Felnőttek etetése! (10 cm feletti testhossz felett)

Moderátor: Axolotl moderátor

Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Re: SPARos hal

Hozzászólás Szerző: Sendy »

liquid írta:
Place írta:SPARos mélyfagyasztott halat többen ajánlották már, de hiába keresem megannyi Sparban, nem lelem. Valakinek infó? Esetleg tud valaki mutatni egy csomagolást, hogy mit keressek?
FYI: csak és kizárólag InterSparban kapható és ott sem mindig, láttam már hogy elfogyott. Kis Sparokban ne is keressétek :) METRO-ban is vettünk már, ha valakinek van oda belépője/stb.
Lefényképeznéd legközelebb a zacsit azoknak, akik keresik? Úgy könnyebb megtalálni.
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
liquid
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: liquid »

Sendy írta: Lefényképeznéd legközelebb a zacsit azoknak, akik keresik? Úgy könnyebb megtalálni.
Persze, nemsokára megyek úgyis, mert elfogyott
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

liquid írta:
Sendy írta: Lefényképeznéd legközelebb a zacsit azoknak, akik keresik? Úgy könnyebb megtalálni.
Köszi!
Sendy
Place
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Place »

liquid írta:
Pont ezt akartam kérni. :) Veszprémi InterSparban kerestem, szabvány nagy. Ott nem találtam. Tescoban sincs.

Amúgy ha már csirkemellből tudok levágni alapon pl. Pangasius filéből vághatok le nekik? Sok van itthon, sűrűn használjuk.
Az akvárium kívül üveg, belül azonban víz.
Egy szépen berendezett akvárium látványához azért tudunk nagyon ragaszkodni, mert egy darab múltunkból, abból a paradicsomból, amiből kiűzettünk.
Maya
Adminisztrátor
Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő

Napos egér?!

Hozzászólás Szerző: Maya »

Ma jártam az egyik legkedveltebb kereskedésbe, vettem jó sok tubit és egy kevés lisztkukacot is, mikor az eladó megszólalt, hogy miért nem adok nekik napos egeret. Nektek mi a véleményetek erről? Személy szerint előbb fogok egy szemcseppentőt (megtöltve tejjel) és nevelem fel a kis egeret, minthogy odaadjam eleségként. Azt mondta kapni fagyasztottba is, én erősen kételkedek, hogy lehet-e adni nekik. (sőt ha lehet akkor, se) Az eladó szerint olcsóbb és magasabb a tápértéke azoknál mint amiket általában viszek... Vélemények?
Maya
Monique
Mániákus fórumozó

Re: Napos egér?!

Hozzászólás Szerző: Monique »

Maya írta:Ma jártam az egyik legkedveltebb kereskedésbe, vettem jó sok tubit és egy kevés lisztkukacot is, mikor az eladó megszólalt, hogy miért nem adok nekik napos egeret. Nektek mi a véleményetek erről? Személy szerint előbb fogok egy szemcseppentőt (megtöltve tejjel) és nevelem fel a kis egeret, minthogy odaadjam eleségként. Azt mondta kapni fagyasztottba is, én erősen kételkedek, hogy lehet-e adni nekik. (sőt ha lehet akkor, se) Az eladó szerint olcsóbb és magasabb a tápértéke azoknál mint amiket általában viszek... Vélemények?
Nekem is már a legelején mondta az itteni állatos, hogy később lehet nekik azt is adni. Én is elszörnyülködtem, és azóta se adtam nekik, és nem is fogok, akármennyire jó a tápértéke!
Ági
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: Napos egér?!

Ági írta:
Maya írta:Ma jártam az egyik legkedveltebb kereskedésbe, vettem jó sok tubit és egy kevés lisztkukacot is, mikor az eladó megszólalt, hogy miért nem adok nekik napos egeret. Nektek mi a véleményetek erről? Személy szerint előbb fogok egy szemcseppentőt (megtöltve tejjel) és nevelem fel a kis egeret, minthogy odaadjam eleségként. Azt mondta kapni fagyasztottba is, én erősen kételkedek, hogy lehet-e adni nekik. (sőt ha lehet akkor, se) Az eladó szerint olcsóbb és magasabb a tápértéke azoknál mint amiket általában viszek... Vélemények?
Nekem is már a legelején mondta az itteni állatos, hogy később lehet nekik azt is adni. Én is elszörnyülködtem, és azóta se adtam nekik, és nem is fogok, akármennyire jó a tápértéke!
Egereket tartottam és szerettem őket, biztosan nem adnék nekik. A fagyasztott egérről annyit, hogy az újszülött egérkéket akik csak visítani tudnak picike hangon, bevágják élve a fagyóba és hagyják őket halálra fagyni. Semmi földhözcsapás vagy hasonló gyorsabb halállehetőség. Az élő napos egér sem különb, mert belefolytod a vízbe és ott vergődik a pici teste oxigén után....
Azért egy hal alacsonyabb fejlettségi szinten van jóval mint egy egér.
Sendy
Place
Megrögzött fórumozó

Nem igaz. Sokkfagyasztják, ami azt jelenti, hogy -40 fokos hűtőbe teszik őket. Itt a másodperc tört része alatt elpusztulnak. Ugyanez vonatkozik a vörösszúnyoglárvára is pl. Ennél humánusabb módszert nem ismerek...

Ettől függetlenül én nem adnék neki egeret, elvégre: nem emlősevő állat. Természetes közegben sem juthat egérhez. Nálam a hal nyert. Erről jut eszembe, erre még nem reagáltatok:
Place írta:Amúgy ha már csirkemellből tudok levágni alapon pl. Pangasius filéből vághatok le nekik? Sok van itthon, sűrűn használjuk.
Egy szépen berendezett akvárium látványához azért tudunk nagyon ragaszkodni, mert egy darab múltunkból, abból a paradicsomból, amiből kiűzettünk.
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Place írta:Nem igaz. Sokkfagyasztják, ami azt jelenti, hogy -40 fokos hűtőbe teszik őket. Itt a másodperc tört része alatt elpusztulnak. Ugyanez vonatkozik a vörösszúnyoglárvára is pl. Ennél humánusabb módszert nem ismerek...

