PBorsó

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

PBorsó
Megrögzött fórumozó

PBorsó

Hozzászólás Szerző: PBorsó »

Sziasztok!
Borcsa vagyok, még egy hétig 23 éves óvodapszichológus. A férjemmel kb 1 hete láttunk meg pár axit az Árkádban, akkor én hajnali 3ig kutattam a netet a tartásukkal kapcsolatos infókról (már korábban megvolt az érdeklődés a Pendragon legenda és a biológiai beállítottság miatt). Úgy döntöttünk beszerzünk egyet (a Noé bárkájában kicsit drágák voltak ahhoz, hogy kettőt vegyünk), és elkezdtem használt akváriumokat nézni. Találtunk is egy 100 literest szűrővel, növényekkel, halakkal és sok berendezéssel. A külföldi oldalakat, videókat nézve folyami iszapot szereztem be ajzatnak, amit hétfőn este 11ig mostam át, 12re az egész akvárium ki volt tisztítva, felszerelés kifőzve, víz betéve (a halakat a neonok kivételével édesanyámnak adtam - két szép szifót, guppikat, bettát). Másnapra kiderült, hogy csurog az akvárium, úgyhogy reggel munka előtt leeresztettük, délután újrafugáztuk, másnap újramosni... szóval volt munka, de megérte, mert sikerült. Közben az Árkádban lebetegedtek az állatkák (bepenészedtek, de sajnos a körülmények alapján ezen nem csodálkozom), és így nem eladó státuszba léptek. Szerencsére itt a fórumon megláttam Ági Szonja elérhetőségét, akitől ma két szép axit vettünk. Egyikük albínó, ő Mordin, a másik arany, ő pedig Fuhur. Úgy tűnik jól érzik magukat, már ettek (vörös szúnyog lárvát), a neonokat még nem sikerült elkapniuk (ők maguk most kb 9 és 10,5 centisek). És eltávolítottam mellőlük egy plecot (követi majd a szifókat). Remélem megmaradnak hosszú ideig, holnap meg ha sikerül jó képet csinálni, majd fölteszek (eddig csak homályosak lettek).
alonso300
Fórumozó

Re: PBorsó

Hozzászólás Szerző: alonso300 »

Szia

Örülök hogy nektek is van Axitok. :)
Nekem volt kettő sajna amikor megvettem őket az egyik meghalt másnap. :(
Majd 1 év után a másik is meghalt sajna Ő túl ette magát, pedig elvileg ki kellett volna köpnie ami nem kell neki 5 neont evett meg egy nap.
Kicsit sok volt neki sajna.
Holnap megyek venni vagy 2 vagy 4 darabot még nem döntöttem el.
Csak jókat halottam Ági Szonja -ról mármint tőle fogom megvenni az új jövevényeket.
Reggel megyek értük.

Így már tudom hogy a neonból kevesebbet kell betenni nekik.
Maya
Adminisztrátor
Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő

Hozzászólás Szerző: Maya »

Üdv, közöttünk. :)

Árkádba én is láttam a mostaniakat, kicsit furák mert fehér létükre teljesen fehérek, pedig rózsaszínesebbnek kéne lenniük de fal fehérek.

Neonokkal nekem nem volt ilyen tapasztalatom, pedig nagy felhasználójuk vagyok, ketten 1nap alatt 40et, és semmi bajuk sincs, de ez egyénje válogatja. :)
Maya
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Monique
Mániákus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Monique »

Üdv a fórumon! Várjuk a képeket, vagyis én biztosan, mert kép mániás vagyok. :D
Neonhalas dolog engem is meglepett kicsit, eddig nekem se volt gond velük.
Ági
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Vannak képek, sajnos nem a legjobb minőségben (jó sötét helyen van az akvárium, a fényképező meg nem csúcs).
Ma reggel is kaptak pici kaját, ami után édeskés szaga lett az akváriumnak. Ez normális (vörös szúnyog lárva)? És az első képen látszik, hogy kicsit habos a víz teteje ott ahol a növények kilógnak, ezt sem tudok, hogy ok-e. Ki kéne dobnom az élő növényeket (túrni nem túrják - még - és most már mintha nem is bomlanának - ez első napokban kicsit foszlottak)?
Előre is köszi a válaszokat :)
Csatolmányok
ilyen az akvárium egyenlőre, a tetején látszik a hab
ilyen az akvárium egyenlőre, a tetején látszik a hab
Ez talán jobb kép Fuhurról
Ez talán jobb kép Fuhurról
Ő pedig Mordin, a kisebbik
Ő pedig Mordin, a kisebbik
Ő Fuhur, a házisárkány
Ő Fuhur, a házisárkány
Monique
Mániákus fórumozó

