DemiMurgos

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Válasz küldése
DemiMurgos
Fórumozó

DemiMurgos

Hozzászólás Szerző: DemiMurgos »

Sziasztok!
Balkó Rita vagyok, Piliscsabáról, 2010 karácsonya óta boldog s büszke tulajdonosa két, ha minden igaz, leányzónak: Atztinak és Metztlinek. Ha minden igaz, mindketten a Trionyx állatkereskedésből származnak, de az biztos, hogy ott szerettem bele ezekbe a helyes kis állatkákba. :)

Metztli (azték: hold) egy fehér axi, gyönyörű hajkoronával, ő a szelídebb kettejük közül, viszont ő a falánkabb is. Nincs alkalom, hogy ne kapná be a csipeszt, amivel aztán mindig gyötrődés van, mire sikerül őket szétválasztani... Egyébként kifejezetten nyugodt, szeret a facsőben ücsörögni, és kuksizni kifelé. Rendszeresen integet, ha elhalad valaki mellette - felkapja az egyik mellső mancsocskáját, ilyenkor meg kell zabálni. Folyton érdeklődő fejet vág, ha valami tetszik neki, nyitogatja a kopoltyúját - legyen az kaja, vagy az akvárium mellé letett könyv, őt minden érdekli. Már amikor nem bújik el valahova.

Atzti (azték: eső) egy vad színű, ő egy picivel nagyobb is. A farka és a hasa tájéka tele van aranyos-fehér színű foltokkal, eleinte frászban voltam, hogy valami baja van, de úgy tűnik, ez az állatkához tartozik. Ő általában a fal tövében ücsörög, vagy a növény alatt, illetve - kishúgom megfogalmazásában - "szív": ugyanis rendszeresen lebeg. Frissen mosott/vízcserélt akváriumban is az az első dolga, hogy megszívja magát levegővel odafent, és ide-oda lebeg, meg liftezik, amióta pedig van levegőztető, mondhatni, ott lakik mellette. Azóta a másikat is rászoktatta erre, úgyhogy néha együtt "füveznek" a levegőztető mellett. :roll:

Egyelőre szerencsére nem volt velük gond, Atzti némi oxigénhiányos lebegésén kívül - ilyenkor nem is tud lemenni, amit nem szeret - remélhetőleg ezek után sem lesz semmi. :) Ásnak, lebegnek, esznek(de még mennyit!) - amit egy jó axolotl tenni szokott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sendy 2011.02.24. 22:33-kor.
Ok: Javítottam a bolt nevét a hozzászólásod alapján :)
DemiMurgos
Fórumozó

Re: DemiMurgos

Hozzászólás Szerző: DemiMurgos »

Bocsánat a dupla posztért, de némi hibajavítás: Trionyx, és nem Tryonix!
Továbbá, egy kis kiegészítés: amint lesznek jó - nem homályos - képeim a hölgyeményekről (ez még változhat persze), azonnal felteszem! :)
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Re: DemiMurgos

Hozzászólás Szerző: Sendy »

Kedves DemiMurgos!

Üdv a fórumon, remélem jól fogod magad érezni köztünk! Édesek lehetnek a lányaid.

Várjuk a fotókat!!! :)

Üdv
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Válasz küldése