LeviBoy01
Moderátor: Axolotl moderátor
LeviBoy01
Körül belül három hónapja vettem az Axó-t. A kereskedő semmit nem tudott róla, csak kért egyet a szállítójától, mert érdekesnek találta. Én meg bementem egyik nap, hogy valamilyen állatot vegyek, pl. leguán vagy valami hasonlót, de lebeszélt róla, merthogy nagyon igényes, meg hasonlók. Már készültem kimenni a boltból, amikor észrevettem, hogy a sok nagy akvárium között van egy kicsi, 12 literes akvárium, ami nincs is kivilágítva. Mondom közelebb lépek, megnézni, hogy van-e benne valami. Hát amikor megláttam el se tudtam képzelni, hogy ez meg mi lehet. Kérdeztem az ealdót, az meg csak az állat fajtáját tudta, meg annyit, hogy igénytelen a tartása. Monom oké, nekem szimpinek tűnik és eléggé egzotikusnak is. :) Így hát elhoztam a 12 literes akváriumban. És már az első naptól kezdve elkezdtem minden infót begyűjteni róla. Nemrég cseréltem le az akváriumát, mert a másikat kinőtte és ideges volt, mert folyamatosan faltól-falig úszkált. Amúgy ő azért is lett véve, mert nemrég szakítottam a barátnőmmel, 4 év után és kicsit bedepiztem és jó lett volna valami, ami leköt és foglalkozhatok vele. A napokban vettem 4 művirágot, meg hátteret az akváriumnak, a közepén van egy roncs hajó, ami körül nagy és kék kavicsok találhatók. Még tervben van valami bujó is, csak még itt a környékbeli kereskedésekben nem találtam megfelelően nagyot. Fagyasztott szunyoglárvát eszik, meg neon, zebrahalakat szoktam venni. Hát nem egy sikeres vadász, mert kb. másfél hete vettem 4 fekete neonhalat és még mindig megvan belőlük három. Az egyik az akvárium pucolásánál kiugrott a földre és meghalt. Azt lemosva odaadtam az axónak és gyorsan megette. Az akvárium hőfoka állandóan 20-22 fok körül van. Ebben jól érzi magát. Néha ha rájön, akkor sokat úszkál a víz tetején is. Mivel most már egy 80-as akváriumba van, tervezem, hogy veszek melléje egy társat, de nehéz helyzetben vagyok, mert van kereskedés, ahol azt se tudják, hogy mit akarok, vagy ahol őt vettem, ott meg nem mostanság tudnak hozni. Íme pár kép: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 103&type=1
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sendy 2012.02.20. 06:09-kor.
Ok: A fórum szabályzata szerint a bemutatkozó téma címének a felhasználó nevét kell megadni. Javítottam.
Ok: A fórum szabályzata szerint a bemutatkozó téma címének a felhasználó nevét kell megadni. Javítottam.
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Re: Axó az axolotl :)
Szia!LeviBoy01 írta:Körül belül három hónapja vettem az Axó-t....
Te máshogy szerezted be az axolotl-odat, mint én (egy kicsit furcsán), de NAGYON jó választás ! Én úgy szereztem be, hogy előtte egy könybe olvastam róla az mindent leírt. Az enyém egy 112l-esben él, egyedül, jövő héten lesz társa, most kifeszítettem egy szúnyoghálót, nehogy, majd véletlenül egymásnak támadjanak. A fórum nagyon sok jó kis infót tartalmaz, érdemes átolvasni.
A képgalériát valamiért nem tudom megnyitni .
Állatkereskedések közül ezt tudom ajánlani:http://kisteki.andocsi.hu/index.php Nekem innen van axim, általában itt szokott lenni.
Itt egy kép az én aximról, Pitagoraszról:
Titkos3
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Re: Axó az axolotl :)
Szia!
A képeket feltettem ide is, meg majd még fogok feltenni valamikor, mindig újabbat: http://www.flickr.com/photos/55342928@N ... 389702335/
Amúgy nagyon szép az axid. Az enyém fehér és csakis hasonlót szeretnék melléje, mert a színesebbek annyira nem tetszenek, mint a fehérek. Ha majd lesz rá lehetőségem venni egy sokszáz literes aksit, akkor lehet veszek más színüt is. Jah, amúgy érdekes története van, hogy miképpen került hozzám. A volt barátnőmnek is tetszik...
És köszi az állatkereskedés címét! Majd megnézem.
Üdv!
A képeket feltettem ide is, meg majd még fogok feltenni valamikor, mindig újabbat: http://www.flickr.com/photos/55342928@N ... 389702335/
Amúgy nagyon szép az axid. Az enyém fehér és csakis hasonlót szeretnék melléje, mert a színesebbek annyira nem tetszenek, mint a fehérek. Ha majd lesz rá lehetőségem venni egy sokszáz literes aksit, akkor lehet veszek más színüt is. Jah, amúgy érdekes története van, hogy miképpen került hozzám. A volt barátnőmnek is tetszik...
És köszi az állatkereskedés címét! Majd megnézem.
Üdv!
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Axó az axolotl :)
Szia!
Szép axolotl-od van, én csak azért szeretem jobban a vadas színűt, mert általában az a legellenállóbb. Szép az akvid is, szépen van berendezve, az enyém éppen össze-vissza van, mert beraktam egy szúnyoghálót ideiglenesen, ugyanis lesz egy új jövevény!
