Ezek valami meseszépek!!! ÁÁ Nem érdekel hogy 3 van tuti ha pesten lennék megvenném az egyiket negyediknekMaya írta:Ma jártam a Mammut II-ben, mert itt vettem régen a nagy bújómat, nem volt . Viszont volt 3axijuk nagyon szépek! Egy golden albínó teljesen sárga, nagyon szép kopoltyúval és 2 nagyon különleges vadas, szürke alapon fekete foltos, kicsit tépett a farkuk de hamar helyrehozható, árukat nem néztem meg sajna de nagyon szépek voltak, mind a 3man 15cm-körülik lehetnek és tényleg szépek! Ha nem lenne nálunk telt ház egy olyan vadaskát hazahoztam volna.
(Teszek fel képek, hogy milyen vadasok, ezekhez tudnám leginkább hasonlítani [a képen nem az eladóak szerepelnek])
Vásárolnék, keresek....
Moderátor: Axolotl moderátor
Re: Keresők figyelem 15cm-es vadas és arany
Chantall
- Monique
- Mániákus fórumozó
Re: Pécsen axi és felszerelés
Szia!m0ha írta:Sziasztok!!
Megtetszettek az Axolotlok és eldöntöttem, hogy szeretnénk tartani. Esetleg valaki nem tudná, hogy Pécsen kitől vagy hol lehet venni legolcsóbban ??
Kettőt szeretnék, egy fehéret és a másik szín igazából mindegy, csak ne fehér legyen.
Arról is szívesen tudakozódnék, hogy ugyanígy Pécsen (esetleg környékén) mennyiért lehet legolcsóbban beszerezni/csináltatni akváriumot, vagy akár venni használtan. A válaszokat előre is köszönöm. :)
Én budapesti vagyok, és amikor voltak eladó kis axijaim, akkor volt egy pécsi vevőm. Feljött csak emiatt, szóval ebből gondolom, hogy nem túl elterjedt állat az ottani kereskedésekben.
Felszerelésekkel kapcsolatban pedig a vatera, teszvesz, apród, jófogás és a többi hasonló oldalt tudom ajánlani.
Ági
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
Re: Pécsen axi és felszerelés
Hello!Monique írta:Szia!m0ha írta:Sziasztok!!
Megtetszettek az Axolotlok és eldöntöttem, hogy szeretnénk tartani. Esetleg valaki nem tudná, hogy Pécsen kitől vagy hol lehet venni legolcsóbban ??
Kettőt szeretnék, egy fehéret és a másik szín igazából mindegy, csak ne fehér legyen.
Arról is szívesen tudakozódnék, hogy ugyanígy Pécsen (esetleg környékén) mennyiért lehet legolcsóbban beszerezni/csináltatni akváriumot, vagy akár venni használtan. A válaszokat előre is köszönöm. :)
Én budapesti vagyok, és amikor voltak eladó kis axijaim, akkor volt egy pécsi vevőm. Feljött csak emiatt, szóval ebből gondolom, hogy nem túl elterjedt állat az ottani kereskedésekben.
Felszerelésekkel kapcsolatban pedig a vatera, teszvesz, apród, jófogás és a többi hasonló oldalt tudom ajánlani.
Köszönöm szépen a gyors választ!
Igazából állatkereskedésekben már néztem, csak reménykedtem még olcsóbbakban, mert ott elég drágának tűntek, de akkor maradnak azok. :)
Vaterát és TeszVeszt pedig folyamatosan böngészem. :)
Budapesten hol kapható axolotl?
Sziasztok mindenkinek.Én nemrég kezdet el olvasgatni az Axikrol.Azt szeretném megkérdezni hogy Budapesten esetleg valahol lehet-e üzletben kapni őket és mennyiért?Vagy esetleg valakinek vannak-e ivadékai és mennyiért adná el?Előre is köszi a választ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2013.03.27. 19:40-kor.
Ok: Nem adtál meg témacímet! Javítottam, de kérlek olvasd el a házirend ezen részét és alkalmazd is a jövőben! Köszi!
Ok: Nem adtál meg témacímet! Javítottam, de kérlek olvasd el a házirend ezen részét és alkalmazd is a jövőben! Köszi!
- Maya
- Adminisztrátor
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Tenyésztő
Re: Budapesten hol kapható axolotl?
Hello!minibutee írta:Sziasztok mindenkinek.Én nemrég kezdet el olvasgatni az Axikrol.Azt szeretném megkérdezni hogy Budapesten esetleg valahol lehet-e üzletben kapni őket és mennyiért?Vagy esetleg valakinek vannak-e ivadékai és mennyiért adná el?Előre is köszi a választ.
Mostanában eléggé felment az áruk, egy biztos hiába látsz bevásárlóközpontba, ne vegyél, mert ezek gyakran beteg állatok. (pl. árkád-aréna-west end), oktogonnál van az Atlantisz Fauna náluk Hollandiából lehet rendelni őket, csak pozitív tapasztalatom van velük kapcsolatban. Utoljára mikor voltam 1800 volt a fehér és a vadas, az albínó pedig 2400, náluk kéne próbálkozni. (Árkádba és Westbe pedig 5000) Vásárlás előtt javaslom, hogy most szerezz be mindent, nehogy később baj legyen a hiányosságokból.
Maya
Nyíregyháza közelébe axikat keresek
Sziasztok.
Nyíregyháza és vonzás körzetében keresnék eladó Axikat, esetleg akváriumot berendezéssel. Van két kincsem Alfonz ő albínó és Pier ő egy fehér. Az Axijaim kb 12-13 centiméteresek, így hozzájuk nagyságban közel ekkora Axikat keresnék, vagy esetleg kisebbeket. A színük teljesen mind egy. Előre is köszönöm.
Nyíregyháza és vonzás körzetében keresnék eladó Axikat, esetleg akváriumot berendezéssel. Van két kincsem Alfonz ő albínó és Pier ő egy fehér. Az Axijaim kb 12-13 centiméteresek, így hozzájuk nagyságban közel ekkora Axikat keresnék, vagy esetleg kisebbeket. A színük teljesen mind egy. Előre is köszönöm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2013.03.31. 18:06-kor.
Ok: Kérlek a megfelelő topikba írd a hozzászólásodat és használj témacímet, köszi!
Ok: Kérlek a megfelelő topikba írd a hozzászólásodat és használj témacímet, köszi!
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
- Kapcsolat:
Re: Nyíregyháza közelébe axikat keresek
Csak pár centivel legyenek kisebbek, mert ha sokkal kisebbek, akkor a nagyok könnyedén megehetik a kicsiket. Nem törvényszerű, de már volt rá példa.Manuela03 írta:Sziasztok.