Szépek! A tesójuk nálam lehet, mert van egy hasonló méretű aranyam. Ő imádja a neont és jó vadász, szóval napok kérdése és szerintem nálatok is megfogyatkozik a létszám. :)
Az aljzat nem a legmegfelelőbb, de gondolom fórum böngészésekor láthattad, hogy 2cm-nél nagyobb köveket ajánlunk hozzájuk. A hab sajnos én nem tudom mitől lehet.
Ági
Maya
Adminisztrátor

Nálam is van egy tesója. :) Viszont az aljzatot azonnal eltávolítanám, mielőtt kajával együtt beszippantja és eltömíti a beleit, szívből mondom egy bélelzáródás nem szép látvány és az állat is sokat szenved. A 2cm-es kő is kicsi, min. 5-6centis legyen, hogy később se tudja lenyelni. Megértem, hogy biztos nehéz volt ezt beszerezni, de ez nagyon nem jó nekik. (Bár USA-ban mindenki gond nélkül homokot alkalmaz, de az állatorvos se ajánlja) Az a hab pedig valóban a bomló, rohadó dolgok mellékterméke, etetés után amit meghagynak ajánlatos kiszedni.
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sendy »

Maya írta:Nálam is van egy tesója. :) Viszont az aljzatot azonnal eltávolítanám, mielőtt kajával együtt beszippantja és eltömíti a beleit, szívből mondom egy bélelzáródás nem szép látvány és az állat is sokat szenved. A 2cm-es kő is kicsi, min. 5-6centis legyen, hogy később se tudja lenyelni. Megértem, hogy biztos nehéz volt ezt beszerezni, de ez nagyon nem jó nekik. (Bár USA-ban mindenki gond nélkül homokot alkalmaz, de az állatorvos se ajánlja) Az a hab pedig valóban a bomló, rohadó dolgok mellékterméke, etetés után amit meghagynak ajánlatos kiszedni.
Egyet értek az aljzattal kapcsolatosan. A minimum 2 cm, de ez a legeslegminimum, az ideális Maya által említett 5-6 centis.
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Köszönöm a tippeket! Valóban borzasztó volt átmosni a homokot, de az állatkák az elsők (sajna tényleg minden amerikai lapon, videóban homokon voltak, ebből indultam ki). El is vonultunk még délután egy kavicsbányába, ami nincs tőlünk messze, jó nagy köveket szedtünk, már főnek egy ideje, előtte áttisztítottam őket egy tiszta szivacs dörzsis felével. Sajnálom, hogy szegény axikat zaklatni kell, de egy fél óra múlva kiszedem őket, eltávolítom az iszapot, és berakom a köveket. A vizet nem szeretném lecserélni, mert szerintem az tök jó, úgyhogy meglátjuk hogy sikerül az iszapszüret :)
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Titkos3 »

Szia!

Üdv itt a fórumon!
Az axik nagyon szépek! :D

Üdv!
Titkos3
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Kész a rendezés :). 99,9%ig iszapmentesek lettünk ((egy két porszemcse maradt). Kidobtam a növények közül azt, ami egy picit is gyanús volt. Még ülepszik a víz, talán még kellenek majd kavicsok, és némi víz is szellőzik pótlásként, de azért egész jó lett. Mivel csütörtökön raktam bele egy crystal tablettát, gondoltam újra nem kell (legalább 80%-ban maradt az eredeti víz). Ti mit gondoltok?
Még egyszer köszönöm a segítséget, remélem innentől simábban mennek a dolgok :D
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

