izsotom » 2014.08.27. 13:14 írta:Szia!
Elsősorban albínót szerettem volna de nem nagy a tolongás szóval érdekelhet a dolog... Sajnos kereskedésekben sehol nincs kifejlett állat szóval az egyetlen esélyem a fórum!
Lassan két éves "tapasztalattal" rendelkezem, az axikkal kapcsolatban, volt már összesen 3 db , de 2 azóta elkerült tőlem és úgy gondolom elég jól ismerem már az állatokat! Mindenegyik külön kis egyéniség mint az emberek, máshogy viselkednek, táplálkoznak sőt még levegőért is máshogy jönnek fel!
![:P :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Az állatom egészséges, nyugodt fajta, változatosan táplálkozik! :)
Csatolok képeket és tudom hogy már írnál is az apró kövekről, de tényleg kicsi kora óta ilyen és SOHA semmi gondjuk nem volt vele... De ha lebonyolódik az üzlet hajlandó vagyok nagyobbakat beszerezni, sőt akvárium vásárlási projekt is lenne ha már ketten lennének mert ez a 60L-es már kicsinek tűnik a kifejlett állatoknak!
Várom a válaszod, remélem pozitív lesz!
Üdv
20140827_124657.jpg
20140827_125024.jpg
20140827_124749.jpg
20140827_122809.jpg
20140827_122506.jpg
20140827_122554.jpg
Szia!
Mostanában kissé elvoltam/tunk havazva, de mentségünkre szóljon értetek történt, rohangáltunk a Terrarista Magazinban megjelenő cikkünk után, újabb MAF ajánlásával projektnek indultunk neki, és nekifogtam egy jóóó hosszú fordítási projektnek is (amiből már könyv is lehetnek olyan hosszú...(de nem is egy)). Sajnálom, hogy most jutottam el a válaszadásig.
Az akvárium méretét kifogásolnám először, csak tudd nem az én kényem-kedvemre történik a méret meghatározása, de ez a méret - A Kormány 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról - előírt minimum(!) akvárium méretét se elégíti ki. Ami 0,3m2 minimális vízfelület aminek pontosan 100x30cm-es alapterület meg is felel. Ennél kisebbe állatkínzás egy ekkora állatot tartani, nem is értem ebbe, hogy lehetett 3 állatot beleszuszakolni, mikor szemmel láthatóan az egy is alig fér el benne. De megemlíteném, sose szabad a minimumra törekedni, annál jobban kell tisztelni egy állatot mintsem mindig a minimum, "épp hogy túléli" és "épp hogy kellemes neki" igényeknek teszünk eleget. Az akvárium alulszűrt, az a bent lévő belső szűrő nagyjábol a semminek egy pofon, minimális biológia szűrést végez és minimális fizikait, ezt maximalizálni kéne és biológia, kémiai, fizikai szűrést kéne végezni, axikhoz kizárólag külső szűrő jöhet számításba, és abból se valami harmatos holdtöltei gőtefing. Az akváriumba egy darab növényt se látok, pedig van jópár fajta ami megél 0 tápozás és 0 közvetlen fény mellett, akár egy anubias, crypto, micro vagy gömbmoha. (Megélnek igen, nem ujjonganak és nem nőnek látványosan de megélnek). Pedig a növények meglétét nagyon-nagyon meghálálja a biológia és az állatok is szeretik, mellesleg esztétikus. Az aljazat pedig....igen leírtad, SOHA nem volt még belőle baj, de ha egyszer több év után egyszer, úgy gondolja az állatod, hogy ő biza ma este megzabálja, onétól mentetetlen lesz. De ezt általában csak akkor szokták az emberek belátni, hamár beütött a baj, ami persze könnyen megelőzhető lett volna, mindenki a saját maga kárán tanul, csak ilyenkor nagyon szoktam sajnálni az állatokat, akik semmiről sem tehetnek...
Aki ismer, tudja, hogy bárkinek adok el szíves axit, legyen kezdő vagy profi, ha tudja biztosítani az állat jólétét, igényeit, tiszteli és szereti őket ahhoz, hogy mindent megtegyen értük. Köd jelenleg egy bruttó 300lityósba (alapterület: 150x50cm) tengeti mindennapjait, bivaly szűréssel, csudálatos vízminőséggel, minőségi táplálékkal, és hát... egy kisebb falkával. Ebből a környezetből, csak hasonlóan jóba adnám, persze tudom, méretben ekkora akváriumos gazdit nem fogok neki találni, de ő már vígan ellene 170-200lityósba is. A lényeg, hogy nem akarom a mostaninál, sokkal szerényebb körülmények közé adni. Szenvedett ő már eleget, utazott eleget, volt ő már rossz helyen eleget, szóval végre keresem neki A nagybetűs gazdit, aki megadja a neki(k) járó tiszteletet.
Amennyiben javítani tudsz a körülményeken, akvárium mérete, szűrés, aljzat, szívesen szóba jöhet az üzlet. :)
Üdv,
Maya