Kopoltyúproblémák (nem gombás)

Moderátor: Axolotl moderátor

Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Kopoltyúproblémák (nem gombás)

Hozzászólás Szerző: Sendy »

Ha eltűntek a kopoltyúk vagy kezdenek visszanőni, vagy csökevényesek.
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
liquid
Adminisztrátor

Eltűnt kopoltyúk

Hozzászólás Szerző: liquid »

Állataink egészségét elsősorban kopoltyúik egészsége tükrözi a legjobban. Ezek hiánya jelezheti, hogy az akvárium vizével valami probléma van. Egy tiszta-élő vizű, oxigéndús akváriumban a kopoltyúk vörösek és nagy terjedelműek. Itt érdemes megemlíteni, hogy a sötétvörös színüket elveszthetik, ha az állat alszik, nyugalmi állapotban van, nem eszik. Ilyenkor halványodik és összébb zsugorodik, ez természetes, kevesebb oxigénre van szükségük, mivel nem emésztenek és nem mozognak.

Ha a kopoltyúk csökevényesek, eltűntek, akkor a víz minősége hosszabb ideje nagyon rossz lehet, ilyenkor ajánlott teljesen szétszedni és kipucolni az akváriumot. A megfelelő élőflóra visszaálltával a kopoltyúk (sérülés mértékétől függően) maguktól visszanőnek. (tapasztaltam sajnos ilyet, nálam több mint két hétbe telt mire helyreállt a kopoltyújuk, lebomló haldarabkák voltak a bújók mellett-alatt, ahol nem lehetett észrevenni, és ez rontotta el a vizet. Valószínűleg felöklendezték, mert túl sokat ettek.)

Érdemes még hozzátenni, hogy nagyon ritka (1%) esetben egy axolotl szárazföldivé alakulhat, de ez a hosszan tartó ételhiány/vízminőség oka lehet, tudatosan előidézni is nagyon nehéz, nemhogy véletlenül bekövetkezzen. Ekkor az állatok már nem a víz alatt élnek, kopoltyúikat teljesen elvesztik, és élettartamuk drasztikusan (max. 1-2év van hátra olyankor nekik) lecsökken. Ilyen eset említésre se méltóan ritka, ne is gondolkodjatok el, hogy hátha ez történt, általában a vízminőség a kopoltyúk elvesztésének fő okozója, de mindenképpen érdekes tulajdonság. Idővel lesz erről is több a fórumon, ha lesz időm angol szöveget fordítani :)
Csatolmányok
Gyógyuló kopoltyúk.
Gyógyuló kopoltyúk.
Eltűnt kopoltyúk.
Eltűnt kopoltyúk.
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Guppi csipegette kopoltyú

Hozzászólás Szerző: Zsucy »

Az enyémek elkezdték csipkedni egymás kopoltyúját, és van amelyiknek nagyon csúnya. Mostmár mindig bántani fogják egymást, vagy ha nagyobbak lesznek abbahagyják? :(
Csatolmányok
DSCF74462.jpg
DSCF74262.jpg
Zsucy
liquid
Adminisztrátor

Re:Guppi csipegette kopoltyú

Hozzászólás Szerző: liquid »

Zsucy írta:Az enyémek elkezdték csipkedni egymás kopoltyúját, és van amelyiknek nagyon csúnya. Mostmár mindig bántani fogják egymást, vagy ha nagyobbak lesznek abbahagyják? :(
Szia!

Elsősorban: én szerintem ezt nem egymással csinálják. Olyan mintha a víznek lenne valamilyen baja, de nem mertem először ezt írni mert mindenre ez a válaszom :) (persze nagyrészt mindig ez a megoldás)

Másodsorban: ha szerinted egymással bajban vannak (ami a piciknél előfordul) akkor egy szúnyóghálóval pl válaszd ketté az akváriumot, ahogy énis csináltam, amikor egy új jövevény került hozzájuk. Így szokják is egymást és nem tudják bántani sem.
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Re:Guppi csipegette kopoltyú

liquid írta:
Zsucy írta:Az enyémek elkezdték csipkedni egymás kopoltyúját, és van amelyiknek nagyon csúnya. Mostmár mindig bántani fogják egymást, vagy ha nagyobbak lesznek abbahagyják? :(
Szia!

Elsősorban: én szerintem ezt nem egymással csinálják. Olyan mintha a víznek lenne valamilyen baja, de nem mertem először ezt írni mert mindenre ez a válaszom :) (persze nagyrészt mindig ez a megoldás)

Másodsorban: ha szerinted egymással bajban vannak (ami a piciknél előfordul) akkor egy szúnyóghálóval pl válaszd ketté az akváriumot, ahogy énis csináltam, amikor egy új jövevény került hozzájuk. Így szokják is egymást és nem tudják bántani sem.
Köszi a választ! Utólag kiderült, hogy tényleg nem egymással csinálták, hanem a kajának szánt egyik guppy kezdte el csipkedni őket! :( Azóta szépen elkezdett visszanőni.
Zsucy
kaloczir
Megrögzött fórumozó

Kopoltyú hiánya

Hozzászólás Szerző: kaloczir »

Lotti hiányzó kopoltyúja
Lotti hiányzó kopoltyúja
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy Lotti egyik napról a másikra elveszítette egyik kopoltyúját (bal oldalon alul). Nem tudom, hogy mitől lehet, mert mind a két aximnak szép a haja. Ez sérülés lehet vagy mégis vízprobléma? Reggel még megvolt neki. Csatolok képet is. Ha van valami ötletetek, akkor osszátok meg velem.
Előre is köszi!
kaloczir
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: Kopoltyú hiánya

