Axel és Bolyhoska

Itt megismerheted a többieket, illetve Te is bemutathatod kedvenceidet. Úgy működik mint egy kisebb blog.

Moderátor: Axolotl moderátor

Válasz küldése
csincslilla
Fórumozó
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2015.12.07. 16:05

Axel és Bolyhoska

Hozzászólás Szerző: csincslilla »

Sziasztok! Lilla vagyok, 21 éves és Zuglóban élek a párommal. 2015. november 17-én hoztuk haza Axelt, és lettünk boldog axi tulajdonosok. Mogyoródról hoztuk el egy lánytól, aki készült külföldre költözni, így feleslegessé vált szegény. Axel egy albínó kisfiú, a pontos korát nem tudom, de már szép nagy és az ujja végei is befekedettek.
Nem sokkal késôbb úgy döntöttünk, hogy kéne neki egy kistesó. Hosszas keresgélés után végül a leguán díszállat boltba mentem el, ahonnan elhoztam a másik "gyermekünket", Bolyhoskát. Ô is fiú, vadas, és kicsit kisebb, mint Axelka. Nagyon kis bolond, van egy-kettô kisebb "hibája", valószínûleg azért, mert nem a legjobb helyrôl származik, de így is gyönyörû. Az egyik csápjából elágazik egy másik kicsi, az elsô lábán pedig a két középsô ujja félig össze van nôve, és van egy kicsi plusz ujjacskája is elöl.
Nem indult túl jól a kapcsolatuk, Axel mindig is egyedül volt, így folyon arrébb ment, ha a kicsi közeledett hozzá. Mostmár jól megvannak, nem bújnak össze, de nem is ijednek meg egymástól.
Furcsa, hogy mennyire más a személyiségük. Bolyhos szeret kézbe jönni, kíváncsi, ha vízcserénél kivesszük egy kisebb edénybe, teljesen nyugodt, nem stresszeli magát. Axel viszont utál kézbe jönni, kissé hisztis és magának való.
Holnap jön meg az új, nagyobb akváriumot, ma pedig megjött a külsô szûrônk (eheim experience 250). Nagyon nagyon várom már, hogy az új helyükön legyenek végre itt bent a nappaliba. Eddig számûzve voltak a konyhába, mert annyira hangos volt a levegôztetôjük.
image.jpeg
image.jpeg (165.79 KiB) Megtekintve 1753 alkalommal
image.jpeg
image.jpeg (169.59 KiB) Megtekintve 1753 alkalommal
image.jpeg
image.jpeg (174.39 KiB) Megtekintve 1753 alkalommal
csincslilla
Fórumozó
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2015.12.07. 16:05

Re: Axel és Bolyhoska

Hozzászólás Szerző: csincslilla »

image.jpeg
image.jpeg (153.37 KiB) Megtekintve 1744 alkalommal
Szóval megjött az új akvi, beüzemeltük a szûrôt is, csodás minden :)
A régi akvi vizének a nagy részét szépen átengedtük ebbe, mert ott már jól be volt állva minden. Imádjuk ezt a külsô szûrôt, persze nem volt olcsó, de végre csend van és talán a vízcserét sem kell olyan gyakran csinálni, mert elég nehézkes egy ekkora akvariummal :D
Csatoltam egy képet, ez persze nem a végleges állapot, kell majd még pár növényke meg új gömbmoha is. A régi annyira tele ment kaja darabkákkal, hogy elbúcsúztunk tôle inkább :D
Meglepôen Axelka nem fogadta idegbetegen a változást. Persze bevörösödtek a csápjai, belilult az egész teste, mintha fel akart volna robbanni mérgében amiért meg lett zavarva. :D De szokásától eltérôen nem kattant be és nem járt fel 2 percenként levegôt venni, mert újjabban ez a szokása ha bestresszeli magát.
Válasz küldése