Ettől függetlenül én nem adnék neki egeret, elvégre: nem emlősevő állat. Természetes közegben sem juthat egérhez. Nálam a hal nyert. Erről jut eszembe, erre még nem reagáltatok:
Place írta:Amúgy ha már csirkemellből tudok levágni alapon pl. Pangasius filéből vághatok le nekik? Sok van itthon, sűrűn használjuk.
Elméletben sokkfagyasztják, én is ebben a szép hitben próbálom magam ringatni, hogy mindenki így csinálja, és próbálok nem hinni egyes pletykáknak.
Pangasius tudtommal sósvízi hal, sósvízi halakkal meg elméletben nem szabad axikat etetni, csak édesvízivel. Ennél többet én nem tudok a témához hozzáfűzni sajnos. Ha állatorvosnál járok, vagy beszélek vele, megpróbálom nem elfelejteni a kérdést, és felteszem, hogy ő mit tud ehhez hozzáfűzni.
Sendy
Place
Megrögzött fórumozó

50ft-os csalihal

Hallottam róla, hogy lehet kapni horgászboltokban 50 ft-os csomagáron fagyasztott csalihalat. Erről valami vélemény?
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: 50ft-os csalihal

Place írta:Hallottam róla, hogy lehet kapni horgászboltokban 50 ft-os csomagáron fagyasztott csalihalat. Erről valami vélemény?
Passzolom, majd rákérdezem, hogy az milyen hal.
Sendy
Place
Megrögzött fórumozó

Giliszta, pangasius

Szintén ebben a boltban mondták: 130 ftért földigilisztát szoktak vinni... trágyából készült, de ha várok egy hetet tiszta földdel, akkor etethetem.

Más. A srác nem értette a csirkemell Pangasius filé párhuzamot. Idézem:

"Lehet, hogy a Pangasius sósvízi hal, de a csirke sem éppen édesvízi. "
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: Giliszta, pangasius

Place írta:Szintén ebben a boltban mondták: 130 ftért földigilisztát szoktak vinni... trágyából készült, de ha várok egy hetet tiszta földdel, akkor etethetem.

Más. A srác nem értette a csirkemell Pangasius filé párhuzamot. Idézem:

"Lehet, hogy a Pangasius sósvízi hal, de a csirke sem éppen édesvízi. "
Hát az ilyen nagyon "hozzáértő" eladóktól nem szabad vásárolni.
Sendy
Gucurka
Fórumozó

Re: Élő eleség

Hozzászólás Szerző: Gucurka »

Szia Sendy!
Írtad, hogy a fagyasztott hal nagyon jó eleség nekik. Nekem imádja az axim az élő szúnyoglárvát, csipesszel teszek a szája elé egy köteggel, amit szinte letép és befal. Változatosság kedvéért vettem neki fagyasztott kishalat az állatkereskedésben. Picit felolvasztottam és a neonhalnál nagyobb méretűeket kettévágtam neki. Szintén csipesszel a szája előtt mozgattam, és rávetődve felfalta a felkínált eleséget. Itt jönne a kérdésem. Mennyit ??? 4 db kishalat adtam először neki, és szinte kidurrant tőle, és még ette volna a következőt amikor még az előző szinte kilógott a szájából. 3 naponta kap enni, de közben végre fogyogatnak az élő neonok is. Mondjuk ezek csak nagyon lassan. 1 hónap alatt tűnt el 5 db halacska :D . De amilyen lustácska az axink, szerintem tévedésből beúsztak a szájába. :P Most amikor adtam neki a fagyi - halakat, már elosztottam 2 db-ot kapott, és 1 óra múlva a másik kettőt. De így is jó nagy lett a pocija az adagok után. Szóval ki mennyit szokott 1x-re adni kaját?? Ja azt nem írtam le hogy kb. 15 cm-es a kis Szörnyellánk .
Köszönöm a válaszokat.
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Zsucy »

Gucurka írta:Szóval ki mennyit szokott 1x-re adni kaját?? Ja azt nem írtam le hogy kb. 15 cm-es a kis Szörnyellánk .
Köszönöm a válaszokat.
Amikor etetem az enyémeket, ők elfordítják a fejüket amikor már jóllaktak és nem fogadnak el több kaját, mondujk ők már felnőttek. :D
Zsucy
Monique
Mániákus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Monique »

Gucurka írta:Szia Sendy!
Írtad, hogy a fagyasztott hal nagyon jó eleség nekik. Nekem imádja az axim az élő szúnyoglárvát, csipesszel teszek a szája elé egy köteggel, amit szinte letép és befal. Változatosság kedvéért vettem neki fagyasztott kishalat az állatkereskedésben. Picit felolvasztottam és a neonhalnál nagyobb méretűeket kettévágtam neki. Szintén csipesszel a szája előtt mozgattam, és rávetődve felfalta a felkínált eleséget. Itt jönne a kérdésem. Mennyit ??? 4 db kishalat adtam először neki, és szinte kidurrant tőle, és még ette volna a következőt amikor még az előző szinte kilógott a szájából. 3 naponta kap enni, de közben végre fogyogatnak az élő neonok is. Mondjuk ezek csak nagyon lassan. 1 hónap alatt tűnt el 5 db halacska :D . De amilyen lustácska az axink, szerintem tévedésből beúsztak a szájába. :P Most amikor adtam neki a fagyi - halakat, már elosztottam 2 db-ot kapott, és 1 óra múlva a másik kettőt. De így is jó nagy lett a pocija az adagok után. Szóval ki mennyit szokott 1x-re adni kaját?? Ja azt nem írtam le hogy kb. 15 cm-es a kis Szörnyellánk .
Köszönöm a válaszokat.
Az enyémek 20centisek és bár mostanában nagyon keveset esznek(max 2 fagyasztott halat), de mikor kisebbek voltak akkor nekem is volt hogy 3-4et megettek. Nekem is vagy elfordítják a fejük vagy kiköpik ha elég.
Ági
Gucurka
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: Gucurka »

Köszönöm a válaszotokat, én még nem mertem megpróbálni mennyi kaját képes megenni :) de tegnap simán megette a 4 db halat. Igaz tartottam 1 óra szünetet a 2-2 hal között, mert elég nagy lett a pocakja és megijedtem, nehogy sok legyen neki. Volt olyan, hogy amikor adtam neki csipeszből egy adag szúnyoglárvát, akkor a kopoltyúja alatt jött ki egy pár darab. Néztünk is a lányommal, hogy lukas az axi :O :D
Kati68
Fórumozó