kaloczir írta:
Lotti.jpeg
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy Lotti egyik napról a másikra elveszítette egyik kopoltyúját (bal oldalon alul). Nem tudom, hogy mitől lehet, mert mind a két aximnak szép a haja. Ez sérülés lehet vagy mégis vízprobléma? Reggel még megvolt neki. Csatolok képet is. Ha van valami ötletetek, akkor osszátok meg velem.
Előre is köszi!
Ez első körben sérülésnek tűnik, mert ha a vízzel lenne a gond, akkor a többin illetve a többi axin is valszeg látszódna. Ez olyan mintha leharapta volna egy másik, vagy leszakadt volna valamitől (akár gombásodástól is, mert körmök és ujjpercek szoktak leválni, de ahhoz legalább 1-2 napja erősen gombásnak kellett volna lennie)
Sendy
kaloczir
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:
kaloczir írta:
Lotti.jpeg
Sziasztok!
Előre is köszi!
Ez első körben sérülésnek tűnik, mert ha a vízzel lenne a gond, akkor a többin illetve a többi axin is valszeg látszódna. Ez olyan mintha leharapta volna egy másik, vagy leszakadt volna valamitől (akár gombásodástól is, mert körmök és ujjpercek szoktak leválni, de ahhoz legalább 1-2 napja erősen gombásnak kellett volna lennie)
Köszi a választ! Nincs vele semmi gond, jó a kedve, eszik, úszkál stb. Nem tudom, hogy mi lehet a probléma. Szerintem a másik nem haraphatta le neki, mert úgy néz ki,hogy jóban vannak. De lehet, hogy összebalhéztak. Majd figyelem őket! Mégegyszer köszönöm!
kaloczir
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

kaloczir írta:
Sendy írta:
kaloczir írta:
Lotti.jpeg
Sziasztok!
Előre is köszi!
Köszi a választ! Nincs vele semmi gond, jó a kedve, eszik, úszkál stb. Nem tudom, hogy mi lehet a probléma. Szerintem a másik nem haraphatta le neki, mert úgy néz ki,hogy jóban vannak. De lehet, hogy összebalhéztak. Majd figyelem őket! Mégegyszer köszönöm!
Lehet, hogy jóban vannak, nekem is jóban voltak mindig, még is párszor egymás szájából szedtem ki a másik végtagját...
Sendy
tiffani
Fórumozó

Lekonyuló kopoltyú

Hozzászólás Szerző: tiffani »

Sziasztok!

Szerintetek mitől lehet ha az axi kopoltyúja "lekonyul"? Nálam a Jankának az egyik oldalt a legfelső bóbitája lekonyul,néha jobban,néha kevésbé. Evés után meg amikor szúnyoglárvát vacsizik,és jó piros dús lesz a haja akkor lekonyul, amikor csak kishallal etetem akkor fehérebb és kisebb,akkor nem konyul le.
Más problémája nincs, jó sokat eszik, mindig nyugodt, semmi gondja nincs csak ezt a lekonyulást látom.
Csatolmányok
felülről a konyulás..
felülről a konyulás..
konyi4.JPG (15.1 KiB) Megtekintve 21182 alkalommal
itt már nagyon konyul
itt már nagyon konyul
konyi3.JPG (19.38 KiB) Megtekintve 21182 alkalommal
itt csak kicsit konyul
itt csak kicsit konyul
konyi2.JPG (20.29 KiB) Megtekintve 21182 alkalommal
nincs konyulás
nincs konyulás
konyi.JPG (20.97 KiB) Megtekintve 21182 alkalommal
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsucy 2012.07.29. 21:46-kor.
Ok: Ne feledkezz meg a témacím megadásáról a könnyebb áttekinthetőség érdekében
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Re: Lekonyuló kopoltyú

tiffani írta:Sziasztok!
Szerintetek mitől lehet ha az axi kopoltyúja "lekonyul"? Nálam a Jankának az egyik oldalt a legfelső bóbitája lekonyul,néha jobban,néha kevésbé. Evés után meg amikor szúnyoglárvát vacsizik,és jó piros dús lesz a haja akkor lekonyul, amikor csak kishallal etetem akkor fehérebb és kisebb,akkor nem konyul le.
Más problémája nincs, jó sokat eszik, mindig nyugodt, semmi gondja nincs csak ezt a lekonyulást látom.
Amikor esznek, akkor erősebb színű lesz a kopoltyújuk és nagyobb is, mert gondolom élénkül a vérkeringésük. Szerintem több vér megy oda, ami nehezebb és azért konyul le jobban, de ez normális dolog! :D
Zsucy
tiffani
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: tiffani »

Zsucy írta:

Amikor esznek, akkor erősebb színű lesz a kopoltyújuk és nagyobb is, mert gondolom élénkül a vérkeringésük. Szerintem több vér megy oda, ami nehezebb és azért konyul le jobban, de ez normális dolog! :D
Szia! Köszi :D Azt tudom hogy ha esznek akkor sötétebb lesz, csak nem tudtam vajon miért csak az egyik :D a másik szép egyenesen áll neki :) De akkor nem aggódok ha normális ez így :) köszi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Monique 2012.07.28. 15:35-kor.
Ok: Felesleges enter használat
kaloczir
Megrögzött fórumozó

tiffani írta:
Zsucy írta:

Szia! Köszi :D Azt tudom hogy ha esznek akkor sötétebb lesz, csak nem tudtam vajon miért csak az egyik :D a másik szép egyenesen áll neki :) De akkor nem aggódok ha normális ez így :) köszi!
Szia! Az én Lottimnak is az egyik kopoltyúja mindig lekonyul. Neki sincs semmi problémája, én is arra gondoltam, hogy túl hosszú és nem bírja el. :D
kaloczir
Place
Megrögzött fórumozó

Vadas beteg

Hozzászólás Szerző: Place »

Még mindig a Gyökér... eszik rendesen, néha a halra rákap, de vörös szúnyogot falja és a frissen bevezetett májat is betermeli, de:
4 hete kezdődött a történet, még vidéken. Egyik napról a másikra lesoványodott, haját elvesztette és oldalán lebegett a víz tetején. A gazda hirtelen szívrohama után egy vödör vízben különült el az axi testvéreitől. Kicsit élettelen viselkedés mellett rendesen evett.

A második héten egy 3 órás hűtőtáskás utazás után a 3 axi pestre került. Tiszta akvárium, pesti víz és a frissen bevezetett hal, amit a két nagy megevett, a barna kevésbé szerette. Állapota nem romlott, de nem is változott... 20% vízcsere.

A harmadik héttől kezdve külön lett választva az etetés idejére, megfigyelés alatt szúnyogozott. Evett rendesen, soványsága lassan változott, de haja még mindig nem nőtt vissza, viszont a hét második felére a bőre hamvas lett, mint a szilvának éréskor... 20% vízcsere.

A negyedik hét (múlthét) vége tájára hűtőbe került, mire farka mérete felére redukálódott. 4 napot hűlt eleinte melikénkék, később tiszta vízben... semmi. Teljes akváriumtisztítás.

Ma kivettük. A hamvasság tűnik el, még mindig vékony, de a haja továbbra is elégtelen.