Szia
Szép axolotl-od van, én csak azért szeretem jobban a vadas színűt, mert általában az a legellenállóbb. Szép az akvid is, szépen van berendezve, az enyém éppen össze-vissza van, mert beraktam egy szúnyoghálót ideiglenesen, ugyanis lesz egy új jövevény!
Szia
Titkos3
Re: LeviBoy01
Szia!
Jah, a Tiéd is szép, de ő jobban hasonlít egy békára. :)
Majd még teszek fel képeket, emrt ma este is készítettem párat, mert felmászott a hajó roncsra. Mostanság, azon szeret lenni, a magasban. De a héten remélem megjön egy ilyen nagy jukacsos kő, amibe elvileg be tud majd bújni és felmészni. A Vaterán vettem, remélem nem zúzza meg a posta idáig.
Amúgy az egyik gondom, hogy nem találok társat az axóm mellé a környéken. Lehet el kéne utazzak valahová érte.
Szia! :)
Jah, a Tiéd is szép, de ő jobban hasonlít egy békára. :)
Majd még teszek fel képeket, emrt ma este is készítettem párat, mert felmászott a hajó roncsra. Mostanság, azon szeret lenni, a magasban. De a héten remélem megjön egy ilyen nagy jukacsos kő, amibe elvileg be tud majd bújni és felmészni. A Vaterán vettem, remélem nem zúzza meg a posta idáig.
Amúgy az egyik gondom, hogy nem találok társat az axóm mellé a környéken. Lehet el kéne utazzak valahová érte.
Szia! :)
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Szia!
Az én axolotl-om az Atlantisz díszállatkereskedésből származik, a 13. kerületben, az Eötvös utcában, bár, ha 10 centinél nagyobb axit szeretnél, ne ott keresd.
telefonszámuk: 06-70-701-75-50
Szia!
Az én axolotl-om az Atlantisz díszállatkereskedésből származik, a 13. kerületben, az Eötvös utcában, bár, ha 10 centinél nagyobb axit szeretnél, ne ott keresd.
Szia!
Titkos3
- Zsucy
- Megrögzött fórumozó
Szia! Az Atlantisz díszállat kereskedés a 6.ker-ben van nem a 13-ban! Most is vannak ott kicsik, de 10 cm-nél kissebbek. :DAz a baj, hogy a nagyokat sokkal drágábban lehet beszerezni. Van egy másik állatkereskedés ( Vadon díszállat kereskedés ), nem messze az Atlantisztól, a Podmaninczky u-ban a 6.ker-i nagy postával szemben a troli megállónál és ott szokott lenni nagy. Mondjuk a Vadon kereskedést azért nem szeretem, mert nem túl segítőkészek az eladók!Titkos3 írta:Szia!
Sziasztok!
Zsucy
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Sziasztok!Zsucy írta:Szia! Az Atlantisz díszállat kereskedés a 6.ker-ben van nem a 13-ban! Most is vannak ott kicsik, de 10 cm-nél kissebbek. :DAz a baj, hogy a nagyokat sokkal drágábban lehet beszerezni. Van egy másik állatkereskedés ( Vadon díszállat kereskedés ), nem messze az Atlantisztól, a Podmaninczky u-ban a 6.ker-i nagy postával szemben a troli megállónál és ott szokott lenni nagy. Mondjuk a Vadon kereskedést azért nem szeretem, mert nem túl segítőkészek az eladók!Titkos3 írta:Szia!
Sziasztok!
Igazad van, elnéztem, viszont a kisebbet egy s-sel írják .
Üdv
Titkos3
- Zsucy
- Megrögzött fórumozó
Azt meg én néztem el.Titkos3 írta:Sziasztok!Zsucy írta:Szia! Az Atlantisz díszállat kereskedés a 6.ker-ben van nem a 13-ban! Most is vannak ott kicsik, de 10 cm-nél kissebbek. :DAz a baj, hogy a nagyokat sokkal drágábban lehet beszerezni. Van egy másik állatkereskedés ( Vadon díszállat kereskedés ), nem messze az Atlantisztól, a Podmaninczky u-ban a 6.ker-i nagy postával szemben a troli megállónál és ott szokott lenni nagy. Mondjuk a Vadon kereskedést azért nem szeretem, mert nem túl segítőkészek az eladók!Titkos3 írta:Szia!
Sziasztok!
Igazad van, elnéztem, viszont a kisebbet egy s-sel írják .
Üdv
Zsucy
Sziasztok!
Köszi a segítséget! Majd még kitalálom, hogy mi legyen. :)
Köszi a segítséget! Majd még kitalálom, hogy mi legyen. :)
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
- Kapcsolat:
Az axik ha jól vannak tartva, kellően nagy helyen, akkor nagyon gyorsan nőnek. A lényeg, hogy a nagyobbik ne tudja bekapni a kisebbet. 24 cm-es axi mellé egy 13-14 cm-est már be lehet rakni, de jól meg kell etetni a nagyot az elkövetkezendő napokban. Másik módszer lehet, ha pl egy 10 cm-est szeretnék egy 25 centis mellé tenni, akkor válasszuk le az akváriumot hálóval, hogy ne tudják egymást bántani, és míg megnő a kicsi, vagy megszokja a nagy, addig így vannak. Persze ez csak akkor, ha nem tudtok méretben megfelelő axit szerezni.Zsucy írta:... Az Atlantisz díszállat kereskedés a 6.ker-ben van nem a 13-ban! Most is vannak ott kicsik, de 10 cm-nél kissebbek. :DAz a baj, hogy a nagyokat sokkal drágábban lehet beszerezni. ...