PBorsó írta:Kész a rendezés :). 99,9%ig iszapmentesek lettünk ((egy két porszemcse maradt). Kidobtam a növények közül azt, ami egy picit is gyanús volt. Még ülepszik a víz, talán még kellenek majd kavicsok, és némi víz is szellőzik pótlásként, de azért egész jó lett. Mivel csütörtökön raktam bele egy crystal tablettát, gondoltam újra nem kell (legalább 80%-ban maradt az eredeti víz). Ti mit gondoltok?
Még egyszer köszönöm a segítséget, remélem innentől simábban mennek a dolgok :D
Egy kevés homok nem gáz ha marad bent, idővel majd kiürül. A lényeg hogy ne tudjon beleharapni a homokba és lenyelni, mert az okozhat problémát a mennyiség miatt.
Crystal nem kell újra most.
Sendy
PBorsó
Megrögzött fórumozó

szép új képek :)

Ma végre feltöltöttük az aksikat a fényképezőbe, így tudtunk új képeket készíteni. Úgy tűnik nagyon élvezik a kavicsokat (tök jól tudnak tolatni), nagyon "meghajasodtak", reggelre eltűnt egy neonhal, és Fuhur (a golden) pocakméretéből arra következtetek, hogy ő volt a tettes. Innentől végig azt figyeltük, hátha látunk egy vadászatot, de csak lesben állást és odakapásokat figyeltünk meg. Remélem szép lassan a másik három is elfogy, de addig is Mordint (a pici albínónkat) jól megetettem lárvával :D. És annyira látszik a kettejük közti személyiségkülönbség: Fuhur lustálkodik egész nap, Mordin meg folyton úszkál, kúszik-mászik (picit meg is ijedtem, hogy ez normális-e, de Ági Szonja megnyugtatott:D)
Csatolmányok
ritka pillanat, amikor együtt vannak
ritka pillanat, amikor együtt vannak
ilyen lett az új otthon (a fele látszik) - még 3 hallal
ilyen lett az új otthon (a fele látszik) - még 3 hallal
Fuhur kukucskál
Fuhur kukucskál
Mordin, lábbal az üvegen
Mordin, lábbal az üvegen
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Happy birthday

Boldog szülinapot PBorsó!
Titkos3
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Re: Happy birthday

Titkos3 írta:Boldog szülinapot PBorsó!
Köszönöm szépen! :)
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Nőnek a kicsikéink :)

Mivel szépen gyarapodnak a drága kis sárkányok, úgy gondoltam teszek fel új képeket. Néha halálra rémítenek, hogy bajuk van, de eddig mindig csak vakpánik volt :D. És tegnap jött egy új csigalakótársuk.
Csatolmányok
P7120076.JPG
P7120093.JPG
P7120078.JPG
P7120075.JPG
éh a haja is nőtt Mordinnak
éh a haja is nőtt Mordinnak
a kisebbik sárkány :)
a kisebbik sárkány :)
Fuhur tapizza az üveget
Fuhur tapizza az üveget
Maya
Adminisztrátor

Re: Nőnek a kicsikéink :)

PBorsó írta:Mivel szépen gyarapodnak a drága kis sárkányok, úgy gondoltam teszek fel új képeket. Néha halálra rémítenek, hogy bajuk van, de eddig mindig csak vakpánik volt :D. És tegnap jött egy új csigalakótársuk.
Szép nagyok! Jó gyorsan megnőnek!
Maya
Titkos3
Megrögzött fórumozó

PBorsó írta:Mivel szépen gyarapodnak a drága kis sárkányok, úgy gondoltam teszek fel új képeket. Néha halálra rémítenek, hogy bajuk van, de eddig mindig csak vakpánik volt :D. És tegnap jött egy új csigalakótársuk.
Gratula hozzájuk! ;)
Titkos3
Monique
Mániákus fórumozó

Szépségek :)
Ági
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Köszönjük :) Olyan vagyok, mint a büszke anya. Férjem néha féltékenykedik is, hogyha őket etetem hamarabb :D
Titkos3
Megrögzött fórumozó

XD
Titkos3
Chantall
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Chantall »

Nagyon szép axijaid vannak :) Esetleg vannak új képeid róluk? :)
Chantall
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Chantal írta:Nagyon szép axijaid vannak :) Esetleg vannak új képeid róluk? :)
Most ennél újabbak nincsenek, de ha lesznek, úgyis felrakom :) és köszönöm szépen :D A te "nagyfajűd" is gyönyörű, remélem a mi kis Mordinunk is lesz ilyen nagy és szép :) (na jó, már most is szép)
PBorsó
Megrögzött fórumozó

kis érdekesség

Nem tudtam, hova írjam le a gondolataimat, így inkább maradok a "saját territóriumomnál".
Meg akarom veletek osztani ezt a kis gondolatsort az előírások és tapasztalatok különbségéről.