Telhetetlen

Hozzászólás Szerző: Kati68 »

Sziasztok!
Remélem, nem rontottam el ma valamit! Állatosnál vettem fagyasztott kishalat, és azt adtam az axiknak. Nem vettem észre, hogy az egyiknek még a szájában van a hal, és adtam neki a másikat. Ő persze bekapta, mert nagyon beles, és ahogy figyeltem, látom, hogy két hátsó uszony lóg ki a szájából. Ezek szerint még az előzőt sem nyelte le. Gondoltam, hogy ne legyen baj, megfogom az axit, és kiszedem a szájából. Ez némi fogócskát eredményezett, de sikerrel jártam, kijött mind a két kishal belőle. Most viszont csórikám gubbaszt egy sarokban, lehet, hogy csak megijedt? Remélem nem lesz baja! Ilyet még nem csináltam, nem láttam, hogy azt a vacak kishalat még nem nyelte le. Ha látom, nem adom neki a következő falatot. Most figyelem Csubikámat ezerrel!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Sendy 2012.08.17. 05:54-kor.
Ok: Legközelebb írj témacímet légyszi a házirendnek megfelelően! Mondatvégi jelekből elég 1 db, nem kell sorminta :)
Kati
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: Telhetetlen

Kati68 írta:... Állatosnál vettem fagyasztott kishalat...
Ha 1 héten belül nem rendeződik, akkor vagy állatorvos, vagy hűtő, mert akkor valami valahol megsérült szegénynek. Mást úgy se tudsz tenni. Az is lehet, hogy besértődött, vagy valahol valami a szájában megdörzsölődött, illetve ha nem szereti, hogy fogdossák, akkor meg is ijedhetett.
Sendy
Kati68
Fórumozó

Hozzászólás Szerző: Kati68 »

Sendy írta:
Ha 1 héten belül nem rendeződik, akkor vagy állatorvos, vagy hűtő, mert akkor valami valahol megsérült szegénynek. Mást úgy se tudsz tenni. Az is lehet, hogy besértődött, vagy valahol valami a szájában megdörzsölődött, illetve ha nem szereti, hogy fogdossák, akkor meg is ijedhetett.
Köszi a választ!
De hogy sormintát tettem? Na, most igen. Én nem látok egy sormintát sem, lehet, hogy az én gépem nem jeleníti meg, vagy a tiéd rosszat. Nem szoktam a mondat végére sormintákat varázsolni.

Moderáció: Ahogy most is, az előző hozzászólásban is javítottam a mondatvégi jelhasználat számát, ahogy azt priv üzenetben meg is írtam, az első sorában. De ha már itt válaszolsz a privre, akkor én is ide fogok reagálni. Jelen hozzászólásod kb 90%-a más fórumra tartozna. Ide egészen pontosan: http://axolotl.hu/viewtopic.php?f=3&t=4 Ezt most itt hagyom, ha nem lesz hozzá rá semmi reakció, akkor itt még megfér, ha lesz hozzá kapcsolódó hozzászólás, akkor pedig áthelyezem, mert nagyon nem az etetéshez tartozik a moderáció.
Sendy
Kati
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Kati68 írta:
Sendy írta:
Köszi a választ!
De hogy sormintát tettem? Na, most igen. Én nem látok egy sormintát sem, lehet, hogy az én gépem nem jeleníti meg, vagy a tiéd rosszat. Nem szoktam a mondat végére sormintákat varázsolni.

Moderáció: Ahogy most is, az előző hozzászólásban is javítottam a mondatvégi jelhasználat számát, ahogy azt priv üzenetben meg is írtam, az első sorában. De ha már itt válaszolsz a privre, akkor én is ide fogok reagálni. Jelen hozzászólásod kb 90%-a más fórumra tartozna. Ide egészen pontosan: http://axolotl.hu/viewtopic.php?f=3&t=4 Ezt most itt hagyom, ha nem lesz hozzá rá semmi reakció, akkor itt még megfér, ha lesz hozzá kapcsolódó hozzászólás, akkor pedig áthelyezem, mert nagyon nem az etetéshez tartozik a moderáció.
Sendy
Ma jobban van? Vagy még mindig bújik?
Sendy
Place
Megrögzött fórumozó

liquid írta:
Hullana ki a szemem! Akármerre járok, sehol sem találok... (rímelt)
liquid
Adminisztrátor

Place írta:
liquid írta:
Hullana ki a szemem! Akármerre járok, sehol sem találok... (rímelt)
Igaz, most mintha megállt volna az import :) Én átálltam 70forint/zacsis édesvízi halra a helyi állatosboltból :)
Place
Megrögzött fórumozó

Horgászhal

Horgászboltból csali hal, fagyasztott?
liquid
Adminisztrátor

Re: Horgászhal

Place írta:Horgászboltból csali hal, fagyasztott?
nemtudom mi lehet a különbség, szerintem azért ezek az állatkereskedésben tiszta vízben tenyésztettek, legalábbis nem a dunából kifogott amit a csalihalról el tudok képzelni.

Ki tudja. ha bátor vagy adj nekik :) Azért sokmindent kibírnak, nem papírból vannak szerintem :)
nirvanafrick
Újonc

Nem kell neki a lisztkukac

Hozzászólás Szerző: nirvanafrick »

Sziasztok!
3 napja kaptam az aximat 2 napig liszkukacot evett, mert azt ajánlották a kereskedésben. Napi 2-őt; tegnap egyáltalán nem evett. :/ Ma is próbáltam volna adni neki, elkezdte enni aztán kiköpte. Mit tehetnék? Azt is olvastam a fórumon hogy a liszkukac nagyon hízlal és veseproblémákat okozhat mit adjak neki helyette? Kérem válaszoljatok aggódom érte :(
tiffani
Fórumozó

Axiszitter vagy koleszos axik?

Hozzászólás Szerző: tiffani »

Sziasztok!