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
dagi?
Sziasztok!
Ígértem és teszek fel 3 képet az aximról. Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek dagi-e? Szerintem egy kicsit az.
Ígértem és teszek fel 3 képet az aximról. Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek dagi-e? Szerintem egy kicsit az.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Uzsidoboz 2012.05.09. 17:03-kor.
Ok: Áthelyeztem a megfelelő topicba, kérlek a jövőben figyelj, hogy a megfelelő topicba írj! Uzsi
Ok: Áthelyeztem a megfelelő topicba, kérlek a jövőben figyelj, hogy a megfelelő topicba írj! Uzsi
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Re: dagi?
Talán csak egy kicsit!LeviBoy01 írta:Sziasztok!
Titkos3
- Zsucy
- Megrögzött fórumozó
Lehet, hogy hülye kérdés, de mikor nézzük a has szélességét? Etetés előtt vagy után? Mert az enyémek etetés után úgy néznek ki, mint egy golflabda!Titkos3 írta:Talán csak egy kicsit!LeviBoy01 írta:Sziasztok!
Zsucy
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Szerintem pont ideális az alkata.LeviBoy01 írta:Sziasztok!
Sendy
Jó nagy dagadék látszik hogy jól van tarvaSendy írta:Szerintem pont ideális az alkata.LeviBoy01 írta:Sziasztok!
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
De a kép kajálás után nem sokkal készülhetett, mert még ott vannak az egészen friss kinézetű vörösszúnyoglárvák. Látszik hogy tele a bendő és még növésben van. Szóval bekajálva ez így jó. Ha ennél jobban meghízik, akkor picurit visszább kell fogni. A lábaink és kezein látszik, hogy husis picikét.liquid írta:Jó nagy dagadék látszik hogy jól van tarvaSendy írta:Szerintem pont ideális az alkata.LeviBoy01 írta:Sziasztok!
Leviboy01: mennyit mozog a viziszörny? Kicsit kéne "mozgatni" őt vadásztatni a kajára, hogy picit izmosodjon.
Sendy
Szerintem ne fogd vissza, nem kell, lassú az emésztésük (a met-a boli z mus szót kiszedi valamelyik védelmi progim, így azt nem tudom postolni ) kiköpik egy idő után amit nem tudnak feldolgozni. Szerintem túletetés nem fordulhat elő.Sendy írta:De a kép kajálás után nem sokkal készülhetett, mert még ott vannak az egészen friss kinézetű vörösszúnyoglárvák. Látszik hogy tele a bendő és még növésben van. Szóval bekajálva ez így jó. Ha ennél jobban meghízik, akkor picurit visszább kell fogni. A lábaink és kezein látszik, hogy husis picikét.
Leviboy01: mennyit mozog a viziszörny? Kicsit kéne "mozgatni" őt vadásztatni a kajára, hogy picit izmosodjon.
- Uzsidoboz
- Megrögzött fórumozó
Épp ez a baj, hogy bent vannak a halak, és nem akarja levadászni őket, ha jól emlékszem...Sendy írta:Leviboy01: mennyit mozog a viziszörny? Kicsit kéne "mozgatni" őt vadásztatni a kajára, hogy picit izmosodjon.
Üdv: Uzsi
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Szerintem lusta a kicsike. Én már lóbálom a fagyasztott kockát is előtte mintha hal lenne, sokszor csak a felszín közelében adom neki oda, és akkor is csak úgy hogy már foszik szét és úgy kell összevadászni a morzsákat. Így fél-egy óra mocorgás megvan neki, mire mindenhol összeszedi a 4-5 kockányit (de ő felnőtt termetes). Van hogy a kezemre vadásztatom, vagy kézbe veszem kicsit, csesztetem hogy jöjjön-menjen felpiszkálom a hangulatát. Azóta sokkal jobb kedve van, jobban kötődik hozzám, mozgékonyabb, és picit formásabb (nem vékonyabb, hanem izmosabb).Uzsidoboz írta:Épp ez a baj, hogy bent vannak a halak, és nem akarja levadászni őket, ha jól emlékszem...Sendy írta:Leviboy01: mennyit mozog a viziszörny? Kicsit kéne "mozgatni" őt vadásztatni a kajára, hogy picit izmosodjon.
Sendy
Jaja! Az a gondom, hogy nem eszi meg/kapja el a halacskákat. Ha pl. takarításnál egy külön edénybe összerakom őket, akkor volt olyan, hogy fél óra alatt 4-et megevett a neonokból!!! Amúgy meg csak mászkál az akvárium alján. Viszont azt észrevettem, hogy ha a halaknak adom a száraz tubit, akkor pofátlan módon felmegy és eleszi előlük, annyira beles szegényke. Persze, nem baj, de a halak messzire elkerülik, ha látják, hogy érkezik, de elkapni már nincs kedve őket. A száraz tubiból bezabálva meg nyugisan úszkál a víz tetején, vagy csak elvan egy helyben, ugyancsak a víz tetején. Kéne szereznem neki egy párt, mert az talán feldobná az életét, de sajnos itt Dombóváron már nem tud egyik kereskedő se, csak nagyon kicsiket. Ha esetleg valaki tudna itt a környéken egy jó boltot, vagyis Tolna megyében vagy a környéken, akkor azt megköszönném. Még akár el is mennék érte távolabbra is, csak valami tuti hely kéne. Üdv!Uzsidoboz írta:Épp ez a baj, hogy bent vannak a halak, és nem akarja levadászni őket, ha jól emlékszem...Sendy írta:Leviboy01: mennyit mozog a viziszörny? Kicsit kéne "mozgatni" őt vadásztatni a kajára, hogy picit izmosodjon.
