Szia!benewfy » Tegnap, 20:08 írta:Sziasztok!
A mai napon !véletlenül! (a hirdetés leírásában látható, hogy konkrét kereséssel meg sem találtam volna...) találtam egy hirdetést eladó "kutya hal"-ról (mint kiderült a képekből, egy axolotlról van szó). Úgy gondoltam, hogy az aksimban még kényelmesen elférne pár axolotl (jelenleg ketten vannak, az aksi 150x50 alapterületű) és amúgy a képeken látszik, hogy milyen körülmények között van tartva (nagyon kicsi alapterület, levegő hiánya, kagyló, apró kavics, fény, bújó nincs), így fel is vettem a hirdetővel a kapcsolatot. Az 'Úriember' itthon hagyta a nagyinak az axit, e-mailben reagál csak a megkeresésre. A nagyinak fogalma sem volt, hogy milyen axolotlról beszélek, remélem, hogy nem "kutya"táppal etetik... Írtam a srácnak, hogy csak az axolotl érdekelne (mivel a 'dunsztos üveg'-gel nem tudok mit kezdeni). Árat nekem kellett ajánlanom, gondoltam 3500 jó lesz alkukezdésre, viszont ő úgy döntött, hogy inkább egyben adja el 8000ért, viszont a fentebb írtak miatt, ez a megoldás nem érdekel.
Gondoltam megosztom veletek ezt az információt és egyben felhívnám a figyelmet arra, hogy csak az vállalkozzon állattartásra, aki megfelelő körülményeket tud neki(k) biztosítani.
A hirdetés:
http://www.jofogas.hu/zala/Mexikoi_kuty ... tm?first=1
Fórum házigazdájaként sokszor vissza kell fognom a személyes véleményemet a fórum és a közösség érdekében, nehogy általánosítás legyen a vége, de most azért szeretném megosztani a témával kapcsolatos saját privát véleményemet:
Naponta tudnánk sajnos ilyen esetekkel szolgálni. Nagy az isten állatkertje, ahogy szokás mondani, de nem is ez a baj, hanem már ellopták a kerítést is. Erről az állatfajról az axolotltartók töredéke, talán 10-20 emberből 1 tud valamiféle félig jó információkat. A többiekkel néha lehet mit kezdeni,de egy részt buta vagy/és bunkó emberekről beszélünk, akikben az állatszeretet morzsája sincs meg, másrészt az anyagiak hajtják, nem pedig az állatok jóléte, más részük viszont tudatlan, de képes fejlődni, velük lehet mit kezdeni, de idővel fárasztó, unalmas, és az ember fásulttá válik az által, hogy a legtöbbjének szájába kell újra és újra adni, hogy mit olvasson el, miközben a feladat egyszerű: olvasd végig a fórumot. A többiekkel viszont nem tudsz mit kezdeni, se kibírni, se lelőni sajnos. Sajnos az állattartást nem kötik vizsgához, igazolványhoz, nem ellenőrzi ezt senki, nincs büntetés, így szabadon garázdálkodhat, kínozhat állatokat mindenféle következmény nélkül. Nem tudunk mást tenni, mint ezeknek a majomból kialakult embernek nevezett lényeknek próbáljuk a figyelmét felhívni arra, hogy amit csinálnak rossz, próbálunk jó példákat mutatni nekik, mert a birka üzemmód működik náluk, ha több helyről látják a helyes tartási körülményeket, talán-talán elgondolkodnak, és megpróbálnak egy hasonlót összehozni. Az állatok védelme szempontjából viszont a legtöbbet azzal tehetjük, hogy a gyerekeknek tanítjuk meg az állatszeretetet, az állatok helyes gondozását, mert ők még képesek változni, tiszta szívvel képesek az állatszeretet befogadni.