kvickey

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Válasz küldése
kvickey
Fórumozó

kvickey

Hozzászólás Szerző: kvickey »

Sziasztok!
Viki vagyok,30 éves,de inkább 22-nek mondanám magam :) Budaörsön lakok,van egy fiam,Marci,és rengeteg állatom,akiket vagy a munkahelyemre (egy közeli Fressnapf-ba :) hoztak be és én befogadtam őket,vagy nagyon akartam gyönyörködni bennük,mint például az axikban...-Az elsőt Axit tavaly ősszel tettem itt lakóvá,társát Lottit pedig most márciusban választottam párjául a Terra plázán.-Vannak még csigák,halak- (ők persze külön :) ,nyuszi,csincsilla,kanári,és egy igazi társ,Dana,a Havanese kutyus :)
A fórumot folyamatosan olvastam,de csak nemrég jutottam el odáig,hogy regisztráltam is,sok segítséget is kaptam pár nap alatt,és a jövőben,ha tudok,szeretnék majd én is tapasztalatokat megosztani veletek!
Most épp sok kis "axi-bébit" figyelgetnék,,-csak kelnének már ki :)
Szép napot mindenkinek...
Viki
Kellemes Napot! :)
Viki
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Re: kvickey

Hozzászólás Szerző: Sendy »

kvickey írta:Sziasztok!
Viki vagyok,30 éves,de inkább 22-nek mondanám magam :) Budaörsön lakok,van egy fiam,Marci,és rengeteg állatom,akiket vagy a munkahelyemre (egy közeli Fressnapf-ba :) hoztak be és én befogadtam őket,vagy nagyon akartam gyönyörködni bennük,mint például az axikban...-Az elsőt Axit tavaly ősszel tettem itt lakóvá,társát Lottit pedig most márciusban választottam párjául a Terra plázán.-Vannak még csigák,halak- (ők persze külön :) ,nyuszi,csincsilla,kanári,és egy igazi társ,Dana,a Havanese kutyus :)
A fórumot folyamatosan olvastam,de csak nemrég jutottam el odáig,hogy regisztráltam is,sok segítséget is kaptam pár nap alatt,és a jövőben,ha tudok,szeretnék majd én is tapasztalatokat megosztani veletek!
Most épp sok kis "axi-bébit" figyelgetnék,,-csak kelnének már ki :)
Szép napot mindenkinek...
Viki
Na.... akkor majd legközelebb megdumáljuk hogy mikor vagy bent, aztán úgy intézem a nagybevásárlási körutamat Budaörsre :)
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Titkos3 »

Szia!

Üdv itt a fórumon!
Titkos3
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
kvickey
Fórumozó

Szia!
-köszi,igen a budaörsi :D :D -de neked nem közelebb lenne a tatabányai?? :D :D
Viki
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

kvickey írta:Szia!
-köszi,igen a budaörsi :D :D -de neked nem közelebb lenne a tatabányai?? :D :D
Fele annyi se itt a kínálat és ahogy észrevettem az árak is keményebbek időnként és az eladók is unszimpatikusak. :( Úgy kell vadászni valakit, hogy fizetni szeretnék. Ettől függetlenül ma mennem kell oda, mert nyuszi nem eszi a mostani szénáját, és remélem csak annyi a baja, hogy ez silányabb minőség mint szokott, és nincs valami hasi baja. A magokat, répát, almát, szárított céklát tömte ezerrel, csak a szénájához nem nyúl egy napja. Időnként szoktam menni a patkányáruházba aztán közbe budaörsi fressnapsba is beugrok.
Sendy
kvickey
Fórumozó