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
Re: Nyíregyháza közelébe axikat keresek
Tudom, utána néztem a fórumban. Azért vállalok kicsiket is mert van még egy akváriumunk, és ha felcseperednek bele rakom az eddig meglévők közé. Mivel nekünk Alfonz és Pier eddigi megállapításaink szerint mindkettő nőstény, így én szívesen nevelnék kicsiket is, viszont így nem hiszem hogy lesznek sajátjaink.Sendy írta:Csak pár centivel legyenek kisebbek, mert ha sokkal kisebbek, akkor a nagyok könnyedén megehetik a kicsiket. Nem törvényszerű, de már volt rá példa.Manuela03 írta:Sziasztok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2013.03.31. 18:45-kor.
Ok: Túlzott enter használat miatt, töröltem a fölösleges üres sorokat, legközelebb légyszi figyelj erre is oda, köszi!
Ok: Túlzott enter használat miatt, töröltem a fölösleges üres sorokat, legközelebb légyszi figyelj erre is oda, köszi!
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Red Cherry és egyéb garnélák
Sziasztok!
Többetek említette, hogy van red cherry-je. Édesanyám számára keresnék párat. Nála nagyon jól érezték magukat, de egy vízcserénél túl hamar tette be a vizet (nem szellőztetett) és meghaltak (pedig pár hónap alatt 4ből több mint 24-en lettek, anyukám teljesen bio akváriumot üzemeltet). A kereskedésekben megdöbbentően drágák a "tenyésztői" árakhoz képest, ezért kérdem tőletek, hogy nincs-e valakinek az ismertségi körében megbízható eladó.
Előre is köszi!
Többetek említette, hogy van red cherry-je. Édesanyám számára keresnék párat. Nála nagyon jól érezték magukat, de egy vízcserénél túl hamar tette be a vizet (nem szellőztetett) és meghaltak (pedig pár hónap alatt 4ből több mint 24-en lettek, anyukám teljesen bio akváriumot üzemeltet). A kereskedésekben megdöbbentően drágák a "tenyésztői" árakhoz képest, ezért kérdem tőletek, hogy nincs-e valakinek az ismertségi körében megbízható eladó.
Előre is köszi!
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Re: Red Cherry és egyéb garnélák
Esetleg megérne egy próbát itt körbenézni, megkérdezni: http://garnelaforum.hu/PBorsó írta:Sziasztok!
Előre is köszi!
Nagyon off: ez akkor fordulhat elő amikor időnként a vízmű csinál egy rendszerpucolást és akkor beleereget több cuccot, de persze eü határétéken belül van, de a garnélák belehalnak. Van az easylife és még egyéb speckó garnélás vízelőkészítők, kéne alkalmaznia, mert ez bármelyik vízcserénél előfordulhat sajnos. Épp minap beszélgettem garnélás szakival és ő mondta, hogy ő így 50 e ft értékű garnélát vesztett, mert aznap vegyszeres volt a csapvize. Vízelőkészítők és garnélákról olvashattok még a http://akvakertesz.hu/threads/v%C3%ADze ... 1lata.144/ és a http://akvakertesz.hu/forums/garnelak-es-csigak/ részeken.
Sendy
- PBorsó
- Megrögzött fórumozó
Re: Red Cherry és egyéb garnélák
Köszi szépen a plusz infót :). Egy kis plusz off: édesapám most ellenőrzött tizenX vízmű és tisztító telepet, és azzal jött haza, hogy soha többet ne igyon senki csapvizet, mert 1 anyag kivételéhez 10-et raknak bele, volt ahol magasabb rendű életformát (értsd férget) is találtak a már tisztított vízben ...Sendy írta:ez akkor fordulhat elő amikor időnként a vízmű csinál egy rendszerpucolást és akkor beleereget több cuccot, de persze eü határétéken belül van, de a garnélák belehalnak.
Dombóvár környékén felnőtt axit keresek
Üdv Mindenki!
Axit vásárolnék a közeljövőben Dombóvár környékéről. Lehet Tolna megyéből is vagy a környékről. Ha valaki tud eladót valahol, akkor egy elérhetőséget megköszönnék!
Sendy: 16-23 cm között :) Csak a lényeg maradt le :)
Axit vásárolnék a közeljövőben Dombóvár környékéről. Lehet Tolna megyéből is vagy a környékről. Ha valaki tud eladót valahol, akkor egy elérhetőséget megköszönnék!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Sendy 2013.07.22. 13:26-kor.
Ok: Témacím adást ne felejts el kérlek!
Ok: Témacím adást ne felejts el kérlek!
Dunakanyarban axit keresek
Sziasztok!
A Dunakanyar környékén keresnék ifjonc axikat, Pesttől Szobig bárhova értük tudok menni. Egy albínó és egy arany (vagy vadas) axinak szeretnénk párommal szerető gazdái lenni. :)
A 90 literes lakhelyük még berendezés alatt áll, de remélhetőleg augusztus második felére teljesen befejezzük, ekkor szeretnék a szörnyecskékért elmenni.
Ha tudnátok ajánlani egy tenyésztőt vagy kereskedést, azért nagyon hálás lennék, segítségeteket és válaszotokat előre is köszönöm!
A Dunakanyar környékén keresnék ifjonc axikat, Pesttől Szobig bárhova értük tudok menni. Egy albínó és egy arany (vagy vadas) axinak szeretnénk párommal szerető gazdái lenni. :)
A 90 literes lakhelyük még berendezés alatt áll, de remélhetőleg augusztus második felére teljesen befejezzük, ekkor szeretnék a szörnyecskékért elmenni.
Ha tudnátok ajánlani egy tenyésztőt vagy kereskedést, azért nagyon hálás lennék, segítségeteket és válaszotokat előre is köszönöm!
üdv:
baxter
baxter
Re: Dombóvár környékén felnőtt axit keresek
Üdv! Már tárgytalan a dolog!LeviBoy01 » 2013.07.22. 12:15 írta:Üdv Mindenki!
Fehér kicsi axit keresek
Sziasztok!
Nincs valakinek eladó fehér axolotlja(kicsi)?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2013.09.19. 18:16-kor.
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Re: Fehér kicsi axit keresek
Mayát kérdezd meg, hátha van még neki. Az ő kicsijeit nagyon tudom ajánlani, szakértő és jól gondozza őket.norbo99 » Ma, 16:51 írta:Sziasztok!
Sendy
Re: Fehér kicsi axit keresek
Rendeben köszönömSendy » Tegnap, 19:41 írta:Mayát kérdezd meg, hátha van még neki. Az ő kicsijeit nagyon tudom ajánlani, szakértő és jól gondozza őket.norbo99 » Ma, 16:51 írta:Sziasztok!
