokat és értelmesen beszélt, látszott rajta, hogy tényleg szereti az állatokat, és megpróbálja a lehető legjobban ellátni őket. Így kevesebb mint 5 perc alatt rávett minket, hogy társat is válasszunk Archi-nak. Így lett egy "vadas" axink is. Rá jobban illik a kiválasztott név, úgyhogy a fehérkénk végül Amelie lett! :)
Lassan 1 hete nálunk vannak, az első két napban kissé megszeppentek voltak, keveset ettek, de most már úgy tűnik, hogy sínen van a dolog. Minden nap vörös szúnyoglárvát kapnak, csak sajnos Archi olyan, mint egy porszívó, úgyhogy Amelie-nek picit kevesebb jut, ő komótos. Pedig a kislánynak kellene növekedésben utolérni, ő eleve kisebb is volt.
Az akváriumon még csinosítgatni kellene, egy 54 literesről van szó, egyelőre kavicsok és pala van benne. A világítást nem is használjuk (csak az első fotók kedvéért :) a tetőt is csak éjszakára tesszük fel, nem szeretik. Holnap megyünk szúnyoghálóért! :)
Már most sok örömet okoztak nekünk, az etetés igazi móka! :) Remélem, hogy nem lesz velük semmi baj.
Köszönjük a sok hasznos infót!
Üdv, Mofli
Mofli vagyok, azaz Gergő és Kitti vagyunk. :) Budapesten élünk. Pár hónapja egy bevásárló központban, egy "kiállításon" láttunk axolotl-ot, nagyon megtetszett nekünk ez a kis állat, és nem is hittük volna, hogy lehet őket otthon is nevelgetni. Pár hete viszont egy állatkereskedés kirakatában olvastuk a bűvös kiírást: "axolotl érkezett"! Innentől kezdve elkezdtünk keresgélni információkért (így lett meg a fórum), és el is dőlt, hogy beszerezzük az első közös háziállatot! Soha nem volt még akváriumunk sem, ennek köszönhetően 2 napig bűvöltük a vízzel teli üveget, hogy nem robban-e, nem folyik-e. :) ( A neten nagyon sok vidám történetbe botlottunk.) Amikor ezen túlléptünk, akkor visszatértünk a kereskedésbe, hogy megvegyük az előre kinézett pici fehéres-rózsaszínes axit, akinek a neve is eldőlt: Archibald. :) A kereskedésben viszont egy nagyon aranyos eladót fogtunk ki, sokat és értelmesen beszélt, látszott rajta, hogy tényleg szereti az állatokat, és megpróbálja a lehető legjobban ellátni őket. Így kevesebb mint 5 perc alatt rávett minket, hogy társat is válasszunk Archi-nak. Így lett egy "vadas" axink is. Rá jobban illik a kiválasztott név, úgyhogy a fehérkénk végül Amelie lett! :)
Lassan 1 hete nálunk vannak, az első két napban kissé megszeppentek voltak, keveset ettek, de most már úgy tűnik, hogy sínen van a dolog. Minden nap vörös szúnyoglárvát kapnak, csak sajnos Archi olyan, mint egy porszívó, úgyhogy Amelie-nek picit kevesebb jut, ő komótos. Pedig a kislánynak kellene növekedésben utolérni, ő eleve kisebb is volt.
Az akváriumon még csinosítgatni kellene, egy 54 literesről van szó, egyelőre kavicsok és pala van benne. A világítást nem is használjuk (csak az első fotók kedvéért :) a tetőt is csak éjszakára tesszük fel, nem szeretik. Holnap megyünk szúnyoghálóért! :)
Már most sok örömet okoztak nekünk, az etetés igazi móka! :) Remélem, hogy nem lesz velük semmi baj.
Üdv, Mofli
- Maya
- Adminisztrátor
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő
Re: Mofli
Hello!Mofli írta:Sziasztok!
Mofli vagyok, azaz Gergő és Kitti vagyunk. :) Budapesten élünk. Pár hónapja egy bevásárló központban...
Üdv a fórumon! :)
Nagyon kis szépek az axik, főleg a vadas milyen kis zöld még. 54liter később kicsi lesz, de most még elég. A tető pedig nagyon fontos napközbe is akármi van, tető muszáj, 5percre fordulsz el és máris ott a baj. Sok hasznos infó van itt, majd olvassátok végig a fórumot és leljétek örömötöket ti is a kis drágákba. :)
Maya
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
- SzySza
- Megrögzött fórumozó
Üdv itt :) Nagyon szépek, gratulálok hozzájuk. Maya megelőzött, az akvárium később szerintem is cserés lesz (mondom ezt a 20 literesemmel :)), de addig is sok örömöt hozzájuk. Képek remélem még lesznek, mert szívesen nézném majd a fejlődésüket. :)Mofli írta:Sziasztok!