Amúgy néha én se hagyom nyugodni, hurkapálcával néha csesztetem a farkát, meg simogatom az oldalát. Néha elviseli, de legtöbbször elúszik. Aztán, ha olyan napja van és feljön a víz tetejére úszkálni, akkor néha a tenyerembe teszem és olyankor megilletődik és ott van egy ideig és hagyom, hogy magától kiússzon. De van, hogy éjszakánként felébreszt, mert folyamatosan zabálna és tologatja a kavicsokat elég nagy erővel és hát eléggé hangos. Máskor meg előfordult, hogy éjjel rájött az ötperc és elkezdett a víz tetején ugrálni, mint egy delfin. Úgy, hogy minden csupa víz lett az akvárium körül, a fal, az áram elosztó, stb. Kicsit para is volt, hogy megráz. Ilyenkor szoktam rátenni az akvárium tető üvegét. Alapból azért nem, mert elég magas az akvárium és soha nem töltöm tele vízzel, nehogy kiugorjon belőle.Sendy írta:Szerintem lusta a kicsike. Én már lóbálom a fagyasztott kockát is előtte mintha hal lenne, sokszor csak a felszín közelében adom neki oda, és akkor is csak úgy hogy már foszik szét és úgy kell összevadászni a morzsákat. Így fél-egy óra mocorgás megvan neki, mire mindenhol összeszedi a 4-5 kockányit (de ő felnőtt termetes). Van hogy a kezemre vadásztatom, vagy kézbe veszem kicsit, csesztetem hogy jöjjön-menjen felpiszkálom a hangulatát. Azóta sokkal jobb kedve van, jobban kötődik hozzám, mozgékonyabb, és picit formásabb (nem vékonyabb, hanem izmosabb).Uzsidoboz írta:Épp ez a baj, hogy bent vannak a halak, és nem akarja levadászni őket, ha jól emlékszem...Sendy írta:Leviboy01: mennyit mozog a viziszörny? Kicsit kéne "mozgatni" őt vadásztatni a kajára, hogy picit izmosodjon.
- Uzsidoboz
- Megrögzött fórumozó
Hát a tubifex az hízlal rendesen, ha jól tudom Túl jó dolga van az axidnakLeviBoy01 írta:Jaja! Az a gondom, hogy nem eszi meg/kapja el a halacskákat. Ha pl. takarításnál egy külön edénybe összerakom őket, akkor volt olyan, hogy fél óra alatt 4-et megevett a neonokból!!! Amúgy meg csak mászkál az akvárium alján. Viszont azt észrevettem, hogy ha a halaknak adom a száraz tubit, akkor pofátlan módon felmegy és eleszi előlük, annyira beles szegényke.Uzsidoboz írta:Épp ez a baj, hogy bent vannak a halak, és nem akarja levadászni őket, ha jól emlékszem...Sendy írta:Leviboy01: mennyit mozog a viziszörny? Kicsit kéne "mozgatni" őt vadásztatni a kajára, hogy picit izmosodjon.
Üdv: Uzsi
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Tető és ugrálás
Mindig kell valamilyen tető, a vízfelszínhez képest 10-15 centit simán ki tud ugrani ha megindul. Nekem volt hogy a hálót úgy nyomta fel hogy a csipeszeket is kitépte amik tartották. A háló fröccsenő vizet is megfogja, de hagyja szellőzni az akváriumot.LeviBoy01 írta:... Alapból azért nem, mert elég magas az akvárium és soha nem töltöm tele vízzel, nehogy kiugorjon belőle.
Sendy
Re: Tető és ugrálás
Aham, köszi a tippet. Akkor szerzek rá valahonnan. Amúgy mostanság már leszokott róla, hogy ugráljon. Lehet azért, mert dagi.Sendy írta:Mindig kell valamilyen tető, a vízfelszínhez képest 10-15 centit simán ki tud ugrani ha megindul. Nekem volt hogy a hálót úgy nyomta fel hogy a csipeszeket is kitépte amik tartották. A háló fröccsenő vizet is megfogja, de hagyja szellőzni az akváriumot.LeviBoy01 írta:... Alapból azért nem, mert elég magas az akvárium és soha nem töltöm tele vízzel, nehogy kiugorjon belőle.