Hímet vásárolnék vagy cserélnék albínóra
Vásárolnék egy fiú axit vagy cserélnék adnék érte 9hónapos axit lehet választani Golden és egy albinó között. De inkább vennék egy fiút. (KICSI NEM ÉRDEKEL)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2013.10.12. 14:52-kor.
Fehér, albínó vagy arany...
Sziasztok!
Én is fehér (albínó vagy arany is lehet) axit keresek, úgy 10-15 centi körülit! Azért lenne jó ilyesmi méretű, mert Maya egyik hasonló kis vadócával raknám össze. :)
Én is fehér (albínó vagy arany is lehet) axit keresek, úgy 10-15 centi körülit! Azért lenne jó ilyesmi méretű, mert Maya egyik hasonló kis vadócával raknám össze. :)
Albínó nőstényt keresek
Sziasztok !
Vennék min 10-12 cm -es albino nőstény axit !
Ha esetleg van valakinek írjon e-mailt : shefoners@gmail.com
Volt már axim és jelenleg is van tartásáról teljes mértékben tudok gondoskodni
Köszönöm előre is elég fontos lenne !
Vennék min 10-12 cm -es albino nőstény axit !
Ha esetleg van valakinek írjon e-mailt : shefoners@gmail.com
Volt már axim és jelenleg is van tartásáról teljes mértékben tudok gondoskodni
Köszönöm előre is elég fontos lenne !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2014.01.17. 19:25-kor.
Keresek almacsigát
Az akváriumomba van már sárga almacsiga az axik mellett, de szeretnék hozzájuk kéket is. Valakinek van esetleg? :)
Lurdy, Fressnapf
Sziasztok!
A Lurdyban van egy Fressnapf, ahol tartanak axikat, de sajnos borzasztó állapotban vannak. Mikor először láttuk őket párommal még egész szépek voltak (ez 1-2 hete volt), de mostanra le vannak soványodva, kicsik a kopoltyúik. Van ott 2 vadas és egy leucistik, az egyik vadas már tényleg csont sovány, lehet, ha valaki meg is menti onnan, nem biztos, hogy megmarad. Ha valakinek van helye 1-2-nek, kérem mentse meg őket! Olyan szörnyű látványt nyújtottak
Az ilyenektől ered a fórumozók nézete is, hogy a "kisállatboltosok nem értenek az állatokhoz"... Na, hát a plázások biztosan nem értenek hozzájuk, vagy legalábbis letojják, hogy mi van az állataikkal...
A Lurdyban van egy Fressnapf, ahol tartanak axikat, de sajnos borzasztó állapotban vannak. Mikor először láttuk őket párommal még egész szépek voltak (ez 1-2 hete volt), de mostanra le vannak soványodva, kicsik a kopoltyúik. Van ott 2 vadas és egy leucistik, az egyik vadas már tényleg csont sovány, lehet, ha valaki meg is menti onnan, nem biztos, hogy megmarad. Ha valakinek van helye 1-2-nek, kérem mentse meg őket! Olyan szörnyű látványt nyújtottak
Az ilyenektől ered a fórumozók nézete is, hogy a "kisállatboltosok nem értenek az állatokhoz"... Na, hát a plázások biztosan nem értenek hozzájuk, vagy legalábbis letojják, hogy mi van az állataikkal...
- Maya
- Adminisztrátor
Re: Lurdy, Fressnapf
Plázából tilos állatot venni, mert egyszerűen a szakértelem teljes hiánya áll fenn. Én is megjárt már kereskedéssel, ahová beadtam kicsiket viszont nem etették őket, egy életre megjegyeztem, hogy oda nem adok be többé. Másfelől ezek a plázások betegek is szoktak lenni, mire eljutnak a nagykerhez->kiskerhez->boltba sokat sínylődnek mert senki se ért hozzájuk. Megmenteni őket pedig szép és jó, csak ott a fekete leves, ha eladja a betegeket, azon felbuzdul és hoz még több beteget és magasabb áron simán el tudja őket adni...szóval végtelen körforgás... Ilyen esettel találkoztam már rengetegszer, undorító emberiség.KatViki » 18 perccel ezelőtt írta:Sziasztok!
(Bocsi átpofoztam ide, mert eddig ide kezdtük gyűjteni az ilyen jellegűeket, hogy itt-ott aximentés)
Maya
Kicsi cuki jószág
Heló!
Kicsi, cuki jószágot szeretnék venni, kettőt. Nem albínót. Nem fehéret. Vadas meg már van. Szóval ezektől eltérőt. Lila, kék, zöld, fekete, akármi. :)
Budapesti vagy környéki átvétellel, ha lehetséges. Vagy legalábbis olyan távolságról, ahonnan kényelmesen kibírnak egy kocsi utat Bp-re.
PM-ben, meg e-mail-en is lehet bombázni, tanklub a gémélnél. :)
Kicsi, cuki jószágot szeretnék venni, kettőt. Nem albínót. Nem fehéret. Vadas meg már van. Szóval ezektől eltérőt. Lila, kék, zöld, fekete, akármi. :)
Budapesti vagy környéki átvétellel, ha lehetséges. Vagy legalábbis olyan távolságról, ahonnan kényelmesen kibírnak egy kocsi utat Bp-re.
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Re: Kicsi cuki jószág
Hazánkban nem hiszem hogy lila, kék kapható volna. Vadasból Mayának szokott lenniNorth » 44 perccel ezelőtt írta:Heló!
világos vadas, ha úgy tetszik zöld
vagy sötét vadas, ha úgy tetszik fekete
vagy van fehér fekete szemű amit nem szeretnél
Mind Mayától származnak.
Boltokban lehet, hogy lehetne más színt is rendelni, de akkor javaslom, hogy kalkuláld bele az állatorvost eshetőségét is, mert nem fogsz semmit se tudni a származásáról.