Ötlet? Csatolok képet:
http://sii.atw.hu/e.jpg
Az akvárium kívül üveg, belül azonban víz.
Egy szépen berendezett akvárium látványához azért tudunk nagyon ragaszkodni, mert egy darab múltunkból, abból a paradicsomból, amiből kiűzettünk.
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: Vadas beteg

Place írta:Még mindig a Gyökér... eszik rendesen, néha a halra rákap, de vörös szúnyogot falja és a frissen bevezetett májat is betermeli, de:
4 hete kezdődött a történet, még vidéken. Egyik napról a másikra lesoványodott, haját elvesztette és oldalán lebegett a víz tetején. A gazda hirtelen szívrohama után egy vödör vízben különült el az axi testvéreitől. Kicsit élettelen viselkedés mellett rendesen evett.

A második héten egy 3 órás hűtőtáskás utazás után a 3 axi pestre került. Tiszta akvárium, pesti víz és a frissen bevezetett hal, amit a két nagy megevett, a barna kevésbé szerette. Állapota nem romlott, de nem is változott... 20% vízcsere.

A harmadik héttől kezdve külön lett választva az etetés idejére, megfigyelés alatt szúnyogozott. Evett rendesen, soványsága lassan változott, de haja még mindig nem nőtt vissza, viszont a hét második felére a bőre hamvas lett, mint a szilvának éréskor... 20% vízcsere.

A negyedik hét (múlthét) vége tájára hűtőbe került, mire farka mérete felére redukálódott. 4 napot hűlt eleinte melikénkék, később tiszta vízben... semmi. Teljes akváriumtisztítás.

Ma kivettük. A hamvasság tűnik el, még mindig vékony, de a haja továbbra is elégtelen.

Ötlet? Csatolok képet:
http://sii.atw.hu/e.jpg
Farkáról kéne kép, hogy mekkora az úszóhártya rajta. Nagyon nagyon sovány, etetni kéne amennyit csak lehet és változatosan, mert ennek nagyon nem lesz jó vége. Naponta többször, ha kell segítséggel cseppentővel a szájába adagolva. A kopoltyú miatt ne aggódj, inkább a többi része legyen rendben. Nekem Ling-ling több mint fél évig élt ennél gyérebb kopoltyúval, aztán egyszer csak kinövesztette. A baj hogy nagyon vézna. Fehéres székletszerűségekkel nem találkoztál a vízben? Víztesztet csináltál? Ph, keménység ez az amaz rendben?
Sendy
Place
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:...etetni kéne amennyit csak lehet ... Fehéres székletszerűségekkel nem találkoztál a vízben? Víztesztet csináltál? Ph, keménység ez az amaz rendben?
Vékony? :D volt ennél vékonyabb is, mint egy ceruza... na akkor féltem, hogy reggelre már csak emlék lesz... és ez egyik napról a másikra történt (gondoltam hányt).
Eszik rendesen. SŐT! önmagához képest, viszonyítva a nagyok méretéhez és étvágyához, még sokat is. Vörösszunyoglárva fagyasztott kapszulát kettőt is bekap; tegnap két akkora májdarabot lenyelt, mint a feje...
Fehér széklet nincs, csak szabvány fekete.
Víz keménységét nem néztünk, de ugyanebben a vízben, akváriumban és felszerelések között éltek majd egy évet és semmi bajuk nem volt; illetve csak egyikük beteg, a másik kettő egészséges, tehát nem "globális" a probléma.

http://sii.atw.hu/ee.jpg
http://sii.atw.hu/eee.jpg
http://sii.atw.hu/eeee.jpg
Egy szépen berendezett akvárium látványához azért tudunk nagyon ragaszkodni, mert egy darab múltunkból, abból a paradicsomból, amiből kiűzettünk.
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Place írta:
Sendy írta:...etetni kéne amennyit csak lehet ... Fehéres székletszerűségekkel nem találkoztál a vízben? Víztesztet csináltál? Ph, keménység ez az amaz rendben?
Vékony? :D volt ennél vékonyabb is, mint egy ceruza... na akkor féltem, hogy reggelre már csak emlék lesz... és ez egyik napról a másikra történt (gondoltam hányt).
Eszik rendesen. SŐT! önmagához képest, viszonyítva a nagyok méretéhez és étvágyához, még sokat is. Vörösszunyoglárva fagyasztott kapszulát kettőt is bekap; tegnap két akkora májdarabot lenyelt, mint a feje...
Víz keménységét nem néztünk, de ugyanebben a vízben, akváriumban és felszerelések között éltek majd egy évet és semmi bajuk nem volt; illetve csak egyikük beteg, a másik kettő egészséges, tehát nem "globális" a probléma.

Nagyon vékony, etetni kell többet, ha nincs romlás akkor nem kell aggódni nagyon.
Sendy
Place
Megrögzött fórumozó

Furcsán eszik. Egyik nap sokat, két akkora falatot, mint a feje, másik nap meg csak bekapja és kiköpi. Tegnapelőtt este 2 májdarabot evett, tegnap már csak kiköpte, ma reggel is. Vacsorára fagyasztott fehérszúnyogot kapott. Kis dobozba csak ő és a szúnyogok. Bekapja, kiköpi... holnap tubit kap.
Nincs ötlet, hogyan lehetne étvágyat gerjeszteni...
Place
Megrögzött fórumozó

Jelentem: meggyógyult. Visszahízott, megnőtt a haja. Szebb, mint valaha....
Semmi mást nem tettem, csak etettem, ahogy bírtam. Változatosan.
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Place írta:Furcsán eszik. Egyik nap sokat, két akkora falatot, mint a feje, másik nap meg csak bekapja és kiköpi. Tegnapelőtt este 2 májdarabot evett, tegnap már csak kiköpte, ma reggel is. Vacsorára fagyasztott fehérszúnyogot kapott. Kis dobozba csak ő és a szúnyogok. Bekapja, kiköpi... holnap tubit kap.
Nincs ötlet, hogyan lehetne étvágyat gerjeszteni...
Elnézést... melóban nincs helyzet magaslatán a gépem, ha onnan olvasok néha olvasottá tesz olyat amit nem is láttam (hosszú történet), így nem láttam a kérdést.
Visszatérve a témához, mert eddig off voltam.
Ez normális jelenség amúgy egy egészséges axinál is. Ha két naponta eszik sokat, akkor lehet hogy kezd felnőni. A kicsik minden nap esznek, a nagyobbak kezdenek átállni a pár naponta evésre. Ling-lingnek is vannak korszakai amikor minden nap zabál, máskor meg egy hétig könyörgök mindenfélével de csak megkóstolja és kiköpi. Annyit tehetsz, amennyit tettél is helyesen: minél többféle minőségi étellel kínálgatni minden nap, vagy ha jó súlyban van már, akkor csak kétnaponta megkínálni és akkor jóllakatni. Időnként rájuk jön a finnyázás és ezt vagy azt nem hajlandók hónapokig megenni, erre is gondolni kell hasonló esetben.
Kopoltyúja is rendbejött már?
Sokszor fordul elő hogy egy új vagy finomabb tápláléktól hirtelen elkezd kinőni a hajuk, vagy jobban lesznek. Magyarázatom nincs rá, csak megfigyelésből alapuló megállapítás.
Sendy
Place
Megrögzött fórumozó