Amúgy azt is próbáltam a több mozgása érdekében, meg a vadászösztön miatt, hogy egyszerre kb. 10 halat tettem az akváriumba, de ez a lustaság, nem nagyon kapott el egyet se, sose.. :)
Hát örömmel értesítek mindenkit, hogy mára sikerült beszereznem egy új axit, aki igaz, hogy sokkal kisebb a régi fehéremnél, de nagyon ranyos és sokkal virgoncabb is. Innen kapta a nevét, ami Virgonc lett. A méretbeli különbségek miatt aggódtam, hogy a régim bántja az új jövevényt, de szinte már az első perctől kezdve jól kijönnek. Az új már párszor felmászott/átmászott a másik hátán és az meg csak tűrte. Néha farkasszemet néztek, de akkor is a nagyobb húzódott el előbb, miután jól megvizslatta a kicsit. Eddig kb. 5 órája vannak együtt és nincsen balhénak jele se. Az új szürke alapon, fekete pöttyös és nagyon fiatal. Szerintem csak pár hónapos lehet. Adtam neki fagyasztott szunyok lárvát és mind a ketten, egymás mellett ettek és nem estek egymásnak a kaja láttán sem. Ami még eléggé örvendetes, hogy az új axó nagyon zabás, vagyis reménykedem benne, hogy egészséges is. :)
Kép róla:
Kép róla:
Nagyon aranyos a kicsi :))))) nálam is hasonló volt a helyzet a méretkülönbséggel és valami csoda folytán nem bántották egymást :) a kicsi folyton a nagy fején mászkált meg volt olyan is hogy evés közben bekapta a lábát és a nagy sose reagált agresszíven :) Ági Szonja egyébként nekem azt mondta hogy amikor már ilyen nagyok lesznek, akkor már nem olyan agresszívak mint előtte. Szóval szerintem nálatok sem lesz gond :)
Köszi a hozzászólást! Hát én is remélem, hogy később se lesz gondjuk egymással. Fél évembe tellett, hogy találjak társat a nagy axónak. És nem kevés pénzembe került a jövevény se. :)tiffani írta:Nagyon aranyos a kicsi :))))) nálam is hasonló volt a helyzet a méretkülönbséggel és valami csoda folytán nem bántották egymást :) a kicsi folyton a nagy fején mászkált meg volt olyan is hogy evés közben bekapta a lábát és a nagy sose reagált agresszíven :) Ági Szonja egyébként nekem azt mondta hogy amikor már ilyen nagyok lesznek, akkor már nem olyan agresszívak mint előtte. Szóval szerintem nálatok sem lesz gond :)
Nálam ekkora volt a kicsi amikor elhoztam,és már az első éjszaka átszökött a nagyhoz,az ő bújójában találtam meg,és nem bántotta a kicsit :) Aztán olyan 2 hét után meguntam hogy folyton átszökik és összeengedtem őket,ha már annyira ott akart lenni,gondoltam legyen. Elég sokszor felkeltem éjszaka minden apró zajra hogy vajon meg van-e még,de semmi gond nem lett :)LeviBoy01 írta:Köszi a hozzászólást! Hát én is remélem, hogy később se lesz gondjuk egymással. Fél évembe tellett, hogy találjak társat a nagy axónak. És nem kevés pénzembe került a jövevény se. :)tiffani írta:Nagyon aranyos a kicsi :))))) nálam is hasonló volt a helyzet a méretkülönbséggel és valami csoda folytán nem bántották egymást :) a kicsi folyton a nagy fején mászkált meg volt olyan is hogy evés közben bekapta a lábát és a nagy sose reagált agresszíven :) Ági Szonja egyébként nekem azt mondta hogy amikor már ilyen nagyok lesznek, akkor már nem olyan agresszívak mint előtte. Szóval szerintem nálatok sem lesz gond :)
Remélem nektek se lesz és jól összebarátkoznak :)
Szia!tiffani írta:Nálam ekkora volt a kicsi amikor elhoztam,és már az első éjszaka átszökött a nagyhoz,az ő bújójában találtam meg,és nem bántotta a kicsit :) Aztán olyan 2 hét után meguntam hogy folyton átszökik és összeengedtem őket,ha már annyira ott akart lenni,gondoltam legyen. Elég sokszor felkeltem éjszaka minden apró zajra hogy vajon meg van-e még,de semmi gond nem lett :)LeviBoy01 írta:Köszi a hozzászólást! Hát én is remélem, hogy később se lesz gondjuk egymással. Fél évembe tellett, hogy találjak társat a nagy axónak. És nem kevés pénzembe került a jövevény se. :)tiffani írta:Nagyon aranyos a kicsi :))))) nálam is hasonló volt a helyzet a méretkülönbséggel és valami csoda folytán nem bántották egymást :) a kicsi folyton a nagy fején mászkált meg volt olyan is hogy evés közben bekapta a lábát és a nagy sose reagált agresszíven :) Ági Szonja egyébként nekem azt mondta hogy amikor már ilyen nagyok lesznek, akkor már nem olyan agresszívak mint előtte. Szóval szerintem nálatok sem lesz gond :)
Remélem nektek se lesz és jól összebarátkoznak :)
Hát tegnap egyszer volt, hogy a nagy odakapott, de csak finoman, mert a nagy kopoltyúját piszkálta a kicsi, de egész éjjel nem volt semmi gond. Túlélte az éjszakát. :) Szerintem a későbbiekben se lesz gond velük. Szépek a Te axóid is. Sajnos én nem tudtam még egy fehéret szerezni, pedig azt szerettem volna. Két héttel ezelőttre hoztak egy fehéret, de az sajnos beteg volt és a szeme is ki volt nyomva, úgyhogy visszaküldték a nagykernek.
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Szia!
Szerencséd van szerintem, mert nálam a 25 centis megette 10 centist, de ez régebben volt.
Szerencséd van szerintem, mert nálam a 25 centis megette 10 centist, de ez régebben volt.
Titkos3
Szia!Titkos3 írta:Szia!
