nyuszko21, én

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Válasz küldése
nyuszko21
Fórumozó

nyuszko21, én

Hozzászólás Szerző: nyuszko21 »

Sziasztok!

Annak idején a barátnőm mutatta meg neten, hogy talált egy nagyon aranyos állatot, s olyat szeretne tartani.
Az állatka pont az axolotl volt, amire első látásra bele is szerettem én is.
Akkor még lelkes márványrák tartó voltam, Sebastian(rákom neve) halála után úgy döntöttem, hogy nem szeretném végig nézni a kicsik halálát is( végelgyengülésbe halt meg szegénykém, idős volt), így úgy döntöttem, hogy beviszem őket a kereskedésbe, majd találnak ott gazdit nekik.
Az állatkereskedésnél szerencsére volt axolotl, gyorsan a rákért kapott pénzt be is cseréltem rá, talán egy kicsit kellett kipótolni.
Így lett axolotlom, aminek egy egész napos névkeresgélés után lett Lüdvérc, vagyis Lüdi a neve.
Jelenleg valami sérülés látható a fejecskéjén, s mintha terjedne is, de bízok benne, hogy jobban lesz, a mai napos terv egy akvárium teljes fertőtlenítése.
Az akváriumba a Lüdike mellett számos állatka található: egy almacsiga( Sumacher), tornyos csiga( Szívtelen Sárkány) s egy pöttyös hal( Pötyike). Többen voltak (három hal volt eredetileg és egy karmos béka), csak sajnos valahogy eltűntek, mint a kámfor, nem lettek meg.
liquid
Adminisztrátor

Re: nyuszko21, én

Hozzászólás Szerző: liquid »

nyuszko21 írta:...mint a kámfor, nem lettek meg.
A kámfort Lüdinek hívják. :D Pötyike sincs biztonságban, Ő is el fog tűnni amint befér az axi szájába :)
A házirend be nem tartása büntetést von maga után!
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
nyuszko21
Fórumozó

Elképzelni, ahogy szegény hal csapkodni fog a szájából..xd
Szerencsére jobban szereti néha a kövecskéket( voltak kicsike kövecskéi, de le lett cserélve) levadászta, utána meg lestük, hogy miért úszik érdekesen.( Ki gondolta volna, hogy a pici kövecskéket is lenyeli, hiszen normálisa kapott kaját, s a kövek nem mozognak.
Azóta öklömnyi méretű kavicsok vannak, rákvár (amibe bele szokott mászni) de a legkedvesebb helye a vízmelegítő közelébe van( sajnos az akvárium vize fűtés nélkül nagyon alacsony,18 fok alatt van nyáron is).
kaloczir
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: kaloczir »

Azóta öklömnyi méretű kavicsok vannak, rákvár (amibe bele szokott mászni) de a legkedvesebb helye a vízmelegítő közelébe van( sajnos az akvárium vize fűtés nélkül nagyon alacsony,18 fok alatt van nyáron is).[/quote]

Hogyan csinálod, hogy ennyire alacsony a víz hőmérséklete? Én csak úgy tudom 21-22 fokon megtartani, hogy reggel és este jégaksikat teszek a vízbe.
kaloczir
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sendy »

kaloczir írta:Azóta öklömnyi méretű kavicsok vannak, rákvár (amibe bele szokott mászni) de a legkedvesebb helye a vízmelegítő közelébe van( sajnos az akvárium vize fűtés nélkül nagyon alacsony,18 fok alatt van nyáron is).
Hogyan csinálod, hogy ennyire alacsony a víz hőmérséklete? Én csak úgy tudom 21-22 fokon megtartani, hogy reggel és este jégaksikat teszek a vízbe.[/quote]
Olyan házban laknak, ahol ilyen hideg van. Ha jól emlékszem, vályogház.
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
Leggyakoribb hibák: túl sok enter, nem megfelelő témába írás, témacím elhagyása.
nyuszko21
Fórumozó