Sendy
- Maya
- Adminisztrátor
Re: Kicsi cuki jószág
Hazánkban 3 féle elérhető fehér, vadas, albínó. :) Szóval nem igazán nagy a választék, hivatalosan albínóból 4féle van, hazánkba 3félét lehet kapni, goldeneket pláne különböző árnyalatokba. Fehérek között is van érdekes mintázatú... Vadasból is rengeteg árnyalat van, mint a tavalyiak nálam világos pöttyös és sötét vadas. Lila....kék...?! Ennyire nem lehet megb*szni a genetikát már párdon, azok már biza színbefecskendezéssel és tetoválással készülnek ami nagyon csúnya-csúnya művelet (és fájdalmas az állatnak). Fekete van viszont ritka és nagyon drága. (Ill. sok hozzánem értőnek vadast adnak el, hogy fekete) Olajzöld is van, ami egy világos vadasfélét jelent. Amcsiknál rengeteg a barna, ami hasonló a vadashoz, csak egész teste barna. Atlantisz faunába lehet rendelgetni minden félét (az egy dolog, hogy félholtan érkeznek be), de lehet leopárd mintásat is akciós időszakban 20.000 nem akciósan 40.000, szóval ha különlegességet akarsz mélyen a pénztárcádba kell nyúlni. :) Amúgy nem az számít egy axi mennyire szép... hanem, hogy olyan személyisége lehet a legrandábbnak is, hogy imádni fogod. Én rettentően szeretem a fehéreket mégis vadasból van több. :) Nem a mintázat számít és hogy mennyire szép. :) Én befogadtam több olyan megunt axit, akik szerintem egy boltba több évet töltöttek volna el, imádom őket, hatalmas személyiségek. Kopoltyútlanok, egyiknek a könyökéből jönnek a lábujjai, másiknak 10 gazdija volt és már 6éves, mindkét szemére vak, beltenyészetesek, kis termetűek van mindenféle amit nem mondanál szépnek, mégis többre tartom őket mint jópár embert. :)North » Ma, 12:15 írta:Heló!
Tavalyi kínálatból: http://axolotl.hu/viewtopic.php?p=4710#p4710
Maya
-
- Fórumozó
Eger környékén axi
Sziasztok. Nem tudjátok hogy Egerbe vagy környékén (olyan távolságba hogy kibírja a szállítást) hol lehet kapni axolotlt? Albínót vagy fehéret. A válaszokat előre is köszönöm. És mi a legjobb módja a szállításuknak?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2014.06.04. 14:00-kor.
Re: Eger környékén axi
Hát ha dömper méretűt szeretnél, azt nehezebb szállítani, de ha pár hónapos picurokat, akkor őket vödörben, vagy üvegben. Mi anno a két lurkónkat zárható tetejű kétharmadig töltött 5+ literes ex ubisüvegben vonatoztattuk meg ~55 km-re (és még ma is virulnak). Időnként (vagy végig, már nem emlékszem) levettük a tetőt, amikor már a vonaton voltunk. Nagyobbaknál vigyázni kell, nehogy meglóduljon az edényben és kiugorjon világot látni, mert képes rá. :)kezdőaxolotltartó » 2014.06.03. 23:16 írta:Sziasztok. Nem tudjátok hogy Egerbe vagy környékén (olyan távolságba hogy kibírja a szállítást) hol lehet kapni axolotlt? Albínót vagy fehéret. A válaszokat előre is köszönöm. És mi a legjobb módja a szállításuknak?
üdv:
baxter
baxter
20 cm-es albínó mellé társat keresek
A meglévő axim mellé keresek társat!
A gőtém kb 2 éves, 20 cm körüli, albínó! Szeretnék korban és méretben hasonló hímet, hogy jól kijöjjenek egymással!
Várom a jelentkezéseket!
A gőtém kb 2 éves, 20 cm körüli, albínó! Szeretnék korban és méretben hasonló hímet, hogy jól kijöjjenek egymással!
Várom a jelentkezéseket!
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2014.08.21. 21:23-kor.
Ok: Nem adtál témacímet, javítottam, de kérlek olvasd el a házirend ezen részét! Köszi!
Ok: Nem adtál témacímet, javítottam, de kérlek olvasd el a házirend ezen részét! Köszi!
- Maya
- Adminisztrátor
Re: 20 cm-es albínó mellé társat keresek
Szia!izsotom » Tegnap, 21:12 írta:A meglévő axim mellé keresek társat!
Várom a jelentkezéseket!
Én fel tudnék ajánlani egy kb. 22 cm vadas hím axit. 1 éves, egészséges, származási igazolással. Kitételekkel. :) Szegénykémet 3cm-es korában eladtam, de fél év múlva a "gazdi" visszahozta, hogy mégsincs rá kapacitása, azóta nálam tengődik, nagyon szociális "falkára" van szüksége, tágas akváriumra, minőségi vízre és minőségi étrendre. Szóval ha komolyan gondolod, küldök még róla képet (mert ezek 3hónapja készültek, azóta csak hízott). Viszont, nem szeretném se rossz helyre, se szaporítóhoz adni, így lenne pár keresztkérdésem akvarisztikából, szeretnék látni képet az akváriumról, jelenlegi állatodról, ne adj isten családlátogatás. :) Mert nem szeretném, ha mégegyszer életébe csalódnia kelljen és visszatérni anyucihoz. :) Hiszen már Győr-Bp távot is megtette. (Nomeg Bp-Dányt is párszor) Szóval ő lenne Köd, első "gazdija" nevezte el, és valahogy megtartottam a nevét.
- Csatolmányok
-
- IMG_0075.JPG (94.42 KiB) Megtekintve 15077 alkalommal
-
- IMG_0055.JPG (387.81 KiB) Megtekintve 15077 alkalommal
-
- IMG_0054.JPG (88.01 KiB) Megtekintve 15077 alkalommal
-
- IMG_0050.JPG (434.93 KiB) Megtekintve 15077 alkalommal
Maya
Szia!Maya » 2014.08.22. 16:54 írta:Szia!izsotom » Tegnap, 21:12 írta:A meglévő axim mellé keresek társat!
Várom a jelentkezéseket!
Én fel tudnék ajánlani egy kb. 22 cm vadas hím axit. 1 éves, egészséges, származási igazolással. Kitételekkel. :) Szegénykémet 3cm-es korában eladtam, de fél év múlva a "gazdi" visszahozta, hogy mégsincs rá kapacitása, azóta nálam tengődik, nagyon szociális "falkára" van szüksége, tágas akváriumra, minőségi vízre és minőségi étrendre. Szóval ha komolyan gondolod, küldök még róla képet (mert ezek 3hónapja készültek, azóta csak hízott). Viszont, nem szeretném se rossz helyre, se szaporítóhoz adni, így lenne pár keresztkérdésem akvarisztikából, szeretnék látni képet az akváriumról, jelenlegi állatodról, ne adj isten családlátogatás. :) Mert nem szeretném, ha mégegyszer életébe csalódnia kelljen és visszatérni anyucihoz. :) Hiszen már Győr-Bp távot is megtette. (Nomeg Bp-Dányt is párszor) Szóval ő lenne Köd, első "gazdija" nevezte el, és valahogy megtartottam a nevét.