Az egészhez el kell mondanom, hogy hogyan szereztük az akváriumunkat:
Mikor belebolondultam végzetesen az axikba, interneten kerestem használt akváriumot, lehetőleg felszereléssel (első sorban szűrővel) együtt. Találtunk is egyet, amihez adtak egy jó kis szűrőt, műnövényeket, bújókat, egy rakat halat és pár rákot. Részünkről a fontos tanulság az volt, hogy ne bízzunk meg legközelebb túlságosan a kedves eladóban, mivel egy szivárgó, 100 l-esként előadott, valójában 80-85 l-es (én is lökött voltam, hogy nem mértem le azonnal, csak hetek múlva, de túlságosan be voltam zsongva) akváriumot vettünk. Ugyanakkor jó a vége, mert megjavítottuk házibarkácsban, és azóta is jól elvagyunk.
A történet szempontjából a lényeg, hogy 4 eleségnek szánt neon kivételével az összes halat és a rákokat anyukámnak adtam, akinek mióta az eszemet tudom, van akváriuma. Szóval hozzá került két hatalmas szifó, egy csomó guppi, meg egy gyönyörű betta. Sajnos a guppik mind megdöglöttek (mint megtudtam, nem bírják a költözést) és vitték anya eredeti guppijait is (azóta két gyönyörűséggel kárpótoltam, meg két mikulás szifóval, majd rakok is fel képeket, mert csodásak), de minden más hal boldogan elvan 2 hónapja.
Ezen kívül ugye említettem a pici piros rákokat. A volt tulaj sem tudta milyen rákok, engem sem foglalkoztatott, de édesanyámék örültek nekik. Ma viszont megnéztem, hogy vajon igaz-e a gyanúm, és valóban: ezek red cherry-k.

Anyukám biológia tanár, és az egész családdal együtt, hatalmas természetbarát. Nem tudom, hogy csinálja, de évek óta tartja fenn a maga kis biotóp akváriumát, amibe a haltápon kívül semmi nem kerül be: még szűrő vagy melegítő sem (egy másik topikban írtam egy jó állatkereskedésről, ahol a volt osztálytársa dolgozik - na ő is mindig győzködné anyut, hogy legalább szűrője legyen, de ő nem enged). A rendszer évek óta jól fennáll, az új halak sem bolygatták meg. És a red cherryk ott élnek közöttük, vígan és egészségesen.

Tehát a lényeg: szakfórumokon, irodalomban le van írva, hogy anyu halainak jóval melegebb víz kell (az övé kb 20-21 fokos maximum), mit ne tartsunk együtt - pl a cherryket ezekkel a jó nagy halakkal. De itt a tapasztalat ellent mond mindennek.
Persze lehet, hogy ez egy egyedi helyzet, de azért engem elgondolkodtatott, hogy honnan vegyek, illetve ne vegyek információkat. Meg mit aggódjak túl.

Tudom, hogy hosszú voltam, de hátha másnak is érdekes :)
Chantall
Megrögzött fórumozó

Re: kis érdekesség

PBorsó írta:Ezen kívül ugye említettem a pici piros rákokat. A volt tulaj sem tudta milyen rákok, engem sem foglalkoztatott, de édesanyámék örültek nekik. Ma viszont megnéztem, hogy vajon igaz-e a gyanúm, és valóban: ezek red cherry-k.
Nekem is vannak red cherry-eim...az axik akváriumában tartom...megesznek mindent amit meghagynak a csigák. Illetve két talajtisztogató garnélám is van.:) Anyukádról amit írtál az nagyon érdekes volt, sajnálom a halacskáit.- és tényleg semmi szűrő és semmi sincs benne, csak rákocskák és halak? Red cherryt egyébként te is tarthatsz az axikkal...max megeszik az axik...viszont rendet tartanak. A garnélatáp kicsit drága (siera 1150Ft/db) viszont a halak is szeretik. Plusz a garnik szeretik az axi kaját :)
Én sepregető rákot meg red cherry-t javaslok ha szeretnél mellettük tartani garnikat :)
Chantall
PBorsó
Megrögzött fórumozó