Üdv, Mofli
SzySza
Köszönjük szépen! :) A tető tényleg ilyen fontos már most? A párom itthon dolgozik, napközben ezért voltunk ilyen bátrak. Még soha nem láttuk őket ugrani, a víz tetejére is csak ritkán jönnek fel. Ez gond? Vagy gyakrabban kapcsoljuk ki a bugyborékoltatót?Maya írta:Hello!Mofli írta:Sziasztok!
Mofli vagyok, azaz Gergő és Kitti vagyunk. :) Budapesten élünk. Pár hónapja egy bevásárló központban...
Üdv a fórumon! :)
Nagyon kis szépek az axik, főleg a vadas milyen kis zöld még. 54liter később kicsi lesz, de most még elég. A tető pedig nagyon fontos napközbe is akármi van, tető muszáj, 5percre fordulsz el és máris ott a baj. Sok hasznos infó van itt, majd olvassátok végig a fórumot és leljétek örömötöket ti is a kis drágákba. :)
Plusz még egy kérdés; Archi, a vadaska továbbra is mohón lapátolja be a vacsit, Amelie pedig rém lassú. Közben nézelődik, arrébb úszik, ezért kb. fele annyi jut neki. Szedjük ki az etetéskor Archi-t? Ma beraktunk két neon halat, fél óráig lestük, hogy mi lesz, persze semmi. Ezután el kellett mennünk, majd mire hazaértünk 4 óra múlva, egy sem volt meg. A poci alapján megint Archi lakott jól.
Üdv, Mofli
Köszönjük szépen! Fotót biztosan rakunk még fel, szerintem már egy hét alatt is nőttek, főleg Archi, a vadas.SzySza írta:Üdv itt :) Nagyon szépek, gratulálok hozzájuk. Maya megelőzött, az akvárium később szerintem is cserés lesz (mondom ezt a 20 literesemmel :)), de addig is sok örömöt hozzájuk. Képek remélem még lesznek, mert szívesen nézném majd a fejlődésüket. :)Mofli írta:Sziasztok!
Üdv, Mofli
Üdv, Mofli
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
- Kapcsolat:
Üdv a fórumon!Mofli írta:Köszönjük szépen! :) A tető tényleg ilyen fontos már most? A párom itthon dolgozik, napközben ezért voltunk ilyen bátrak. Még soha nem láttuk őket ugrani, a víz tetejére is csak ritkán jönnek fel. Ez gond? Vagy gyakrabban kapcsoljuk ki a bugyborékoltatót?
Plusz még egy kérdés; Archi, a vadaska továbbra is mohón lapátolja be a vacsit, Amelie pedig rém lassú. Közben nézelődik, arrébb úszik, ezért kb. fele annyi jut neki. Szedjük ki az etetéskor Archi-t? Ma beraktunk két neon halat, fél óráig lestük, hogy mi lesz, persze semmi. Ezután el kellett mennünk, majd mire hazaértünk 4 óra múlva, egy sem volt meg. A poci alapján megint Archi lakott jól.
Üdv, Mofli
A tető nagyon fontos. Ha átolvassátok majd az eü fórum sérüléses topikját találkozhattok jó pá kiugrással olyan állatoknál akik soha életükben nem ugráltak, semmi jele nem volt, illetve olyannál aki pár órára felejtette el felrakni a tetőt az amúgy kiugrásra hajlandóságot nem mutató axinál és megtörtént a baj. Megijedhetnek egymástól álmukban ha összeérnek, egy esetleges gombásodás, egy nagyobb hang, vagy villanó fény nekik bőven elég arra hogy úgy megijedjenek hogy meginduljanak az úszásnak mint az őrültek, és ilyenkor eleite vízszintes az irány, ha elfogyott az akvárium vízszintesen, akkor elkezd felfele úszni csak túl nagy a lendület és elfogy a víz és az akvárium is. 10-15 cm-ert a fiatalok simán tudnak ugrani. Az axik rendkívül balesetvonzó állatok. Amivel sérülést tudnak magunknak okozni, idővel meg is teszik. Tudom egyszeri és talán megismételhetetlen esemény, de ez a legnagyobb vesszőparipám, amikor nálam álmában az egyik megijedt és úgy nekiúszott a 70 cm-es akvárium szélének hogy széttörte a tapadókoronggal rögzített hőmérőt. De ez az eset hűen tükrözi, hogy milyen bénák tudnak lenni.