Sendy írta: Kopoltyúja is rendbejött már?
Igen. Szép és kövér, mint a többi. Ellenben most (lehet nem ebbe a topicba tartozik innentől) néha elkezd ok nélkül rángatózni, minden irányba. Hátra, előre, oldalra. Az mitől lehet?
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Place írta:
Sendy írta: Kopoltyúja is rendbejött már?
Igen. Szép és kövér, mint a többi. Ellenben most (lehet nem ebbe a topicba tartozik innentől) néha elkezd ok nélkül rángatózni, minden irányba. Hátra, előre, oldalra. Az mitől lehet?
Rángatózni? Körbe tudod jobban írni? Tudom baromi nehéz, de részletesen, hogy mit csinál. Nálunk kopoltyúgombásodáskor szokott furcsa mozgás előfordulni, de nem nevezném rángatózásnak. Olyan mintha mondjuk belecsípnének, vagy mint amikor egy állat fázik? Szándékos mozgásnak vagy reflex, önkénytelen mozgásnak tűnik? Köthető-e valamihez (evés után, evés előtt, lámpaoltáskor...).A legjobb egy videó lenne erről, de gondolom az nem megoldható. Vizet le kéne tesztelni... hátha van benne valami.
Sendy
Maya
Adminisztrátor
Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő

Hozzászólás Szerző: Maya »

Place írta:
Nálunk most ugyanez a helyzet. (Bocsánat, hogy ide írok de hasonló bejegyzést nem találtam)
Most vettem észre, hogy abba az akváriumba ahol hárman vannak, kettő szinte elhagyta a kopoltyúját, vékonyak lettek, pedig tegnap ettek, és nagyon lecsökkent a farok úszóhártyájuk, fogalmam sincs, hogy mit csináljak. A gyógyuló fehérem jobban néz ki mint ők, ő az összehasonlítási alap így látom rajtuk hogy valami nincs rendben. Nagyon megijedtem, ma akartam őket kitakarítani (2hét után nagyon zavaros volt a víz, pedig dobtam be 2db crystal tablettát, életemben először, és semmit se hatott), de ma a vízművek megoldotta helyettem, egész nap nem volt víz, így ez holnapra marad, addig is kivettem őket vödörbe, tiszta vízbe, jól lefedve, de nagyon aggódok értük, kicsit ernyedtek is. Bezzeg a harmadik kicsinek semmi baja.
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Kopoltyú és úszóhártyaelhagyás

Maya írta:Nálunk most ugyanez a helyzet. (Bocsánat, hogy ide írok de hasonló bejegyzést nem találtam)
Most vettem észre, hogy abba az akváriumba ahol hárman vannak, kettő szinte elhagyta a kopoltyúját, vékonyak lettek, pedig tegnap ettek, és nagyon lecsökkent a farok úszóhártyájuk, fogalmam sincs, hogy mit csináljak. A gyógyuló fehérem jobban néz ki mint ők, ő az összehasonlítási alap így látom rajtuk hogy valami nincs rendben. Nagyon megijedtem, ma akartam őket kitakarítani (2hét után nagyon zavaros volt a víz, pedig dobtam be 2db crystal tablettát, életemben először, és semmit se hatott), de ma a vízművek megoldotta helyettem, egész nap nem volt víz, így ez holnapra marad, addig is kivettem őket vödörbe, tiszta vízbe, jól lefedve, de nagyon aggódok értük, kicsit ernyedtek is. Bezzeg a harmadik kicsinek semmi baja.
A kopoltyúelhagyás önmagában nem olyan hűde nagy probléma. Kéne pH-t nézni vízből, és ami tervben van, a kipucolás, az lehet hogy mindent megold. Ha a kipucolás után pár nappal a helyzet nem javul, vagy rosszabbodik, hűtő. Van hogy valami történik a vízzel, és ezt ők nem szeretik. Az én vizem, pl feszt lúgosodik, állandóan savazom, tebangozom, és iszonyat magas a pH így is.
Sendy
Maya
Adminisztrátor

Re: Kopoltyú és úszóhártyaelhagyás

Sendy írta:
Maya írta:Nálunk most ugyanez a helyzet. (Bocsánat, hogy ide írok de hasonló bejegyzést nem találtam)
A kopoltyúelhagyás önmagában nem olyan hűde nagy probléma. Kéne pH-t nézni vízből, és ami tervben van, a kipucolás, az lehet hogy mindent megold. Ha a kipucolás után pár nappal a helyzet nem javul, vagy rosszabbodik, hűtő. Van hogy valami történik a vízzel, és ezt ők nem szeretik. Az én vizem, pl feszt lúgosodik, állandóan savazom, tebangozom, és iszonyat magas a pH így is.
Majd csinálok képeket mert nagyon brutál a helyzet, alig 2mm hártyájuk maradt... Nem akarom lehúzni, meg senkit elrettenteni tőle, de aznap kezdődött mikor a crystal tablettákat berakta, ennyire megviselte őket hogy két adag idegen baktériumkultúrát nyomtam be nekik aztán ki tudja milyen bacik voltak így is a vízben...
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Maya írta:Majd csinálok képeket mert nagyon brutál a helyzet, alig 2mm hártyájuk maradt... Nem akarom lehúzni, meg senkit elrettenteni tőle, de aznap kezdődött mikor a crystal tablettákat berakta, ennyire megviselte őket hogy két adag idegen baktériumkultúrát nyomtam be nekik aztán ki tudja milyen bacik voltak így is a vízben...
Erre nem igazán tudok mit mondani sajnos, ez eléggé aggasztó probléma. Többször crystaloztam, mások is, nem volt tőle gond... elméletben egy baromi ártalmatlan bigyó lenne ez. De adtál egy tippet, konzultálok az állatorvosunkkal is, és csinálok szerintem egy tesztet.
Ha csak a crystal volt a baj, akkor egy alapos akváriumpucolás után a helyzetnek szinte azonnal javulnia kell, ha holnapig nem javul, akkor pedig hűtő. Remélem rendbe jönnek.
Figyi... postán (sima borítékban) fel tudnál nekem adni egy darab tablettát abból ami nálad van? Hátha kiderül valami.
Sendy
Maya
Adminisztrátor