Úgy alakult hogy idén kezdem Gödöllőn az egyetemet,és mivel messze lakok kolis lettem. Az axikat nem hagyhattam otthon,mert apukám és a nővérem nem nagyon tudtak volna róla gondoskodni,és mivel volt lehetőség rá hogy magammal hozhattam,elhoztam őket.
Itt viszont nem tudom mit csináljak :( nincs a hűtőben fagyasztó,nem tudom hogy az etetést hogy oldjam meg.. se a hűtést,mert bár most nincs már olyan meleg de szerintem télen elkezdenek majd fűteni és akkor meleg lesz a szoba,vizet fagyasztani meg már nem tudok :(
Van valami ötletetek,hogy mit tudnék csinálni?
Próbáljak meg élőhalra váltani? Hátha levadászgatják?
Minden segítségnek és ötletnek örülök és köszönöm előre is!
Maya
Adminisztrátor

Re: Axiszitter vagy koleszos axik?

tiffani írta:Sziasztok!

Úgy alakult hogy idén kezdem Gödöllőn az egyetemet,és mivel messze lakok kolis lettem. Az axikat nem hagyhattam otthon,mert apukám és a nővérem nem nagyon tudtak volna róla gondoskodni,és mivel volt lehetőség rá hogy magammal hozhattam,elhoztam őket.
Itt viszont nem tudom mit csináljak :( nincs a hűtőben fagyasztó,nem tudom hogy az etetést hogy oldjam meg.. se a hűtést,mert bár most nincs már olyan meleg de szerintem télen elkezdenek majd fűteni és akkor meleg lesz a szoba,vizet fagyasztani meg már nem tudok :(
A hűtő nélkül kicsit macerásabb, de szerintem megoldható a dolog. Télen nálunk is kicsit lejjebb van csavarva a fűtés főleg az axik miatt, nekem ventilátoros hűtőszerkezetem van (számítógép ventilátor) 4db 2fokot le tud vinni, ha több van akkor többet. Ezzel a hűtés elő van segítve, gyakori vízcsere mást ötletem nincs. A kaja macerásabb az élő halra tuti, hogy rá fognak kapni csak az anyagilag elég megterhelő csak azzal etetni őket, tegnap hoztam nekik 45halat ma ebből 3úszkál és ez csak egy etetés volt nekik. (havonta egyszer hozok halat, ami az egész hónapos adagjuk, természetesen ők csak desszertkék) Csak élő hallal etetni őket lehet csak rengeteg pénz(kivéve ha nem kezded el tenyészteni őket magadnak pl. guppik), viszont Gödöllőn tudok pár akvarisztikát, horgászboltot ahol kapni élő tubit, szúnyoglárvát, gilisztát, minden amit kell. Tényleg kicsit macerásabb, de aznap elmenni a kajáért és rögtön odaadni nekik, ez is egy megoldás. Azt meg ki kell próbálni, hogy a hűtőt maxra véve nem tud-e eltartani fagyasztott szúnyoglárvát vagy mást.
Maya
tiffani
Fórumozó

Maya írta:
tiffani írta:Sziasztok!

A hűtő nélkül kicsit macerásabb, de szerintem megoldható a dolog. Télen nálunk is kicsit lejjebb van csavarva a fűtés főleg az axik miatt, nekem ventilátoros hűtőszerkezetem van (számítógép ventilátor) 4db 2fokot le tud vinni, ha több van akkor többet. Ezzel a hűtés elő van segítve, gyakori vízcsere mást ötletem nincs. A kaja macerásabb az élő halra tuti, hogy rá fognak kapni csak az anyagilag elég megterhelő csak azzal etetni őket, tegnap hoztam nekik 45halat ma ebből 3úszkál és ez csak egy etetés volt nekik. (havonta egyszer hozok halat, ami az egész hónapos adagjuk, természetesen ők csak desszertkék) Csak élő hallal etetni őket lehet csak rengeteg pénz(kivéve ha nem kezded el tenyészteni őket magadnak pl. guppik), viszont Gödöllőn tudok pár akvarisztikát, horgászboltot ahol kapni élő tubit, szúnyoglárvát, gilisztát, minden amit kell. Tényleg kicsit macerásabb, de aznap elmenni a kajáért és rögtön odaadni nekik, ez is egy megoldás. Azt meg ki kell próbálni, hogy a hűtőt maxra véve nem tud-e eltartani fagyasztott szúnyoglárvát vagy mást.
Szia köszönöm!! Le tudnád írni hogy hol van Gödöllőn akvarisztika vagy horgászbolt? Lehet hogy így fogom akkor csinálni hogy aznap elmegyek érte,estig kibírja a hűtőben és este megetetem velük. Ez eszembe se jutott,köszönöm az ötletet.
Arra gondoltam még hogy esetleg a hűtőbe teszek ugyanúgy másfél literes üveget és hátha az is tud hűteni rajta kicsit.
Köszönöm szépen a segítséget kezdek megnyugodni hogy nem olyan reménytelen a dolog :)
Maya
Adminisztrátor

Gábor Áron u 2-10 CSI-PI AQUA SHOP
Ott van a Szabadság térnél, ha a polgármesteri hivatallal szembe állsz akkor jobbra fordulj el és azon a szűk kis utcán van (ha jól emlékszem) a sarkon van a cukrászda (környéken elég híres) na ott kell befordulni, viszonylag jó hely, tubi szokott lenni. A horgászbolt pedig a temetővel szemben van, itt gilisztát tudsz venni, kicsivel arrébb, 2-3utca. Tescoba van Fressnapf vannak fagyasztott dolgaik is. (a város szélén kint a málnásba, kocsi nélkül bajos eljutni) Hirtelenjébe ennyi jut eszembe, holnap utánakérdezek én nagyon ritkán de ha nincs más Gödöllőre járok, de van ott ismerősöm és majd informálódok.
Maya
Maya
Adminisztrátor

Jajj most veszem észre, hogy elírtam, a polgármesteri hivatalnál Balra lesz!
Maya
tiffani
Fórumozó