Etetésnél én nem rakosgatnám őket ki-be, nem szeretik. Inkább kézből etetve figyelnék a mennyiségre, hogy a kisebbik is kapjon kellően elegendő táplálékot. Vannak zabagépek (mint az én tehenem akitől a moderátor lányaimnak tátva maradt a szája, hogy mekkora egy böhöm minden méretében), vannak kevésbé zabagépek akikbe úgy kell belekönyörögni az ételt, és vannak a hasfájós axik is akiknél még elég nehéz tanácsot adni, hogy mit csináljanak. Lehet az a baj, hogy a kisebbik nincs annyira oda azért az ételért, variáljatok. Vannak szégyenlős axik akik hetekig kevesebbet esznek elbújnak, aztán ha öntudatra ébrednek és felfogják, hogy belecsöppentek egy akváriumba ahol az ő igényeiket próbálják figyelembe venni és jár is hozzá 1-2 rabszolga, aki kiszolgálja őket, akkor megváltozik a helyzet. Az én tehénkém is aztán tud kunyerálni rendesen. Ruto márka fagyasztott cuccait nagyon nagyon tudom ajánlani. Megéri az árát olyan minőségi és tiszta kaja, nem úgy mint a magyar amiben piócától kezdve, madzag, kavics, kaka, homok, és még sorolhatnám mik vannak rendszeresen. Lassan írni fogok a Rutonak hogy kérem a reklámért járó részesedésem :) annyit emlegetem őket, igazán megdobhatnának pár karton kajával hálából
A házirendet kérlek olvasd el a következő hozzászólásod előtt, vagy ha már elolvastad, akkor kérlek ismételten. Köszönöm!
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Szia és üdv a fórumon!Mofli írta:Köszönjük szépen! :) A tető tényleg ilyen fontos már most? A párom itthon dolgozik, napközben ezért voltunk ilyen bátrak. Még soha nem láttuk őket ugrani, a víz tetejére is csak ritkán jönnek fel. Ez gond? Vagy gyakrabban kapcsoljuk ki a bugyborékoltatót?
Üdv, Mofli
Nekünk is két hasonló temperamentumú állatunk van: Fuhur zabál, ügyesen vadászik, Mordin meg kis visszafogott. Pont ezért neki egy időben mindig picit többet adtam, 7 hónap alatt nemhogy leküzdötte a 1,5 centis hátrányát, de most nagyobb is, mint Fuhur :). Jómagam szeretek kézből etetni, de ezt embere válogatja, itt ha jól tudom, sokan csipeszt használnak. Kézből jól tudod elosztani köztük a mennyiséget.
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Pl én csipeszezek, mert Ling-ling utálja ha a vizében turkál a rabszolgálja. Ő a csipeszt részesíti előnyben, de néhai Axelem kifejezetten kézből jobban szeretett enni, egészen pontosan tenyérből, de ő a simogatást is szerette meg a kézbe bújást, Ling-ling meg ki nem állhatja.PBorsó írta:Szia és üdv a fórumon!Mofli írta:Köszönjük szépen! :) A tető tényleg ilyen fontos már most? A párom itthon dolgozik, napközben ezért voltunk ilyen bátrak. Még soha nem láttuk őket ugrani, a víz tetejére is csak ritkán jönnek fel. Ez gond? Vagy gyakrabban kapcsoljuk ki a bugyborékoltatót?
Üdv, Mofli
Nekünk is két hasonló temperamentumú állatunk van: Fuhur zabál, ügyesen vadászik, Mordin meg kis visszafogott. Pont ezért neki egy időben mindig picit többet adtam, 7 hónap alatt nemhogy leküzdötte a 1,5 centis hátrányát, de most nagyobb is, mint Fuhur :). Jómagam szeretek kézből etetni, de ezt embere válogatja, itt ha jól tudom, sokan csipeszt használnak. Kézből jól tudod elosztani köztük a mennyiséget.
Sendy
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Erre csak annyi volt a reakcióm, hogy "óóóóó" . Az enyémek nem szeretnek kézben lenni (talán Mordin kicsit jobban, de Fuhur kifejezetten elmebeteg lesz tőle), de rabszolgaként tudnak kezelni.Sendy írta:de ő a simogatást is szerette meg a kézbe bújást, Ling-ling meg ki nem állhatja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sendy 2013.04.14. 09:32-kor.
Ok: Idézet utáni sorba írj, ne tegyél még pluszban entert! Köszi!