Szia!
Van ott két régi kolléga,majd szólok nekik szedjék össze magukat! :D -na jó csak vicceltem,-ott kisebb a forgalom,nem lehetnek csak páran műszakban,-és sajnos nehéz sok felé szakadni :( máshol is előfordul,ha egy-két ember hiányzik,és kevesen vagyunk :(
Szedj a nyuszinak pitypangot (most van rengeteg,imádják :) -szárítsd egy hétig,keverd a szénába,és szénarácsból kínáld :D -szuper kis recept! :) amit összetapos,azt már nem eszi meg :) -nekem ez bevált,nekem is volt párszor "széna gondom" :) -nyuszi fórum ? :)
Viki
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Van ott két régi kolléga,majd szólok nekik szedjék össze magukat! :D -na jó csak vicceltem,-ott kisebb a forgalom,nem lehetnek csak páran műszakban,-és sajnos nehéz sok felé szakadni :( máshol is előfordul,ha egy-két ember hiányzik,és kevesen vagyunk :(
Szedj a nyuszinak pitypangot (most van rengeteg,imádják :) -szárítsd egy hétig,keverd a szénába,és szénarácsból kínáld :D -szuper kis recept! :) amit összetapos,azt már nem eszi meg :) -nekem ez bevált,nekem is volt párszor "széna gondom" :) -nyuszi fórum ? :)
Köszi a tippet, csak kéne normális hely ahonnan jó pitypangot tudok szedni az a bajom. Így is salátát és spenótot az ablakban termesztem neki, hogy ne legyen mérgezett. Nem az a baj az itteni fresivel, hogy kevesen vannak, hanem a hozzáállással is. Sokszor voltam és sokkal unszimpatikusabb mint a budaörsi, mindig úgy érzem, ha bemegyek, hogy a hátuk közepére se kívánnak, főleg ha kérdezni is akarok és nem csak fizetni, így csak akkor megyek, ha muszáj, mert máshonnan pl multifit szénát nem tudok szerezni.Azt meg külön rosszul szokták nézni, ha válogatok a szénák között, de nekem bazi kényes a nyúl, rendszerint 5-6 zacskót átnézek, hogy kiválasszam amelyiket meg fogja enni. Bolt ahova járok illetve az állatorvosnál pont ennek ellenkezője, már szó nélkül mehetek a pult mögé azt turizhatok kedvemre, mert tudják milyen a nyúl, vagy ha látják hogy van olyan amilyet a nyúl szeret, félrerakják nekem. Ezt nem várom el a fresitől természetesen, de ne nézzenek rám úgy mint egy anyagyilkosra mikor 10 percig válogatom a szénát és utána meg közben is mindent a helyére rakok vissza, szóval nem úgy mint a bálás turiban. Nyuszi fórumra nem nagyon járok, a törpenyulas fórum eléggé kaotikus és iszonyat sok baromság van rajta okosságként és nincs kedvem sem időm felvilágosítani őket, hisz nálam hozzáértőbben vannak elméletben ott. Van egy kiváló egzotikus állatorvosunk, egy nyulas konzulens orvos, az alapokat elolvastam a nyulakról. 2-3 havonta megyünk dokihoz átnézésre, oltásra stb.
Sendy
kvickey
Fórumozó

Szia!
Hát ez az "idézet" dolog nekem nagyon nem megy.. :D -pedig elolvastam a házirendet is,de ez a része nekem nagyon kínai :)
Komolyan "bio - salátát" eszik a nyuszid? -Hát ez nagyon tetszik :) -ezért válogat ő :) mindenből a legjobbat kapja :) Axinak pedig horgászol,vagy friss tengeri halat kapnak?-nagyon jó dolga lehet ott nálad mindenkinek :)
Akkor a másik Fresit nem védem :) -gyere hozzánk :) -én mindig :) (na jó szinte..-mindig) -kedves vagyok :) Figyelni fogok ám,ha valakit nyakig látok a szénában,tudni fogom,hogy Te vagy az :)
Szép estét!
Viki
Viki
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Hát ez az "idézet" dolog nekem nagyon nem megy.. :D -pedig elolvastam a házirendet is,de ez a része nekem nagyon kínai :)
Komolyan "bio - salátát" eszik a nyuszid? -Hát ez nagyon tetszik :) -ezért válogat ő :) mindenből a legjobbat kapja :) Axinak pedig horgászol,vagy friss tengeri halat kapnak?-nagyon jó dolga lehet ott nálad mindenkinek :)
Akkor a másik Fresit nem védem :) -gyere hozzánk :) -én mindig :) (na jó szinte..-mindig) -kedves vagyok :) Figyelni fogok ám,ha valakit nyakig látok a szénában,tudni fogom,hogy Te vagy az :)
Szép estét!
Viki
Szia!