Maya írta:Gábor Áron u 2-10 CSI-PI AQUA SHOP
Ott van a Szabadság térnél, ha a polgármesteri hivatallal szembe állsz akkor jobbra fordulj el és azon a szűk kis utcán van (ha jól emlékszem) a sarkon van a cukrászda (környéken elég híres) na ott kell befordulni, viszonylag jó hely, tubi szokott lenni. A horgászbolt pedig a temetővel szemben van, itt gilisztát tudsz venni, kicsivel arrébb, 2-3utca. Tescoba van Fressnapf vannak fagyasztott dolgaik is. (a város szélén kint a málnásba, kocsi nélkül bajos eljutni) Hirtelenjébe ennyi jut eszembe, holnap utánakérdezek én nagyon ritkán de ha nincs más Gödöllőre járok, de van ott ismerősöm és majd informálódok.
Köszi szépen :) ma megyek az okmányirodába úgyhogy szétnézek majd mi merre van.
Itt az egyetemen van halgazdálkodási tanszék rengeteg akváriummal úgyhogy ma megkérdem be tudják e fagyasztani a kishalamat ha veszek.:)
A hűtőt meg átállítottam maxra és iszonyatosan hűt így,szóval a víz hűtésével se lesz talán nagy gond :)
Nagyon köszönöm!!
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

tiffani írta:...Van valami ötletetek,hogy mit tudnék csinálni? ...
Sajnos fagyasztó nélkül macerásabb a helyzet. Az ötleteim (előttem már volt aki írta, de azért mindent leírok és a megjegyzésemet is):
- élőhal vásárlás: drága és előfordulhat hogy etetésenként de legalább 2 naponta kell menned boltba, vagy beszerzel egy kisebb akváriumot ahol tartod őket a következő etetésig, így vehetsz nagyobb mennyiséget egyszerre, pl egy heti adagot
- élőhal tenyésztés: guppik alkalmasak rá, némi befektetést igényel, a témában uzsidoboz jártasabb, ő csinálja ezt
- marhahús, csirkehús: hűtőben megfelelő edényben tárolva 2-3 napig még friss, így 2-3 napról le van a gond, ha rendes a hentes, akkor ad pici adagokat - pl egy máj szívvel [szépen rebegtesd a pillát, tedd ki a melled, és mond el hogy nincs fagyód és viziszörnynek kell, és csak ennyi adagot tudsz egyszer elhasználni és nem akarod hogy rád rohadjon]
- liquid talált valami lágy lazaceleséget, meg kéne próbálni
- tubifex, élő vörösszúnyoglárva, lisztkukac (sima hűtő elég nekik)
- giliszta (nem igényel hűtést)
- egyes helyeken lehet kapni kiskockás vörösszúnyoglárvát ami kb 1 evésre elég, nem pedig nagy tábla amit törni kell és fagyasztani

Tehát a lista igazából eléggé változatos, de sajnos nem tudod azt megtenni mint én, hogy veszek egy adag csirkeszívet, feldarabolom, felkockázom és jégkockatartóban vízzel megfagyasztom, és ha kell kaja, kipattintom és odaadom, vagy hogy bevásárolok 3-4 tábla lárvát és azt törögetem.
Sendy
tiffani
Fórumozó

Sendy írta:
tiffani írta:...Van valami ötletetek,hogy mit tudnék csinálni? ...
Sajnos fagyasztó nélkül macerásabb a helyzet. Az ötleteim (előttem már volt aki írta, de azért mindent leírok és a megjegyzésemet is):
- élőhal vásárlás: drága és előfordulhat hogy etetésenként de legalább 2 naponta kell menned boltba, vagy beszerzel egy kisebb akváriumot ahol tartod őket a következő etetésig, így vehetsz nagyobb mennyiséget egyszerre, pl egy heti adagot
- élőhal tenyésztés: guppik alkalmasak rá, némi befektetést igényel, a témában uzsidoboz jártasabb, ő csinálja ezt
- marhahús, csirkehús: hűtőben megfelelő edényben tárolva 2-3 napig még friss, így 2-3 napról le van a gond, ha rendes a hentes, akkor ad pici adagokat - pl egy máj szívvel [szépen rebegtesd a pillát, tedd ki a melled, és mond el hogy nincs fagyód és viziszörnynek kell, és csak ennyi adagot tudsz egyszer elhasználni és nem akarod hogy rád rohadjon]
- liquid talált valami lágy lazaceleséget, meg kéne próbálni
- tubifex, élő vörösszúnyoglárva, lisztkukac (sima hűtő elég nekik)
- giliszta (nem igényel hűtést)
- egyes helyeken lehet kapni kiskockás vörösszúnyoglárvát ami kb 1 evésre elég, nem pedig nagy tábla amit törni kell és fagyasztani

Tehát a lista igazából eléggé változatos, de sajnos nem tudod azt megtenni mint én, hogy veszek egy adag csirkeszívet, feldarabolom, felkockázom és jégkockatartóban vízzel megfagyasztom, és ha kell kaja, kipattintom és odaadom, vagy hogy bevásárolok 3-4 tábla lárvát és azt törögetem.
Szia Sendy!
Köszi a választ meg a segítséget. Tegnap meg ma átsétáltam a halgazdálkodási tanszékre,és "bekéreckedtem" a fagyasztójukba :) úgyhogy elvileg ha veszek halat (ma már vettem is pár csomaggal,meg szúnyoglárvát is) akkor elvihetem oda,aztán amikor kell akkor bemegyek és elkérem,kb 5 perc sétára van a kolitól. Úgyhogy ez a része azt hiszem egy időre megoldódott,remélem működni is fog,aztán körbenézek a koliban hogy kinek van fagyasztója,és megkérem hogy 2-3 vizesüveget fagyasszanak le nekem,amit tudok cserélni ha nagyon melegedne a víz :)
Tehát remélem működni fog és nem lesz semmi gond :) Köszönöm a segítséget! Az élő szúnyoglárvát nem tudom mennyire tolerálnák a szobatársak,így maradok a fagyasztónál amíg lehet :)
liquid
Adminisztrátor

Sendy írta: - liquid talált valami lágy lazaceleséget, meg kéne próbálni
Pontosabban eleség lazac és vörösszúnyoglárva valamint pisztrángból készítve. Beetetéshez használják a horgászok, illetve amerikában az axi-farmokon ezzel etetnek. A héten leadtam a rendelést megint rá, eddig nem volt raktáron kíváncsi vagyok most lesz-e. Amint megérkezik és kipróbáltuk, írok róla.
Place
Megrögzött fórumozó

Fagyasztott hal a boltból

Találtam egy boltot Corvinnál: kis zacskó (kb 10 db 5 centis) fagyasztott hal 80 Ft. Ennél jobb ár/értéket tud valaki?