Elsősorban albínót szerettem volna de nem nagy a tolongás szóval érdekelhet a dolog... Sajnos kereskedésekben sehol nincs kifejlett állat szóval az egyetlen esélyem a fórum!
Lassan két éves "tapasztalattal" rendelkezem, az axikkal kapcsolatban, volt már összesen 3 db , de 2 azóta elkerült tőlem és úgy gondolom elég jól ismerem már az állatokat! Mindenegyik külön kis egyéniség mint az emberek, máshogy viselkednek, táplálkoznak sőt még levegőért is máshogy jönnek fel!
Az állatom egészséges, nyugodt fajta, változatosan táplálkozik! :)
Csatolok képeket és tudom hogy már írnál is az apró kövekről, de tényleg kicsi kora óta ilyen és SOHA semmi gondjuk nem volt vele... De ha lebonyolódik az üzlet hajlandó vagyok nagyobbakat beszerezni, sőt akvárium vásárlási projekt is lenne ha már ketten lennének mert ez a 60L-es már kicsinek tűnik a kifejlett állatoknak!
Várom a válaszod, remélem pozitív lesz!
Üdv
- Maya
- Adminisztrátor
Szia!izsotom » 2014.08.27. 13:14 írta:Szia!
Elsősorban albínót szerettem volna de nem nagy a tolongás szóval érdekelhet a dolog... Sajnos kereskedésekben sehol nincs kifejlett állat szóval az egyetlen esélyem a fórum!
Lassan két éves "tapasztalattal" rendelkezem, az axikkal kapcsolatban, volt már összesen 3 db , de 2 azóta elkerült tőlem és úgy gondolom elég jól ismerem már az állatokat! Mindenegyik külön kis egyéniség mint az emberek, máshogy viselkednek, táplálkoznak sőt még levegőért is máshogy jönnek fel!
Az állatom egészséges, nyugodt fajta, változatosan táplálkozik! :)
Csatolok képeket és tudom hogy már írnál is az apró kövekről, de tényleg kicsi kora óta ilyen és SOHA semmi gondjuk nem volt vele... De ha lebonyolódik az üzlet hajlandó vagyok nagyobbakat beszerezni, sőt akvárium vásárlási projekt is lenne ha már ketten lennének mert ez a 60L-es már kicsinek tűnik a kifejlett állatoknak!
Várom a válaszod, remélem pozitív lesz!
Üdv
Mostanában kissé elvoltam/tunk havazva, de mentségünkre szóljon értetek történt, rohangáltunk a Terrarista Magazinban megjelenő cikkünk után, újabb MAF ajánlásával projektnek indultunk neki, és nekifogtam egy jóóó hosszú fordítási projektnek is (amiből már könyv is lehetnek olyan hosszú...(de nem is egy)). Sajnálom, hogy most jutottam el a válaszadásig.
Az akvárium méretét kifogásolnám először, csak tudd nem az én kényem-kedvemre történik a méret meghatározása, de ez a méret - A Kormány 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról - előírt minimum(!) akvárium méretét se elégíti ki. Ami 0,3m2 minimális vízfelület aminek pontosan 100x30cm-es alapterület meg is felel. Ennél kisebbe állatkínzás egy ekkora állatot tartani, nem is értem ebbe, hogy lehetett 3 állatot beleszuszakolni, mikor szemmel láthatóan az egy is alig fér el benne. De megemlíteném, sose szabad a minimumra törekedni, annál jobban kell tisztelni egy állatot mintsem mindig a minimum, "épp hogy túléli" és "épp hogy kellemes neki" igényeknek teszünk eleget. Az akvárium alulszűrt, az a bent lévő belső szűrő nagyjábol a semminek egy pofon, minimális biológia szűrést végez és minimális fizikait, ezt maximalizálni kéne és biológia, kémiai, fizikai szűrést kéne végezni, axikhoz kizárólag külső szűrő jöhet számításba, és abból se valami harmatos holdtöltei gőtefing. Az akváriumba egy darab növényt se látok, pedig van jópár fajta ami megél 0 tápozás és 0 közvetlen fény mellett, akár egy anubias, crypto, micro vagy gömbmoha. (Megélnek igen, nem ujjonganak és nem nőnek látványosan de megélnek). Pedig a növények meglétét nagyon-nagyon meghálálja a biológia és az állatok is szeretik, mellesleg esztétikus. Az aljazat pedig....igen leírtad, SOHA nem volt még belőle baj, de ha egyszer több év után egyszer, úgy gondolja az állatod, hogy ő biza ma este megzabálja, onétól mentetetlen lesz. De ezt általában csak akkor szokták az emberek belátni, hamár beütött a baj, ami persze könnyen megelőzhető lett volna, mindenki a saját maga kárán tanul, csak ilyenkor nagyon szoktam sajnálni az állatokat, akik semmiről sem tehetnek...
Aki ismer, tudja, hogy bárkinek adok el szíves axit, legyen kezdő vagy profi, ha tudja biztosítani az állat jólétét, igényeit, tiszteli és szereti őket ahhoz, hogy mindent megtegyen értük. Köd jelenleg egy bruttó 300lityósba (alapterület: 150x50cm) tengeti mindennapjait, bivaly szűréssel, csudálatos vízminőséggel, minőségi táplálékkal, és hát... egy kisebb falkával. Ebből a környezetből, csak hasonlóan jóba adnám, persze tudom, méretben ekkora akváriumos gazdit nem fogok neki találni, de ő már vígan ellene 170-200lityósba is. A lényeg, hogy nem akarom a mostaninál, sokkal szerényebb körülmények közé adni. Szenvedett ő már eleget, utazott eleget, volt ő már rossz helyen eleget, szóval végre keresem neki A nagybetűs gazdit, aki megadja a neki(k) járó tiszteletet.
Amennyiben javítani tudsz a körülményeken, akvárium mérete, szűrés, aljzat, szívesen szóba jöhet az üzlet. :)
Üdv,
Maya
Maya
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Persze hogy "csudálatos", mondtam én hogy az ADA Green Bactert egy baktériumkultúra sem képes pótolni, de talán nyomába se érni :)Maya » Tegnap, 23:45 írta:...
Aki ismer, tudja, hogy bárkinek adok el szíves axit, legyen kezdő vagy profi, ha tudja biztosítani az állat jólétét, igényeit, tiszteli és szereti őket ahhoz, hogy mindent megtegyen értük. Köd jelenleg egy bruttó 300lityósba (alapterület: 150x50cm) tengeti mindennapjait, bivaly szűréssel, csudálatos vízminőséggel, minőségi táplálékkal, és hát... egy kisebb falkával. ...