Sendy írta:
Maya írta:Majd csinálok képeket mert nagyon brutál a helyzet, alig 2mm hártyájuk maradt... Nem akarom lehúzni, meg senkit elrettenteni tőle, de aznap kezdődött mikor a crystal tablettákat berakta, ennyire megviselte őket hogy két adag idegen baktériumkultúrát nyomtam be nekik aztán ki tudja milyen bacik voltak így is a vízben...
Erre nem igazán tudok mit mondani sajnos, ez eléggé aggasztó probléma. Többször crystaloztam, mások is, nem volt tőle gond... elméletben egy baromi ártalmatlan bigyó lenne ez. De adtál egy tippet, konzultálok az állatorvosunkkal is, és csinálok szerintem egy tesztet.
Ha csak a crystal volt a baj, akkor egy alapos akváriumpucolás után a helyzetnek szinte azonnal javulnia kell, ha holnapig nem javul, akkor pedig hűtő. Remélem rendbe jönnek.
Figyi... postán (sima borítékban) fel tudnál nekem adni egy darab tablettát abból ami nálad van? Hátha kiderül valami.
A PH 7-7,5 mindig is ennyi volt, a csapból is ez jön alapból. Jobban vannak, ahhoz képest ahogy kivetem őket tegnap este, ernyedten alig kopoltyú meg úszóhártya nélkül, az akváriumba biztos nem maradtak volna meg. Azt kellett volna lefotózni mert akkor semmi hártyájuk nem volt, most alul egyikőjüknek sincs, fölül pedig már a duplája az eddiginek. (Eddig fülül is ugyanolyan volt mint alul, 2mm) Sendy ha pü-ben tudsz adni egy címet szívesen elküldöm, mert engem is érdekelne, mert semmi nem történt velük amit nem csináltam volna eddig is...csak ez a tabletta. (Arra is gondoltam, hogy lenyelhették mert ma nem találtam meg őket ott ahova raktam..)
Egy kis before-after képek...az elsők szerdán készültek mikor a tablettát beraktam, a másik kettő ma.
Csatolmányok
11.07
11.07
11.07
11.07
11.11
11.11
11.11
11.11
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Monique »

Maya írta: Egy kis before-after képek...az elsők szerdán készültek mikor a tablettát beraktam, a másik kettő ma.
Nekem úgy tűnik, hogy szerdán is visszafejlődöttebb volt a vadas kopoltyúja mint régebben. Visszanéztem a peterakáskor készült képet a vadasról, és ahhoz képest néztem a különbséget. És talán az úszóhártyán is látszik, de abban nem vagyok biztos. Szerintem régebben kezdődhetett, csak mostanra lett látványos a változás.
Ági
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Maya írta:...Egy kis before-after képek...az elsők szerdán készültek mikor a tablettát beraktam, a másik kettő ma.
Az after képek ijesztően ismerősek nekem... van egy nagyon elborult teóriám, nem akarom addig megosztani amíg nincs valami bizonyíték alapom.
Étvágyuk milyen volt a kopoltyúcsökkenéskor, és most, hogy tiszta a víz?
Sendy
Maya
Adminisztrátor

Sendy írta:
Maya írta:...Egy kis before-after képek...az elsők szerdán készültek mikor a tablettát beraktam, a másik kettő ma.
Az after képek ijesztően ismerősek nekem... van egy nagyon elborult teóriám, nem akarom addig megosztani amíg nincs valami bizonyíték alapom.
Étvágyuk folyamatosan jó, vagy közepesen jó, ha etetem mindig hajlandóak enni, mostanában sűrűn voltak etetve, mivel a fehér 2naponta kapott ezért ők is mindig a maradékot, mostanában sok giliszta és máj volt. Jelenleg nem tudom, van tücsköm (nagybetűs kedvenc) egy órán belül megpróbálkozom etetni, aztán írom a fejleményeket.

Szerinted nagy valószínűséggel a tablettával volt a gebasz?

Takarításkor, minden követ kifőztem a vasfát is, a bújó csak a bográcsba fér bele de azt is forró vízzel leforráztam, több mint a semmi. Növények közül többet kidobtam, mert több águk rohadt. Pár hónapja (talán 3) van kalcium az akváriumba, mert a csigák háza nagyon rosszul nézett ki, lehetséges hogy annak is köze van ehhez?
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Maya írta:
Sendy írta:
Étvágyuk folyamatosan jó, vagy közepesen jó, ha etetem mindig hajlandóak enni, mostanában sűrűn voltak etetve, mivel a fehér 2naponta kapott ezért ők is mindig a maradékot, mostanában sok giliszta és máj volt. Jelenleg nem tudom, van tücsköm (nagybetűs kedvenc) egy órán belül megpróbálkozom etetni, aztán írom a fejleményeket.

Szerinted nagy valószínűséggel a tablettával volt a gebasz?

Takarításkor, minden követ kifőztem a vasfát is, a bújó csak a bográcsba fér bele de azt is forró vízzel leforráztam, több mint a semmi. Növények közül többet kidobtam, mert több águk rohadt. Pár hónapja (talán 3) van kalcium az akváriumba, mert a csigák háza nagyon rosszul nézett ki, lehetséges hogy annak is köze van ehhez?
Amíg nincs eredményem a tablettát illetően nem szeretnék semmit vádolni. Nem tartom kizártnak...
Sendy
Maya
Adminisztrátor

Étvágy van, a golden kivételével mindenki evett.
Maya
Place
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:Olyan mintha mondjuk belecsípnének...
Olyan. Mint, amikor megfogod a macska farkát, az meg hátrakap a szájával. Mintha meg akarná harapni a saját farkát. Miután 2 másikkal van közös lakásban, s azoknak soha semmi baja (bár a fehérnek sokszor iggen előrefelé hajlik a csápja), kizárnám a vízügyet. Talán a betegsége utóhatása. Hízik és szép, csak attól tartok fájhat neki valamije, azért mozog így.