Koleszhoz tipp: nincs rezsi. Vegyél sok tubit -> befőttes üveg és csurogjon rájuk a víz napi 24 órában. Így egy hétig is elélnek akár. Heti egy tubivásár meg nem ügy, ha van bolt a közelben.
liquid
Adminisztrátor

Re: Fagyasztott hal a boltból

Place írta:Találtam egy boltot Corvinnál: kis zacskó (kb 10 db 5 centis) fagyasztott hal 80 Ft. Ennél jobb ár/értéket tud valaki
Csepel - Szent Imre tér - 70Ft/zacsi u.a. :)
Simiadreee
Megrögzött fórumozó

Felnőtt étvágycsökkenés és válogatósság

Hozzászólás Szerző: Simiadreee »

Sziasztok!
Van 4 axim,akik kicsi koruktól kezdve nagyon nagyon ettek,folyamatosan ducik voltak,minden nap kaptak vagy élő tubit,tücsköt,lisztkukacot nameg vizibolha mindig volt bent.Elég hamar nőttek meg 20cm körülire.Azóta élő halat is kapnak,ügyesen vadásznak!Szoktak kapni zebradániót,neont,plattit,guppit.Fagyasztott halat egyáltalán nem eszik meg,nagyon néha ráfanyarodnak a szárított tubifexre.Májat egyszer próbáltam adni nekik,de nem ették,mellet még nem próbáltam,lehet azt kéne...Földigilisztát eszegetik,de nem hatalmas étvággyal,mint idáig... :-( Szerintetek mi lehet velük?Elfordulnak a kaja elől...21 fokos a víz...Amúgy rendesen mozognak,lebegnek stb és szép a bolytjuk is!Lehet rászoktak nagyon az élő halra?Legutóbb kaptak 40db plattit és 3 nap alatt megették mindet...Szerintetek mit próbáljak ki?Mi a tuti kedvenc?
Modiknak: telefonról netezem
tiffani
Fórumozó

Re: Felnőtt étvágycsökkenés és válogatósság

Simiadreee írta:Sziasztok!
Van 4 axim,akik kicsi koruktól kezdve nagyon nagyon ettek,folyamatosan ducik voltak,minden nap kaptak vagy élő tubit,tücsköt,lisztkukacot nameg vizibolha mindig volt bent.Elég hamar nőttek meg 20cm körülire.Azóta élő halat is kapnak,ügyesen vadásznak!Szoktak kapni zebradániót,neont,plattit,guppit.Fagyasztott halat egyáltalán nem eszik meg,nagyon néha ráfanyarodnak a szárított tubifexre.Májat egyszer próbáltam adni nekik,de nem ették,mellet még nem próbáltam,lehet azt kéne...Földigilisztát eszegetik,de nem hatalmas étvággyal,mint idáig... :-( Szerintetek mi lehet velük?Elfordulnak a kaja elől...21 fokos a víz...Amúgy rendesen mozognak,lebegnek stb és szép a bolytjuk is!Lehet rászoktak nagyon az élő halra?Legutóbb kaptak 40db plattit és 3 nap alatt megették mindet...Szerintetek mit próbáljak ki?Mi a tuti kedvenc?
Szia! Nekem is ilyesmi "gondom" volt,a két axim közül az egyik kb fél évvel idősebb mint a másik szóval jóval nagyobb is,szerintem már felnőtt méretű. Kisebb korában ő is megevett mindent amit eléraktam,és olyan volt mintha sose lenne elég neki :) aztán most már egy ideje csökkent az étvágya,viszont fogyni nem fogyott,de ha 2 egymást követő nap próbáltam adni neki enni,akkor nem fogadta el,sőt egyszerre se evett annyit mint addig. A kicsi viszont habzsol még mindig, szóval így meg különösen feltűnik hogy a nagynak mennyire kicsi lett az étvágya. Nálam mostanában a fagyasztott szúnyoglárvát már nem kérik, se a fagyasztott kishalat viszont a csirkeszív és a csirkemáj nagyon ízlik nekik :) Szóval olyan hetente 2-3x etetem meg őket,a nagyot már nem tudom teletömni úgy mint a kicsit de ha neki ennyi elég akkor nem aggódok,nem sovány,szép a kopoltyúja,ahogy a kicsinek is. Szóval én csak kicsit megnyugtatni tudlak, tanácsot viszont nem tudok adni hogy mi lehet jó,én próbálkoztam többféle kajával,most épp a máj és a szív vált be :)
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

tiffani írta:
Simiadreee írta:... Van 4 axim,akik kicsi koruktól kezdve nagyon nagyon ettek...
Szia! Nekem is ilyesmi "gondom" volt...
Úgy figyeltem meg, hogy amikor felnőnek, realizálódik az étvágyuk, már nem tömnek magukba annyit, és válogatósabbak is lesznek. Nálunk hol csirke szezon van, hol szív szezon. Fagyasztott halnak a szagától is undorodik, pedig kicsinek az volt a kedvence.
Sendy
Zsucy
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Zsucy »

Sendy írta:
tiffani írta:
Simiadreee írta:... Van 4 axim,akik kicsi koruktól kezdve nagyon nagyon ettek...
Szia! Nekem is ilyesmi "gondom" volt...
Úgy figyeltem meg, hogy amikor felnőnek, realizálódik az étvágyuk...
Az enyémek sem esznek már annyit, és olyan mohón, mint amikor kicsik voltak. Lehet, hogy kevésnek tűnik, de én csak hetente egyszer etetem őket, mert nem fogadják el a kaját. Nem soványak és nincs velük semmi gond! Mindent megesznek: csirkemell, kagyló, fagyasztott/élő hal, szúnyoglárva, sórák. :D Szerintem függ a víz hőmérsékletétől, és gondolom náluk is vannak olyanok, akiknek gyorsabb, vagy lassabb az anyagcseréje!
Zsucy
Simiadreee
Megrögzött fórumozó

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató tapasztalatmegosztásokat,megnyugodtam! :-)
Ma vettem csirkemájat és ezt még a nagyok is megeszik!Most Summer pocakja is jókorára dagadt,tetszik mindenkinek az új nyalánkság azt hiszem,bár Alvin a bújóban van és még nem evett,de Rambo és Ondó Dodó is falták. :-)
Simiadreee
Megrögzött fórumozó

