Én azt javaslom, hogy azonnal vedd ki a növényt és a bújót, ami pillanatragasztós lett, és vissza se tedd az akváriumba... tudniillik, a pillanatragasztóból cián oldódik ki, ami ugye semmilyen élőlénynek nem tesz jót...North » Ma, 16:50 írta:Valóban jól benéztem a két növénykét. :) Hogy nem viziek.Maya » 12 perccel ezelőtt írta: Csak csatlakozni tudok a kolléganőhöz, felesleges más növényfajokkal kísérletezni mert úgyis elpusztulnak. Nálam sok anubias van (7-9tő) elég erdős-bokrosnak tűnik tőle az akvárium, szeretnek is a növények közt mászni bújni-túrni, ez az állapot mindenkinek jó. A növény se haldoklik és az állatoknak is van növényük, ha veszel sok tő anubiast az is ugyanolyan otthonossá varázsolja az akváriumot, mint bármelyik másik egzotikus méregdrága növény.
Gömb mohákat szeretik, axija válogatja mennyire, van amelyik labdázik vele, beviszi a barlangjába és még a gazditól is óvja, van amelyik rajta alszik, de nálam olyan is van aki tudomást se vesz róla.
Mivel ragasztottad fel a barlang tetejére? (Sok ragasztó meleg és víz hatására oldódik) A talajon több "hasznát" veszik.
Pillanatragasztóval ragasztotam oda a mohát. Pénteken történt művelet, azóta nem vált fel.
Igen, van gömbmoha is. Meg jávai moha is. A bújóra meg egy Monosolenium tenerum van felragasztva.
Növénynek pedig nagyon tudom egyébként ajánlani az agancsos microsoriumot, nekem nagyon bevált, imádják az axik, és még szaporodik is az eléggé sötét akváriumomban.