Maya: az tieid még szépek az enyémhez képest. Az enyémnek konkrétan nem volt hártya a farkán és a hátán. De felépült...
PBorsó
Megrögzött fórumozó

fehér folt a kopoltyún

Hozzászólás Szerző: PBorsó »

Sziasztok!

Isten adja, hogy kiderüljön, hogy nem is betegség, de 2 napja egy fehér foltot vettem észre Mordin hajában a bal oldali középső nyúlványon. Akkor lemetiléneztük, és nem festette. Étvágya van, nem is kevés, és úgy tűnik nem zavarja, de el nem tudom képzelni mi az. Rakok fel egy képet tegnap előttről meg máról - sajnos ennél jobbat nem sikerül gyártani. Ja és csak oldalról látszik, szemből, hátulról és felülről semmi.
Csatolmányok
tegnapelőtti
tegnapelőtti
mai
mai
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: fehér folt a kopoltyún

PBorsó írta:Sziasztok!

Isten adja, hogy kiderüljön, hogy nem is betegség, de 2 napja egy fehér foltot vettem észre Mordin hajában a bal oldali középső nyúlványon. Akkor lemetiléneztük, és nem festette. Étvágya van, nem is kevés, és úgy tűnik nem zavarja, de el nem tudom képzelni mi az. Rakok fel egy képet tegnap előttről meg máról - sajnos ennél jobbat nem sikerül gyártani. Ja és csak oldalról látszik, szemből, hátulról és felülről semmi.
Homályos a kép, de nekem az alsó képen olyan, mintha elágazna a kopoltyúnyúlvány, és az ott levő szőrőkbe nem mindig kerülne elég vér.
Sendy
Chantall
Megrögzött fórumozó

Mennyi idő múlva nő vissza

Hozzászólás Szerző: Chantall »

Sziasztok!
Azért ide írok, mert végül is itt van szó a kopoltyúkról, amelyek nem gombásodás miatt tűnnek el.
Szóval, mint már a bemutatkozásomba írtam, hogy tartottam a nagyfejűmmel 4 db tigris bótiát, amik megcsipkedték eléggé a nagyfejűmnek a kopoltyúját, így menniük kellett. A kérdésem az lenne, hogy mikor jön helyre körülbelül a megcsipkedett rész? Mert ahol nincs megcsipkedve ott gyönyörű a haja. Hatalmas, és nagyon szép színű.
Tudtok esetleg nekem erre választ?
Előre is köszönöm.
Chantal
Chantall
Maya
Adminisztrátor

Re: Mennyi idő múlva nő vissza

Chantal írta:Sziasztok!
Azért ide írok, mert végül is itt van szó a kopoltyúkról, amelyek nem gombásodás miatt tűnnek el.
Szóval, mint már a bemutatkozásomba írtam, hogy tartottam a nagyfejűmmel 4 db tigris bótiát, amik megcsipkedték eléggé a nagyfejűmnek a kopoltyúját, így menniük kellett. A kérdésem az lenne, hogy mikor jön helyre körülbelül a megcsipkedett rész? Mert ahol nincs megcsipkedve ott gyönyörű a haja. Hatalmas, és nagyon szép színű.
Tudtok esetleg nekem erre választ?
Előre is köszönöm.
Chantal
Nálunk a gombásodás után megritkult, de egy hónapon belül ugyanolyan szép lett, nagyjából 1hónap de tökéletes 2hónap alatt lesz.... Minél fiatalabb az állat annál gyorsabban regenerálódik, sok finom kaja és szép tiszta víz. :)
Maya
Chantall
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Chantall »

Maya írta:Nálunk a gombásodás után megritkult, de egy hónapon belül ugyanolyan szép lett, nagyjából 1hónap de tökéletes 2hónap alatt lesz.... Minél fiatalabb az állat annál gyorsabban regenerálódik, sok finom kaja és szép tiszta víz. :)
Köszönöm szépen a válaszodat. Akkor most már nincs más dolgom mint várni és elkényeztetni finom falatokkal. :D Mindent megteszek ennek érdekében :)
Chantall
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Chantal írta:
Maya írta:Nálunk a gombásodás után megritkult, de egy hónapon belül ugyanolyan szép lett, nagyjából 1hónap de tökéletes 2hónap alatt lesz.... Minél fiatalabb az állat annál gyorsabban regenerálódik, sok finom kaja és szép tiszta víz. :)
Köszönöm szépen a válaszodat. Akkor most már nincs más dolgom mint várni és elkényeztetni finom falatokkal. :D Mindent megteszek ennek érdekében :)
Nálunk 2-3 hónapig nem volt semmi kopolytúszőr, csak a nyúlvány. Aztán a szűrt víztől pár óra alatt elkezdett kinőni. Addig akármit csináltam, semmit nem hatott, másnak ételtől kezdett el nőni, nekem vízváltozáskor.
Sendy
PBorsó
Megrögzött fórumozó

Sendy írta:Homályos a kép, de nekem az alsó képen olyan, mintha elágazna a kopoltyúnyúlvány, és az ott levő szőrőkbe nem mindig kerülne elég vér.
Köszönöm szépen, én is erre gondoltam, de még mindig aggódok. Megpróbáltam most etetés után jobb képeket csinálni, feltöltök kettőt, hátha - bár remélem, hogy csak egy kis nyúlványról van szó (azóta pánikszerűen megint megpróbáltam a metilént és újból semmi, ami biztató).
Csatolmányok
P7270320.JPG
P7270318.JPG
PBorsó
Megrögzött fórumozó