Sendy
- Maya
- Adminisztrátor
Jóvan, értem én a célzást, igen lesz róla írva. Most ország világ megtudhatja, hogy a GreenBacter a legújabb szerelmem . (És ez a kapcsolat tovább is fog tartani mint a purigenes időszak....). Kötelezővé tenném a használatát akvarisztikában, nélkülözhetetlen cucc.Sendy » Ma, 05:56 írta:Persze hogy "csudálatos", mondtam én hogy az ADA Green Bactert egy baktériumkultúra sem képes pótolni, de talán nyomába se érni :)Maya » Tegnap, 23:45 írta:...
Aki ismer, tudja, hogy bárkinek adok el szíves axit, legyen kezdő vagy profi, ha tudja biztosítani az állat jólétét, igényeit, tiszteli és szereti őket ahhoz, hogy mindent megtegyen értük. Köd jelenleg egy bruttó 300lityósba (alapterület: 150x50cm) tengeti mindennapjait, bivaly szűréssel, csudálatos vízminőséggel, minőségi táplálékkal, és hát... egy kisebb falkával. ...
Maya
6-10 cm-es axikat keresek!
Sziasztok. A fórumon létező összes topikot átolvastam + információt gyűjtöttem és szeretnék vásárolni axit/axolotlokat.
100*40*40es akváriumot rendeltem, jó helyük lenne. Lehetőleg még kicsiket szeretnék, 6,7,8 - 10 centist.
Fehér és vadas egyaránt tetszik. Aki esetleg rendelkezik a leírtak alapján axolotllal és talán tenyésztő az kérem jelezzen nekem :) Győr-Budapest útvonalon és környezetébe eső településeken tudok megjelenni :) Köszönöm!
70-672-1738 / kovacs.szabolcs92@freemail.hu
100*40*40es akváriumot rendeltem, jó helyük lenne. Lehetőleg még kicsiket szeretnék, 6,7,8 - 10 centist.
Fehér és vadas egyaránt tetszik. Aki esetleg rendelkezik a leírtak alapján axolotllal és talán tenyésztő az kérem jelezzen nekem :) Győr-Budapest útvonalon és környezetébe eső településeken tudok megjelenni :) Köszönöm!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2014.09.10. 19:06-kor.
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Re: 6-10 cm-es axikat keresek!
Szia!szabi » Tegnap, 15:40 írta:Sziasztok. A fórumon létező összes topikot átolvastam + információt gyűjtöttem és szeretnék vásárolni axit/axolotlokat.
Kissé off, de nagyon érdekelne hogy a "+ információt gyűjtöttem" alatt mit értesz?
Üdv:
Sendy
Sendy
Szia, elnézést a kifejezésért, ezekszerint akaratlanul félre vezettem az olvasót. Ha szabad javítanom akkor "próbáltam gyűjteni" több oldalról, de plusz információ csak színekben teljesedett, az oldal tökéletes és mindent meglehet tudni az axolotról.Sendy » Ma, 06:48 írta:Szia!szabi » Tegnap, 15:40 írta:Sziasztok. A fórumon létező összes topikot átolvastam + információt gyűjtöttem és szeretnék vásárolni axit/axolotlokat.
Kissé off, de nagyon érdekelne hogy a "+ információt gyűjtöttem" alatt mit értesz?
Üdv:
Sendy
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Köszönjük a bókot, igyekszünk, ahogy tudunk, pont ezért is kérdeztem, hogy mit értettél a plusz információ alatt, mert mi még spanyol és angol cikkeket is fordítgatunk azon felül, hogy igyekszünk mindent letesztelni vagy valami problémára magunk megoldást találni, de nem sok megbízható vagy új információval rendelkező oldal létezik.szabi » Tegnap, 12:06 írta:Szia, elnézést a kifejezésért, ezekszerint akaratlanul félre vezettem az olvasót. Ha szabad javítanom akkor "próbáltam gyűjteni" több oldalról, de plusz információ csak színekben teljesedett, az oldal tökéletes és mindent meglehet tudni az axolotról.Sendy » Ma, 06:48 írta:Szia!szabi » Tegnap, 15:40 írta:Sziasztok. A fórumon létező összes topikot átolvastam + információt gyűjtöttem és szeretnék vásárolni axit/axolotlokat.
Üdv:
Sendy
Sendy
Re: Fekete axolotlot keresek
Sziasztok
Tudom, hogy ritka a fekete axi, de nem tudtok véletlenül eladót Szeged környékén?
Szeretnék egyet nagyon és még nem olyan nagyok a többiek, könnyebb lenne most összeszoktatni őket.
Előre is köszönöm :)
Tudom, hogy ritka a fekete axi, de nem tudtok véletlenül eladót Szeged környékén?
Szeretnék egyet nagyon és még nem olyan nagyok a többiek, könnyebb lenne most összeszoktatni őket.