Ha egészen pontosak és szőrszálhasogatók akarunk lenni, akkor azt hiszem én a naturtermesztéshez állok közelebb. A bio, az lenne, ha a földet, meg vizet, mindent mindig ellenőriztetnék, és naplózva lenne, hogy soha semmit nem kapott a növény, csak ami a bio kategóriába belefér. A sima termesztés: vízalapú áztatókádakban föld nélküli termesztés, illetve mindenféle genetikailag kezelt magok, hormonok használatával vannak termesztve, és nem is ez a legnagyobb gond, mert így csak íztelen lenne minden, ahogy az is, de még le is fújkodják mindenféle szilikonos, meg baciölös, gombaölös vegyszerekkel, ami az igazán gázos. Még az alapos mosás és hámozás sem véd meg ezektől. Ezért főként csak hazai répát és almát kap a nyuszi (mert azokat kevésbé kezelik így le), vagy pedig olyan külföldit amiről úgy ítélem meg, hogy ez még nem gáz. Múltkor almát akartam venni, aztán olyan volt mintha körbekenték volna ragasztós viasszal. Odaragadtam. Igaz fénylett mint salamon töke, de hát.... És lemosni se tudtam róla, még mosogatószerrel se... és még mondják hogy héjában van a vitamin :) Tuti, konzerválva leszel te is tőle :D
Amikor tavasz, nyár van, akkor már azért kapok innen onnan házi almát, salátát stb-t. Mamámnak is van kertje, ilyenkor könnyebb. Ez mellett erkélyen, ablakban termesztek amit tudok: paradicsom, spenót, saláta, fűszernövények... most vettem borágó magot is, hogy legyen a nyúlnak, meg azt az izét amit maggifűnek is neveznek, mert olyan a szaga mint a maggi fűszernek. Kaliforniai paprikák is szépen nőnek, meglássuk lesz-e termés, be tud-e érni majd. Eddig apósnál laktunk erkély nélküli panelban, akkor korlátozott lehetőségeim voltak, de ősszel sikerült vennünk egy lakást aminek van 4,5 nm erkélye. Szóval most szabad a vásár. Balkon ládák mindenfelé, és még egy nagy cserépbe krumplit is ültettem, hátha lesz belőle valami :) Remélem a salátabiznisz beindul és lesz elegendő saláta. VAn május királya gyorsnövésű, sima fejessaláta, meg tépősaláta. Nos a tépősaláta nem néz ki túl jól, eléggé megnyúlt, de hát majd elválik mi lesz, ha kirakom a szobából az erkélyre hétvégén. Spenót is még picike nagyon, de már tudok róla leveleket csipegetni a nyúlnak. Bazsalikomból is 3 szép szálam már tuti lesz, a következő adag meg most kezd el majd nőni csak, utána derül ki, mennyi marad meg.
Mondjuk ha valami megtámadja a növényeket szoktam permetezni ésszel és legalább tudom mivel és mennyi a hatóideje. Csak úgy nem szoktam, csak ha nagyon gáz van és a szappanos fürdő nem segít. Ez mellé tápoldatot még kapnak.
Axiknak elméletben tilos tengeri cuccot adni ételként, és akváriumba is tilos pl tengeri kagylóházat stb-t belerakni. Ling-ling vörösszúnyoglárvát és fagyasztott kishalat kap (ami állatkereskedésben lehet kapni mint teknőskaja).
Akiknek igazán jó dolguk volt, azok a patkányok voltak. Nagyon hiányoznak. Velük lehetett enni a sültkrumplit, a rántott sajtot, a spagettit stb. Igaz a nyúllal is lehetne, mert egyszer kajált bele a tányér spagettibe, mert 5 másodpercig nem figyeltem, azóta iszonyatosan beindul, ha a tészta szagát megérzi. Amíg a patkányoknál elég volt, hogy felemeltem a tányért , addig a nyúlnál nem tudom elég magasra emelni, hogy ne érje el, őt be kell zárni. A patik tudtak viselkedni, mellettük simán aludhattam úgy, hogy ki voltak engedve, igaz volt hogy arra ébredtem hogy egyik-másik épp könyékig turkál az orromban, vagy épp egy fél patkányfej van beleépülve a fülembe és ezerrel szagol bele, vagy hogy a takaróm alá bebújva kell bunyózni, és még sorolhatnám a hősebbnél hősebb tetteket. Kimondtam azt hogy "rántott sajt" és hirtelen minden patkány előkerült és nézték, hogy mivan mivan? Hol a sajt? Elég volt rájuk szólni és tudták mit szabad mit nem és nem feszegették a szokásosnál jobban a határokat. A nyúl ehhez képest egy marék lepke intelligenciájával rendelkezik. Pedig a Nem parancsot ismeri, mert ignorálja :), a haza parancsot is ismeri, és bemegy a ketrecbe, a puszi parancsra adja a puszit az orrunkra, és a kér parancsra pedig pitizik. Hatalmas szíve van, mert mellénk fekszik és órákon át vakartatja magát és nyalogat, de azért az intelligenciát hiányolom belőle.
Sendy
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Hát ez az "idézet" dolog nekem nagyon nem megy.. :D -pedig elolvastam a házirendet is,de ez a része nekem nagyon kínai :)...
Viki
http://axolotl.hu/viewtopic.php?f=3&p=1124#p1124 írtam egy kis segítséget, nézd meg.
Sendy
kvickey
Fórumozó

Szia Sendy!
Sorry,hogy így eltűntem,ne aggódj,nem a fél km-es leveled miatt volt! :D -El tudom képzelni a teraszod,-tiszta dzsungel lehet :) -Salátadzsungel :D Köszi a segítséget az idézetes témához is,ha lesz "időm" bepróbálkozok majd a megértésével is,csak most....
Nem nagyon van most sem időm,csak válaszolni szerettem volna legalább pár sort!
Viki
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

kvickey írta:Szia Sendy!
Sorry,hogy így eltűntem,ne aggódj,nem a fél km-es leveled miatt volt! :D -El tudom képzelni a teraszod,-tiszta dzsungel lehet :) -Salátadzsungel :D Köszi a segítséget az idézetes témához is,ha lesz "időm" bepróbálkozok majd a megértésével is,csak most....
Nem nagyon van most sem időm,csak válaszolni szerettem volna legalább pár sort!
Nekem sem nagyon van időm sajna, ha van akkor kurtán a lényeget tudom leírni, azt futás.....
Sendy
Válasz küldése