PBorsó írta:
Sendy írta:Homályos a kép, de nekem az alsó képen olyan, mintha elágazna a kopoltyúnyúlvány, és az ott levő szőrőkbe nem mindig kerülne elég vér.
Na hát kiderült, hogy gombásak voltak a kicsikéink - és fura módon a tebang levél betétele utána lettek azok (elgondolkodtam, mert a két fel nem használt levélen penész szerű fehér foltokat találtam). A leírt metilénes kezelés úgy tűnik mindent rendezett, még az egyik gyanús foltot kezelgetjük, de lehet, hogy már csak túlaggódom. Azért azt leírom, hogy kétségbeesésemben beeceteztem a friss vizet (ugyanis teljes akváriumtisztítást csináltam), mert 7,5 felett volt a ph, és az egész víz átláthatatlanul homályos lett - először arra gondoltam, hogy kioldódott az ecet alapú tömítő a vízbe, úgyhogy pánikszerűen újra leengedtem a vizet és átmostam. De egy akvarista ismerős azt mondta, hogy az ecettel kiöltem a jó kis baktérium flórámat, és az okozta a brutális homályt. Na mindegy mert a második feltöltés után nem használtam savasítót, és azóta az axik is jól vannak, meg a víz is, és már a költöztetések sorának traumáját is túlélték, mert szépen esznek :D
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

PBorsó írta:Na hát kiderült, hogy gombásak voltak a kicsikéink ...
Nekem a tebang levél óta (pedig ilyen penészfoltos az enyém is) egy picit (tényleg picit és másnapra) gombás volt a haja, de pár óra alatt magától elmúlt, majd iszonyatosan elkezdett nőni a haja, azóta hajasbabának hívom, csináltam fényképet, hétvégén fel is rakom végre. Nekem a tebangtól lett a vizem iszonyat homályos, majd kitisztult, azóta kétpofára zabál Ling-ling, nagyon jól van, szép a haja.
7,5 pH még nem vész, az normális ilyen enyhe gombásodásnál is még. Ilyen pH-jú vizet desztvízzel, szűrt vízzel csökkentenék, nem esnék neki egyből savval. 8-as pH-nál vetem be a laborminőségű sósavat 4-es pHjú vízzé hígítva és lassan adagolva az akváriumvízhez, mert akkor indul meg jobban a gomba. A tebang úgy fest 1 egész pH értéket képes volt levinni, de ez majd jövő héten kiderül, akkor ismét beméretem pontos műszerrel.
Ecettől nem kéne homályosodnia, ott kicsit túllőhettél a célon, mert én is eceteztem már egy egész pH-nyit le a vizemet, de nem lett homályos.
Sendy
Maya
Adminisztrátor

Kopoltyú és úszóhártyaelhagyás

Nos 3hét után lényegesebben szebb az úszóhártyájuk, szépen lassan tér vissza, a goldenemnek látom, hogy napról napra szebb a kopoltyúja. A hártyájuk mindkettőjüknek jó, de a vadasom kopoltyúja nem akar visszajönni, alig nőtt meg és máris gombás, a kicsinek is teljesen visszajött a kopoltyúja, sokkal gyorsabban mint a másik kettőnek. A golden pedig hiába tömi tele magát, másnapra megint vékony és nincs kihányva semmi, mondjuk kicsit hiperaktív is.
Csatolmányok
Visszatérő úszóhártya
Visszatérő úszóhártya
Maya
Szuszu
Fórumozó

Eltűnt kopoltyúk

Hozzászólás Szerző: Szuszu »

Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra sok hasznos információt olvastam. Nekem egy olyan problémám lenne, hogy pont 1 hete vásároltam meg a kis drágámat állatkereskedésből. De kopoltyúi eltűntek.. :S Már így vásároltam meg, nagyon megsajnáltam szegényt mikor megláttam. 3db volt összesen a kereskedésben, nagyon megörültem mikor megláttam őket, én mindenképpen fehéret szerettem volna és csak ő volt egyedül fehér + még volt 2 társa (arany színűek). Elég kis akváriumban voltak, kisebb halakkal együtt.
Arra gondoltam, hogy lehet a társai vagy a halak megcsipkedték a kopoltyúit vagy rossz vízminőség lehetett a baj. Az akváriumban lévő másik 2 axinak megvoltak a kopoltyúi, de nekik se volt valami szép. :o
Valami tanács? Szerintetek vissza fog neki nőni?

Csatoltam 2 képet, amin mindkét odalról látszódik a kopoltyúja.
Untitled 3.jpg
Untitled 1.jpg
Maya
Adminisztrátor

Re: Eltűnt kopoltyúk

Szuszu írta:Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra sok hasznos információt olvastam. Nekem egy olyan problémám lenne, hogy pont 1 hete vásároltam meg a kis drágámat állatkereskedésből. De kopoltyúi eltűntek.. :S Már így vásároltam meg, nagyon megsajnáltam szegényt mikor megláttam. 3db volt összesen a kereskedésben, nagyon megörültem mikor megláttam őket, én mindenképpen fehéret szerettem volna és csak ő volt egyedül fehér + még volt 2 társa (arany színűek). Elég kis akváriumban voltak, kisebb halakkal együtt.
Arra gondoltam, hogy lehet a társai vagy a halak megcsipkedték a kopoltyúit vagy rossz vízminőség lehetett a baj. Az akváriumban lévő másik 2 axinak megvoltak a kopoltyúi, de nekik se volt valami szép. :o
Valami tanács? Szerintetek vissza fog neki nőni?...
Ha minden jól megy akkor visszanő magától, tiszta víz és tápláló kaja mellett, azon kívül mást nem tudsz tenni érte, ha majd végképp sehogy se akarja növögeszteni akkor kancsós víz, vagy pár nap hideg tebang leveles vízben ülés (nálam ez vált be), nagyon hosszú idő míg újra kinő a kopoltyú (a te esetedben én azt mondom, hogy min. egy év), szóval légy türelmes. Ez a csonk annyira kicsi és satnya, hogy nem vagyok benne biztos, hogy neki volt-e valaha kopoltyúja, majd etetésnél figyeld meg, hogy piros lesz-e vagy lesz-e valamilyen szinte, mert nekem így teljesen úgy tűnik mintha nem is lenne semmi. A kopoltyújukat a tesók is véletlenül le szokták harapni meg a halak a szőröket lecsipkedhetik, de ilyen brutálisan tövig sose láttam, hogy leharapják egymásnak, plusz ezek mellett az is közrejátszik, hogy nem tarthatták jól.
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Maya írta:
Ha minden jól megy akkor visszanő magától, tiszta víz és tápláló kaja mellett, azon kívül mást nem tudsz tenni érte, ha majd végképp sehogy se akarja növögeszteni akkor kancsós víz, vagy pár nap hideg tebang leveles vízben ülés (nálam ez vált be), nagyon hosszú idő míg újra kinő a kopoltyú (a te esetedben én azt mondom, hogy min. egy év), szóval légy türelmes. Ez a csonk annyira kicsi és satnya, hogy nem vagyok benne biztos, hogy neki volt-e valaha kopoltyúja, majd etetésnél figyeld meg, hogy piros lesz-e vagy lesz-e valamilyen szinte, mert nekem így teljesen úgy tűnik mintha nem is lenne semmi. A kopoltyújukat a tesók is véletlenül le szokták harapni meg a halak a szőröket lecsipkedhetik, de ilyen brutálisan tövig sose láttam, hogy leharapják egymásnak, plusz ezek mellett az is közrejátszik, hogy nem tarthatták jól.
Hasonló állapotból Liquidnek már nőtt vissza kopoltyú. Az axi nagyon fiatalka, így én azt mondom, ha ő is úgy érzi, hogy jók a körülmények akkor max 2 hónap alatt (de talán egy hónap alatt is simán) vissza tudja az egészet bolyhosra növeszteni. Csirkeszív, csirkemáj, marhahús, hal legyen mindenképpen az étrendjében rendszeresen, mert ezektől szokott brutálisan megindulni a kopoltyúnövekedés. Nekem felnőtt Ling-ling 1 hét alatt visszanövesztette úgy a szőreit hogy 3-4 mmrel nőttek meg a nyúlványai is, és előtte semmi haja nem volt, csak a kopasz fehér nyúlványok már hetek, talán hónapok óta. Szóval tiszta víz, 20-21 fok, minőségi táplálék és szinte biztos hogy rendbe fog jönni.
A körülmények befolyásolják a kopoltyú visszanövekedésének gyorsaságát. Nálunk óráról órára lehetett látni a különbségeket mm-ben mérve anno. Előtte meg hiába szenvedtem, csináltam bármit. Nálunk a kancsós víz váltotta ki ezt a gyors hatást.
Sendy
Szuszu
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: Szuszu »