Csirkemáj szavatossága/víz opálosodása

Sziasztok!
A héten adtam először csirkemájat az axijaimnak.Megvettem egyet szívvel együtt frissen,kemény 60ft-ért és még aznap etettem is belőle,de nyílván rengeteg megmaradt,de azért jóízűen falták.Beraktam a hűtőbe,de előtte mégegyszer átmostam és kivettem a zacskóból,mert tapasztalatom szerint zacskóban hamarabb megromlik minden,szóval beraktak egy tálkába,de nem fedtem le.Mára kicsit kiszáradt a teteje,de szerintem nem romlott meg,nem büdös.Szerintetek meddig áll el egy csirkemáj a hűtőben?Arra gondoltam,hogy a legközelebbi csirkemájat még aznap feldarabolom és kis pakkokba szétosztva lefagyasztom,hogy ne legyen ilyen gondom.Szerintetek?Vagy fagyasztva lehet nem eszik majd olyan szívesen mint frissen?Plusz nem tudom mennyi összefüggés van közte,de azt hiszem kicsit opálosodik az akvárium vize...Lehet,hogy ez is a csirkemájtól van?
Előre is köszi!
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: Csirkemáj szavatossága/víz opálosodása

Simiadreee írta:Sziasztok!
A héten adtam először csirkemájat az axijaimnak.Megvettem egyet szívvel együtt frissen,kemény 60ft-ért és még aznap etettem is belőle,de nyílván rengeteg megmaradt,de azért jóízűen falták.Beraktam a hűtőbe,de előtte mégegyszer átmostam és kivettem a zacskóból,mert tapasztalatom szerint zacskóban hamarabb megromlik minden,szóval beraktak egy tálkába,de nem fedtem le.Mára kicsit kiszáradt a teteje,de szerintem nem romlott meg,nem büdös.Szerintetek meddig áll el egy csirkemáj a hűtőben?Arra gondoltam,hogy a legközelebbi csirkemájat még aznap feldarabolom és kis pakkokba szétosztva lefagyasztom,hogy ne legyen ilyen gondom.Szerintetek?Vagy fagyasztva lehet nem eszik majd olyan szívesen mint frissen?Plusz nem tudom mennyi összefüggés van közte,de azt hiszem kicsit opálosodik az akvárium vize...Lehet,hogy ez is a csirkemájtól van?
Előre is köszi!
Szia!
A nagyon friss máj 3-4 nap után kezd szagosodni, akkor már nem adnám oda. A fagyasztásról már írtam korábban, de olyan hulla vagyok, hogy gyorsabb leírnom mint kikeresni. Vegyél egy jégkockakészítőt, sima kockásat. Darabold bele a májat fakkonként, amit egy alkalomra megeszik, öntsd fel vízzel és tedd a fagyóba. Amikor kajaosztás van akkor kiütsz egy kockát, bedobod egy pohár vízbe kiolvadni majd odaadod nekik. A víz azért kell, mert fagyóban is kiszárad vagy mit csinál a felszíne ahol levegőt kapott, víz alatt viszont frissebb marad. Jégkockaként akváriumba rakni nem célszerű mert a mohóbbak jéggel együtt képesek lenyelni.
Opálosodás: a vízben túl sokáig levő máj, visszaköpött májtól opálosodhat a víz, ha bomlásnak indul, ügyelj arra, hogy maradék ne maradjon a vízben. Továbbá májtól, szívtől "zsírosabb" és foszlósabb a székletük, ha széttaposnak néhányat attól is opálos lesz a víz. Ha nem maradnak kajadarabok az akváriumban és a székleteket hetente kitakarítod akkor nem szabad opálosodni.
Sendy
Simiadreee
Megrögzött fórumozó

Re: Csirkemáj szavatossága/víz opálosodása

Sendy írta:Szia!
A nagyon friss máj 3-4 nap után kezd szagosodni, akkor már nem adnám oda. A fagyasztásról már írtam korábban, de olyan hulla vagyok, hogy gyorsabb leírnom mint kikeresni. Vegyél egy jégkockakészítőt, sima kockásat. Darabold bele a májat fakkonként, amit egy alkalomra megeszik, öntsd fel vízzel és tedd a fagyóba. Amikor kajaosztás van akkor kiütsz egy kockát, bedobod egy pohár vízbe kiolvadni majd odaadod nekik. A víz azért kell, mert fagyóban is kiszárad vagy mit csinál a felszíne ahol levegőt kapott, víz alatt viszont frissebb marad. Jégkockaként akváriumba rakni nem célszerű mert a mohóbbak jéggel együtt képesek lenyelni.
Opálosodás: a vízben túl sokáig levő máj, visszaköpött májtól opálosodhat a víz, ha bomlásnak indul, ügyelj arra, hogy maradék ne maradjon a vízben. Továbbá májtól, szívtől "zsírosabb" és foszlósabb a székletük, ha széttaposnak néhányat attól is opálos lesz a víz. Ha nem maradnak kajadarabok az akváriumban és a székleteket hetente kitakarítod akkor nem szabad opálosodni.
Szia!
Köszi a tippet a jégkockafagyasztóval kapcsolatban,legközelebb már biztosan így fogom csinálni!
A víz minőségére mindig próbálok odafigyelni,ha látok kakit a víz alján ki szoktam szippantani csővel meg a bújókat is minden héten kiemelem és alattuk is "porszívózok",valamint minden héten cserélek 20 liter vizet is akváriumban.
Ma újra nekiesek ezeknek a dolgoknak,bár annyira nem vészes a víz állapota,de nem akarok kockáztatni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsucy 2012.09.30. 11:32-kor.
Ok: Nézd át légyszi a fórum működésével kapcsolatos témát, ott megtalálod, hogyan kell idézni! Köszi.
Maya
Adminisztrátor

Nem kívánt élőlények a kajában

Most takarításkor igen érdekes dolgokat fedeztem fel az akvárium alján. Egy kis elősztori, általában az élő kaját árkádba veszem meg, nem túl jó hely, de hozzám ez van a "legközelebb", eddig mindig volt egy kis rohadt csomó vagy már rohadó állatka, ezeket kiszedtem a nagyját, vagy ha selejt volt az egész, kidobtam. A mostani élő vörös szúnyoglárva adagomba volt egy légy, gondolom, ha élve került volna bele csak észrevettem volna, ez talán nem is akkora dolog. De a másik....piócát találtam az akváriumban, vagy ahhoz nagyon hasonlító dolgot. Kicsi barna vastagabb mint a tubifex, viszont teljesen máshogy mozog (gyerekkoromba volt szerencsém piócákat egészen közelről is látni) a feje is egy szívókorong, rá is cuppant az ujjamra. Mikor egyet találtam azt hittem, hogy csak egy dagi tubifex, a másodikat is megtaláltam...kissé felháborodtam. 27-én élő tubit vettem náluk, 23-án élő vörös szúnyoglárvát előtte nem itt, de nagyon régen vettem élő kaját, kizárásos alapon onnét hurcoltam be. Nem elrettentés képen, ezek után is sajnos oda kényszerülök majd járni, csak egy kis figyelmeztetés, hogy a kaját JÓ alaposan át kell nézni. Persze nem lehet szálanként, de nagyon figyelmesen, azt pedig, hogy az pióca volt-e vagy sem jó kérdés, de arra nagyon hasonlító nem kívánatos állatka.