Azóta nagyon össze cimbiztek, együtt járnak enni, egymás mellett esznek. Meg a nagy mindig kikerüli a kicsit. Az meg, ha úgy tartja kedve, átmászik a nagyon. Néha, ha az egyik megijed valamitől és ott van mellette a másik, akkor mind a ketten gyorsan elúsznak ellentétes irányba. De amúgy jól elvannak. A nagy bírj a kicsit és néha még a kaját is ott hagyja, ha látja, hogy a kicsi közeledik a kaja felé. Érdekesek együtt. Viszont észrevettem, hogy a fehér nagyon dagi, mert sokszor szenved, hogy fel tudjon menni levegőért. Szerintetek az lehet? Mert csak kapálózik és tolja magát, de alig tud megmozdulni, aztán, ha már elrugaszkodott az aljától, akkor hatalmas lendülettel hajtja magát a víz teteje felé. Annyira, hogy a lendülettől a vízből is valósággal kirobban, amikor felér a víz tetejére. Aztán szélsebesen leúszik, vagy csak hagyja magát lesüllyedni általában. A kicsinek is elég nagy az étvágya. Mind a ketten fagyasztott szúnyog lárvát kapnak, mert a fagyasztott tubihoz hozzá se nyúltak. Majd a jövő héten akarok venni nekik pár élő halat is. De a fehér mindig is nagyon lusta volt halat fogni, úgyhogy valami kisebbel próbálkozok, hátha a jövevény elkap párat.
]
Pont ugyanígy csinálja nálam is és nem dagi. Csak lusta... :)Titkos3 írta:Mert csak kapálózik és tolja magát, de alig tud megmozdulni, aztán, ha már elrugaszkodott az aljától, akkor hatalmas lendülettel hajtja magát a víz teteje felé. Annyira, hogy a lendülettől a vízből is valósággal kirobban, amikor felér a víz tetejére. Aztán szélsebesen leúszik, vagy csak hagyja magát lesüllyedni általában.
Köszi az infót! Hát lehet, hogy az, mert egész eddigi életében lusta volt egy halat is elkapni. :) Tegnap vettem melléjük 5 neont, de van egy tippem, hogy hosszú életük lesz, mert az új axó még kicsi hozzájuk, a nagy fehér meg lusta. Csak egy érdekesség: mind a ketten utálják a fagyasztott tubiflexet. Érdekes, mert sokaknál látom, hogy az ő állatuk szereti. Valahonnan kéne szerezzek olcsón élő halakat, mert most a legolcsóbban ezeket a kicsi neonokat vettem és ezek is 250-be kerültek. Mert, ha talán több hal úszkálna, akkor rászoknának a vadászatra, de így meg a halak bőven kikerülik az axókat.liquid írta:]Pont ugyanígy csinálja nálam is és nem dagi. Csak lusta... :)Titkos3 írta:Mert csak kapálózik és tolja magát, de alig tud megmozdulni, aztán, ha már elrugaszkodott az aljától, akkor hatalmas lendülettel hajtja magát a víz teteje felé. Annyira, hogy a lendülettől a vízből is valósággal kirobban, amikor felér a víz tetejére. Aztán szélsebesen leúszik, vagy csak hagyja magát lesüllyedni általában.
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Nálam nagyon aktív mind a 2.
Titkos3
Örülj neki! Nálam öröm, ha egyáltalán megmozdulnak a drágaságok. Ünnepnap!Titkos3 írta:Nálam nagyon aktív mind a 2.
- kaloczir
- Megrögzött fórumozó
Szia!LeviBoy01 írta:Köszi az infót! Hát lehet, hogy az, mert egész eddigi életében lusta volt egy halat is elkapni. :) Tegnap vettem melléjük 5 neont, de van egy tippem, hogy hosszú életük lesz, mert az új axó még kicsi hozzájuk, a nagy fehér meg lusta. Csak egy érdekesség: mind a ketten utálják a fagyasztott tubiflexet. Érdekes, mert sokaknál látom, hogy az ő állatuk szereti. Valahonnan kéne szerezzek olcsón élő halakat, mert most a legolcsóbban ezeket a kicsi neonokat vettem és ezek is 250-be kerültek. Mert, ha talán több hal úszkálna, akkor rászoknának a vadászatra, de így meg a halak bőven kikerülik az axókat.liquid írta:]Pont ugyanígy csinálja nálam is és nem dagi. Csak lusta... :)Titkos3 írta:Mert csak kapálózik és tolja magát, de alig tud megmozdulni, aztán, ha már elrugaszkodott az aljától, akkor hatalmas lendülettel hajtja magát a víz teteje felé. Annyira, hogy a lendülettől a vízből is valósággal kirobban, amikor felér a víz tetejére. Aztán szélsebesen leúszik, vagy csak hagyja magát lesüllyedni általában.
A 13. kerületben, a Visegrádi utca 14-ben van egy kereskedés (Rája díszállatkereskedés), ott elég olcsón vannak neon halak, azt hiszem 100 forint alatt van egy. Én is ott szoktam vásárolni, mert olcsóbb minden, mint máshol és kedvesebbek is az eladók. http://www.rajadiszhal.hu/
Az én axijaim sem eszik már meg a fagyasztott tubit. Legelőször azt adtam nekik, akkor megették, majd kipróbáltam a fagyasztott vörös szúnyoglárvát, és ahogy megízlelték, utána már nem kellett nekik a tubi. :)
kaloczir
- Maya
- Adminisztrátor
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő
Jó hely, én gyakran járok oda. Egy neon 80ft, 10dbnál csak darabja 70ft, 20dbnál 60ft. Általában hétfő-kedden jön új adag, péntek-szombatra már elég kevés marad, már ha valaki sokat szeretne vinni. :) Én sajnos már túlléptem a 400 elfogyasztott neonhalat. Tubira visszatérve, próbáltad te magad lefagyasztani az élő tubit majd később felolvasztva odaadni nekik? Nekem ez a módszer jött be a bolti fagyasztottat nem eszik meg, nem tudom mitől jobb az amit én fagyasztok le..kaloczir írta:Szia!LeviBoy01 írta: Köszi az infót! Hát lehet, hogy az, mert egész eddigi életében lusta volt egy halat is elkapni. :) Tegnap vettem melléjük 5 neont, de van egy tippem, hogy hosszú életük lesz, mert az új axó még kicsi hozzájuk, a nagy fehér meg lusta. Csak egy érdekesség: mind a ketten utálják a fagyasztott tubiflexet. Érdekes, mert sokaknál látom, hogy az ő állatuk szereti. Valahonnan kéne szerezzek olcsón élő halakat, mert most a legolcsóbban ezeket a kicsi neonokat vettem és ezek is 250-be kerültek. Mert, ha talán több hal úszkálna, akkor rászoknának a vadászatra, de így meg a halak bőven kikerülik az axókat.