képek

Csináltam pár új képet ajzatszívás után - megint rájöttem mennyire szeretem a kis vízi szörnyeinket és mennyire más "személyiségek": Mordin végig követett az üveg túloldaláról, és mikor Fuhurt próbáltam fényképezni, fél percen belül megjelent és beállt a képbe - ez a fényképezettek arányán is látszik. Remélem tetszeni fognak :D
Csatolmányok
egy Mikulás szifó - persze nem nálam lakik
egy Mikulás szifó - persze nem nálam lakik
anyukám akváriuma, amit említettem, sok szép hallal
anyukám akváriuma, amit említettem, sok szép hallal
az én kis mosolymanóm
az én kis mosolymanóm
kukucs
kukucs
kiskutya
kiskutya
1P7190219.JPG
feketedik a körmük :)
feketedik a körmük :)
1P7180139.JPG
Fuhurról egy kép lett
Fuhurról egy kép lett
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Re: képek

Hozzászólás Szerző: Zsucy »

PBorsó írta:Csináltam pár új képet ajzatszívás után - megint rájöttem mennyire szeretem a kis vízi szörnyeinket és mennyire más "személyiségek": Mordin végig követett az üveg túloldaláról, és mikor Fuhurt próbáltam fényképezni, fél percen belül megjelent és beállt a képbe - ez a fényképezettek arányán is látszik. Remélem tetszeni fognak :D
Szépek nagyon! :D
Zsucy
Chantall
Megrögzött fórumozó

PBorsó írta:Csináltam pár új képet ajzatszívás után - megint rájöttem mennyire szeretem a kis vízi szörnyeinket és mennyire más "személyiségek": Mordin végig követett az üveg túloldaláról, és mikor Fuhurt próbáltam fényképezni, fél percen belül megjelent és beállt a képbe - ez a fényképezettek arányán is látszik. Remélem tetszeni fognak :D
Gyönyörűek még mindig az axiaid :) Nem csodálom hogy szereted őket. Igazán szeretni való kis lények :)
Chantall
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Gratula! ;)
Titkos3
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Köszönjük mindenkinek :) Mi is büszkék vagyunk rájuk.
Tegnap előtt viszont óriási ijedelem támadt, mikor Mordin hajában észrevettem egy fehér csomót. Nem volt olyan vattaszerű, mint a képeken, de nem engedte megnézni. A probléma nagyobb része az volt, hogy még sosem vettük ki őket kézben, és mind a ketten féltünk, hogy összetörjük őt. Kihalásztuk egy fazékba, ott nem láttam a hajában semmit. Visszaengedtük, lefényképeztem, akkor megint ott volt a csomó, de egyáltalán nem hasonlított a gombára képeken. Végül megtanultam őt megfogni, szegény úgy ficánkolt a kezemben - olyan volt, mint, ha egy pillangó (vagy amin férjem nagyot röhögött - kis tündér) lett volna. Sikerült rácsöppentenem metilént, és semmi. Azóta jól van, a csomót nem tudtam megfigyelni (mindig a másik oldalon van), nagy étvággyal eszik, nem piszkálja a kopoltyúját, úgyhogy csak arra tudok gondolni, hogy valami beleragadt neki. Majd leírom, ha mégsem így lett.

Most gyorsan átszaladtam az akváriumhoz, és pont szemben "ült" velem, és semmit nem látok :). Fogalmam sincs mi volt az a fehér "golyó", de eltűnt. Arra is gondoltam, hogy a kopoltyújának egy mutáns kis nyúlványa, ami adott fényben jobban látszódott.
PBorsó
Megrögzött fórumozó

a kis gyógyult sárkánykák

Gondoltam felrakok pár képet a drágáinkról... nagyon megijesztett minket ez a gombásodás, de hála a fórum tudástárának, legyűrtük. Direkt csináltam külön képet Mordin kopoltyújáról, hogy látszódjon a változás.
Mióta megtörtént a gyógykezelés, Fuhur haja is sokat dúsult, de az övé az hiszem sosem lesz olyan, mint Mordiné.
Azon gondolkodom, hogy hamarabb is elkaphattam volna a gombát, mert láttam, hogy Fuhur sokat vakarta a hátsó lábával a bal oldali kopoltyúját, de nem láttam benne semmit. Érdemes figyelni! :)
Csatolmányok
látszik, hogy a csomó helyén fakó maradt a haja... ez normális, el fog múlni?
látszik, hogy a csomó helyén fakó maradt a haja... ez normális, el fog múlni?
P7290333.JPG
P7290330.JPG
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: a kis gyógyult sárkánykák