Pontosítok: így nézett ki a dögje: http://www.everestuncensored.org/Hiking ... 20hand.jpg
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Re: Nem kívánt élőlények a kajában

Maya írta:Most takarításkor igen érdekes dolgokat fedeztem fel az akvárium alján. Egy kis elősztori, általában az élő kaját árkádba veszem meg, nem túl jó hely, de hozzám ez van a "legközelebb", eddig mindig volt egy kis rohadt csomó vagy már rohadó állatka, ezeket kiszedtem a nagyját, vagy ha selejt volt az egész, kidobtam. A mostani élő vörös szúnyoglárva adagomba volt egy légy, gondolom, ha élve került volna bele csak észrevettem volna, ez talán nem is akkora dolog. De a másik....piócát találtam az akváriumban, vagy ahhoz nagyon hasonlító dolgot. Kicsi barna vastagabb mint a tubifex, viszont teljesen máshogy mozog (gyerekkoromba volt szerencsém piócákat egészen közelről is látni) a feje is egy szívókorong, rá is cuppant az ujjamra. Mikor egyet találtam azt hittem, hogy csak egy dagi tubifex, a másodikat is megtaláltam...kissé felháborodtam. 27-én élő tubit vettem náluk, 23-án élő vörös szúnyoglárvát előtte nem itt, de nagyon régen vettem élő kaját, kizárásos alapon onnét hurcoltam be. Nem elrettentés képen, ezek után is sajnos oda kényszerülök majd járni, csak egy kis figyelmeztetés, hogy a kaját JÓ alaposan át kell nézni. Persze nem lehet szálanként, de nagyon figyelmesen, azt pedig, hogy az pióca volt-e vagy sem jó kérdés, de arra nagyon hasonlító nem kívánatos állatka.

Pontosítok: így nézett ki a dögje: http://www.everestuncensored.org/Hiking ... 20hand.jpg
A vörösszúnyoglárvában igen gyakori a pióca. Literenként biztosan van egy-kettő benne és szemetes is, és nehéz átmosni. A tubi egy fokkal jobb, könnyebb mosni. Most újfajta vörösszúnyoglárvát (fagyasztott) vettem, hát ég és föld a szokványos magyarhoz képest. Szinte semmi szemét benne, nincs elhullott lárva, föld, cérnadarab, egyéb állat, és még sorolhatnám milyen borzalmakat találtam a magyarban.
Sendy
Maya
Adminisztrátor

Re: Nem kívánt élőlények a kajában

Sendy írta:
Maya írta:Most takarításkor igen érdekes dolgokat fedeztem....

A vörösszúnyoglárvában igen gyakori a pióca. Literenként biztosan van egy-kettő benne és szemetes is, és nehéz átmosni. A tubi egy fokkal jobb, könnyebb mosni. Most újfajta vörösszúnyoglárvát (fagyasztott) vettem, hát ég és föld a szokványos magyarhoz képest. Szinte semmi szemét benne, nincs elhullott lárva, föld, cérnadarab, egyéb állat, és még sorolhatnám milyen borzalmakat találtam a magyarban.
Amit én veszek fagyasztott vörös szúnyoglárva abba sok elhalt szokott lenni és a fagyasztott kaját egyáltalán nem eszik meg...Csak azt amit élőn veszek és én fagyasztom le nekik, azt bezzeg szeretik.
Maya
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Kapcsolat:

Vörösszúnyoglárva

Normális linket nem találtam hozzá, de majd ha legközelebb veszek, lefényképezem. Jobb oldalon ahol a kéz épp kinyomott egyet, arról van szó, az a csomagolása, de benne van egy papírdobozban is még. Itt pedig a termékről némi info:
http://www.ruto.nl/ruto-english/index.p ... &Itemid=57
Ezt vettem legutoljára és megdöbbenéssel tapasztaltam hogy mennyire tiszta és egészséges vörösszúnyoglárva van benne. A magyar lapkás törögetőshöz képest ebbe szinte semmi nem odaillő nem volt. Az hogy pióca, homok, kavics, jégdarabok, cérnadarabok, légy, elhullt vörösszúnyogtememcsomók nem voltak benne teljesen meglepett. Nem azt mondom hogy 100%-ban tiszta volt de azért le a kalappal. Az összes szennyezés pár szál elhullott lárva tette ki, meg itt -ott picit jegesebb volt a széle. A magyarokon sokszor átlátsz ha fény felé teszed van hogy a harmada víz, a maradék részének meg fele hulladék :( Én nem tudtam az élő lárvát ilyen szépre kimosni mint ahogy ebben volt. Árát nem tudom pontosan, nagyjából 500 vagy 600 ft volt kb a 100 g. Akinek van lehetősége, próbálja ki mindenképpen.
Sendy
yopeet
Fórumozó

JBL axikaja

Hozzászólás Szerző: yopeet »

Simiadreee írta:Szia!
Semmi baj a bénázásért,én is szoktam... :) Én például rendszeresen telefonról internetezek,ezért sokszor nem tudok rendesen "idézni" itt a fórumon,ami miatt már kaptam megjegyzést,de hát nekem sajnos nincs gépem...
Amúgy az axidat akitől vetted egy debreceni pasas,akivel tartottam a kapcsolatot a múltkori Terrapláza óta és elvileg hozott volna fekete axit,de mégsem jött neki össze...No mindegy,a te axidat egészségesnek látom,nagyon szép! :)
Köszönöm a megértést :) Arról a kajáról vannak tapasztalatok? http://www.aquaristikshop.com/Produktin ... o-Lotl.htm
Szthy
Válasz küldése