Ok: Idézet utáni sorba írj, ne tegyél még pluszban entert! Köszi!
Szia!Sendy írta:Üdv a fórumon!Mofli írta:Köszönjük szépen! :) A tető tényleg ilyen fontos már most? A párom itthon dolgozik, napközben ezért voltunk ilyen bátrak. Még soha nem láttuk őket ugrani, a víz tetejére is csak ritkán jönnek fel. Ez gond? Vagy gyakrabban kapcsoljuk ki a bugyborékoltatót?
Üdv, Mofli
A tető nagyon fontos. Ha átolvassátok majd az eü fórum sérüléses topikját találkozhattok jó pá kiugrással olyan állatoknál akik soha életükben nem ugráltak, semmi jele nem volt, illetve olyannál aki pár órára felejtette el felrakni a tetőt az amúgy kiugrásra hajlandóságot nem mutató axinál és megtörtént a baj. Vannak szégyenlős axik akik hetekig kevesebbet esznek elbújnak, aztán ha öntudatra ébrednek és felfogják, hogy belecsöppentek egy akváriumba ahol az ő igényeiket próbálják figyelembe venni és jár is hozzá 1-2 rabszolga, aki kiszolgálja őket, akkor megváltozik a helyzet. Ruto márka fagyasztott cuccait nagyon nagyon tudom ajánlani.
Bocsánat a kései reagálásért!
Remélem erre a levélre jól válaszolok, elolvastam a házirendet, igyekszem a formai dolgokra figyelni, de még nem egészen tiszta a dolog, mármint azt értem, hogy mit szeretnél kérni, csak azt nem, hogy miként kell megoldani. Nem vagyok egy netzseni. (Ez az idézés lehet, hogy most sem lesz jó.)
A tető megoldva, szúnyogháló felszerelve 10 csipesszel. :)
Szerencsére a félős Amelienk is kikupált, eszik rendesen, sőt! :) Simán kikapkodja a kezemből (Árcsi is) és belemászik a tenyerembe. Elég aktívak.
És még Ruto szúnyoglárvába is belebotlottunk, pár napja azt kapnak. Van még kérdésem, azt majd másik részben.
Üdv, Mofli
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2013.05.07. 18:38-kor.
Ok: Nem könnyű idézni, majd belejössz. :) Javítottam
Ok: Nem könnyű idézni, majd belejössz. :) Javítottam
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Szia!Mofli írta:Szia!Sendy írta:Üdv a fórumon!Mofli írta:Köszönjük szépen! :) A tető tényleg ilyen fontos már most? A párom itthon dolgozik, napközben ezért voltunk ilyen bátrak. Még soha nem láttuk őket ugrani, a víz tetejére is csak ritkán jönnek fel. Ez gond? Vagy gyakrabban kapcsoljuk ki a bugyborékoltatót?
Üdv, Mofli
A tető nagyon fontos. Ha átolvassátok majd az eü fórum sérüléses topikját találkozhattok jó pá kiugrással olyan állatoknál akik soha életükben nem ugráltak, semmi jele nem volt, illetve olyannál aki pár órára felejtette el felrakni a tetőt az amúgy kiugrásra hajlandóságot nem mutató axinál és megtörtént a baj. Vannak szégyenlős axik akik hetekig kevesebbet esznek elbújnak, aztán ha öntudatra ébrednek és felfogják, hogy belecsöppentek egy akváriumba ahol az ő igényeiket próbálják figyelembe venni és jár is hozzá 1-2 rabszolga, aki kiszolgálja őket, akkor megváltozik a helyzet. Ruto márka fagyasztott cuccait nagyon nagyon tudom ajánlani.
Bocsánat a kései reagálásért!
Remélem erre a levélre jól válaszolok, elolvastam a házirendet, igyekszem a formai dolgokra figyelni, de még nem egészen tiszta a dolog, mármint azt értem, hogy mit szeretnél kérni, csak azt nem, hogy miként kell megoldani. Nem vagyok egy netzseni. (Ez az idézés lehet, hogy most sem lesz jó.)
A tető megoldva, szúnyogháló felszerelve 10 csipesszel. :)
Szerencsére a félős Amelienk is kikupált, eszik rendesen, sőt! :) Simán kikapkodja a kezemből (Árcsi is) és belemászik a tenyerembe. Elég aktívak.
És még Ruto szúnyoglárvába is belebotlottunk, pár napja azt kapnak. Van még kérdésem, azt majd másik részben.
Üdv, Mofli
Most jó volt az idézés :) Majd belejössz a fórumozásba :) Csak így tovább!
Sendy