PBorsó írta:Gondoltam felrakok pár képet a drágáinkról... nagyon megijesztett minket ez a gombásodás, de hála a fórum tudástárának, legyűrtük. Direkt csináltam külön képet Mordin kopoltyújáról, hogy látszódjon a változás.
Mióta megtörtént a gyógykezelés, Fuhur haja is sokat dúsult, de az övé az hiszem sosem lesz olyan, mint Mordiné.
Azon gondolkodom, hogy hamarabb is elkaphattam volna a gombát, mert láttam, hogy Fuhur sokat vakarta a hátsó lábával a bal oldali kopoltyúját, de nem láttam benne semmit. Érdemes figyelni! :)
Nagyon szép lett a kopoltyúja, örülök, hogy rendbe jött! A vakarózás nálunk mindig egyenértékű volt a gombával. És a gombának van olyan állapota amikor Te még nem látod, de már mikroszkóppal kimutatható. A gomba időnként a bőr felüli belső részen telepszik meg, amit nagyon nehéz észrevenni, még nehezebb kezelni, eltávolítani, lásd az én esetem múltkor a gombákkal.
Sendy
Chantall
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:
PBorsó írta:Gondoltam felrakok pár képet a drágáinkról... nagyon megijesztett minket ez a gombásodás, de hála a fórum tudástárának, legyűrtük. Direkt csináltam külön képet Mordin kopoltyújáról, hogy látszódjon a változás.
Gratula hogy sikerült legyőzni a gombásodást! -és tényleg nagyon szép haja van mind a két sárkányodnak :)
Hány centisek az axiaid?
Chantall
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Chantal írta: Gratula hogy sikerült legyőzni a gombásodást! -és tényleg nagyon szép haja van mind a két sárkányodnak :)
Hány centisek az axiaid?
Pontosan nem tudom, de 17 centi fölött, akörül :D
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Gratula! ;) Jó egészséget nekik!
Titkos3
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Leszámítva Mordin sérülését nagyon szépen nőnek a kicsikék, lassan elérik a 20 centit. Rakok fel a pofácskájukról két képet :)
Csatolmányok
a kis sérült
a kis sérült
a szokásos beállásban
a szokásos beállásban
PBorsó
Megrögzött fórumozó

PBorsó írta:Leszámítva Mordin sérülését nagyon szépen nőnek a kicsikék, lassan elérik a 20 centit. Rakok fel a pofácskájukról két képet :)
Még egy kép, hogy látszódjon mekkorák :)
Csatolmányok
kicsit piszkos az üveg kívülről, de belülről fontosabb :)
kicsit piszkos az üveg kívülről, de belülről fontosabb :)
Chantall
Megrögzött fórumozó

PBorsó írta:
PBorsó írta:Leszámítva Mordin sérülését nagyon szépen nőnek a kicsikék, lassan elérik a 20 centit. Rakok fel a pofácskájukról két képet :)
Szépen megnőttek! Gratula :) Szép kis pofijuk is van :)
Chantall
Maya
Adminisztrátor

PBorsó írta:
Annyira szépek, főleg a kopoltyúik, látszik, hogy nagyon jó helyen vannak!
Maya
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Maya írta:Annyira szépek, főleg a kopoltyúik, látszik, hogy nagyon jó helyen vannak!
Nagyon szépen köszönjük mindkettőtöknek, nagyon igyekszünk, és szeretjük őket. Sajnos most 3 napig nem leszünk itthon, mert anyóslátogatásra megyünk, de jól meg lettek etetve :D
Chantall
Megrögzött fórumozó

PBorsó írta:
Maya írta:Annyira szépek, főleg a kopoltyúik, látszik, hogy nagyon jó helyen vannak!
Nagyon szépen köszönjük mindkettőtöknek, nagyon igyekszünk, és szeretjük őket. Sajnos most 3 napig nem leszünk itthon, mert anyóslátogatásra megyünk, de jól meg lettek etetve :D
Biztos ki fogják bírni... mi 11 napig leszünk távol, de meg van beszélve hogy vigyáznak rájuk és hogy etetve lesznek. :) Látszik hogy szeretitek őket és hogy igyekeztek :) Különben nem lennének ilyen szépek :)
Chantall
PBorsó
Megrögzött fórumozó

bújó

Sikerült végre beszereznünk egy megfelelő méretű új bújót :) (és az üvegen visszacsillog a karácsonyfa)
Csatolmányok
P8060453.JPG
Maya
Adminisztrátor