Vályog ház, de inkább mondanám viskónak, kuckónak, mint sem normális háznak( sajnos sok felújítás kellene rajta, pl a tetőnél, az oldalánál).
Sorolhatnám, miket kellene felújítani a ház körül, de sajnos az anyagiak miatt sajnos nem egyszerű, de ezt tán mindenki megérti, a lényeg, hogy bár vályogház, télen hideg van, nyáron meleg van, szóval egy csöppet defektes ház, s a mi szobánk a leghidegebb....Na mindegy, erről részletesebben csak privátba írok, ha érdekel.
A rákom annak idején úgy halt meg, hogy nem tudtam 20 fokot biztosítani ( sok mindent túlélt, meg minden, de sajnos akkor még nem volt fűtés, annak ellenére, hogy naponta adtam neki meleg vizet, kevés volt.
Lüdike jól van, most már teljesen aktív, s folyamatosan kajás, ami régebben ennyire nem is volt jellemző. Ha nem éhes, akkor is az ujjamat szopogatná.
nyuszko21
Fórumozó

Lüdi esete a csigával:
Tegnap este felé nagy csörgésre ébredtem ,a csörgés az akváriumból jött.
Tudni kell, az akváriumba öklömnyi kavicsok vannak, s egy kerámia rák vár, amit minden állat örömmel használ.
Lüdikét a levegőztető alatt találtam, fele feje a csigaházba.A csigát nem akarta elengedni, csak úgy tudtam megoldani, hogy Lüdikét a csigával együtt kivettem egy csöppet a vízből, s elengedte.
Azt hiszem rájöttem hogy szerezte a múltkori sebesülését.
Az érdekes az hogy az akváriumba nem csak csiga van, hanem hal és béka is.
Lüdi kedvenc játszótársa Pötyi, a hal, vele szokott járőrözni, a békával együtt szokott enni. Nem tudom kitalálni, mi az a rejtett agressziója a csigával.
Titkos3
Megrögzött fórumozó

Hozzászólás Szerző: Titkos3 »

nyuszko21 írta:Lüdi esete a csigával:
Tegnap este felé nagy csörgésre ébredtem ,a csörgés az akváriumból jött........
Velem ma az történt, hogy Pitagorasz (új neve lett az axinak) bekapott egy csigát, aztán azért köpte ki, mert adtam neki vörös szúnyoglárvát. A csiga csodálatos módon túlélte :D .
SSL27687.JPG
Titkos3
Sendy
MAF tanácsadó:
MAF tanácsadó:
Milyen minőségben vagy a fórumon: Szakértő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sendy »

nyuszko21 írta:...Lüdi kedvenc játszótársa Pötyi, a hal, vele szokott járőrözni, a békával együtt szokott enni. Nem tudom kitalálni, mi az a rejtett agressziója a csigával.
Csak az, hogy csiga. Minden axi külön egyéniség. Az enyémek is mindent csináltak a csigákkal. Eleinte imádták nézni őket, ahogy jönnek mennek, majd később rájöttek, hogy milyen buli a csigavontatás. Belekapaszkodtak a csigákba, és vontatták magukat, néha levegőért, néha csak úgy az akvárium alján. Ling-ling pl vadászott a csigákra. Ha azok kibújtak, akkor betámadta őket játékból, és élvezte ahogy eltűnnek a házukban. Bökdöste őket. Axel gyengéje pl az volt, ha a csigák valamelyike bement az axik barlangjába. Akkor volt nagy csetepaté és volt hogy szó szerint repült ki a barlangból a csiga. De olyan is volt, hogy a csigával együtt ettek. Máskor ha a csigák közül valamelyik odament a kajához, akkor addig bökdösték, lökdösték, míg odébb nem állt. Nagy haragtartás volt mindig abból, ha a csiga megpróbált rámászni valamelyik axira aki épp aludt. Vannak olyan axik is akiket totál hidegen hagynak a csigák.
Sendy
Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem és tisztelem az állatokat.
Válasz küldése