Sendy írta:
Maya írta:
Hasonló állapotból Liquidnek már nőtt vissza kopoltyú. Az axi nagyon fiatalka, így én azt mondom, ha ő is úgy érzi, hogy jók a körülmények akkor max 2 hónap alatt (de talán egy hónap alatt is simán) vissza tudja az egészet bolyhosra növeszteni. Csirkeszív, csirkemáj, marhahús, hal legyen mindenképpen az étrendjében rendszeresen, mert ezektől szokott brutálisan megindulni a kopoltyúnövekedés. Nekem felnőtt Ling-ling 1 hét alatt visszanövesztette úgy a szőreit hogy 3-4 mmrel nőttek meg a nyúlványai is, és előtte semmi haja nem volt, csak a kopasz fehér nyúlványok már hetek, talán hónapok óta. Szóval tiszta víz, 20-21 fok, minőségi táplálék és szinte biztos hogy rendbe fog jönni.
A körülmények befolyásolják a kopoltyú visszanövekedésének gyorsaságát. Nálunk óráról órára lehetett látni a különbségeket mm-ben mérve anno. Előtte meg hiába szenvedtem, csináltam bármit. Nálunk a kancsós víz váltotta ki ezt a gyors hatást.
Köszönöm a válaszokat. :) A vízére mindig nagyon figyelek, mindennap lecserélek belőle egy kicsit, és állandóan 20 fokos. Mióta itt van nálam tubifex-el és csirkemellel etetem, halakat pedig jövőhéten akarok neki beszerezni. Az állatkereskedésben azt mondták, hogy ők csak tubifex-el etetik.. akkor lehet ez is probléma volt.
Igazából nekem így kopoltyúk nélkül is nagyon tetszik, annyira édes, imádom. Persze azért mégis csak jobb lenne, ha kis egészséges lenne. :) Szerencsére semmi más baja nincs, állandóan úszkál, meg se áll szinte, és étvágya is van rendesen. :D
Maya
Adminisztrátor

Sendy írta:Hasonló állapotból Liquidnek már nőtt vissza kopoltyú. Az axi nagyon fiatalka, így én azt mondom, ha ő is úgy érzi, hogy jók a körülmények akkor max 2 hónap alatt (de talán egy hónap alatt is simán) vissza tudja az egészet bolyhosra növeszteni. Csirkeszív, csirkemáj, marhahús, hal legyen mindenképpen az étrendjében rendszeresen, mert ezektől szokott brutálisan megindulni a kopoltyúnövekedés. Nekem felnőtt Ling-ling 1 hét alatt visszanövesztette úgy a szőreit hogy 3-4 mmrel nőttek meg a nyúlványai is, és előtte semmi haja nem volt, csak a kopasz fehér nyúlványok már hetek, talán hónapok óta. Szóval tiszta víz, 20-21 fok, minőségi táplálék és szinte biztos hogy rendbe fog jönni.
Én már hónapok óta akármit csinálok a vadasommal semmi, néha látok minimális javulást aztán visszaesik, a szem nélkülinél viszont látszik hogy három hét alatt nőtt. Az öreglányt különrakni se tudom, mert amit egy kisebb akváriumba kerül elkezd ugrálni, nem bír magával, akkor csak rosszabb. Szerintem ez axitól is függ, hogy mennyire tud regenerálódni. Ling-ling rettentő ügyes, hogy ilyen gyorsan ment neki, irigykedek én meg 3 hónapja szenvedek...
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Maya írta:Ling-ling rettentő ügyes, hogy ilyen gyorsan ment neki, irigykedek én meg 3 hónapja szenvedek...
Hónapokig szenvedtem előtte vele, hogy valami legyen, aztán a maradék haja is kihullott. Ezért írtam, hogy ha egyszer minden okés, akkor nagyon gyorsan nő, de azt az állapotot eltalálni nagyon nehéz.
Sendy
mjancsi95
Fórumozó

Nem nő a kopoltyú

Hozzászólás Szerző: mjancsi95 »

Sziasztok!Én azzal a problémával jöttem, hogy kb egy hete vettem meg az axim, ugyan még elég kicsi 5cm körül van , de egyáltalán nem nő neki a kopoltyúja!A vize tiszta, étvágya is nagyon jó!Mit tehetnék érte?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2013.04.04. 16:19-kor.
Ok: Nem adtál meg témacímet! Javítottam, de kérlek olvasd el a házirend ezen részét és alkalmazd is a jövőben! Köszi!
Válasz küldése