A 13. kerületben, a Visegrádi utca 14-ben van egy kereskedés (Rája díszállatkereskedés), ott elég olcsón vannak neon halak, azt hiszem 100 forint alatt van egy. Én is ott szoktam vásárolni, mert olcsóbb minden, mint máshol és kedvesebbek is az eladók. http://www.rajadiszhal.hu/
Az én axijaim sem eszik már meg a fagyasztott tubit. Legelőször azt adtam nekik, akkor megették, majd kipróbáltam a fagyasztott vörös szúnyoglárvát, és ahogy megízlelték, utána már nem kellett nekik a tubi. :)
Maya
Sziasztok!Maya írta:Jó hely, én gyakran járok oda. Egy neon 80ft, 10dbnál csak darabja 70ft, 20dbnál 60ft. Általában hétfő-kedden jön új adag, péntek-szombatra már elég kevés marad, már ha valaki sokat szeretne vinni. :) Én sajnos már túlléptem a 400 elfogyasztott neonhalat. Tubira visszatérve, próbáltad te magad lefagyasztani az élő tubit majd később felolvasztva odaadni nekik? Nekem ez a módszer jött be a bolti fagyasztottat nem eszik meg, nem tudom mitől jobb az amit én fagyasztok le..kaloczir írta:Szia!LeviBoy01 írta: Köszi az infót! Hát lehet, hogy az, mert egész eddigi életében lusta volt egy halat is elkapni. :) Tegnap vettem melléjük 5 neont, de van egy tippem, hogy hosszú életük lesz, mert az új axó még kicsi hozzájuk, a nagy fehér meg lusta. Csak egy érdekesség: mind a ketten utálják a fagyasztott tubiflexet. Érdekes, mert sokaknál látom, hogy az ő állatuk szereti. Valahonnan kéne szerezzek olcsón élő halakat, mert most a legolcsóbban ezeket a kicsi neonokat vettem és ezek is 250-be kerültek. Mert, ha talán több hal úszkálna, akkor rászoknának a vadászatra, de így meg a halak bőven kikerülik az axókat.
Köszi a hozzászólásokat! Sajnos az a bajom, hogy 180 km-re vagyok bp-től, úgyhogy felejtős ez a kereskedés. Itt "vidéken" 250 Ft alatt nem találok sehol. Annyiért meg sokallom nekik. Úgyhogy marad a többi kaja.
Még annyi, hogy készen veszem fagyasztva a tubit, vagyis vettem, de fölöslegesen, mert most ott van a mélyhűtőben és nem eszik meg. Nincs időm élő tutbit nevelgetni/tartani. :) Meg hallottam, hogy nem egy guszta látvány.
- Monique
- Mániákus fórumozó
Nem kell azt nevelgetni/tartani. Berakod egy műanyag dobozba, engedsz rá vizet, és naponta átmosod. Eleinte nekem is gusztustalan volt, de már simán kézzel belenyúlok :))LeviBoy01 írta:Még annyi, hogy készen veszem fagyasztva a tubit, vagyis vettem, de fölöslegesen, mert most ott van a mélyhűtőben és nem eszik meg. Nincs időm élő tutbit nevelgetni/tartani. :) Meg hallottam, hogy nem egy guszta látvány.
Ági
Köszi a tippet, majd utánaérdeklődök hátha lehet venni, mert ezekben a nulla boltokban nincs is élő eleség.Monique írta:Nem kell azt nevelgetni/tartani. Berakod egy műanyag dobozba, engedsz rá vizet, és naponta átmosod. Eleinte nekem is gusztustalan volt, de már simán kézzel belenyúlok :))LeviBoy01 írta:Még annyi, hogy készen veszem fagyasztva a tubit, vagyis vettem, de fölöslegesen, mert most ott van a mélyhűtőben és nem eszik meg. Nincs időm élő tutbit nevelgetni/tartani. :) Meg hallottam, hogy nem egy guszta látvány.
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Szia!LeviBoy01 írta:Köszi a tippet, majd utánaérdeklődök hátha lehet venni, mert ezekben a nulla boltokban nincs is élő eleség.Monique írta:Nem kell azt nevelgetni/tartani. Berakod egy műanyag dobozba, engedsz rá vizet, és naponta átmosod. Eleinte nekem is gusztustalan volt, de már simán kézzel belenyúlok :))LeviBoy01 írta:Még annyi, hogy készen veszem fagyasztva a tubit, vagyis vettem, de fölöslegesen, mert most ott van a mélyhűtőben és nem eszik meg. Nincs időm élő tutbit nevelgetni/tartani. :) Meg hallottam, hogy nem egy guszta látvány.