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Mayának szokott lenni nagyon sötét vadas. Esetleg erre gondolsz, vagy ennél feketébbre?Brigi » Ma, 13:22 írta:Sziasztok
Sendy
- Maya
- Adminisztrátor
Melanoidra (melanistic) gondolsz? Magyarországon senki se tenyészt, a legközelebb pedig Németo.ba. Nálunk nem éri meg, mert a petéző pár ára nem térülne meg hazánkba sose, mivel 25-30e (ne adj isten többért) nem lehet itthon eladni a melanoidokat, márpedig ezeknél ilyen kategóriába kell gondolkodni, pláne ha egészséges melanoid. Nagyon sokan nincsenek tisztában a színváltozatokkal, szakavatott szemnek viszont 1mp megmondani mi a vadas és mi a melanoid. Melanoid egész teste minden porcikája fekete és a legjellegzetesebb a matt fekete úszóhártya, kékes pigmentálódás nem számít, viszont a fehéres-sárgás foltok viszont már vadasra utalnak. Vadasból pedig millió féle van barnától, szürkéig, foltos, sárgás, sötétes vagy leopárd mintás.Brigi » Ma, 13:22 írta:Sziasztok
Melanoid (100%): Van bennük melanoid de már vadassal kereszteződhedtek: Melanoid csak nem éppen szelektív és minőségi tenyészet: (Viszont 40e-ért, akciós időszakban csak 20e-ért tudok leopárd mintásat (az nem 100%, hogy egészséges is, de rendelhető)):
Maya
Köszi a válaszokat. Teljesen feketére gondoltam, de ez a leopárd mintás is nagyon durván néz ki. Arról viszont fogalmam sem volt, hogy ilyen áruk van.Maya » Tegnap, 18:27 írta:Melanoidra (melanistic) gondolsz? Magyarországon senki se tenyészt, a legközelebb pedig Németo.ba. Nálunk nem éri meg, mert a petéző pár ára nem térülne meg hazánkba sose, mivel 25-30e (ne adj isten többért) nem lehet itthon eladni a melanoidokat, márpedig ezeknél ilyen kategóriába kell gondolkodni, pláne ha egészséges melanoid. Nagyon sokan nincsenek tisztában a színváltozatokkal, szakavatott szemnek viszont 1mp megmondani mi a vadas és mi a melanoid. Melanoid egész teste minden porcikája fekete és a legjellegzetesebb a matt fekete úszóhártya, kékes pigmentálódás nem számít, viszont a fehéres-sárgás foltok viszont már vadasra utalnak. Vadasból pedig millió féle van barnától, szürkéig, foltos, sárgás, sötétes vagy leopárd mintás.Brigi » Ma, 13:22 írta:Sziasztok
Melanoid (100%): Van bennük melanoid de már vadassal kereszteződhedtek: Melanoid csak nem éppen szelektív és minőségi tenyészet: (Viszont 40e-ért, akciós időszakban csak 20e-ért tudok leopárd mintásat (az nem 100%, hogy egészséges is, de rendelhető)):
Egyelőre maradnak akkor csak a sima vadasok. :)
- Maya
- Adminisztrátor
Sokan évek óta hajtjuk őket, de egészséges, tényleg gyönyörű példányt én is csak képről láttam életemben. :)Brigi » Ma, 14:08 írta:Köszi a válaszokat. Teljesen feketére gondoltam, de ez a leopárd mintás is nagyon durván néz ki. Arról viszont fogalmam sem volt, hogy ilyen áruk van.Maya » Tegnap, 18:27 írta:Melanoidra (melanistic) gondolsz? Magyarországon senki se tenyészt, a legközelebb pedig Németo.ba. Nálunk nem éri meg, mert a petéző pár ára nem térülne meg hazánkba sose, mivel 25-30e (ne adj isten többért) nem lehet itthon eladni a melanoidokat, márpedig ezeknél ilyen kategóriába kell gondolkodni, pláne ha egészséges melanoid. Nagyon sokan nincsenek tisztában a színváltozatokkal, szakavatott szemnek viszont 1mp megmondani mi a vadas és mi a melanoid. Melanoid egész teste minden porcikája fekete és a legjellegzetesebb a matt fekete úszóhártya, kékes pigmentálódás nem számít, viszont a fehéres-sárgás foltok viszont már vadasra utalnak. Vadasból pedig millió féle van barnától, szürkéig, foltos, sárgás, sötétes vagy leopárd mintás.Brigi » Ma, 13:22 írta:Sziasztok
Egyelőre maradnak akkor csak a sima vadasok. :)
Maya
Axi külföldről
Sziasztok!
Már nagyon régóta nézegetem az oldalt, és van is 2 axim, egy albínó és egy arany (mindkettő jól fejlett, 28-30 centis példány). Szeretnék melléjük még egyet ( 240 literes akváriumban vannak, úgyhogy van hely egy harmadiknak), és én is valami különleges színűn gondolkodom.
Sajnos láttam, hogy Magyarországon nem igazán fogok, mondjuk melanoidot találni, ezért igazándiból az lenne a kérdésem, hogyha valaki már tapasztaltabb ilyen témában, honnét tudnék külföldről rendelni? Honnan biztonságos? (élve érkezik meg az állat, nem vágnak át beteges példánnyal, ilyesmi)
Illetve milyen "állapotában" érdemes megrendelni? (értem ezalatt, hogy tojásként -bár ezt a lehetőséget inkább elvetném, kicsi az életben maradási esélyük-, 5-10 centisként, vagy esetleg felnőtt példányként)
Ha esetleg tudnátok ehhez tippet mondani, esetleg egy honlapcímet mutatni, azt nagyon megköszönném.
Ruki
Már nagyon régóta nézegetem az oldalt, és van is 2 axim, egy albínó és egy arany (mindkettő jól fejlett, 28-30 centis példány). Szeretnék melléjük még egyet ( 240 literes akváriumban vannak, úgyhogy van hely egy harmadiknak), és én is valami különleges színűn gondolkodom.
Sajnos láttam, hogy Magyarországon nem igazán fogok, mondjuk melanoidot találni, ezért igazándiból az lenne a kérdésem, hogyha valaki már tapasztaltabb ilyen témában, honnét tudnék külföldről rendelni? Honnan biztonságos? (élve érkezik meg az állat, nem vágnak át beteges példánnyal, ilyesmi)
Illetve milyen "állapotában" érdemes megrendelni? (értem ezalatt, hogy tojásként -bár ezt a lehetőséget inkább elvetném, kicsi az életben maradási esélyük-, 5-10 centisként, vagy esetleg felnőtt példányként)
Ha esetleg tudnátok ehhez tippet mondani, esetleg egy honlapcímet mutatni, azt nagyon megköszönném.
Ruki
- Maya
- Adminisztrátor
Re: Axi külföldről
Külföldről való rendelés nagyon lutri, nagy szerencse kell hozzá, hogy azt kapja az ember amit rendelt és olyan állapotban, hogy állatnak legyen nevezhető.Ruki » Ma, 13:43 írta:Sziasztok!
Ruki
Különleges alatt mire gondolsz, esetleg képet mutatnál kb. miben gondolkozol? (Bár én mindig azt mondta egy állat inkább egészséges legyen, mint szép) Albínókból a palettát itthon is be lehet szerezni, természetesen nem tenyésztésre. Amit NEM ajánlok az olasz és román tenyészetek, mivel ezekbe az országokba is a magyar hulladékokat viszik. Én most a cseh tenyészetet tesztelem, sztenderd formák, enyhe amerikai stílusú fejjel, de mint mondtam tesztelem. (Németeknél pedig felemás a viszony, vagy szép és egészséges vagy szép és haldoklik) Illetve tudok egy akvarisztikát aki külföldről hoz be különleges színűeket, de nem vagyok benne biztos, hogy egészségesek is. (pl. leopárd mintás) Fehérekből nem lehet mellé lőni, holland és cseh sztenderdek. Vadasból már nagyobb a paletta, USA-ba láttam szép barna, világosbarna, szürke foltosakat, azok nagyon bejöttek nekem is, talán valami amcsi oldalról lenne érdemes egyszer kipróbálni egy légi szállítást... Melanoidot sehol se tudok őszintén...talán a németeknél, de ott is csak hallomásból tudom, képről, személyesen még nem láttam...:/
Mivel felnőtt példányaid vannak 2 opció merül fel. 1. méretükben ugyanakkorát veszel min. 18-20cm-est. (mindenhol drágább) 2. kisebbet veszel és külön neveled egy darabig (persze ugyanolyan kedvező körülmények között) ha közúti szállítás akkor 4-5cm-es kortól már simán hordozhatóak 3-4 napig. Ha légi(v vízi) szállítás már 5-6cm-es kortól és minél rövidebb legyen az útvonal.
