Sziasztok!
Kezdő axi-gazda vagyok kb 4 hónapja. Két kis drágasággal élek Budapesten. Az egyik fehér, a másik arany színű. Hivatalosan Lulu néven fut mindkettő, bár patkánytartó emberként megszokásból sokszor Pockoknak hívom őket. Már egy ideje vendégként olvasgatom a fórumot, sok hasznos infót innen merítettem, amit nagyon köszönök!:)
Eleinte vörös-szúnyoglárvát és csirkemájat kaptak. Mostanában földigilisztát adok nekik. Így, hogy még kicsikék, fel kell darabolnom szegény gilit. A jó hír viszont az, hogy mindegyik darabka tovább mozog és az axik boldogan vadászhatnak. Az egyik algaevő halam is rejtélyes módon eltűnt, pedig az axik naponta 1-2-szer is kapnak enni.
Az aquárium aljzatán nagy, üreges kő van, illetve néhány díszes kagylóhéj és csigaház. Olvastam, hogy a kioldódó mész elvileg nem a legjobb nekik, de szerintem az élő almacsigákból is kioldódhat mész … Babakoruk óta így van, és imádnak belebújni.
A kavicsot kivettem alóluk, félek, hogy betegek lehetnek tőle, ha lenyelik. Plusz így könnyebb tisztítani a vizet. Rengeteget „termelnek”, úgyhogy naponta egyszer áthálózom a vizüket. (A hálón a lyukak viszont nem elég kicsik, így egy nejlonharisnyát húzok rá. Azon keresztük kristálytisztára tudom szűrni a vizüket.) Természetesen van bent szűrő-levegőztető is, de így jobb az eredmény:) A meleg idő miatt alkalmazom a hűtőpalackos módszert, illetve gyakrabban csinálok részleges vízcserét, hideg vízzel. Lehet, hogy ezzel kicsit stresszelem őket, de a koszos víz is zavarhatja őket. Ráadásul kiskoruk óta így csinálom, és már megszokták.
Lehet nem csinálok mindent tökéletesen, úgy, ahogy le van írva a nagykönyvben. Viszont a módszereim eddig szépen beváltak, és az állatkáim nagyon boldogok és gyönyörű pamacsot cipelnek a fejükön. Sokat törődök velük, és ez meg is látszik rajtuk. Beleúsznak a kezembe, lehet őket simogatni és ha énekelek, feljönnek a víz felszínére vigyorogni (lehet kinevetnek…).
Röviden így tudom összefoglalni az axolotlos pályafutásomat. Pár képet megpróbálok feltölteni. Bocsi a minőségért, de csak telefonnal tudok most képet készítni.
Üdv: LULU
LULU88
Moderátor: Axolotl moderátor
- Titkos3
- Megrögzött fórumozó
Re: LULU88
Szia LULU88!
Üdv itt a fórumon! Az axik aranyosak!
A csigaházakkal kapcsolatban:A kioldódó mész megváltoztatja, növeli a víz ph-ját, keményíti a vizet.
Üdv itt a fórumon! Az axik aranyosak!
A csigaházakkal kapcsolatban:A kioldódó mész megváltoztatja, növeli a víz ph-ját, keményíti a vizet.
Titkos3
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.