Manuela03 írta:...A volt kavicsaimról csak annyit hogy a bemutatkozásoknál nem egy embernél láttam olyan követek mint az enyémeik voltak. És ezt a mondandómat nem kötekedés kép írtam csak szimplán vélemény.
Sokan úgy kerültek erre a fórumra, hogy addig józsi bácsi, a postás, az eladó instrukcióit követtük. Köztük én is, igaz akkor még nem volt egységes, normális fórum. Én is elkövettem azt a hibát hogy nem olvastam eleget utána, hogy milyen állat is ez, hogyan is kell tartani. Hozzátenném, akkor a neten az itteni hasznos információk 20% se volt megtalálható, így elég nehéz is lett volna komplett képet kapni. Egy hét olvasgatás után belevágtunk, aztán jöttek a buktatók, hogy ez így nem jó, az úgy nem jó. Tanultam a hibáimból a tapasztalataimat megosztva, illetve a régi fórum hasznos információit összegyűjtve indult ez a fórum. Azóta a fórumozók "baklövéseiből" rengeteg tapasztalatot szereztünk, amikből jönnek a tanácsaink és az általunk ajánlott axitartási norma, amihez ragaszkodunk és próbáljuk ráerőszakolni másokra is mielőtt gond lenne. Csak meg kell érteni a mezei fórumozónak azt a szituációt, hogy minden héten jön egy ember aki tojik az itt leírtakra, nem olvassa el, nem hallgat ránk, aztán jön a sírás-rívás, hogy haldoklik az állat mit csináljon. Egy ideig az ember tudja kezelni higgadtan, de utána már felmegy a pumpa. Vagy minden héten jön valaki olyan fantasztikusan mély kérdéssel, hogy mit eszik az állat? Ez roppant fárasztó és idegesítő amikor az ember munkáját, szabadidejét, segítőkészségét le se szarják, csak rinyálnak. De még itt a fórumon is volt olyan eset hogy vezetőségi tag nem fogadta meg időben az itteni tanácsot, és sajnos el is vesztette a kedvencét. Ez engem nagyon tud bosszantani, attól függetlenül hogy egy moderátor, egy admin, vagy egy tapasztalt fórumozó vagy egy újonc teszti, mert könnyen lehet hogy az első tüneteknél megmenthető lett volna az állat, de ő úgy gondolta, neki van igaza és nem a fórumnak. De nagyon elkalandoztam, térjünk vissza a témához. Sokan a fórum hatására megtették a biztonsági intézkedéseket, és már nem az az állapot van náluk, mint a bemutatkozó első hozzászólásaiban. Azt is meg kell érteni, hogy nem vagyunk egyformák, vannak keményebb moderátorok, vannak kedvesebbek, de még egy moderátoromtól se kellett megvonni a jogot azért, mert nem megfelelően végezte a dolgát. A legnagyobb sárkány itt úgy is én vagyok, engem überelni nem lehet, de sajnos a kemény kéz és kemény szavak hozzák csak meg a rendet és biztonságot. Én sem szeretem, én is jobban szeretnék csak fórumozni, de valakinek ezt meg kellett tennie és én voltam ez a balek. Részemről a téma már lezárva, elmondtam mindkettőtöknek a társas akváriummal és a vadon és fogságban élő axik közötti különbséget, innentől a döntés rátok van bízva. Nem fogom fogni a kezeteket, és terelgetni, nem vagyok az anyátok :)
Sok dolgot a mezei fórumozók nem látnak, hogy milyen közösségi élet és kapcsolat van a moderátorok között, és azt pláne nem tudjátok, hogy ki mért olyan, amilyen. Ha nagyon olvasgattok a fórumon, akkor vannak utalások, ki lehet bogózni, akit érdekel, de alapjában véve aki már egyszer hibázott a tanácsom ellenére vagy mert még nem talált ide, az sokkal keményebben veszi a fórum axi tartás normákat, és néha szent írásként mint jehova tanúi basztatja vele a népet :) De ő is csak jót akar. Vannak ködös részek, olyanok amikben nem vagyunk biztosak, van aki alkalmazza, van aki tiltakozik ellene, de ezekben a kérdésekben nyomozunk, igaz lassan haladunk, de haladunk, ezt láthatjátok. Maya tegnap ennek szellemében túrta át az amcsi fórumot, hogy a képek és tényleges esetekkel való szembesülés megerősíti mondandókat. De hogy ne rátok mutogassak :) másik eset a tető... szájába rágom mindenkinek, hogy kell az a nyomorult tető, akármilyen békés, akármilyen kedves az állat, mert ki tud ugorni. Ennek ellenére hány és hány eset van itt, akik vagy nem fogadták meg a tanácsot, vagy figyelmetlenek voltak egy-két órára, vagy hanyagul intézték el a tető kérdést.
Mire végére értem a szentbeszédemnek, Maya is írt... találtok közöset a két írás lényegében.