Re: bújó

PBorsó írta:Sikerült végre beszereznünk egy megfelelő méretű új bújót :) (és az üvegen visszacsillog a karácsonyfa)
Jaaj nekem is ilyen van. :) Csak az egy mérettel nagyobbi, annyira imádják, nálam mindig bepréselik magukat abba a legvékonyabb lukba oldalt és ott vannak hárman. :D Az a jó, hogy levegő marad a tetejébe és oda járnak fel levegőt venni, még ki se kell jönniük semmiért. :D
Maya
PBorsó
Megrögzött fórumozó

hajasbaba és bujkáló pokémon

Két kép a mi kis büszkeségeinkről. Már 20 centi felett vannak :D Kíváncsi lennék , hogy milyenek a testvérkéik - tudom többeteknél is vannak Ági Szonja ugyanezen almából kis axikák. Nálunk Mordin a nyugodtabb de aktívabb, Fuhur kicsit rosszabbul tűri a stresszt és sokkal lustább. Többiek? :D
Csatolmányok
P8110476.JPG
P8090463.JPG
Maya
Adminisztrátor

Re: hajasbaba és bujkáló pokémon

PBorsó írta:Két kép a mi kis büszkeségeinkről. Már 20 centi felett vannak :D Kíváncsi lennék , hogy milyenek a testvérkéik - tudom többeteknél is vannak Ági Szonja ugyanezen almából kis axikák. Nálunk Mordin a nyugodtabb de aktívabb, Fuhur kicsit rosszabbul tűri a stresszt és sokkal lustább. Többiek? :D
Még mindig rettentő szép a kopoltyújuk, egyébként mikori alom? Én a goldenemet júliusban hoztam el akkor volt 3cm és tudom, hogy van neki a tesója Moniquenál is, meg még itt a fórumon sok helyen.
Maya
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Maya írta:
PBorsó írta:Két kép a mi kis büszkeségeinkről. Már 20 centi felett vannak :D Kíváncsi lennék , hogy milyenek a testvérkéik - tudom többeteknél is vannak Ági Szonja ugyanezen almából kis axikák. Nálunk Mordin a nyugodtabb de aktívabb, Fuhur kicsit rosszabbul tűri a stresszt és sokkal lustább. Többiek? :D
Még mindig rettentő szép a kopoltyújuk, egyébként mikori alom? Én a goldenemet júliusban hoztam el akkor volt 3cm és tudom, hogy van neki a tesója Moniquenál is, meg még itt a fórumon sok helyen.
Róluk van szó :) az enyéim szeptemberben jöttek, akkor már 9 centisek voltak.
Monique
Mániákus fórumozó

PBorsó írta:
Maya írta:
Róluk van szó :) az enyéim szeptemberben jöttek, akkor már 9 centisek voltak.
Én augusztus 31-én hoztam el a kis bogyókámat :) Ő akkor pont 10cm volt, de ennyi eltéréssel még lehetnek tesók :)
Ági
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Axolotl prezentáció

Ezt a ppt-t édesapám csinálta nekünk, szerintem a ti tetszéseteket is el fogja nyerni :D
Csatolmányok
az axolotl1.ppt
(4.81 MiB) Letöltve 258 alkalommal.
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: Axolotl prezentáció

PBorsó írta:Ezt a ppt-t édesapám csinálta nekünk, szerintem a ti tetszéseteket is el fogja nyerni :D
Az utolsó előtti kockát nem értettem, hogy mi az a szörny :D
Sendy
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Re: Axolotl prezentáció

Sendy írta:
PBorsó írta:Ezt a ppt-t édesapám csinálta nekünk, szerintem a ti tetszéseteket is el fogja nyerni :D
Az utolsó előtti kockát nem értettem, hogy mi az a szörny :D
Először én sem. Az valamilyen maki, akinek pont úgy állnak a szőrei a fején, mint az axik kopoltyúja :) Gyanítom, ez a beugratás :D
Válasz küldése