Maya
Én például a németországban elterjedt keksz, avagy réz színűre gonoltam. Esetleg valami erősebb foltozatú leucisticre (harlequin "szerű", bár ezt tudom nem nagyon lehet szerezni, vagy ha igen, drága) Amerikától kicsit félek... Egyrészt nem igazán szállítanak Európába, másrészt az azért mégiscsak hosszabb út, mint Németo. Esetleg privátban tudnál nekem írni arról az akvarisztikáról, amiről még nem tudod, hogy milyenek az állataik?Maya » Ma, 14:55 írta:Külföldről való rendelés nagyon lutri, nagy szerencse kell hozzá, hogy azt kapja az ember amit rendelt és olyan állapotban, hogy állatnak legyen nevezhető.Ruki » Ma, 13:43 írta:Sziasztok!
Ruki
Különleges alatt mire gondolsz, esetleg képet mutatnál kb. miben gondolkozol? (Bár én mindig azt mondta egy állat inkább egészséges legyen, mint szép) Albínókból a palettát itthon is be lehet szerezni, természetesen nem tenyésztésre. Amit NEM ajánlok az olasz és román tenyészetek, mivel ezekbe az országokba is a magyar hulladékokat viszik. Én most a cseh tenyészetet tesztelem, sztenderd formák, enyhe amerikai stílusú fejjel, de mint mondtam tesztelem. (Németeknél pedig felemás a viszony, vagy szép és egészséges vagy szép és haldoklik) Illetve tudok egy akvarisztikát aki külföldről hoz be különleges színűeket, de nem vagyok benne biztos, hogy egészségesek is. (pl. leopárd mintás) Fehérekből nem lehet mellé lőni, holland és cseh sztenderdek. Vadasból már nagyobb a paletta, USA-ba láttam szép barna, világosbarna, szürke foltosakat, azok nagyon bejöttek nekem is, talán valami amcsi oldalról lenne érdemes egyszer kipróbálni egy légi szállítást... Melanoidot sehol se tudok őszintén...talán a németeknél, de ott is csak hallomásból tudom, képről, személyesen még nem láttam...:/
Mivel felnőtt példányaid vannak 2 opció merül fel. 1. méretükben ugyanakkorát veszel min. 18-20cm-est. (mindenhol drágább) 2. kisebbet veszel és külön neveled egy darabig (persze ugyanolyan kedvező körülmények között) ha közúti szállítás akkor 4-5cm-es kortól már simán hordozhatóak 3-4 napig. Ha légi(v vízi) szállítás már 5-6cm-es kortól és minél rövidebb legyen az útvonal.
- Sendy
- MAF tanácsadó:
- Kapcsolat:
Kedves Ruki!Ruki » Tegnap, 22:08 írta: Én például a németországban elterjedt keksz, avagy réz színűre gonoltam. Esetleg valami erősebb foltozatú leucisticre (harlequin "szerű", bár ezt tudom nem nagyon lehet szerezni, vagy ha igen, drága) Amerikától kicsit félek... Egyrészt nem igazán szállítanak Európába, másrészt az azért mégiscsak hosszabb út, mint Németo. Esetleg privátban tudnál nekem írni arról az akvarisztikáról, amiről még nem tudod, hogy milyenek az állataik?
Csak pár gondolat ami eszembe jutott:
Egészséges vagy különleges legyen? Ez a két funkció nem igazán jár együtt. Szép és egészséges állatot lehet beszerezni, de különlegeset és egészségeset olyan kifogni mint a lottó 5-öst. Ez nem olyan kiforrott közel se, mint a kutya vagy macskatenyésztés, hogy a különböző formák vagy színek amúgy egészséges állatot rejtenek. Fennáll a nagyon erős beltenyészet mellékhatása. Arról nem is beszélve, hogy míg egy szép egészséges axolotlhoz hozzá tudsz jutni egy-két ezer forintos áron, a különlegesekért 20-50 e Ft-ot is elkérnek, és lehet hogy holtan érkezik, lehet hogy erősen beltenyészetes, vagy hordoz magával egy fertőzést. Ha ismered az állatok szállítási módszereit országokon át, akkor nem biztos, hogy be akarod vállalni, inkább magad mész érte és hozod haza emberséges körülmények között.
Ezeken egy pillanatra gondolkozz el, mielőtt belevágsz :)
Sendy
Ezekkel tisztában vagyok. Azért is kérdeztem meg, hogy tudtok-e normális helyet ahonnan lehet rendelni, mivel láttam, hogy Maya a leopárd pöttyösnél mondta, hogy tud szerezni (csak példának hoztam fel a leopárd pöttyöset, természetesen előtte én is utánanéznék a dolgoknak).Sendy » Ma, 06:55 írta: Csak pár gondolat ami eszembe jutott:
Egészséges vagy különleges legyen? Ez a két funkció nem igazán jár együtt. Szép és egészséges állatot lehet beszerezni, de különlegeset és egészségeset olyan kifogni mint a lottó 5-öst. Ez nem olyan kiforrott közel se, mint a kutya vagy macskatenyésztés, hogy a különböző formák vagy színek amúgy egészséges állatot rejtenek. Fennáll a nagyon erős beltenyészet mellékhatása. Arról nem is beszélve, hogy míg egy szép egészséges axolotlhoz hozzá tudsz jutni egy-két ezer forintos áron, a különlegesekért 20-50 e Ft-ot is elkérnek, és lehet hogy holtan érkezik, lehet hogy erősen beltenyészetes, vagy hordoz magával egy fertőzést. Ha ismered az állatok szállítási módszereit országokon át, akkor nem biztos, hogy be akarod vállalni, inkább magad mész érte és hozod haza emberséges körülmények között.
Ezeken egy pillanatra gondolkozz el, mielőtt belevágsz :)
Keresek 10-15 centis fehér fekete szemű kis axit
Sziasztok! Keresnék kb 10-15 centis fehér fekete szemű kis axit Budapest, Érd, Szfvár, Dunaújváros környékén (ide tudok elmenni érte) megbízható tenyésztőtől, nagyjából egy hónap múlva lenne aktuális (addigra lesz meg a helye). Köszönöm a segítséget előre is :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maya 2015.04.23. 21:09-kor.