Nekem is van tubim, ugyanígy egy dobozban, a hűtőben. Naponta át kell mosni, nehogy rothadó tetemet adj az axinak. Bármennyire is gusztustalan, az axik csak úgy kapkodják:)!
Titkos3
Mindkét axim él és virul. Teganp készítettem róluk nagyon sok képet és gondoltam veletek is megosztok párat! :)
Bocsi, ha sok ennyi kép.
Bocsi, ha sok ennyi kép.
Gyönyörűszépek az axijaid. Nekünk nem olyan rég elpusztult a nagy axim(23 centis) társa, és tegnap érkezett hozzánk két kis vadas axi...olyan 14 centisek. Mi egyenlőre külön helyen tartjuk őket, mert nálunk a nagy nagyon aktív és egyből rámozdulna. Állandóan úszkál...mi 10 db neont szoktunk venni mert úgy akciós úgy 1500-és az 3 napig szokott kitartani. Félünk hogy kárt tenne bennük így várunk hogy kicsit nőjenek még majd elválasztóval berakjuk őket. Ismerjük a mienket, amit csak lehet megeszik.LeviBoy01 írta:Mindkét axim él és virul. Teganp készítettem róluk nagyon sok képet és gondoltam veletek is megosztok párat! :)
Bocsi, ha sok ennyi kép.
Irigyellek hogy a tied ilyen simán befogadta az új jövevényt. Nagyon szép a hajuk :)
Chantall
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Szia!Chantal írta:Gyönyörűszépek az axijaid. Nekünk nem olyan rég elpusztult a nagy axim(23 centis) társa, és tegnap érkezett hozzánk két kis vadas axi...olyan 14 centisek. Mi egyenlőre külön helyen tartjuk őket, mert nálunk a nagy nagyon aktív és egyből rámozdulna. Állandóan úszkál...mi 10 db neont szoktunk venni mert úgy akciós úgy 1500-és az 3 napig szokott kitartani. Félünk hogy kárt tenne bennük így várunk hogy kicsit nőjenek még majd elválasztóval berakjuk őket. Ismerjük a mienket, amit csak lehet megeszik.LeviBoy01 írta:Mindkét axim él és virul. Teganp készítettem róluk nagyon sok képet és gondoltam veletek is megosztok párat! :)
Bocsi, ha sok ennyi kép.
Irigyellek hogy a tied ilyen simán befogadta az új jövevényt. Nagyon szép a hajuk :)
Én is irigyellek, mert nálam fatális következménnyel járt egy 15 és egy 25 centis axi összeeresztése:(, de ez régen volt már. Szépek az axijaid, a feketének a kopoltyúi hatalmasak:)!
Titkos3
- Maya
- Adminisztrátor
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő
Nálunk egyik össze eresztéssel se volt baj, egy éve a 2 3centis mellé jött a 13centis akkor még nem gondoltam bele, hogy megehette volna, de nem így lett, mostanra már egy pár. Utána a 15centis mellé raktam be a 7centist itt se volt probléma, most pedig a 23centis mellé betettem a 17 és 10centist és semmi probléma, elég nagy az akvárium sok a bújó, sok a kaja, ez a lényeg. Ez nem jelenti azt, hogy mindegyik ennyire jámbor, de én nem hálóztam el őket. (mert amelyik át akar menni az át is fog)Chantal írta:Gyönyörűszépek az axijaid. Nekünk nem olyan rég elpusztult a nagy axim(23 centis) társa, és tegnap érkezett hozzánk két kis vadas axi...olyan 14 centisek. Mi egyenlőre külön helyen tartjuk őket, mert nálunk a nagy nagyon aktív és egyből rámozdulna. Állandóan úszkál...mi 10 db neont szoktunk venni mert úgy akciós úgy 1500-és az 3 napig szokott kitartani. Félünk hogy kárt tenne bennük így várunk hogy kicsit nőjenek még majd elválasztóval berakjuk őket. Ismerjük a mienket, amit csak lehet megeszik.LeviBoy01 írta:Mindkét axim él és virul. Teganp készítettem róluk nagyon sok képet és gondoltam veletek is megosztok párat! :)
Neon fogyasztásból mi is az élen járunk első naptól számolom őket most 473-elfogyasztottnál járunk szerencsére jó olcsón tudom őket venni(a rekord 38volt egy nap alatt), 137guppy,38zebradánió, 3fekete neon, 2 black molly és 123garnéla(őket ingyen kaptam). 2hónapja van 2karmos békám is és imádják őket, a szájuk alá úsznak vagy órákon át a fejükön van a béka, a szájába úsznak és nem eszik meg őket, már tudom őket is csipeszből etetni, nagyon aranyosak, pedig akkorák mint egy axi láb.
Maya
Jajj de vicces ...elágazó kopoltyúja van a fehér axidnak. Nagyon aranyos és milyen különleges :)LeviBoy01 írta:Mindkét axim él és virul. Teganp készítettem róluk nagyon sok képet és gondoltam veletek is megosztok párat! :)
Bocsi, ha sok ennyi kép.
Chantall
Köszi és örülök, hogy Neked is tetszik!Chantall írta:Jajj de vicces ...elágazó kopoltyúja van a fehér axidnak. Nagyon aranyos és milyen különleges :)LeviBoy01 írta:Mindkét axim él és virul. Teganp készítettem róluk nagyon sok képet és gondoltam veletek is megosztok párat! :)
Bocsi, ha sok ennyi kép.